Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@11:27:16 GMT

فقرای‌ شهری ماسک ندارند

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۳۵۶۳

فقرای‌ شهری ماسک ندارند

همشهری‌آنلاین ـ حمیدرضا بوجاریان: «تذکرهای ارشادی» رویکرد نیروی انتظامی در یک هفته گذشته برای برخورد با کسانی بوده است که قوانین و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کردند؛ رانندگان تاکسی، اتوبوس و تاکسی‌های اینترنتی و نیز کسبه‌ای که واحدهای آنها پرتردد بوده‌اند و به‌ نظر مسئولان بهداشتی پرخطر. 

با گذشت یک هفته از اعمال تذکرات لسانی، پلیس پایتخت کم‌کم خود را آماده برخورد قانونی با کسانی می‌کند که از اجرای قوانین بهداشتی سر باز می‌زنند؛ این را فرمانده انتظامی پایتخت در نشست مشترک با فرمانده ستاد استانی مقابله با کرونای استان تهران می‌گوید و از قاطعیت نیروی انتظامی در برخورد با قانون‌شکنان کرونایی خبر می‌دهد: «ماموران پلیس در همه رده‌های انتظامی در یک هفته گذشته به شکل ارشادی از افرادی که ماسک استفاده نکرده یا قوانین بهداشتی را رعایت نمی‌کردند، خواستند به قانون احترام بگذارند، اما به‌زودی این رویه تغییر کرده و وارد مرحله برخورد انتظامی با متخلفان خواهیم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» 

آن‌طور که سردار حسین رحیمی به خبرنگاران می‌گوید، در یک هفته گذشته افراد بسیاری مشمول تذکرات کرونایی پلیس شده‌اند: «بیش از ۶۷هزار مورد تذکر به رانندگان تاکسی و اتوبوس، عابران و مسافران مترو که ماسک نداشتند داده شده است. از ۷۹۲۱واحد صنفی بازدید و به ۵۶۰۰واحد تذکر داده شده و درنهایت ۲۷۵واحد صنفی که به تذکرات توجه نکردند نیز پلمب شدند.» 

به گفته رئیس پلیس پایتخت، پلیس راهور به شکل محدود رانندگان وسایل نقلیه عمومی را که به تذکرات توجه نکرده بودند جریمه کرده است: «پلیس راهور ۴۲راننده وسیله نقلیه عمومی که قوانین بهداشتی را رعایت نکرده بودند، اعمال قانون کرده است. اعمال قانون این افراد در پرونده تخلفات رانندگی ثبت شده و متخلفان باید جرایم ثبت شده را پرداخت کنند.»

آغاز تدریجی برخوردهای انتظامی

سردار حسین رحیمی از ورود این نیرو به فاز جدی‌تر و قاطعانه‌تر برخورد با متخلفان کرونایی در روزهای آینده خبر می‌دهد و با بیان اینکه روند ارشاد متخلفان همچنان ادامه دارد، می‌گوید: «پلیس تا چند روز آینده به فرایند ارشاد متخلفان از قوانین بهداشتی ادامه می‌دهد. مأموران انتظامی در رده‌های تخصصی پلیس دستورالعمل برخورد با تخلفات کرونایی را دریافت کرده‌اند. به‌تدریج و با حضور نماینده وزارت بهداشت متخلفان اعمال قانون خواهند شد.» هرچند رئیس پلیس تهران زمان دقیقی را برای اجرای سختگیرانه اعمال جریمه متخلفان ارائه نکرد، اما به ‌نظر می‌رسد نقاطی که باید از سوی نیروی انتظامی کنترل شود، هنوز به شکل شفافی برای پلیس مشخص نشده است. 

سردار رحیمی این موضوع را تأیید می‌کند و می‌گوید: «باید بررسی شود بیشترین نقاطی که قوانین بهداشتی رعایت نمی‌شود، دقیقا کجاست. این موارد را وزارت بهداشت باید مشخص کند تا مأموران انتظامی با تمرکز بیشتری بر نقاط پرخطر و نحوه اجرای پروتکل‌ها نظارت کنند.»

چرا دورکاری در تهران به‌درستی اجرا نمی‌شود؟

در همین حال، فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران نیز از نبود اختیارات کافی در این ستاد برای اعمال قوانینی که به کاهش شیوع بیماری در پایتخت کمک کند، خبر می‌دهد. 

علیرضا زالی در پاسخ به سؤال همشهری درباره اینکه چرا دورکاری بسیاری از اداره‌های دولتی با وجود قرمز بودن وضعیت تهران لغو شده، می‌گوید: «تاکنون اختیار دورکاری به شکل واقعی به ستاد استان تهران داده نشده است. هم ستاد تهران و هم استاندار تهران از ابتدا خواهان دورکاری کارمندان دولت و بخش خصوصی بودند؛ چراکه اعتقاد داریم هر اندازه که تردد و عبور و مرور در شهر کم شود، احتمال شیوع بیماری نیز کمتر می‌شود.» 

او ادامه می‌دهد: «پیشنهاد ما دورکاری ۵۰درصد کارمندان دولت با پوشش کارمندان بخش خصوصی بود. اجازه این کار تاکنون به ما داده نشده است و تنها با دورکاری یک‌سوم کارمندان در قالب گروه‌های ۱۵گانه پرخطر موافقت شده است.»

راننده‌های شخصی جریمه نمی‌شوند

فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران در ادامه نگرانی برخی شهروندان درباره جریمه شدن در خودروهای شخصی خود را بی‌مورد دانست و تأکید کرد، رانندگانی که با خانواده در خیابان تردد می‌کنند به‌دلیل نداشتن ماسک در خودرو جریمه نمی‌شوند: «کسانی که در خودروی شخصی خود هستند یا با خانواده در داخل خودرو حضور دارند، درصورت نداشتن ماسک جریمه نمی‌شوند. این افراد درصورت پیاده شدن از خودرو باید ماسک بزنند و درصورت نداشتن آن با اعمال قانون روبه‌رو می‌شوند.» 

زالی وجود ابهام در پروتکل‌های ابلاغی را موضوعی عادی دانست و با تأکید بر اینکه در نشست‌های تخصصی با کارشناسان به ابهام‌ها و سؤالاتی که وجود دارد، پاسخ داده می‌شود، می‌گوید: «کنترل بیماری تنها نیاز به کمک مردم ندارد. مسئولان هم باید با همه ظرفیت پای کار بیایند و به‌گونه‌ای عمل کنند که بتوانیم شیوع بیماری را در پایتخت مدیریت کنیم.»

از حمایت‌های مالی برای ماسک تا انتقاد از بیمه‌ها

فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران از اینکه درصدی از مردم پایتخت به ‌دلیل مشکلات مالی توان خرید ماسک ندارند و به این دلیل در معرض خطر ابتلا به بیماری هستند، خبر می‌دهد و معتقد است باید حمایت‌های مالی از سوی دولت برای تامین ماسک به شکل رایگان برای این گروه‌ها در نظر گرفته شود: «برای اقشار کم‌درآمد باید ماسک رایگان پیش‌بینی شود. با همین رویکرد طرح نذر سلامتی را اجرا و با کمک خیران حوزه سلامت و برخی دستگاه‌ها تا حدودی ماسک برای این گروه‌ها تهیه شده است، اما برای استمرار تامین ماسک و اقلام بهداشتی نیازمند حمایت‌های یارانه‌ای دولت هستیم.» 

زالی تأکید کرد: «بارها اعلام کرده‌ایم که هزینه تامین ماسک برای دولت بسیار کمتر از هزینه‌های درمان بیماران در بیمارستان‌هاست. تامین ماسک برای اقشار نیازمند باید در اولویت قرار بگیرد تا کانون‌های شیوع بیماری کنترل شود.» 

فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران از آرایش برخی دستگاه‌های خدمات‌رسان در مقابله با کرونا انتقاد کرد و خواهان تغییر وضعیت این دستگاه‌ها منطبق با شرایط کرونایی کشور شد. 

زالی پوشش‌دهی بیمه‌ها از بیماران مبتلا به کرونا را نامناسب ارزیابی می‌کند و می‌گوید: «هم‌اکنون پوشش بیمه‌ها برای ارائه خدمات به بیماران مبتلا به کرونا مناسب نیست و سطح ارائه خدمات بیمه‌ای به این دسته از بیماران مانند دوران قبل از شیوع بیماری است که باید با تغییر وضعیت سیستم‌های بیمه‌ای به‌گونه‌ای عمل شود که هزینه‌های بیماری زیر پوشش بیمه قرار بگیرد.» 

او تأکید می‌کند ستاد ملی مقابله با کرونا باید نقش تازه‌ای برای بیمه‌ها در حمایت از بیماران مبتلا تعریف کند: «بسته پیشنهادی خود را برای پوشش بهتر بیمه‌ای بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ به وزارت بهداشت داده‌ایم و منتظریم ستاد ملی درباره بسته پیشنهادی و سهم‌دهی بیشتر به بیمه‌ها اظهارنظر کند.»
 

کد خبر 558317 برچسب‌ها فقر پلیس راهور - شهر كرونا در ايران جريمه علیرضا زالی ماسک - سلامت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فقر پلیس راهور شهر كرونا در ايران جريمه علیرضا زالی ماسک سلامت فرمانده ستاد مقابله با کرونای قوانین بهداشتی بیماران مبتلا شیوع بیماری اعمال قانون تامین ماسک خبر می دهد بیمه ها یک هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۳۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروی انتظامی آماده تعامل بیشتر با مدیریت شهری است

فرمانده انتظامی استان مرکزی گفت: این نهاد آماده همکاری و تعامل بیشتر با مدیریت شهری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، سردار هادی رفیعی‌کیا عصر امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در صحن علنی شورای اسلامی شهر اظهارکرد: نیروهای پاکبان شهرداری ظرفیت بسیار خوبی برای حفظ اموال شهرداری و مردم هستند و درخواست پلیس از مدیریت شهری این است که در صورت امکان از این ظرفیت به شکل صحیح بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه نیروی انتظامی آماده همکاری و تعامل بیشتر با مدیریت شهری است، افزود: به‌عنوان یک شهروند و سرباز که در راستای تامین نظم و امنیت مشغول به فعالیت است از تمامی تلاش‌های مدیریت شهری قدردانی می‌کنم و روز شوراها را تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

فرمانده انتظامی استان مرکزی با گرامیداشت روز خلیج‌فارس گفت: اگر امروز از خلیج فارس نام برده می‌شود، بدون شک خون‌هایی ریخته شده و جان‌هایی ایثار شده تا این نام ماندگار شود.

رفیعی‌کیا با بیان اینکه هیچ چیز بهتر از خدمت به خلق نیست آن هم مردمی که شایسته خدمت‌رسانی هستند، تاکید کرد: مردم شریف کلانشهر اراک همواره جلوتر از مسئولان فعالیت کرده‌اند و حق خود را نسبت به نظام و انقلاب ادا کردند.

وی ادامه داد: هیچ سازمان و نهادی بیشتر از پلیس از سوی حاکمیت در تماس مستقیم با مردم نیست و از نظر زمان سطح و گستره جغرافیایی همچنین سطح و عمق موضوعات بیشترین تعاملات و تماس با مردم توسط نیروی انتظامی انجام می‌شود.

فرمانده انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: شوراهای شهر و روستا که چکیده و جوهره‌ای از مردم هستند، به علت مطالبه‌گری و اقدامات و پیگیری‌هایی که انجام می‌دهد، بیشترین سطح تماس را با حاکمیت دارد.

سردار رفیعی کیا با بیان اینکه این دو نهاد مقدس و دو عنصر مفید برای میهن و مردم اقدامات بزرگی را برای مردم انجام داده‌اند، خاطرنشان کرد: وقتی به آسیب‌های اجتماعی کلانشهر اراک نگاه می‌کنیم، نام کلان شهر و صنعتی بودن در کنار اقتصادی بودن باید کیفیت زندگی بهتری را الزاماً در اذهان عمومی ایجاد کند.

وی اضافه کرد: در موضوع خدمات‌رسانی و هوشمندسازی شورای شهر و شهرداری دست به دست هم دادند و یک انقلاب در ۱۴۰۲ در کلانشهر اراک به وقوع پیوست.

فرمانده انتظامی استان مرکزی گفت: در کلانشهر اراک از دیدگاه پلیس انتظارات نیروی انتظامی از مدیریت شهری علی رغم آنکه می‌دانیم در موضوع کمپ ماده ۱۶ و اردوگاه ماده ۴۲ متولی چه نهادی است و بهزیستی چه نقشی بر عهده دارد اما عموم مردم و مدیریت شهری باید با تعامل چهره شهر را تغییر و شرایط را بهتر کنیم.

رفیعی‌کیا افزود: در برخی از نقاط شاهد حضور معتادین متجاهر و خرده فروش‌های مواد مخدر هستیم و این مسائل در شورای تامین مطرح می‌شود و کارهای مربوط به انتظامی و امنیتی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه شهر یک مسئول پر مسئولیت به نام شهردار دارد، خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی در کنار بهزیستی باید شهرداری را یاری کنند تا انتظارات مردم در این راستا که از نظر بصری نامبارک هستند، بهبود یافته و جمع‌آوری شود.

فرمانده انتظامی استان مرکزی اظهارکرد: استفاده کردن از نگهبان محله یک امر پذیرفته شده در برنامه سوم، چهارم و پنجم توسعه کشور بوده است و برای برقراری نظم و امنیت، می‌توان با گماردن نگهبان از دره نورالشهدای گردو در کنار آن نیروی پلیس استفاده کرد.

کد خبر 749199

دیگر خبرها

  • تهران بیشترین زندانی جرایم غیرعمد را دارد
  • تهران بیشترین زندانی غیرعمد را دارد
  • نیروی انتظامی آماده تعامل بیشتر با مدیریت شهری است
  • دستگاه های استان تهران در حوزه راهیان نور به تکالیف خود عمل کنند
  • دانش‌آموزان بدهی ۳ زندانی جرایم غیرعمد را پرداخت کردند
  • دانش‌آموزان ۳ زندانی جرایم غیر عمد را آزاد کردند
  • دانش‌آموزان زمینه ساز آزادی زندانیان جرایم غیر عمد شدند
  • استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران
  • اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی
  • پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع کرمانشاه شد