Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیمدور یکی از پرجمعیت ترین روستاهای کهگیلویه وبویراحمد معروف به سرزمین سنگ ها و چشمه ها سال ها به دلیل بن بست ارتباطی از قافله توسعه بازماند اما با احداث یک حلقه پل دسترسی بر روی رودخانه شاه بهرام در مسیر بازگشت به روزهای طلایی قرار گرفته است.

در نخستین سال های پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل نبود امکانات رفاهی و جاده دسترسی مناسب برای تامین مایحتاج اولیه اهالی روستا از شهر تقریبا تمام ۴۰۰ خانوار این روستا به شهر مهاجرت کردند به طوری که اکنون تنها ۲ خانوار در نیمدور سکونت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهالی روستای نیمدور که زمانی به دلیل داشتن تاکستان های انگور، باغستان های انجیر و انار و شالیزارهای برنج در کنار رودخانه شاه بهرام همواره رویای آبادانی زادگاه خود را دارند، به طوری که در شرایط سخت جاده ارتباطی خود را به سرزمین ابا و اجدادی خود می رسانند تا مزارع و باغستان های خود را از خشکیدگی نجات دهند.

اگرچه این روستا به دلیل تولید میوه های انگور و انجیر مرغوب از گذشته های دور تاکنون زبانزد بوده اما اکنون با احداث پل و جاده دسترسی امکان رسیدگی به باغستان ها و مزارع روستا بوجود می آید و تولیدات روستای نیمدور بار دیگر در کنار ظرفیت های گردشگری آن خودنمایی خواهد کرد.

دیدگاه اهالی روستای نیمدور
یکی از اهالی روستای نیمدور گفت: هم اکنون به دلیل قرار گرفتن رودخانه شاه بهرام در کنار روستا امکان ورود به این روستا از راه باشت وجود ندارد.

فریدون نویدی اصل افزود: در سال های اخیر یک راه ارتباطی از طرف روستای موگ احداث شده اما تا باغستان ها و مزارع روستا پیاده روی های سختگذری وجود دارد که کار رسیدگی به باغستان ها را سخت کرده است.

وی بیان کرد: هم اکنون  تولید میوه در باغستان های نیمدور به دلیل نبودن امکان رسیدگی به باغ ها اندک شده و اهالی تنها برای بقای باغ های خود تلاش می کنند.

هر چند امکان بازگشت همه اهالی به روستا نیست اما بهره برداری از این پل می تواند زمینه سکونت تعدادی از اهالی و رونق کشاورزی و گردشگری در روستا را فراهم کند.

یکی از بانوان اهالی روستای نیمدور گفت: به دلیل سخت گذر بودن منطقه بیش از ۳۰ سال است که داخل روستا را ندیده ام و آرزوی بازدید از زادگاه خود را دارم.
کبری کرمی با قدردانی از مسئولان برای آسفالت جاده دسترسی از طرف روستای موگ گفت: در حال حاضر دسترسی به بخشی از روستا امکان پذیر است اما دیدن باغ ها  برای بانوان سخت است.

احداث پل دسترسی

بخشدار مرکزی باشت گفت: عملیات اجرایی پل دسترسی به روستای نیمدور پس از سال ها انتظار مردم و نیمه تمام ماندن طرح ،پارسال با تلاش نماینده وقت در مجلس شورای اسلامی با تامین اعتبار از سر گرفته شد.

مهرداد انبازپور افزود:این طرح که بر روی رودخانه شاه بهرام در حال احداث است هم اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و براساس برنامه ریزی قرار است دهه فجر امسال بهره برداری شود.

انبازپور ابراز داشت: پل فلزی روستای نیمدور با ۶ متر عرض ۱۷ متر ارتفاع ،۴۰ متر دهنه و ۸۰ تن وزن پیش از این خریداری شده بود.

وی تاکید کرد: این تجهیزات با ۱۲ میلیارد ریال اعتبار خریداری شده است.

وی بیان کرد:  قرارداد اولیه احداث پل روستای نیمدور ۶ میلیارد ریال و در مرحله دوم۱۲ میلیارد ریال برای آن پیش بینی شد که ۱۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.

ظرفیت های گردشگری

روستای نیمدور به غیر از خاک حاصلخیز ظرفیت های بی نظیری برای رونق صنعت گردشگری دارد که اهالی امید دارند با بهره برداری کامل از این پل شاهد رونق و آبادانی دوباره آن باشند.

یکی از این جاذبه ها وجود سنگ های بزرگ و شگفت انگیز در روستاست تا جایی که بسیاری از مکان های این روستا با نام سنگ ها نامگذاری شده است به عنوان مثال سنگ کنار مسجد که بسیار بزرگ بوده و به زبان محلی برد کنار مسجد نام دارد و جایگاه خواندن نماز میت بر مردگان قلمداد می شد یا سنگ گله که محل استراحت گله های گوسفند بوده است.
وجود سه جایگاه بزرگ با نام دو سنگی که برای در امان ماندن چوپان ها از باد و باران از آن استفاده می شد از دیگر جاذبه های طبیعی این روستاست.
به طور خلاصه ۲۰ سنگ بزرگ که مهمترین آن به شکل یال اسب است و به زبان محلی برد یال نام دارد در این روستا خودنمایی می کند.
وجود دو اشکفت یا غار بزرگ که مکان استراحت ۲۰ انسان را دارد و در فصل تابستان به دلیل خنکی هوا در آن استراحت می کردند از شگفتی های طبیعت در این روستاست.
۱۰ چشمه و آبشار که ۶ چشمه آن دائمی است وجود امامزاده ابراهیم (ع) و امامزاده اسماعیل (ع) و قدمگاه هایی که مورد احترام مردم بوده از دیگر جاذبه های دیدنی این روستاست.

این روستا که در ۱۰۰ کیلومتری شمال گچساران و ۳۵ کیلومتری غرب باشت قرار دارد به گفته اهالی بیش از ۵۰۰ سال قدمت دارد البته وجود برخی آثار چون سنگ نوشته ها تا حدودی این گفته را تایید می کند.
در روزگاران کهن نیمدور به دلیل اینکه تنها نیمی از آن را آفتاب می گرفت به نیمروز می نامیدند و بعدها به دلیل دور دست بودن به نیمدور تغییر نام یافت.

رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری باشت گفت: روستای نیمدور به دلیل آب و هوای مفرح، بافت پلکانی واحدهای مسکونی، باغ های انگور و انجیر، چشمه سار و آبشارهای فصلی، وجود رودخانه شاه بهرام ظرفیت تبدیل به یکی از مناطق گردشگری این شهرستان را دارد.
صادق ماندنی زاده افزود: بافت سنگی روستا از دیگر جاذبه هایی است که می تواند پذیرای علاقه مندان به جاذبه های طبیعی بکر باشد.
وی از مسئولان خواست برای تقویت زیرساخت های رفاهی که منجر به توسعه گردشگری این روستا شود، تلاش بیشتری کنند.

۱۰ هزار نفر از جمعیت ۲۲ هزار نفری شهرستان باشت در روستاها سکونت دارند./ ایرنا

شهرستان باشت دارای۱۲۰ روستا است.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: میلیارد ریال اهالی روستا باغستان ها جاذبه ها سال ها باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۳۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت چند تیپ از ارتش رژیم صهیونیستی به مناطقی از نوار غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه های فلسطینی، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد چند تیپ از نیروهای لشکر ۹۹ ارتش مجدداً به مناطقی مابین جنوب و شمال نوار غزه بازگشتند تا جایگزین نیروهای تیپ ناحال شوند که آماده حمله به رفح می‌شوند.

این در حالی است که در روزهای اخیر برخی از تیپ های ارتش رژیم صهیونیستی از برخی مناطق غزه از جمله خان یونس خارج شده بود.

در تحولی دیگر، ظهر امروز منابع محلی از درگیری شدید مقاومت با نظامیان اشغالگر در اطراف اردوگاه النصیرات در شهر غزه خبر دادند.

خبرنگار الجزیره اعلام کرد درگیری‌های شدیدی بین مبارزان مقاومت فلسطین و نیروهای اشغالگر اسرائیلی در شمال اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه جریان دارد.

از سوی دیگر، الموگ بوکر خبرنگار شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی در ارتباط با نبرد زمینی غزه گفت: داستان حقیقی این روزهای نوار غزه این است که ما آن‌گونه که نتانیاهو می‌خواهد ادعا کند، به پیروزی نزدیک نیستیم.

کد خبر 6087602 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان
  • ساخت مسجد در روستای دره بید در بخش ممبی توسط گروه جهادی
  • اشک مادران روستای نوده در جاماندن فرزندانشان از کنکور
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل
  • نبود تیر برق در محله ای از روستای اوغلی تبریز
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم
  • گلایه اهالی روستای حمزه آباد مهاباد از وضعیت اینترنت
  • توقف قطار تا تخریب پل ثمره بارش‌های بهاری در گلستان
  • بازگشت چند تیپ از ارتش رژیم صهیونیستی به مناطقی از نوار غزه
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی