Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روانشناس با بیان اینکه ترویج مدل‌‌گرایی و یا رفتن به سمت خودجرحی (خودزنی) و... از مهمترین پیامدهای شبکه های مجازی است، گفت: باید افراد سایکوپات یا جامعه‌ستیز و افراد قلدرمآب که دارای مشکلات روانی هستند و در بستر شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند را شناسایی کرده و آگاهی فرزندان خود را از آنان و در حوزه سواد رسانه بالا ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید خانی پور، روانشناس و استاد دانشگاه خوارزمی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اظهار کرد: رسانه ها به طور قطع الگوی سبک زندگی افراد هستند و زمانی که کودکان به خودآگاهی نرسیده و یا خانواده مراحل تحولی برای تربیت و به دنیا آوردن فرزندان خود رعایت نکرده باشد و فرزندان خود را آماده بهره‌مندی از تکنولوژی‌های روز نکرده باشد، در تربیت آنها نمی‌تواند چندان موفق عمل نمایند.

وی ادامه داد: مجموعه عوامل فوق یک آشفتگی را در زندگی فرزندان ایجاد می‌کند و شبکه‌های اجتماعی به این آشفتگی ها دامن زده و موجب می شود ارزش های انسانی در چنین محیط هایی کنار گذاشته شوند.

لزوم تربیت جنسی نوجوانان براساس آموزه های دینی

خانی‌پور با اشاره به لزوم آگاه‌سازی نوجوانان در زمینه مسائل جنسی با توسل به شیوه‌های دینی و فرهنگی عنوان کرد: باید رشد هیجانی و خودآگاهی ارزش‌ها و رفتار اخلاقی را به فرزندان یاد دهیم.

استاد دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه بسیاری از گروه ها و کانال‌ها در شبکه‌های اجتماعی به دنبال معرفی مدل‌گرایی در میان کودکان و نوجوانان هستند، ابرازکرد: این شبکه های اجتماعی روزانه مدل‌هایی را ارائه کرده و کودکان این مدل ها را در مقام الگو با خود مقایسه می‌کنند؛ در واقع این شبکه‌ها طوری طراحی شده‌اند که به تبلیغات دامن می‌زنند و با معرفی الگو ها و مدل‌های پر زرق و برق طوری عمل میکنند تا نوجوان هرگز از خود راضی نباشد، این عدم رضایت از خود می‌تواند از حالت غیر‌اخلاقی گرفته تا سو استفاده یا مسائل روحی روانی دیگر را شامل شود؛ بنابراین در برابر شبکه های اجتماعی و نوعا کانال ها و گروه‌های مورد اشاره راهبرد سانسور و راحت‌گذاری پاسخ نمی‌دهد، بلکه خانواده و مسئولان باید نگرش خود را نسبت به این شبکه‌ها تغییر و تعدیل دهند و برای محافظت از کودکان و مادران بلاگر قوانینی ایجاد کنند.

ترویج خودزنی،مواد مخدر و مدل‌سازی پیامد شبکه‌های اجتماعی

وی با اشاره به تبلیغات و آسیب های فضای مجازی برای کودکان، خاطرنشان کرد: مدل‌سازی و ایجاد سبک خاصی از زندگی و یا رفتن به سمت خودجرحی (خودزنی) و استفاده از مواد مخدر را می‌توان از مهمترین پیامدهای استفاده از شبکه های مجازی برای کودکان و نوجوانان به شمار آورد.

خانی‌پور ادامه داد: انسان نیازمند استاتوس(جایگاه) است و می خواهد دیده شود و افراد در شبکه‌های اجتماعی می‌خواهند تأییدیه بگیرند و خود را معرفی کنند، که این پایین‌ترین سطح از آسیب‌های این شبکه به شمار می آید.

این روانشناس به دیگر تبعات و آسیب های فضای مجازی اشاره کرد و گفت: بازی های رایانه‌ای بدون شک فرد را از ارزش خالی و زندگی را در نزد او بی معنا می‌کنند، باید رسانه ها به این کودکان و نوجوانان کمک کنند تا الگوهای صحیحی در زندگی هدفمند داشته باشند. در بحث خودکشی، الگوگیری از رفتارهای هم گروه‌ها در فضای مجازی بسیار خطرناک است و تبعات آن می تواند رفتارهای پرخطر، غیربهداشتی و .‌‌ .‌ باشد.

بازی‌های ضد اجتماعی"مومو" و "نهنگ آبی"

وی در ادامه افزود: بازی هایی مانند "مومو" و "نهنگ آبی" مستقیما با یک انگیزه غیراجتماعی ایجاد شده اند؛ این در حالی است که یک رسانه می تواند کارکرد مثبت را نیز دارا باشد. در حقیقت افراد سایکوپات یا جامعه‌ستیز دارای مشکلات روانی در بستر شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند که باید آگاهی فرزندان خود را در حوزه سواد رسانه‌ای بالا ببریم.

این استاد دانشگاه با قلدری های موجود در فضای مجازی را خطرناک توصیف کرد و ابراز داشت: در همین فضای مجازی آسیب زا برخی حرکات قلدرمأبانه نیز دیده می شود که بعضا افراد را به انتشار فضای خصوصی‌شان تهدید می کنند که در اینباره نیز باید سواد رسانه ای مصرف کنندگان افزایش یابد.

انتهای پیام/ا
 

منبع: دانا

کلیدواژه: شبکه های اجتماعی فرزندان خود فضای مجازی شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۵۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی آغاز شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  آئین افتتاحیه مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، فرمانده پایگاه بسیج ادارات، مسئولین شهرستانی، کارکنان ستادی، مربیان، هنرمندان و خانواده‌ها در محل سالن آمفی تئاتر شهید دربندی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان برگزار شد.

زهرا آب سوران در آئین افتتاحیه این جشنواره با تقدیر و تشکر از همه‌ی دست اندرکاران این جشنواره گفت: آذربایجان غربی ماه‌ها قبل آمادگی برگزاری این جشنواره را داشت که سرانجام امروز با برگزاری آئین افتتاحیه این جشنواره برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • تقویت نشاط اجتماعی با ترویج فرهنگ پهلوانی در جوانان و نوجوانان
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی آغاز شد
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • جزئیات عملیات پلیس علیه فروش سلاح و مهمات | برخورد با ترویج خشونت در فضای مجازی در دستور کار
  • آغاز عملیات ویژه پلیس علیه فروشندگان سلاح در فضای مجازی