Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@20:01:46 GMT

آثار روانی شیوع بیماری کرونا کدام است؟

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۵۷۷۳

آثار روانی شیوع بیماری کرونا کدام است؟

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ فائزه تاتاری متخصص اعصاب و روان در تشریح آثار روانی شیوع بیماری کرونا، گفت : متاسفانه شیوع کرونا موجب افزایش اختلالات روانی شده و مواردی مانند فوبیا، استرس، اضطراب و وسواس در سطح جامعه به شکل چشمگیری افزایش یافته است.

او گفت : البته به دنبال شیوع حوادث معمولا ترس و اضطراب افزایش می‌یابد، اما این موارد تا حدی طبیعی است که زندگی افراد را دچار اختلال نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانپزشک افزود: قطعا ترس و اضطراب ناشی از بیماری موجب می‌شود افراد محافظت بیشتری در برابر بیماری داشته باشند، اما این ترس اگر زندگی طبیعی افراد را دچار اختلال کند، فوبیا نام دارد که نوعی ترس بیمارگونه محسوب می‌شود که متاسفانه شیوع کرونا به شیوع این نوع ترس‌های بیمارگونه در جامعه دامن زده است.

تاتاری ادامه داد: از طرفی شاهد افزایش موارد وسواس به دنبال شیوع کرونا هستیم و برخی افراد بیش از حد لازم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت می‌کنند. به طور مثال به جای ۲۰ ثانیه دست شستن، دقایق طولانی را صرف شست و شوی دست‌ها می‌کنند و برخی مرتب وسایل منزل را بصورت غیرضروری ضدعفونی می‌کنند.

تاتاری با اشاره به کاهش روابط اجتماعی در پی شیوع کرونا گفت: شیوع این بیماری موجب شده افراد از یکدیگر فاصله بگیرند و بیشتر اوقات را در محیط خانه بمانند که همین امر موجب پایین آمدن آستانه تحمل افراد می‌شود و تحریک پذیری افراد نسبت به یکدیگر را بالا می‌برد.

این روانپزشک افزود: این موارد موجب می‌شود که روان افراد بیمار شود و وقتی روان فرد آسیب ببیند قطعا سلامت جسم هم دچار اختلال شده و قدرت سیستم ایمنی بدن کاهش می‌یابد.

او افزود: در همین راستا افراد باید برای درمان این اختلالات روانی اقدام کرده و توصیه ما این است که در این ایام قرنطینه و کاهش دید و بازدید‌ها افراد بصورت تلفنی و تصویری با یکدیگر در ارتباط باشند، چرا که این ارتباط می‌تواند به افزایش آستانه تحمل آن‌ها کمک زیادی کند و گپ و گفت با فامیل و دوست و آشنا می‌تواند موجب تخلیه هیجان افراد شده و خلق آن‌ها را بهتر کند.

تاتاری ادامه داد: افراد در این ایام شیوع کرونا از مصاحبت با افرادی که انرژی منفی می‌دهند و افکار منفی دارند خودداری کرده و سعی کنند در تعاملاتشان به یکدیگر انرژی مثبت دهند.

او افزود: افراد باید در این ایام هر کار کوچکی که آن‌ها را خوشحال می‌کند انجام دهند، مانند گوش دادن به یک موسیقی خوب، یا دیدن یک فیلم شاد یا خواندن کتاب مورد علاقه یا انجام فعالیت‌های هنری مختلف و کار‌هایی که هر فرد به آن‌ها علاقه دارد، زیرا انجام این کار‌ها می‌تواند تاثیر بسیاری در سلامت روان افراد داشته باشد.

این روانپزشک ادامه داد: در کنار این‌ها تغذیه مناسب بطوری که مصرف چربی، نمک و مواد قندی در آن به حداقل برسد، به همراه ورزش و تحرک و خواب منظم می‌تواند نقش موثری در سلامت روان داشته باشد.

تاتاری گفت: باید به یاد داشته باشیم که روان سالم سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، چیزی که در شرایط کرونا به شدت به آن نیاز داریم و افراد باید در این زمینه حساسیت بالایی داشته باشند .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی دستورالعمل های بهداشتی دستورالعمل های بهداشتی شیوع کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۵۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟

به گزارش همشهری آنلاین،‌ دکتر محمد جعفرزاده ، از استقرار و خدمات رایگان ۱۷ مرکز شبانه روزی در سطح استان برای حیوان گزیدگی خبر داد و تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۵ هزار و ۸۵۸ نفر حیوان گزیدگی گزارش شده بود که در سال ۱۴۰۲ این آمار به ۶ هزار و ۷۳۷ نفر افزایش یافت.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد موارد حیوان گزیدگی مربوط به گروه سنی زیر ۱۵ سال است، اظهار کرد: ۷۷ درصد حیوان گزیدگی توسط سگها، ۱۷ درصد مربوط به گربه ها، ۲ درصد توسط گاو و گوسفندان و ۴ درصد نیز توسط سایر حیوانات انجام می‌شود.

معاون بهداشت علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: ۴۹ درصد حیوان گزیدگی توسط سگهای ولگرد و ۵۱ درصد نیز توسط سگهای دارای مالک صورت می گیرد، اما با توجه به اینکه سگهای ولگرد شهری و روستایی واکسیناسیون ندارند، گزیدگی این سگها بیش از اندازه خطرناک هستند.

جعفرزاده با بیان اینکه تاکنون مرگ انسانی ناشی از هاری در استان اردبیل گزارش نشده است و انتقال بیماری هاری بسیار نادر است، افزود: این بیماری در صورتی از طریق انسان به انسان انتقال می یابد که با عدم اطلاع پیوند اعضاء انجام شود.

این مقام درمانی و بهداشتی اردبیل با اذعان بر اینکه استان اردبیل جزو استان هایی با بروز بالای حیوان گزیدگی است، خاطرنشان کرد: بیماری هاری درمان ندارد. هم استانی ها در مواجه با حیوان گزیدگی از پانسمان و بخیه اجتناب نمایند و حتما محل حیوان گزیدگی را به مدت ۲۰ دقیقه با صابون و آب پرفشار شستشو دهند و سپس با محلول بتادین ضدعفونی کنند.

کد خبر 849437 منبع: ایسنا برچسب‌ها بهداشت عمومی خبر مهم استان اردبیل سگ بدون صاحب

دیگر خبرها

  • صدایی که دستور جنایت صادر کرد! | مادرم گفت تو دیوانه ای و شنیدن این جمله موجب شد تا من ...
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟