Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیده بان شفافیت و عدالت خواستار انتشار رسمی اسناد ترانزیت محموله ۱۹ کانتینر داروی مورد مناقشه در کشور عراق از سوی گمرک ایران، شد. - اخبار اقتصادی -

محسن جلواتی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اقدامات مطرح شده در خصوص ادعای طرف عراقی در خصوص قاچاق دارو از ایران به این کشور گفت: در حال حاضر شاهد اظهار نظرهای بعضاً متناقض از سوی گمرک، سازمان غذا و دارو و برخی مسئولان وزارت بهداشت هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود، در همان روز اول اعلام موضوع از طرف عراقی یکی از مشاوران وزارت بهداشت اعلام کرد، احتمال تهیه داروهای مذکور از  داروخانه‌ها و صادرات به صورت قاچاق وجود دارد.

گمرک‌در وهله اول عدم صادرات دارو به کشورهای مختلف را تکذیب کرد و در مرحله دوم به صورت هماهنگ سازمان غذا و دارو و گمرک ایران اعلام کردند که محموله های مذکور به صورت ترانزیت از مرزهای غربی کشور خارج شده است.در اینجا شاهد تناقض در اظهار نظر هستیم بنابراین اگر مشخص شود قاچاق صورت گرفته، بایستی هر چه سریع‌تر اصلاحات لازم در خصوص سامانه‌هایی مثل تیتک(TTAC )صورت گیرد‌.

قائم مقام دیده بان شفافیت و عدالت گفت: با توجه به حواشی ایجاد شده در خصوص موضوع قاچاق دارو و تاکید گمرک بر ترانزیت19 کانتینر بایستی برای شفاف شدن حداکثری اسناد مربوط به ترانزیت محموله مذکور منتشر شود.

این کارشناس  اقتصاد سیاسی گفت:با توجه به حاشیه سازی های صورت گرفته لازم است گمرک ایران هر چه سریعتر با توجه به ظرفیت و هزینه‌های صورت گرفته برای سامانه جامع گمرکی اسناد لازم در خصوص محموله ای که ظاهرا از یکی از مرزهای کشور تحت رویه ترانزیت وارد شده و از مرز غربی خارج شده است را منتشر کند. تاکنون هزینه های قابل توجهی برای راه اندازی و تکمیل سامانه جامع گمرکی صورت گرفته است و انتظار می رود با توجه به صراحت اطلاعیه های وزارت بهداشت در خصوص مرزهای ورودی و خروجی محموله ترانزیتی، جزئیات و اسناد این موضوع برای باطل کردن ادعای طرف عراقی منتشر شود.

وی با اشاره به ابهامات مربوط به سامانه تیتک گفت : این سامانه بایستی کارایی همه جانبه داشته باشد و نه اینکه یک شرکت بتواند بیش از نیاز کشور اقدام به واردات مواد اولیه دارو کند. در همین راستا سامانه گمرک ایران نیز باید به میزان و حدی از هوشمندی برسد که اشکالات این‌چنینی مانند افزایش یا کاهش‌بی‌قاعده‌ی واردات یک کالای به خصوص را به دستگاهها ذیربط و بالادستی مانند وزارت بهداشت اطلاع دهد.

گفتنی‌است،سازمان‌غذاودارو دراطلاعیه‌ای اعلام کرد: داروهای قاچاق مکشوفه در کشور عراق، که در بعضی رسانه‌های خارجی مورد توجه قرار گرفته است، متعلق به یکی دیگر از کشورهای همسایه بوده و صرفا از طریق یکی از مرزهای غربی‌ترانزیت شده بود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گمرک گمرک وزارت بهداشت گمرک ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۶۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت محموله ترانزیتی افغانستانی در گمرک

ناظر گمرکات خراسان رضوی در خصوص آخرین وضعیت محموله ترانزیتی افغانستان گفت:‌ این محموله هنوز به گمرک مرزی جهت طی تشریفات اظهار نشده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پیگیری وضعیت محموله ترانزتیی افغانستان به ترکیه نشان میدد هنوز محموله مذکور به گمرک ورودی اظهار نشده است.

ناظر گمرکات خراسان رضوی در خصوص اخرین وضعیت محموله ترانزیتی افغانستان گفت:‌این محموله هنوز به گمرک مرزی اظهار نشده است و تا زمان عدم اظهار کالا به گمرک نمیتوان درخصوص وضعیت آن اظهار نظر کرد.

وی با اشاره به اینکه محموله مذکور شامل 22 واگن بوده که تا کنون به گمرک اظهار نشده ، گفت: هم اکنون (روز سه شنبه) نماینده صاحب کالا به گمرک دوغارون در خراسان رضوی برای انجام تشریفات گمرکی مراجعه کرده است.

به گفته جعفری، بعد از انجام تشریفات گمرکی(شامل پلمب کالا) و اظهار آن طبق قوانین و مقررات گمرک ایران، مشکلی برای ادامه مسیر این کالای ترانزیتی وجود نخواهد داشت.

همچنین در این خصوص راه آهن جمهوری اسلامی اعلام کرده است، علیرغم طی نشدن روال قانونی و عدم اخذ مجوز از سوی کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، با توجه به رویکرد توسعه‌ای راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، راه‌آهن از روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه آمادگی خود جهت اعزام 10 واگن موجود در مرز شمتیغ به ترکیه را اعلام کرد. متاسفانه پس از گذشت 7 روز کنسرسیوم مذکور هنوز مجوز  گمرک را برای ترانزیت واگن‌های مذکور اخذ نکرده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • برگزاری کارگاه فنی و تخصصی کاربری سامانه تیر الکترونیک e_TIR در تهران
  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • آخرین وضعیت محموله ترانزیتی افغانستانی در گمرک
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور