Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@14:08:23 GMT

ماجرای برادر افراطی امام رضا (ع)

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۶۷۷۸

ماجرای برادر افراطی امام رضا (ع)

«بعد از مدّتی امام هشتم‌ (صلوات‌الله‌علیه) به برادرشان زید، نصیحت می‌کنند و به او می‌گویند که با دشمنان ما همکاری نکن و شیعیان ما را در مخمصه نینداز.»

به گزارش ایسنا، روزنامه «کیهان» در ادامه انتشار سلسله گفتارهای رهبر معظم انقلاب در تحلیل مبارزات سیاسی امامان معصوم (ع)، به نقل از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نوشت: امام هشتم‌ (صلوات‌الله‌علیه) یک برادری داشت به نام زید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادتان باشد که این زیدی که می‌گویم برادر امام هشتم است و چند ده سال بعد از زید معروف - زیدبن ‌علی (علیه‌السّلام) - به دنیا آمده. این غیر از آن زید است. ما دو تا زید داریم. تکرار می‌کنم که در ذهنتان با هم مخلوط نشود. یک زید فرزند امام سجّاد (علیه‌السّلام) است که بنده اسم این بزرگوار را که می‌آورم حتماً با «علیه‌السّلام» توأم می‌کنم و از شهدای بزرگ اسلام محسوب می‌شود و در دوره‌ بنی‌امیّه و زمان امام باقر و امام صادق‌ (علیهماالسّلام) است و فرزند امام سجّاد (علیه‌السّلام) است؛ اینجا منظور او نیست. این زیدی که حالا دارم می‌گویم، این برادر امام هشتم است و چندین سال بعد از آن زید بوده و اوایل خیلی هم افراطی و داغ بود، در یکی از نهضت‌های شیعه عضو حسّاسی بود و در نهضت ابن‌طباطبا و ابوالسّرایا (۱) افراطی بودنش به جایی رسید که رفت بصره را فتح کرد. وقتی‌که بصره را فتح کرد، خانه‌های مردم - یعنی کسانی را که مخالف یا سنّی فرض می‌کرد یا می‌دانست - را آتش زد. مثلاً، یک‌ مرتبه دستور داد تمام خانه‌های اینها را آتش زدند که بعد اسمش را گذاشتند «زیدالنّار»؛ زید آتش. (۲) خب این عمل یک عمل چپ‌روانه‌ غلطی است. یعنی چه خانه مردم را آتش بزنی؟ منطق ائمّه (علیهم‌السّلام) که این نیست. منطق امیرالمؤمنین (علیه‌السّلام) این بوده است که وقتی یک جایی را گرفتید، زن‌ها و بچّه‌ها را نترسانید، نلرزانید، ناراحتشان نکنید. (۳) این مرد پیداست که از منطق دین هم چندان اطّلاعی نداشته، خودش هم آدم جاه‌طلبی بوده و می‌خواسته که اینجا یک عملی انجام داده باشد و یک حدّتی (۴) به خرج داده باشد و رفت و یک‌مرتبه آتش زد خانه‌ها را و بعد خیلی مورد توبیخ و ملامت قرار گرفت؛ بعد هم دستگیر شد.

اتّفاقاً در اَوانی (۵) که دستگیر شد امام هشتم‌ (صلوات‌الله‌علیه) - برادر همین زید - در خراسان بودند. مأمون برای اینکه یک منّتی بر سر امام هشتم گذاشته باشد، یک روزی در اثنای صحبت به امام هشتم گفت که: «بنی‌امیّه عموی شما زید - یعنی زیدبن ‌علی (علیه‌السّلام) - را وقتی‌ که گرفتند، کشتند و جسد او را به دار کشیدند و جسد او مدّت‌ها بر سر دار ماند، بعد هم جسدش را آتش زدند، امّا من که از بنی‌عبّاس هستم، زید دیگر شما را که برادر شماست گرفتم، امّا او را نمی‌کُشم.» (‌۶) او می‌خواست سر امام هشتم یک منّتی گذاشته باشد که بله، می‌بینید که ما زید را نمی‌کشیم و مثلاً با شما موافقیم، همراهیم و گمان من این است - این البتّه احتمال است و در متن روایت نیست - که تشکیلات بنی‌عبّاس زید برادر امام هشتم را در همین دستگیری، خریداری و او را از خود کرده بود و مأمون به این وسیله می‌خواست که او را آزاد کند و ذهن امام (علیه‌السّلام) را هم یک‌طوری صاف کند که امام تصوّر نکند که این برادرش جزو تشکیلات مأمون عبّاسی شده؛ لذا این‌طوری با امام حرف می‌زند.

امام فوراً جلوی او را گرفتند، گفتند که: «لا تقسْ أخی زیْداً إلی زیْد بْن علی» (۷‏)؛ تو برادر من زید را به عمویم زید قیاس نکن، او کسی بود و این کس دیگری است. عموی من زید برای خاطر حکومت آل‌محمّد (صلّی‌الله‌علیه‌وآله) قیام کرد و اگر چنانچه به حکومت می‌رسید، به وعده‌ خود وفا می‌کرد؛ یعنی حکومتش حق بود، حکومتش حکومت قانون بود، شاید در رأس حکومت، امام صادق (علیه‌السّلام) را قرار می‌داد، امّا برادر من این‌طور نبود، برادر من یک آدم اوباشی بود، یک آدم بیخود و جاه‌طلبی بود.

در یک روایت دیگری دیدم که بعد از مدّتی امام هشتم‌ (صلوات‌الله‌علیه) به برادرشان زید، نصیحت می‌کنند و به او می‌گویند که با دشمنان ما همکاری نکن و شیعیان ما را در مخمصه نینداز. (۸) در روایت ندارد که زید جاسوس امنیّتی مأمون شده بود، امّا انسان این‌طور استنباط می‌کند - گمان من این است - که زید بعد از آنکه در آن جریان گرفتار شد و در اختیار دستگاه حکومت قرار گرفت و بعد آزاد شد و مأمون بر او منّت گذاشت، او را خریداری کرد و بنده کرد و بعد آزاد کرد و او برای تشکیلات بنی‌عبّاس کار می‌کرده. حالا اینکه چطوری کار می‌کرده، دیگر روشن نیست.

یک سلسله امامزاده‌ها از این قبیلند. درباره‌ اینها نظر ما همان نظر پیشوایان دینی ما (علیهم‌السّلام) است. ما اینها را دوستان خدا و اهل بهشت نمی‌دانیم و انقلابی واقعی و راستین نمی‌دانیم، فرزند پیغمبرند، باشند، این طرز فکر که «فرزندان پیغمبر (صلّی‌الله‌علیه‌وآله) از عذاب خدا مصون و محفوظند»، هم از طرف همین آقایان لوس و نُنُر، همین امامزاده‌های از قبیل زید به‌وجود آمده است.

پانوشت‌ها:

۱- سرّی‌بن ‌منصور شیبانی، فرمانده‌ نظامی قیام ابن طباطبا بر ضدّ مأمون عباسی.

۲- مقاتل الطّالبیّین، ابوالفرج اصفهانی، صص ۳۵۴ و ۳۵۵.

۳- امام علی (ع) قبل از شروع جنگ جمل به سپاهیان خود فرمودند: تا آنها آغاز به نبرد نکرده‌اند، با آنان نجنگید. زیرا ـ به حمد خدا ـ شما در کار خود بر حجّت هستید و خودداری از جنگ قبل از شروع آنان، دلیل دیگری است برای شما. و هنگام پیکار، مجروحان را نکُشید. پس از شکست آنان فراریان را تعقیب نکنید، کشته‌ها را برهنه و اعضایشان را قطع نکنید. وقت تسلّط بر متاع و کالاهایشان، پرده‌ها را بالا نزنید، وارد خانه‌ها نشوید، از اموالشان چیزی نگیرید. هیچ زنی را با آزار و اذیت خود به خشم نیاورید، هرچند متعرّض آبرویتان شوند و به فرماندهان و رهبران و نیکانتان ناسزا گویند. (شرح ‌نهج‌البلاغه‌ ابن‌أبی‌الحدید، ج‏۶، ص ۲۲۸؛ الجمل و النصّرة لسیّد العترة فی حرب البصرة، ص ۳۴۲).

۴- شدت عمل.

۵- اَوان: زمان، هنگام.

۶- عیون اخبار الرّضا (ع)، شیخ صدوق، ج‏۲، صص ۲۴۸ و ۲۴۹.

۷- همان.

۸- مرحوم شیخ صدوق (ره) در کتاب عیون اخبار الرّضا (ع)، باب ۵۸ را با عنوان «باب قول الرّضا (ع) لأخیه زیدبن ‌موسی حین افتخر علی من فی مجلسه و قوله (ع) فی من یسی‏ء عشرة الشیعة من أهل بیته و یترک المراقبة» به موضوع برخوردهای حضرت با زید اختصاص داده است. عیون اخبار الرّضا (ع)، ج‏۲، ص ۲۳۲.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: امامزاده صلوات الله علیه علیه الس لام امام هشتم خانه ها الر ضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۶۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویم نجومی امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت / ثور ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ شوال ۱۴۴۵ و ۶ می ۲۰۲۴ است. روز دوشنبه طبق روایات متعلق است به حضرت امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام. سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.

مناسبت‌ها و احکام دینی و اسلامی

امروز برای امور زیر خوب است:

آغاز بنایی و خشت بنا نهادن.

امور زراعی و کشاورزی.

ملاقات با قاضی و اقدامات قضایی.

داد و ستد و تجارت.

مطالبه حقوق.

و خرید کردن خوب است. 

مریض مراقبت بیشتری نیاز دارد. (منظوری مریضی است که امروز مریضیش شروع شود).

زایمان

زایمان مناسب و نوزاد حشر و نشر خوبی با مردم خواهد داشت.

مسافرت 

مسافرت مکروه و در صورت ضرورت همراه صدقه باشد.

احکام نجوم

امروز قمر در برج حمل و از نظر نجومی مناسب برای امور زیر است:

ختنه نوزاد.

آغاز درمان و معالجات.

ارسال کالا‌های تجاری به مشتری.

خرید لوازم و مایحتاج منزل.

آغاز کسب و کار.

صید و شکار و دام گذاری.

و فصد و حجامت نیک است.

امور مربوط به نوشتن ادعیه و حرز و نماز و بستن آن خوب است.

مباشرت امشب

مباشرت برای سلامتی مفید و فرزند دهانی خوشبو و دلی مهربان دارد.

اصلاح سر و صورت

طبق روایات، اصلاح مو (سر و صورت) در این روز از ماه باعث پشیمانی می‌شود.

حجامت خون دادن فصد زالو انداختن

خون دادن یا حجامت در این روز از ماه قمری، باعث ایمنی از ترس می‌شود.

ناخن گرفتن

دوشنبه برای گرفتن ناخن، روز مناسبی است و برکات خوبی از جمله قاری و حافظ قران گردد.

دوخت و دوز

دوشنبه برای بریدن و دوختن لباس نو روز بسیار مناسبی است و آن لباس موجب برکت میشود.

وقت استخاره در روز دوشنبه

از طلوع فجر تا طلوع آفتاب و بعداز ساعت ۱۰ تا ساعت ۱۲ ظهر و از ساعت ۱۶ عصر تا عشای آخر (وقت خوابیدن).

تعبیر خواب 

تعبیر خوابی که امشب شبِ سه شنبه دیده شود طبق ایه‌ی ۲۸ سوره مبارکه "قصص" است.

قال ذالک بینی و بینک...

و از معنای آن استفاده می‌شود که فرد مهمی نزد خواب بیننده بیاید؛ و شما مطلب خود را در این مضامین قیاس کنید.

ذکر روز شنبه یا قاضی الحاجات ۱۰۰ مرتبه. ذکر بعد از نماز صبح ۱۲۹ مرتبه یا لطیف که موجب یافتن مال کثیر میگردد. روز دوشنبه طبق روایات متعلق است به حضرت امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام. سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد. منبع: تقویم همسران نوشته‌ی حبیب الله تقیان tags # تقویم نجومی ، تقویم همسران سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند
  • از افراطی ترین یگان رژیم صهیونیستی چه می دانیم؟
  • تقویم نجومی امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • عکس| امید نورافکن پیش از ماجرای جنجالی علیه پرسپولیس
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • ماجرای متن حاج صادق آهنگران در نماز جمعه و پیامی که امام خمینی (ره) به او داد؟
  • آغاز ساخت واحد‌های مسکونی درمنطقه عشایری دهدلی
  • ماجرای گلایه امام (ره) از آهنگران + فیلم
  • دو توصیه کوتاه از امام صادق علیه‌السلام
  • آیین دمام‌ زنی به مناسبت شهادت امام صادق (ع) در بندرعباس