Web Analytics Made Easy - Statcounter

عامل حمله تروریستی روز جمعه فرانسه یک جوان ۱۸ ساله چچنی متولد مسکو است که نزد پلیس، به جز چند مورد پیشینه خلاف جزئی مانند آسبب زدن به اموال عمومی و پرخاشگری در انظار عمومی، پیشینه و محکومیتی در دستگاه قضایی نداشته است. آیا او فعالیت خاصی در زمینه اسلام‌گرایی داشته است؟

محل سر بریدن معلم فرانسوی/عکس AP 

  ژان فرانسوا ریکار، دادستان کل فرانسه روز شنبه با اعلام این که این فرد پناهنده بوده و تازه شش ماه پیش کارت اقامت ده ساله دریافت کرده است، نام او را «عبدالله یزیدویچ آ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» اعلام کرد. خانواده این مرد که رسانه‌های فرانسه نام کامل او را «عبدالله یزیدویچ آزنوروف» نوشته‌اند، از سال ۲۰۱۱ به عنوان پناهنده در فرانسه زندگی می‌کنند.

عبدالله حوالی ساعت ۵ عصر جمعه، معلم مدرسه‌ای را در کونفلان سنت اونورین، در حومه شمالی پاریس را با قمه به قتل رساند و سر او را برید. او اندکی بعد به محاصره پلیس در آمد و در حالی که الله‌اکبر گویان در حال تهدید مأموران بود، با شلیک ده گلوله کشته شد. مقتول ساموئل پاتی، ۴۷ ساله، معلم تاریخ و جغرافی بود که به دلیل آن که کاریکاتورهای پیامبر اسلام چاپ شده در نشریه فکاهی شارلی ابدو را در کلاس درس «آزادی بیان» نشان داده بود، تهدید به مرگ شده بود.

تا این زمان ۱۱ نفر در پیوند با این قتل که رسما «تروریستی» خوانده شده، بازداشت شده‌اند. پدر بزرگ عبدالله، دو برادرش و پدر یکی از دانش‌آموزان مدرسه‌ای که مقتول در آن تدریس می‌کرد، جزو بازداشت‌شدگان هستند.

روز یکشنبه سفارت روسیه در واکنش به اخبار رسانه‌هایی که عامل حمله تروریستی روز جمعه را تبعه روس معرفی کرده‌اند اعلام کرد که عبدالله ۱۲ سال پیش خاک روسیه را ترک کرده و هیچ گونه پیوندی با این کشور نداشته است. پیشینه قاتل با آن که مقامات رسمی فرانسه می‌گویند هویت عامل سو قصد روز جمعه برای سرویس امنیتی این کشور ناشناخته بوده و از جمله پرونده بنیادگرایی اسلامی هم نداشته است، برخی رسانه‌های فرانسوی روز یکشنبه نوشتند که او عضو گروهی در شهر «اِرانی» در حومه پاریس بوده که نام یکی از اعضا آن در سیاهه موسوم به «اس» بوده است. در فرانسه لیست «اس»، حاوی نام افرادی است که پرونده آنها نزد مقامات امنیتی و ضد تروریستی گشوده است و فعالیت‌های آنها تحت کنترل قرار دارد.

در حالی که عبدالله نه دانش‌آموز مدرسه محل کار مقتول و نه اصولا ساکن شهر محل حمله بوده، ارتباط حمله او با ماجرا و این که چگونه قربانی خود را تحت نظر داشته هنوز کاملا و به طور دقیق مشخص نشده است.

گفته می‌شود که او دقایقی پیش از حمله، از برخی دانش‌آموزان سراغ ساموئل پاتی را گرفته است.

نکته دیگر پیشینه فعالیت عبدالله در فضای مجازی و حساب کاربری توییتر اوست که در آن با اسم مستعار «الانصار» مطلب می‌نوشت. او بلافاصله پس از انجام حمله تروریستی در حساب توییتری دیگری تصویری از سر بریده ساموئل پاتی را به همراه پیامی کوتاه همرسان کرد. در حساب توییتری الانصار هم که اکنون حذف شده است، حدود ۴۰۰ پست همرسان شده بود.
به نوشته مجله لوبس، قاتل جوان در شبکه‌های اجتماعی مرتبا جملاتی از قرآن و نیز مطالب دیگری را با این مضمون که دولت عربستان «کافر» است، همرسان می‌کرد.
او در یکی از آخرین پست‌های خود در شبکه‌های اجتماعی خبر این که ایران بازنشر کاریکاتورهای پیامبر اسلام در شارلی ابدو را محکوم کرده، همرسان کرده بود.

فالوئرهای او حدودا صد نفر بودند که بسیاری از آنان را افراد عضو جامعه چچنی‌های فرانسه تشکیل می‌دادند و به نوشته لوبس، برخی از آنان به مطالبی درباره بنیادگرایی اسلامی ارجاع می‌دادند. بسیاری از فالوئرهای عبدالله از روز جمعه به بعد حساب خود را حذف کرده یا تغییر داده‌اند.
از سوی دیگر به نظر می‌رسد عبدالله یزیدویچ آنزوروف پیش از دست زدن به حمله در روز جمعه تقریبا تمام پیام‌های خصوصی را حذف کرده است. سایت «مدیاپارت» می‌نویسد این فرد چند هفته پیش از انجام حمله تروریستی در پروفایل توییتر خود نوشته بود: «چچن آزاد می‌شود» و جمله پروفایل خود را نیز به «انا لله و انا الیه راجعون» تغییر داده بود.
توییت لیکرا در مورد ریپورت کردن حساب کاربری قاتل معلم فرانسوی

انجمن ضد تبعیض نژادی و یهودستیزی فرانسه به نام «لیکرا»، در تابستان گذشته حساب کاربری عبدالله را به دلیل آن که یهودیان را «ملعون» نامیده، ریپورت کرده بود. آن پیام خاص هم از حساب توییتری پاک شد. مدیاپارت همچنین نوشته که قاتل چچنی پیش از این صحنه‌ای از یک سریال ترکی را منتشر کرده بود که در آن بازیگر فیلم آماده بریدن سر فردی بوده است.

مقتول کیست؟

مقتول فردی ۴۷ ساله به نام ساموئل پاتی بود که از ۵ سال پیش در مدرسه بوادون مشغول به کار شده بود. او معلم تاریخ، جغرافی و علوم مدنی کلاس‌های چهارم و پنجم کولژ بود. کولژ در فرانسه شامل یک دوره چهار ساله تقریبا معادل دوره راهنمایی در نظام آموزشی پیشین ایران است. ساموئل پاتی پیش از کشته شدن بارها تهدید به قتل شده بود. او خودش این موضوع را به مدیر مدرسه گزارش داده و حتی در کلانتری شکایت کرده بود.

مقتول، ساموئل پاتی معلم فرانسوی


آزادی بیان در فرانسه، بخشی از دروسی بود که این معلم فرانسوی تدریس آن را بر عهده داشت، اما برخی از والدین دانش‌آموزان مسلمان از تدریس مفاهیمی در کلاس‌های او که به باور آنها «ضد اسلامی» بود، شکایت داشتند.

آخرین موردی که حساسیت برخی از دانش‌آموزان مسلمان و والدین آنها را برانگیخته بود، موضوع نشان دادن کاریکاتورهای جنجال‌برانگیز پیامبر اسلام به دست این معلم بود. بسیاری از مسلمانان فرانسه این کاریکاتورها را که در مجله شارلی ابدو فرانسه چاپ شده بود، «توهین‌آمیز» تلقی می‌کنند.

برخی از دانش‌آموزان گفته‌اند که پاتی هنگام نشان دادن کاریکاتورهای پیامبر اسلام از دانش‌آموزان مسلمان خواسته بود اگر حساسیت دارند، از کلاس بیرون بروند یا چشم‌هایشان را ببندند.

لینک کوتاه: asriran.com/0039ci

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: فرانسه تروریسم چچن کاریکاتور پیامبر دانش آموزان حمله تروریستی پیامبر اسلام معلم فرانسوی روز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۶۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی کردیم: ابهامات حکم جنجالی عبدالله!

به گزارش "ورزش سه"، سازمان لیگ فوتبال عصر امروز در خبری عجیب اعلام کرد که عبدالله ویسی سرمربی فولاد خوزستان به دلیل مصاحبه‌ای که بعد از بازی با آلومینیوم اراک انجام داد، مبلغ 2 میلیارد تومان جریمه نقدی شده است!

این تصمیم در شرایطی گرفته شده که سازمان لیگ هفته گذشته در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در صورت انجام مصاحبه از طرف فعالان در تیم‌های مختلف و درباره موضوعات غیرمرتبط با فوتبال آنها با محکومیت‌های سنگین مواجه می‌شوند. چنین تصمیمی در هیئت‌رییسه سازمان لیگ مصوب شد و بعد از آن به اطلاع رسانه‌ها رسید.

مساله اصلی اما این است که سازمان لیگ در صورت مشاهده تخلفی از سوی مربیان و مدیران و بازیکنان شاغل در باشگاه‌ها ، باید این اتفاق را به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال گزارش کند و آنها در خصوص تخلف رخ داده، تصمیم بگیرند و حکم بدهند.

در ماجرای حکم عجیبی که برای عبدالله ویسی سرمربی فولاد صادر شده اما قانون رعایت نشده است؛ سازمان لیگ در شرایطی روی خروجی سایت رسمی خود خبر از جریمه دو میلیارد تومانی عبدالله ویسی داده که کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال هیچ اطلاعاتی از این ماجرا نداشته و گواهی این ماجرا هم عدم اطلاع‌رسانی در این خصوص روی سایت فدراسیون فوتبال است.

این در حالی است که کمیته انضباطی ساعتی بعد از مصاحبه عبدالله ویسی با انتشار خبری این سرمربی را دعوت کرد تا درباره گفته‌های خود پاسخگو باشد. با توجه به فشردگی مسابقات لیگ برتر هم حضور ویسی در جلسه انضباطی این کمیته به بعد از بازی‌های هفته بیست و پنجم لیگ برتر موکول شد.

یکی از اعضای کمیته انضباطی در این خصوص به خبرنگار ما اعلام کرد که پرونده عبدالله ویسی در این کمیته مفتوح است و هنوز هیچ تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است. از طرف اعضای کمیته انضباطی از ماجرای جریمه دو میلیارد تومانی که توسط سازمان لیگ ابلاغ شده بی‌اطلاع هستند! حتی قرار است ویسی بعد از دیدار فولاد مقابل تراکتور به کمیته انضباطی برود و در خصوص اظهاراتش پاسخگو باشد.

از طرف دیگر صدور حکم تنبیهی برای افراد شاغل در فوتبال فقط توسط یه رکن قضایی فدراسیون فوتبال امکان‌پذیر است؛ کمیته‌های انضباطی، اخلاق و استیناف سه رکن قضایی فدراسیون هستند که تنها نهادهای تصمیم‌گیر و صادر کننده احکام در صورت مشاهده تخلف هستند. پس به عبارت بهتر می‌توان گفت که سازمان لیگ با وجود مصوبه هیئت‌رییسه این سازمان در خصوص برخورد با مصاحبه‌ها و بیانیه‌ها از نظر قانونی نمی‌توانسته حکم صادر کند و همین مساله هم باعث دلخوری مسئولان کمیته انضباطی شده است.

با همه این تفاسیر باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده چه اتفاقاتی پیرامون سنگین‌ترین جریمه نقدی تاریخ فوتبال ایران برای عبدالله ویسی رخ می‌دهد. بی‌شک حضور ویسی در جلسه کمیته انضباطی که چند روز دیگر برگزار می‌شود، خیلی از موضوعات را روشن خواهد کرد و به نظر می‌رسد خیلی زود شاهد صدور حکم واقعی از سوی یک رکن قضایی درباره سرمربی فولاد باشیم.

دیگر خبرها

  • اولین گروه از نیروهای رزمی فرانسه در اوکراین مستقر شدند
  • مقام فرانسوی انفعال دولت را در برابر نسل کشی در غزه محکوم کرد
  • بررسی کردیم: ابهامات حکم جنجالی عبدالله!
  • فرانسه پیشتر سربازان خود را به اوکراین فرستاده است
  • حکومت نظامی شهر فرانسوی برای جوانان
  • بیرون کردن دانشجویان فرانسوی توسط پلیس پاریس
  • مینی بوس ترمز برید و به حسینیه برخورد کرد!
  • حمایت متفاوت دانشجویان فرانسوی از غزه | ببینید
  • شناسایی قاتل کشتی تایتانیک در یک عکس ۱۱۲ ساله (+عکس)
  • انتفاضه دانشجویان فرانسوی در حمایت از فلسطین