Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@19:40:53 GMT

لقب‌ها و کنیه‌های حضرت علی‌(ع)

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۷۲۱۹

لقب‌ها و کنیه‌های حضرت علی‌(ع)

در این خبر کنیه‌ها ولقب‌هایی که امام علی(ع) نصب داده شده است را بخوانید.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا،علی بن ابی‌طالب(ع)، امام اول همهٔ مذاهب شیعه، صحابی، راوی، کاتب وحی و چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است.به گفته عالمان شیعه و بسیاری از علمای اهل سنت، در کعبه زاده شد و نخستین مردی بود که به پیامبراسلام(ص) ایمان آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر شیعه، علی(ع) به فرمان خدا و تصریح پیامبر(ص)، جانشین بلافصل رسول خدا(ص) است. وی پسرعمو و داماد پیامبر اکرم(ص)، همسر حضرت فاطمه(س)، پدر و جدِّ یازده امام شیعه است. پدر او ابوطالب و مادرش فاطمه بنت اسد بوده است.

ایشان که یکی از افراد بزرگ در تاریخ به شمار می‌رود دارای لقب‌ها و کنیه‌های زیادی است هر کدام به دلیل ویژگی‌های اخلاقی و یا اتفاقات که پیش آمده به ایشان داده شده است.در ادامه خبر تعدادی از این القاب به همراه معنی و دلیل دادن لقب‌ها به ایشان آورده شده است. 

امیرالمؤمنین 

این لقب که به معنی پیشوای مومنان لقب مخصوص امام علی علیه السلام است،که می‌توان آن را مشهورترین لقب ایشان دانست همچنین مطابق با روایت پیامبر اسلام، «امیرالمومنین» عنوانی است که خدای تعالی به علی بن ابی طالب داده است.

                                                  

وصی

وصی در لغت به معنی سرپرست،قیم وجانشین است.دلیل دادن این لقب به ایشان آن است کهرسول خدا (ص) به امیر‌المؤمنین على (ع) به عنوان جانشین و خلیفه بعد از خود، وصیت فرمود. در همین راستا از القاب آن حضرت، «سید الوصیین» و «خیرالوصیین» نیز می‌باشد. در روایتی از «امّ سلمه» از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نقل شده که فرمود: «… خداى تعالى از هر امّتى پیامبرى را برگزیده است و براى هر پیامبرى وصیّی انتخاب نموده است، من پیامبر این امّتم و على وصىّ من در میان عترت من و اهل بیت من و امّت من است».

وزیر النبی

وزیر در لغت به معنی معاون و مددکار است.در روایات آمده است که بعد از نازل شدن آیه «وَ اِجْعَلْ لِي وَزِيراً. . . .»پيامبر(ص)فرمود: خداوندا به برادرم على پشتم را محكم نما. خداوند دعاى آن حضرت را در اين‌باره مستجاب نمود.دلیل دادن این لقب به ایشان این است.

یعسوب الدین

یعسوب الدین یکی از القاب حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام به معنای رئیس بزرگ دین است. این لقب در بسیاری از منابع اهل سنت از قول پیامبر برای آن حضرت ذکر شده است.

                                             

ابوتراب

ابوتراب به معنی پدر خاک است.این لقب نیز از کنیه‌های است که پیامبر(ص) به ایشان داده است از زبان عبایة بن ربعى نقل است که:به عبدالله بن عباس گفتم: چرا پیغمبر خدا صلى الله علیه و آله على را به ابوتراب كنیه داد؟ گفت: زیرا او مالك و صاحب زمین مى باشد و بعد از پیغمبر صلى الله علیه و آله حجت خدا بر ساكنان زمین است و بقاى زمین به او و آرامش زمین از بركت وجود اوست.

حیدر کرار

کرار به معنای حمله كننده پياپى است و از القاب اميرالمؤمنين على (ع) است كه حضرت در جنگ، بر صف دشمنان بارها حمله مى نمود.

بیشتر بخوانید:۳ نکته برای زندگی زیبا در کلام امام رضا (ع) + فیلم

                                            

امیر النحل

نحل به معنی زنبور عسل است. علامه سبط ابن جوزى در این باره می‌گويد: مؤمنان به زنبور عسل مانند، زيرا زنبور عسل چيز پاكيزه می‌خورد و چيز پاكيزه مى نهد، و على اميرمؤمنان است.

ساقی کوثر

به معنای کسی که از حوض کوثر دیگران را آب می‌دهد. برخی از مفسران واژه کوثر را در نخستین آیه سوره کوثر، همان حوض پیامبر(ص) می‌دانند که آب آن از شیر سفیدتر و از عسل گواراتر است. بنابر روایات شیعه و اهل سنّت، امام علی (ع) ساقی این حوض است.

                                          

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: امام علی ع کنیه ها لقب امام علی ع کنیه ها لقب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۷۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اتصال انتهای بولوار دکترحسابی به بزرگراه پیامبر اعظم (ص) در مشهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل سازمان زمین و مسکن شهرداری مشهد گفت:  هزار و ۶۰۰ متر مربع  زمین در قالب توافق برای اتصال بولوار دکتر حسابی به بزرگراه پیامبر اعظم (صل الله علیه و آله) در منطقه قاسم آباد تحویل شهرداری شد.

حسین فرهادیان  افزود: بر اساس طرح تفصیلی موجود انتهای بولوار دکتر حسابی باید به بزرگراه پیامبر اعظم (صل الله علیه و آله) متصل شود، اما  با توجه به این که زمین‌های آن محدوده در اختیار اشخاص حقوقی بوده؛ این مهم تاکنون محقق نشده است.

وی گفت: با پیگیری.‌های صورت گرفته شهرداری مشهد و توافقات انجام شده با اداره کل راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، مقرر شد زمین‌های انتهای بولوار دکتر حسابی برای اجرای طرح تفصیلی و بازگشایی این بولوار پرتردد در اختیار شهرداری مشهد قرار گیرد.

مدیرعامل سازمان زمین و مسکن شهرداری مشهد گفت: عملیات اجرایی اتصال بولوار دکتر حسابی به بزرگراه پیامبر اعظم (صل الله علیه و آله) به همت شهرداری منطقه ۱۰  بزودی آغاز خواهد شد.

دیگر خبرها

  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • ضرورت اولویت قرار دادن حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار
  • اعلام اتصال انتهای بولوار دکترحسابی به بزرگراه پیامبر اعظم (ص) در مشهد
  • فلسفه نامگذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • طنین شعار «مرگ بر اسراییل» در سراسر جهان
  • فال حافظ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود
  • فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟
  • مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است
  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم