Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@13:32:08 GMT

پول‌های کثیف مانع توسعه پایدار شهری

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۷۲۲۹

پول‌های کثیف مانع توسعه پایدار شهری

استادیار دانشگاه تربیت مدرس تهران گفت: توسعه پایدار بحثی بسیار رایج و متداول در کشورها و شهرهای مختلف دنیا است که در قالب نگاهی دراز مدت سعی دارد منافع نسل‌های آینده را مدنظر قرار دهد، فاصله گرفتن از درآمدهای آلوده از مهمترین روش‌های رسیدن به توسعه پایدار شهری است.

سید مهدی خاتمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: توسعه شهرها باید به نحوی پایدار باشد و نتایج آن موقتی نباشد در غیر این صورت مضرات توسعه شهری بیشتر از فواید آن است بنابراین باید در این نوع توسعه با در نظر داشتن نگاهی بلند مدت باید منافع آیندگان را نیز مدنظر داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مدیرانی که اعتقاد به توسعه پایدار دارند خود نیز باید تفکری پایدار داشته باشد، مدیری می‌تواند دغدغه پایداری را برای نسل‌های آینده جامعه خود داشته باشد که خود نیز این تفکر را به واقع قبول کرده باشد.

استادیار دانشگاه تربیت مدرس تهران خاطرنشان کرد: ملزم ساختن مدیران یا مردم به تفکر و عملکرد پایدار باید از طریق نهادینه ساختن فرهنگ یا اعمال قانون انجام شود و بهتر است به جای اعمال قانون بیشتر بر روی فرهنگ سازی کار شود.

خاتمی عنوان کرد: نگاه مدیر شهر باید فراتر از دوره مدیریتی خودش باشد و اقدامات او در راستای توسعه پایدار و نه به دلیل مطرح کردن خودش در یک بازه زمانی کوتاه مدت باشد.

وی تصریح کرد: اولین اقدامی که می‌تواند به مدیریت شهری برای گام برداشتن در مسیر توسعه پایدار کمک کند، بحث درآمد پایدار است، درآمدی که بتواند طی سالیان مختلف ادامه پیدا کند، موجب توسعه شهرها شود و صدمه‌ای را متوجه شهر نکند.

استادیار دانشگاه تربیت مدرس تهران با بیان اینکه درآمدهای پایدار شهری نباید موقتی باشد، تاکید کرد: استفاده از درآمدهای ناپایدار یا درآمدهای آلوده از جمله بدترین اقدامات مدیریت شهری بود و مدیران سعی کردند تا در برخی شهرها با تراکم فروشی و کاربری فروشی، شهر را اداره کنند.

خاتمی عنوان کرد: تراکم فروشی و کاربری فروشی موقتی است و چنانچه دیدگاه مدیریت یک شهر، دیدگاهی کلان و جامع باشد هیچ گاه به سمت کسب درآمد از این طریق نمی‌رود.

وی ادامه داد: مالیات و عوارضی که از شهروندان گرفته می‌شود می‌تواند منبع درآمدی برای توسعه شهر باشد، به علاوه رایانه‌ای که برای بنزین اختصاص پیدا کرده است می‌تواند به مدیریت شهری اختصاص پیدا کند تا از این منابع در راستای توسعه پایدار شهر از جمله توسعه حمل و نقل عمومی استفاده کند.

استادیار دانشگاه تربیت مدرس تهران گفت: در حال حاضر درآمد مدیریت شهری وابسته به تراکم فروشی است در حالی که مسلم است که تراکم فروشی نتایج خوبی ندارد و این خود موجب تشدید تضاد منافع در شهر می‌شود و این کسب درآمد از این طریق نیز نمی‌تواند تا همیشه ادامه پیدا کند.

کد خبر 450612

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر شهرهاي ايران توسعه پایدار شهری توسعه شهری توسعه پایدار درآمد پایدار مدیریت شهری درآمد پايدار شهری فرهنگسازی تراكم فروشي شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق توسعه پایدار مدیریت شهری تراکم فروشی پایدار شهر توسعه شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۷۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم

به گزارش جماران؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در دومین روز حضور خود در بانکوک برای شرکت در هشتادمین جلسه سالیانه اسکاپ، با «آلیس جابانا»، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی اسکاپ، دیدار و گفتگو کرد.

داود منظور در این دیدار که در محل کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک برگزار شد، با تأکید بر لزوم گسترش همکاریها و نقش نهادهای توسعه‌ای مانند اسکاپ در ارتقای توسعه کشورها، گفت: استفاده از ظرفیت نهادهای وابسته به سازمان ملل در راستای توسعه همکاری‌های منطقه ای، تکمیل کریدورها و مقابله با خشکسالی، حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

معاون رئیس‌جمهور با حائز اهمیت خواندن موضوع نشست امسال اجلاس اسکاپ، بر ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در آینده اقتصاد جهان تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن علاقه‌مندی به استفاده از تمامی ظرفیت‌های سازمان ملل در مسیر توسعه پایدار، آمادگی دارد در حوزه دیجیتال‌سازی هم همکاری داشته باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به مسئله‌محور بودن برنامه هفتم توسعه، گفت: در تأمین منابع مالی مورد نیاز برای رشد اقتصادی، به استفاده از منابع بین‌المللی هم توجه داریم.

وی نقش جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی از فعالیت‌های مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) به عنوان یکی از مؤسسات منطقه‌ای زیرمجموعه اسکاپ مستقر در تهران مستقر را اساسی دانست و گفت: ما ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های اپدیم، تجربیات موفقی در کاهش بلایا داریم که می‌توانیم آنها را با سایر کشورها به اشتراک بگذاریم.

منظور افزود: از جمله تجربیات موفق کشورمان، تجارب حاصل شده در مهار و مدیریت منابع آب و شیرین‌سازی آب است که با توجه به تأثیر تغییرات اقلیم بر بروز خشکسالی های پیاپی و کاهش منابع آب، همکاری مشترک به‌ویژه با کشورهای همسایه، اهمیت دوچندان دارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به کمبود منابع آب به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم در سطح جهان، گفت: ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.

منظور با بیان اینکه خوشحال میشویم در منطقه به کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای محصور در خشکی در جهت حمل کالا کمک کنیم، گفت: اسکاپ میتواند نقش بیشتری را در این زمینه بازی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد با تشکیل گروه کاری مشترک با کشورهای منطقه تحت مدیریت اسکاپ، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

وی با تأکید ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها و همکاری با اسکاپ در حوزه اقتصاد دیجیتال، علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری بیشتر با اسکاپ و کمیته‌های مربوطه را اعلام کرد.

دیگر خبرها

  • اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • رویداد روز جهانی مالکیت فکری برگزار می‌شود
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت
  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • ۳۰۲ کیلومتر راه روستایی در لرستان آسفالت شد