Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، یکی از اعمال سفارش شده در ابتدای هر ماه قمری، خواندن نماز مخصوص و صدقه دادن است که براساس روایات، تضمین کننده سلامتی یک ماه اشخاص است. چند سالی است که مساجد و هیأت‌ها بانی جمع‌آوری صدقات اول ماه مردم شده‌اند و از این راه با قربانی گوسفند یا مرغ به نیازمندان کمک‌رسانی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مساجد و هیأت‌های بسیاری چند روز مانده به شروع هرماه قمری با اطلاع‌رسانی‌های خود مردم را ترویج و ترغیب می‌کنند تا هم در ابتدای هر ماه برای سلامتی خود و رفع بلاهای مضر صدقه دهند و هم این که این صدقات را برای کمک به نیازمندان در قالب توزیع گوشت و مرغ هزینه کنند.

روز گذشته مصادف با اول ماه ربیع‌الاول نیز این طرح اجرایی شد و صدقات اول ماه مردم جمع‌آوری و به سرعت هم با تهیه مرغ و قربانی گوسفند به دست نیازمندان رسید.

قربانی گوسفند خیریه، همدردی در ابتدای هر ماه

یکی از هیأت‌هایی که از پیشگامان این طرح بود و اولین گام‌ها را برای ترویج آن برداشت هیأت ریحانة‌النبی (س) و خیریه همدردی آن بود که از حدود دو سال قبل طرح جمع‌آوری صدقات اول ماه خود را آغاز کرد و رفته رفته خیریه‌ها و هیأت‌های دیگر نیز با الگوگیری از آنان این مسیر را طی کردند. محمد نجفی از اعضای این خیریه می‌گوید: «این طرح در این سال‌ها، ابتدای هر ماه قمری اجرایی شده است. با جمع‌آوری صدقات مردمی گوسفند تهیه و قربانی کردیم و گوشت، کله و پاچه و جگر آن را در قالب بسته‌های ارزاق میان نیازمندان توزیع کردیم.»

برای صدقه هر ماه نیاز به پرداخت مبالغ زیاد نیست و می‌توان مبالغ خُرد براساس توانایی مالی پرداخت کرد و این قطره قطره‌ها جمع شده و گره‌گشای زندگی نیازمندان می‌شود. نجفی می‌گوید: «در میان پرداختی‌های هرماه از هزار تومان تا تقبل یک گوسفند به صورت کامل داریم. با جمع شدن همین مبالغ خُرد در ابتدای ماه ربیع‌الاول مبلغ ۴۱ میلیون تومان صدقه جمع‌آوری شد و با ذبح ۱۷ گوسفند، میان ۵۰۰ خانواده نیازمند گوشت توزیع شد.»

خیریه همدردی با شناسایی دقیق خود توانسته این روزها پا را برای کمک رسانی فراتر از تهران هم بگذارد و در شهرستان‌های قم و آبادان نیز کمک‌رسانی کند. نجفی می‌گوید: «با شناسایی معتمدین در این شهرستان‌ها تعدادی خانواده زیر پوشش قرار گرفت و هر ماه مبلغی به فرد معتمد پرداخت می‌شود تا در همان شهرستان دام تهیه و ذبح کند و به نیازمندان برساند.»

توزیع مرغ از سوی مسجدی‌های ارک در ابتدای هرماه

یکی از نهادهای فعال در این عرصه، مسجد ارک تهران با همت گروه جهادی ذیل آن است. یک سالی است که این گروه جهادی در این زمینه وارد شده و با جمع آوری صدقات مردم مرغ تهیه و میان نیازمندان توزیع می‌کند. حسین ارضی مسئول گروه جهادی شهدای مسجد ارک تهران می‌گوید: «این طرح با حمایت حاج منصور ارضی در این مسجد آغاز شد و در ابتدا بنا بود، ماهیانه ۵۰ مرغ تهیه و ذبح شود، اما تاکنون همواره حداقل ۴۰۰ نفر سهم ۳۰ هزار تومانی خود را پرداخت کرده‌اند و ماهانه هزار مرغ ذبح و میان نیازمندان تهران، به خصوص در جنوب این شهر توزیع شده است.»

این طرح‌های کمک رسانی همواره با نوسانات قیمت مرغ و گوشت ادامه داشته و تعطیل نشده است. ارضی می‌گوید: «این طرح را ابتدا با مرغ کیلویی ۷ هزار تومان آغاز کردیم و تا امروز و کیلویی ۲۶ هزار تومان ادامه داده‌ایم، اما متاسفانه این ماه به دلیل افزایش قیمت ۵۰۰ مرغ بیش‌تر تهیه نشد.»

ارکی‌ها حتی برای ذبح مرغ‌ها هم برنامه خاصی دارند. آن‌ها مرغ زنده تهیه می‌کنند و در کشتارگاه به صورت جداگانه با ذکر و توسل و به نیت سلامتی امام زمان (عج) مرغ‌ها را ذبح می‌کنند.

کمک یک مسجد به نیازمندان محل

این طرح تنها در میان هیأت‌ها و مساجد مطرح رواج ندارد؛ بلکه حتی مساجد کوچک‌تر نیز بانی آن هستند و با جمع‌آوری صدقات نمازگزاران خود در این عرصه فعالیت می‌کنند. از جمله این مساجد، مسجد نظام مافی در خیابان آیت‌الله کاشانی تهران است که حجت‌الاسلام حسین‌زاده امام جماعت این مسجد می‌گوید: «این طرح چندسالی است که از محل صدقات نمازگزاران برای کمک به نیازمندان محل اجرایی می‌شود و در ابتدای ماه ربیع‌الاول توانستیم در مجموع ۶ راس گوسفند به ارزش ۱۷ میلیون تومان تهیه و قربانی کنیم و با نیت سلامتی امام زمان (عج) میان نیازمندان محله توزیع کنیم. برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی شماره کارتی ۶۰۳۷۹۹۷۵۹۹۱۴۱۱۹۰ به نام مسجد در نظر گرفتیم که مردم کمک‌های خود را می‌توانند به آن واریز کنند.»

رفع بلا از آثار صدقه

از آثار «صدقه» این است که بلای مضر را دور می‌گرداند؛ وگرنه صِرف «بلا» به معنای چالش‌هایی که سبب امتحان و بالتبع رشد یا سقوط انسان‌ها و جوامع می‌شود، همیشه هست و خواهد بود. حتی در یک نگاه، نوشیدن یک جرعه آب نیز بلا و امتحان هست. بنابراین، نه‌تنها در ماه صفر، بلکه همیشه توصیه و تأکید شده که «زیاد صدقه بدهید».

طرح کمک‌رسانی به نیازمندان از محل صدقات ابتدای هر ماه قمری یکی از ظرفیت‌های کمک‌رسانی به افراد نیازمند است که الحمدلله با استقبال مساجد و هیأت‌ها و همچنین اقبال مردمی به سمت جریان ساز شدن در حرکت است، اما این طرح نیز مانند تمام طرح‌های کمک رسانی نیازمند شناسایی دقیق و پرهیز از موازی کاری در خصوص کمک به نیازمندان است تا یک خانواده از چند بسته بهره‌مند نشود و دست خانواده دیگر خالی بماند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: صدقه اول ماه کمک به نیازمندان مسجد نظام مافی مسجد ارک خیریه همدردی هیأت ریحانه النبی حسین ارضی محمد نجفی حجت الاسلام حسین زاده منصور ارضی میان نیازمندان جمع آوری صدقات ابتدای هر ماه هزار تومان کمک رسانی هیأت ها ماه قمری اول ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۸۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه۵میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال۹۰

با وجود افزایش فقر در جامعه دولت امکانات کمتری برای سیاست‌گذاری در جهت کاهش فقر در اختیار دارد.بر این اساس شاخص سرانه حقیقی بودجه عمومی، در سال ۱۴۰۳ به سطح سال ۱۳۹۰ خواهد رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بودجه عمومی از دو طریق می‌تواند بر روی نرخ فقر اثرگذاری باشد. از یک سمت اثرگذاری بودجه عمومی بر روی عملکرد اقتصادی است که ممکن است منجر به رشد اقتصادی و یا تورم شود که به اثرگذاری غیرمستقیم بودجه عمومی بر روی نرخ فقر شناخته می‌شود. اما در سوی دیگر بودجه عمومی کارکرد دیگری دارد که به توزیع درآمد مشهور است و با هدف فقرزدایی به تخصیص اعتبارت حمایتی می‌پردازد که از طریق مالیات‌ها تأمین مالی می‌شوند. ارزیابی مکانیزم‌های اثرگذاری بودجه عمومی بر روی نرخ فقر نشان‌می‌دهد که آیا لایحه بودجه سال 1403 با مولفه‌های که گفته شد در سال آینده حامی فقرا خواهد بود یا خیر.

بر اساس داده‌های برآوردی سرانه حقیقی بودجه عمومی، این شاخص در سال 1403 به سطح سال 1390 خواهد رسید به‌عبارت دیگر بر اساس لایحه بودجه، دولت در سال 1403 معادل 5 میلیون تومان به قیمت‌های ثابت سال 1395 برای هر ایرانی هزینه خواهد که دقیقاً معادل همان مبلغ در سال 1390 است. این در حالی است که اگر از منظر فقر (که یکی از موضوعات مهم است که بودجه نسبت به آن مسئولیت دارد) به موضوع توجه شود، جمعیت فقرا در سال 1403 در کشور حدود 10 میلیون نفر بیشتر از سال 1390 است. با فرض اینکه کاهش سرانه بودجه به معنی کاهش به نسبت مساوی میان همه موضوعات بودجه‌ای باشد، می‌توان نتیجه گرفت با وجود افزایش قابل توجه نرخ فقر، امکانات بودجه برای مقابله با فقر در سطح سال 1390 قرار دارد.

 

این گزارش ادامه می‌دهد که لایحه بودجه سال 1403 نشان‌می‌دهد که نسبت بودجه عمرانی به تولید ناخالص داخلی در کشور همچنان روندی نزولی دارد، این مسئله در کنار کاهش حقیقی هزینه‌های سرمایه‌ای شرکت‌های دولتی، نشان دهنده کاهش اثرگذاری بودجه بر روی رشد اقتصادی و در نتیجه کاهش نرخ فقر است. 

 

این گزارش توضیح می‌دهد که بر اساس داده‌های برآوردی شیب کاهشی شاخص نسبت کسری تراز عملیاتی به تولید ناخالص داخلی برای سال 1403 تندتر شده و این کاهش به‌دلیل تکیه بیشتر بر درآمدهای مالیاتی و کاهش هزینه‌های بودجه‌ای و نرخ رشد اقتصادی مناسب در سال‌های اخیر است. فارغ از سایر تبعات این مسئله که در جای خود قابل تحلیل است، به‌طور کلی این موضوع از منظر کاهش کسری بودجه و تبعات آن برای تورم و افزایش فقر می‌تواند مثبت ارزیابی شود. با این حال، ترکیب جمعیت پرداخت کننده مالیات خود می‌تواند از منظر تأثیر بر فقرا یا جمعیت نزدیک خط‌فقر قابل تحلیل باشد. 

 

هرچند که سیاست‌گذار سعی کرده مالیات بر ارزش افزوده اثر کمتری بر روی فقرا داشته‌باشد، با این حال این شیوه مالیات ستانی، روش ایده آل برای توزیع درآمد و مقابله با فقر نیست. ایده‌آل‌ترین نوع مالیات در مقابله با فقر، مالیات بر مجموع درآمدها است و سازه مالیاتی در ایران فاصله زیادی با شرایط مطلوب دارد.

در این گزارش مطرح می‌شود که تسهیلات تکلیفی اشتغال‌زایی که بخشی از آن به فقرا اختصاص می‌یابد از ظرفیت‌های خوب دیده شده در بودجه‌های سال‌های اخیر است که مبلغ آن در بودجه سال 1403 نیز افزایش یافته‌است. با این حال، عملکرد ضعیف این تسهیلات در سال‌های گذشته امید به تأثیر قابل توجه آن بر کاهش فقر از طریق اشتغال و توانمندسازی را مبهم می‌کند.

در این گزارش آمده است که بر اساس قوانین برنامه و با توجه به رشد 35 درصدی حداقل دستمزد، متوسط مستمری کمیته‌امداد امام‌خمینی (ره) و سازمان بهزیستی نیز باید 35 درصد افزایش یابد با این حال در بند (ذ) تبصره 15 بخش اول قانون بودجه سال 1403 میزان رشد مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته‌امداد امام‌خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان سی درصد (30%) تعیین شده است که کمتر از 35 درصد رشد حداقل دستمزد است. 

فقیرترین فقرا در اولویت کالابرگ قرار بگیرند

مرکز پژوهش‌های مجلس در این گزارش پیشنهاد می‌کند که اعتبارات لازم برای اجرای طرح کالابرگ الکترونیک به‌طور مشخص در لایحه بودجه سال 1403 پیش بینی شود و از جابه‌جایی ردیف‌های تبصره هدفمندی که در سال 1402 در دستور کار دولت قرار گرفت، اجتناب شود. همچنین در شرایطی که دلایل گذشته گسترش فقر در ایران همچنان به قوت خود باقی است ادامه روند فقرزدایی به سبک گذشته در بودجه عمومی خطای سیاست‌گذاری به‌حساب می‌آید، بنابراین اعتبارات حمایتی در بودجه عمومی نیازمند یک بازنگری کلی در راستای اولویت‌بندی و انتظام بخشی است. رویکرد اولویت‌بندی برای تخصیص اعتبارات حمایتی ناکارآمدی‌های کنونی بودجه عمومی در راستای فقرزدایی را کاهش داده و منجر به بهبود اثرگذاری بودجه عمومی بر نرخ فقر می‌شود. به این منظور پیشنهاد می‌شود در تخصیص اعتبارات مربوط به مصارف حمایتی هدفمندی یارانه که اصلی‌ترین بخش بودجه در مقابله با فقر شناخته می‌شود، توجه ویژه به دو گروه فقیرترین فقرا و کودکان، از جمله در موضوع یارانه‌های تشویقی کالابرگ الکترونیک در اولویت قرار گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هزینه 5 میلیونی برای هر ایرانی/ ماجرا چیست؟!
  • سفره همدانی‌ها با نان سبوس‌دار کامل می‌شود
  • پیش بینی ۷۵۸ هزار میلیارد تومان منابع هدفمندی یارانه
  • هزینه۵میلیونی برای هر ایرانی/بازگشتسرانه حقیقیبه سطح سال۹۰
  • افزایش ۸۲ درصدی توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان زنجانی 
  • (تصاویر) عمارت انگورستان ملک
  • خبر‌هایی از توزیع بسته های معیشتی بین نیازمندان بیارجمند
  • تقویم نجومی امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ | تقویم همسران امروز پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ‍ بازدید مدیر کل از نحوه فعالیت مراکز نیکوکاری درخدمت رسانی به نیازمندان خراسان شمالی
  • تخصیص ۶.۶ میلیارد ریال وام به نیازمندان شهرستان جم