Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@18:59:09 GMT

نه بار اول‌مان بود، نه آخری است

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۹۰۵۷

نه بار اول‌مان بود، نه آخری است

همشهری آنلاین _ ثریا روزبهانی:  هر زباله‌ای که بر روی زمین ریخته می‌شود، مسئولیت مضاعفی را برای کارگران و پیمانکاران شهرداری ایجاد می‌کند و می‌تواند شرایط بحرانی را در معابر به وجود بیاورد. شرایطی که برای خلاصی از آن و برگشت آرامش به شهر، ۲ نفر از نیروهای زحمتکش خدمات شهری ناحیه یک منطقه ۲۲ مجبورند تا کمر در معبر آب­گرفته فرو بروند و زباله‌های رها شده را یکی یکی از کانال یا مسیل بیرون بکشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روزی است که در فضای مجازی فیلمی دست به دست می‌چرخد و کامنت‌های بسیاری از شهروندان عادی گرفته تا چهره‌های و مسئولان شهری در زیر این فیلم یادداشت می‌نویسند. فیلمی که نشان می‌دهد کارگران وظیفه‌شناس خدمات شهری ناحیه یک منطقه ۲۲ با سختی‌های زیاددرصدد هستند نهر گرفته از زباله را پاکسازی کنند تا آب‌های ناشی از بارش نزولات آسمانی در آنها جاری شود.

از آسمان باران می‌بارد و در خیابان هم آب مانند چشمه جوشان از زمین بالا می‌زند. ۲ کارگر خدمات شهری، دل به نهر گرفته می‌زنند و یکی تا کمر در این آب فرو می‌رود و دیگری با دست، زباله‌ها را از نهر خارج می‌کند. «حسینعلی اسلامی»، یکی از این نیروهای پرتلاش است. او ۲۱ سال از عمرش را در حوزه خدمت‌رسانی شهرداری سپری کرده است. اسلامی، به اتفاق آن روز اشاره می‌کند و می‌گوید: «پس از بارندگی، جوی دچار گرفتگی شده بود و باید سریع وارد عمل می‌شدیم. هر ثانیه مانند طلا بود و نباید زمان را از دست می‌دادیم. شرایط بحرانی و جایی برای فکر کردن باقی نمی‌گذاشت و از سویی نمی‌توانستیم منتظر بمانیم تا ادوات و تجهیزات را از ناحیه برایمان بفرستند.

مسیر شاهراهی بود و با سریزشدن آب در معبر امکان داشت مشکلات زیرساختی به وجود آمده و وارد برخی از خانه‌های مسکونی این محدوده شود و از سوی دیگر معبر رابند بیاورد. به همین دلیل بدون تعلل خودمان دست به کار شدیم. فشار آب به قدری بالا بود که حقیقتش متوجه چیزی زیر آب نمی‌شدیم. فقط من تا بالای کمر داخل گودال رفته بودم و با پاکاری می‌کردم که دهانه ورودی مسیر آب را باز کنم تا آب را به داخل بکشد. مانند همیشه تلاش داشتیم وظیفه‌مان را به بهترین‌گونه انجام بدهیم و اصلاً قرار بررسانه‌ای شدن این کار نبود.»

زباله، دلیل ۸۰‌درصد آبگرفتگی

اسلامی باور دارد ۷۰ تا ۸۰‌درصد گرفتگی نهرها و جوی‌ها، به سبب بی‌توجهی شهروندان رخ می‌دهد. او می‌گوید: «زیر یکی از پل‌های عرضی منطقه گرفته بود، هرچقدر با چنگک تلاش کردیم آن را باز کنیم، نشد. برای همین باز خودمان وارد نهر شدیم و این­بار «تشک»، سبب مسدود شدن نهر شده بود. از شهروندان می‌خواهیم کیسه‌های زباله را در خیابان یا کنار نهر و درختان رها نکنند و آنها را در مخازن زباله که در هر کوچه و خیابان وجود دارد، بریزند. چون ممکن است این زباله‌ها با بارش باران در نهرها سرازیر شوند و موجب گرفتگی نهر و مشکلات ناشی از آن شوند.»

هدف، خدمت به مردم

به آسانی می‌توانستند تا رسیدن ابزار و تجهیزات صبر کنند، اما خدمت خالصانه، زمانی برای فکر کردن نمی‌گذارد. برای همین از هرچه در توانشان است، برای خدمت‌رسانی دریغ نمی‌کنند. اسلامی در این‌باره می‌گوید: «مسئولیت خدمات شهری مشخص است، جای فکر کردن نیست. چون اگر بایستید و بخواهید فکر کنید، زمان را از دست می‌دهید. در واقع همه چیز به وجدان انسان بر می‌گردد. به سبب وجدان‌کاری وقتی در این شرایط بحرانی قرار می‌گیریم، خودسر و اتومات آغاز به کار می‌کنیم. خودم از این تصمیمی که می‌گیرم، لذت می‌برم و رضایت دارم. حقیقتش دوست دارم، درست عمل کرده و به مردم خدمت کرده باشم و در نهایت، شرمنده نباشم.»

 فاجعه صدهزار بطری!

این واقعیت دارد که به ازای هر زباله‌ای که ما می­ریزیم، قامت بلند همتی خم می‌شود تا آن را از روی زمین بردارد. به آسانی با نریختن و رها نکردن زباله در معابر می‌توان در مرحله نخست به خودمان و در نهایت به آنها کمک کنیم. «معراج بهنیا»، نیروی فداکار دیگر خدمات شهری منطقه است که برای باز شدن مسیر مسدود شده، به آب می‌زند. او از سال ۱۳۸۳ که وارد شهرداری شده است، در حوزه خدمات‌رسانی، خدمت می‌کند. وقتی از او می‌پرسم برای انجام این کار تردید داشتید یا خیر؟ در پاسخم می‌گوید: «نه بار اول‌مان بود و نه قرار است که بار آخر باشد. این کار وظیفه ما بود و نباید رسانه‌ای می‌شد.

هرچقدر زباله درشهر نریزیم، آبگرفتگی پیش نمی‌آید. در سال‌های اخیر با تدابیر مدیران شهری منطقه، وضعیت آبگرفتگی معابر به شدت کاهش پیدا کرده و این مشکل در روزهای بارندگی به حداقل رسیده است. نیروهای خدمات شهری زمانی خوشحالند که محدوده­‌شان تمیز باشد و آبگرفتگی در جوی‌ها پیش نیاید. فردی که این شغل را انتخاب می‌کند، باید عاشق کارش باشد. باید در ساعت‌های سخت، کارهای مفیدی را بتواند انجام دهد. ما هر لحظه‌مان کارمان سخت است. از آبگرفتگی نهرها گرفته تا موضوع لغزندگی خیابان‌ها و پیاده‌روها درفصل برف‌روبی.»

او هم ریختن زباله در جوی‌ها را دلیل عمده آبگرفتگی و تلاش مضاعف نیروهای خدمات شهری می‌داند و می‌گوید: «وقتی شهروند قوطی آب معدنی یا نوشابه را، در محیط رها می‌کند هم به طبیعت و محیط‌زیست آسیب می‌زند، هم راه جوی را می‌بندد. تصورش را بکنید در شهر چند میلیونی تهران، روزی ۱۰۰ هزار نفر، بطری آب معدنی یا نوشابه را در نهر بیندازد، موقع بارش چه اتفاقی رخ می‌دهد. متأسفانه بیشتر پیام‌ها مربوط به آبگرفتگی، به دلیل همین انباشت زباله‌ها در نهرها است.»

شهری بدون زباله‌ام آرزوست

بهنیا حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. او می‌گوید: «ما هم از خود مردم هستیم و برای مردم. ولی مردم هم باید کمک‌مان کنند تا شهر تمیزتر و زیباتر داشته باشیم. شهری به بزرگی تهران فقط با تلاش ما حتی شبانه‌روزی شهری تمیز نخواهد بود هرچقدر همکاری مردم با سازمان بزرگی مانند شهرداری تهران بیشتر باشد، ما راحت‌تر هستیم.

برای مثال، در زمان پاکسازی نهر، کارگر باید لباسش را دربیاورد و داخل آب برود تا دریچه را بلند کند و آب رد شود. کار برای نیروهای خدمات شهری، ساعت و زمان ندارد. صبح، شب، بعدازظهر، غروب، به هر حال باید شهر تمیز باشد. هرچند کار ما مانند آتش‌نشانی و نیروی انتظامی یا ارگان‌های دیگر دیده نمی‌شود، ولی همین که محدوده تمیز است و برای مردم موقع بارش، بارندگی، لغزندگی، یا شرایط بحرانی، مشکلی پیش نمی‌آید و از شهر و منطقه‌شان رضایت دارند، کافی است.» او آرزو دارد در شهر بزرگی مانند «تهران» با ۲۲ منطقه، با ۱۲۳ ناحیه، نظیر کشورهای پیشرفته­ایی چون «توکیو»، «سئول» یا کشورهای مدرن اروپایی، فردی به اسم کارگر حمل زباله نداشته باشیم. یعنی این‌قدر در زمینه تفکیک پسماند پیشرفت کرده باشیم که هر شهروندی در خانه، زباله‌اش را تفکیک کند. یعنی هر خانه‌ یک کارخانه بازیافت باشد.

کد خبر 558135 برچسب‌ها خدمات شهری منطقه ۲۲ زباله همشهری محله شهرداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خدمات شهری منطقه ۲۲ زباله همشهری محله شهرداری شرایط بحرانی خدمات شهری زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۹۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدابیر لازم نسبت به بارندگی‌های پایان هفته در شیراز

روح الله خوشبت با تشریح عملکرد و اقدامات انجام شده از سوی مدیریت شهری در بارنگی‌های چند ماه گذشته اظهار کرد: مجموعه خدمات شهری همه تلاش خود برای گذراندن این بارش‌ها بدون خسارت و آسیب به شهر و شهروندان به کار گرفته است.

او با اشاره به اینکه بر اساس پیش بینی‌های هواشناسی بارش‌های آخر هفته سنگین خواهد بود بر لزوم آمادگی کامل برای این روز‌ها در حوزه خدمات شهری تاکید کرد.

خوشبخت خاطرنشان کرد: پاکسازی و لایروبی مسیل‌ها و سد‌ها از ضایعات و گل و لای بارندگی هفته گذشته از جمله اقدامات مهمی است که باید به سرعت پایان یابد و نحوه صحیح انجام شدن آن مستمر مورد بازرسی قرار گیرد.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز همچنین یادآور شد: باید بر اساس تجارب بارندگی‌های گذشته مشکلات موجود در نقاطی که موجب رخ دادن آب گرفتگی یا سایر مسائل شده است را رفع کنیم.

خوشبخت بر لزوم به کارگیری تدابیر جدی برای چیدمان ماشین آلات، پمپ‌ها و تجهیزات در نقاط مختلف شهر تاکید کرد و گفت: پشت سر گذاشتن بدون خسارت و آسیب این بارندگی‌ها در گرو آماده باش کامل نیرو‌ها و تجهیزات است که باید با مدیریت هر یک از مسئولان مربوطه به بهترین نحو انجام شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز افزود: سامانه ۱۳۷ مرکز ارتباطات مردمی شهرداری شیراز و سامانه ۱۲۵ سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز به‌طور شبانه‌روزی آماده پاسخگویی به شهروندان است.

او از مردم خواست از اسکان و تردد در حاشیه رودخانه‌ها یا مسیل‌ها خودداری و از استقرار و نصب چادر در بوستان‌ها، بستر رودخانه‌ها و مناطق کوهستانی به‌خصوص در مناطق با شیب زیاد و مسیل‌ها اجتناب کنند.

 خوشبخت با بیان اینکه از مسیر‌های منتهی به رودخانه‌هایی که سیل در آنها جریان دارد دوری‌کنید، عنوان کرد: به یاد داشته باشید خودرو‌ها و وسایل نقلیه، مکان امنی در مقابل وقوع سیل نیستند، چراکه سیل می‌تواند خودرو را به حرکت درآورد و حتی واژگون کند.

او خاطرنشان کرد: در جریان آب راه نروید؛ ۱۵ سانتیمتر آب در حال حرکت ممکن است باعث بر هم خوردن تعادل شما شود؛ اگر مجبورید در آب حرکت کنید از مسیری بروید که آب حرکت نمی‌کند.

به گفته خوشبخت؛ شنا کردن و حرکت در جریان سیل بسیار خطرناک است و خطر غرق‌شدگی به دنبال دارد.

 معاون شهردار شیراز یادآور شد: وسیله نقلیه محل امنی در مقابل سیل نیست، اگر وسیله نقلیه (به علت فرورفتن در آب یا گل) از حرکت ایستاد، فوراً آن را ترک کرده و به‌جای مرتفع بروید.

او همچنین از شهروندان خواست به هشدار‌های هواشناسی و ایمنی در زمان بارندگی توجه کنند و با رعایت این نکات و پرهیز از تردد غیر ضروری درسطح شهر همراه و یاری رسان مدیریت شهری باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تدابیر لازم نسبت به بارندگی‌های پایان هفته در شیراز
  • نابسامانی جمع آوری زباله در منطقه مسکونی مهر رازی کرمانشاه
  • واکنش جالب توییتر وولفسبورگ به بازگشت‌های لحظه آخری بایرلورکوزن / عکس
  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود
  • قیمت تور لوکس استانبول در تابستان ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی چالوس تصویب شد
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم
  • ۵۴۳ میلیون دلار، ارزش خدمات باغ ملی گیاه شناسی