Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، الهام اکبری دکتری یادگیری الکترونیکی از دانشگاه اوترخت هلند و عضو هیات علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه تربیت مدرس در نامه‌ای خطاب به وزیر آموزش و پرورش نوشت:

جناب آقای محسن حاجی میرزایی وزیر محترم آموزش و پرورش

با سلام و تحیت

همچنان که نیک مستحضرید، امروزه مباحث مربوط به یادگیری و آموزش دچار تحولات فراوانی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چگونه یاد گرفتن، با چه کسی یاد گرفتن و با چه ابزاری یاد گرفتن، در چه زمانی و چه چیزی را یادگرفتن همه و همه دگرگون شده‌اند.

رسانه‌های اجتماعی نوپدید، از ایمیل گرفته تا شبکه‌های اجتماعی، پیام‌رسان‌ها، وبسایت‌ها و بلاگ‌ها و سرویس‌های اشتراک ویدئو از عوامل این تحولات بزرگ بوده‌اند.

اکنون اشتراک‌گذاری و تولید دانش هم توسط یاددهنده و هم توسط فراگیر از طریق این رسانه‌ها، صورت می‌پذیرد و دیگر نه معلمان صاحبان قدرت بلامنازع در انتقال و یادگیری مفاهیم هستند و نه دانش‌آموزان دریافت کننده منفعل اطلاعات.

شکل‌های یادگیری نوین یا همان یادگیری الکترونیکی به دنبال ایجاد فرصت یادگیری فعال و پویا است و در اندک زمان به موفقیت‌هایی چشمگیر در دنیا دست یافته است. باید دانست که این رویکرد نسبتا جدید تفاوت‌هایی بنیادی با روش سنتی و حتی آموزش از راه دور دارد و یادگیری موفقیت آمیز در این محیط مستلزم تلاش فنی، اجتماعی و سازمانی متعدد است.

در این میان، پیدایی بحران کرونا در ایران، مانند دیگر کشورها، سبب ایجاد اختلال و شوک در فرایند آموزش شد و این مسئله تمام توجه نظام آموزش‌وپرورش در ایران را یکباره به این شکل و رویکرد جدید معطوف نمود تا به سرعت به سمت یادگیری الکترونیکی و بهره‌برداری از آن حرکت نماید.   در این راستا وزارتخانه تحت مدیریت شما در اقدامی شتاب زده راه‌حلی با عنوان «شاد؛ شبکه اجتماعی دانش‌آموزان» ارائه نمود که البته این راه حل کمی متفاوت از پاسخ‌ها و استراتژیهای نظام‌های آموزشی پیشرفته دنیا بود.

سامانه شاد در حالی در ایران به کار گرفته شد که زیرساختهای سخت افزاری لازم نه در زمینه  دستگاه‌های الکترونیکی مورد نیاز خانواده‌ها، نه اینترنت و نه سرعت آن فراهم نبوده و نیست.

به لحاظ نرم‌افزاری نیز هیچگاه نقش آفرینان این ماجرا اعم از مدیر، معلم، دانش‌آموز و والدین، برای نحوه کارگیری شاد؛ چگونگی تولید محتوای الکترونیکی؛ فعالیت و حضور در آن آموزشی مدون ندیدند و درخصوص ارتقای صلاحیت حرفه‌ای معلمان در این فضا کاملا بی‌توجهی شد.

 با این همه، بی عنایت و اهتمام درخور به حل مشکلات و مسائل بنیادین یادشده، به یکباره از سامانه‌ای بهره‌برداری کردید که تا این لحظه آشکار نیست ماهیت آن سیستم مدیریت یادگیری (ال ام اس) است یا شبکه اجتماعی یا پیام‌رسان؟

درحالیکه نام آن را شبکه گذاشته‌اید اما ویژگی‌های شبکه اجتماعی را ندارد و البته به ال ام اس هم شباهت کاملی ندارد. لذا مجهول‌الهویه بودن این سامانه، موجب کژکارکردهای متعددی در حوزه تدریس و یادگیری شده است.

شایسته و به‌جاست بدانید عموم مدارس خصوصی هرگز این سامانه را به کار نگرفتند و بسترهای مختلفی را جایگزین کردند و بسیاری از مدارس دولتی هم به سراغ شبکه‌های اجتماعیِ داخلی و خارجی رفتند تا شاید بتوانند در یادگیری و آموزش چاره‌ای بیندیشند.

سامانه‌ای که شما مدارس دولتی را مجبور و ملزم به استفاده از آن کرده‌اید، حتی در قامت شبکه‌های اجتماعی کارایی ندارد و خود به بخشی از مشکلات معلمان، دانش‌آموزان و والدین بدل شده است. با تحقیق و مطالعه‌ای ساده میتوان دریافت که میزان رضایت معلمان و دانش‌آموزان از شبکه‌های اجتماعیِ متداول به مراتب بیش از شاد است؛ اما شما همچنان به استفاده از سامانهای پای می‌فشارید  که بنابر تجربه معلمان مشکلاتی متعدد دارد و در سنجش با شبکه‌های اجتماعی دارای کارایی بسیار کمتر و کاربری دشوارتری است.

گویی اصرار بر اختراع دوباره چرخ داشته‌اید! و در این راه البته موفقیت زیادی حاصل نشده است.

حال پرسش اینجاست که با وجود این مسائل و کاستیها و اتصال شاد به شبکه اینترنت مانند سایر شبکه‌های اجتماعی و دسترسی دانش‌آموز به فضای ناامن اینترنت، چه اصرار و الزامی برای استفاده از شاد وجود دارد؟ با عنایت به اینکه بستر انتقالِ داده در شاد، اینترنت است و در حال حاضر امکان اجرای شبکه ملی اطلاعات وجود ندارد، چرا همچنان بر الزام استفاده انحصاری از شاد اصرار دارید؟

افزون بر نکات یادشده، پیشنهاد و راه حل ضربتی شما موجب شد معلمان یکباره کلاس خود را همچون آکواریومی در معرض دید همگان و به‌ویژه والدین و خانواده‌های دانش‌آموزان ببینند.

معلمانی که خود هیچ گونه آشنایی با این فضا ندارند و برای تدریس در این فضا آماده نشده‌اند، اما به یکباره تدریس آنها در این فضای نامأنوس در معرض دید والدین و قضاوت آنها قرار میگیرد و بعضا دانش‌آموزان به خاطر قضاوتهای والدین دچار بدبینی به معلم شده‌اند و اعتمادشان نسبت به معلمان و دانش آنها کاهش یافته است. آیا تا کنون به فشار و استرسی که در این محیط بر معلم وارد شده و میشود فکر کرده‌اید؟

آیا به پیامدهای این آکواریوم‌سازی و دخالت‌های غیرحرفه‌ای والدین در تدریس اندیشیده‌اید؟ کدام مفهوم و کدام اصل در یادگیری الکترونیکی می‌گوید هم معلم و هم دانش‌آموز میتوانند همچون  کلاس سنتی ساعتها در کلاس آنلاین باشند و کارایی آنها کاهش نیابد؟

بر اساس کدام اصلِ آموزشی در یادگیری الکترونیکی، ساختار و شیوۀ بسته آموزشِ سنتی را عینا در فضای آنلاین قرار داده‌اید؟ کدام متخصص به شما مجوز داده است تا از یادگیری الکترونیکی همزمان، برای ساعتهای متمادی استفاده کنید؟ آیا در کشورهایی که زیرساخت فنی آنها قطعا از کشور ما بهتر و شناخت و بهرۀ معلمان و دانش‌آموزان آنها ازیادگیری الکترونیکی بیشتر است نیز اینچنین و به یکباره الزام استفاده از یادگیری آنلاین، آن هم از نوع همزمان دیده می‌شود؟ 

جناب وزیر
 شما سامانه‌ای را به کار گرفته‌اید که تنها باعث تشدید مشکلات شده و نتوانسته است مشکل یادگیری و آموزش را در دوران کرونا حل کند.

چنانکه خانواده‌ها را در تهیه سخت‌افزارهای مورد نیاز به زحمت انداخته است و در این راستا، اخبار شگفت و متأثرکننده‌ای از گوشه کنار این کشور شنیده می‌شود. گفته شده است چندی قبل فرزندی از این مرزوبوم، به خاطر نداشتن گوشی خود را به دار آویخته است! هرچند هنوز صحت و سقم این خبر تایید نشده؛ اما قطعاً فردا فرزندان دیگر این کشور، به سبب ضعفها و کاستیهای شاد به یأس و ناامیدی در یادگیری گرفتارخواهند آمد. خوب است بدانید که شاد نه تنها راه حل درست و صحیحی برای این دوران نیست؛ بلکه روح و جسم هزاران دانش‌آموز و حتی معلمان را آزرده و خسته نموده است.

در پایان، به عنوان متخصص این حوزه، به شما توصیه می‌کنم که مانند بسیاری از نظامهای آموزشی پیشرفته دنیا، تا حد ممکن از یادگیری الکترونیکی حذر کنید و به سمت یادگیری از راه دور حرکت نمایید. اما اگر همچنان بنا به هر دلیلی علاقه‌مند به استفاده از شاد هستید، دست کم یادگیری الکترونیکی ناهمزمان را بیازمایید و مهارت‌ها و آموزشهای لازم را در این باره به معلمان خود ارائه کنید. 

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: یادگیری الکترونیکی معلمان و دانش دانش آموزان دانش آموز راه حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۰۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استعدادهای دانش‌آموزان همچون گنجینه‌ای در دست معلمان است

 آیت‌الله مصطفی محامی در دیدار جمعی از معلمان زاهدانی که به مناسبت هفته گرامیداشت مقام شامخ معلم برگزار شد، ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدا، تبریک هفته معلم و تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع) اظهار کرد: خداوند متعال پیامبرش را مبعوث کرد و اهل بیت(ع) نیز راه او را ادامه داده و از معلمان جامعه بشری بودند.

وی در واکنش به اظهارات مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان مبنی بر رتبه پایین شاخص‌های استان در مقایسه با سایر استان‌ها افزود: برای کم کردن فاصله خود با سایر استان‌ها باید تلاش و همت مضاعفی داشته باشیم چرا که سایر استان‌ها نیز بیکار نبوده و در حال کار و تلاش هستند و نمی‌توان این فاصله را با کار معمولی جبران کرد.

امام جمعه زاهدان بیان کرد: طرح‌ها و برنامه‌های ‌خوبی در سطح مدارس سیستان و بلوچستان صورت می‌گیرد، اما مهم این است که خروجی مطلوبی به دست بیاوریم چرا که فرصت خدمت کوتاه است و حتی اگر ۳۰ سال هم باشد با یک چشم به هم زدن به پایان می‌رسد.
️وی ادامه داد: خداوند استعدادهای بالقوه‌ای در نهال، دانش ‌آموزان قرار داده و گنجینه‌های ویژه‌ای در اختیار شما معلمان هستند و باید از این فرصت نهایت استفاده را ببرید.
️آیت‌الله محامی گفت: آثار عملکرد شما در شرایط کنونی مشخص نیست اما در آینده مشخص می‌شود که عملکرد شما چگونه بوده است.
️وی تصریح کرد: مردم باید قدر معلمان را بدانند اما شما معلمان هم باید قدر خود را بدانید و خداوند متعال را شاکر باشید که توفیق گذر عمر در این راه را پیدا کرده‌اید و شغل شما با سایر مشاغل متفاوت است چرا که شما با روح و جان انسان‌ها سرو کار دارید.

️نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با قرائت حدیث "الْکَمَالُ‏ کُلُ‏ الْکَمَالِ‏ التَّفَقُّهُ‏ فِی الدِّینِ وَ الصَّبْرُ عَلَی النَّائِبَهِ وَ تَقْدِیرُ الْمَعِیشَهِ" بیان کرد: کمال انسان در سه نکته جای دارد از جمله فهم عمیق از دین، برنامه‌ریزی صحیح در زندگی، و صبر در سختی‌ها و مشکلات و از همین رو تقویت قوه فهم دانش‌آموزان و فرزندان جامعه برای رسیدن به رشد و کمال و بهره‌گیری از عقلانیت در مسیر زندگی ضرورت است.

️آیت‌الله محامی گفت: آموزش مهارت برنامه‌ریزی درست به دانش آموزان یکی از رویکردهای مهم در دستگاه‌ تعلیم و تربیت، برای به کارگیری در ابعاد مختلف زندگی آنان است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • معلمان بر شخصیت دانش‌آموزان تاثیرگذار هستند
  • استعدادهای دانش‌آموزان همچون گنجینه‌ای در دست معلمان است
  • کادوی روز معلم معلمان مناطق عشایری سوژه شبکه‌های اجتماعی شد/ عکس
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان
  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها
  • معلمان بهترین الگو برای دانش آموزان خود باشند
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • نقش مهم معلمان در ساختن آینده جامعه
  • معلمان ستون‌های اصلی هر جامعه‌ای هستند