Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@17:05:58 GMT

اثرات روحی و روانی کرونا در زنان بیشتر است

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۹۳۱۰۸

اثرات روحی و روانی کرونا در زنان بیشتر است

سوزان پیروان روز دوشنبه و همزمان با پنجمین روز از هفته ملی سلامت بانوان که به روز «زنان و سلامت روانی در همه گیری کووید۱۹» نامگذاری شده، در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا با بیان اینکه اضطراب یا استرس، نوعی از پاسخ بدن به اتفاقات روزانه زندگی است، خاطرنشان کرد: این حالت در شرایطی ممکن است اثرات مثبتی داشته باشد اما اغلب اثرات آن منفی و مخرب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه این اثرات در همه جنبه‌های زندگی دیده می شود، یادآورشد: وقتی اضطراب حالت مزمن یا شدید پیدا کند، تطبیق پذیری با شرایط دچار مشکل می‌شود.

بانوان بیشتر دچار استرس می شوند یا مردان؟

 پیروان در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: اضطراب می‌تواند دلایل مختلفی از جمله مشکلات شغلی، مالی، خانوادگی یا سلامتی جسمی داشته باشد.

به گفته این متخصص زنان و زایمان، در زنان به دلیل داشتن ِمسوولیت‌های همزمان مثل مسوولیت خانواده، فرزندان، والدین در سنین پیری و مسوولیت شغلی حالت استرس بیشتر دیده می‌شود.

وی تاکید کرد: اضطراب می تواند بر سلامتی افراد اثر بگذارد و علت بیماری های قلبی، سردردهای میگرنی، چاقی، مشکلات گوارشی یا علائم وابسته به قاعدگی در زنان باشد.

همه گیری ویروس کرونا چگونه بر سلامتی روانی بانوان اثر می گذارد؟

عضو انجمن زنان و مامایی ایران با بیان اینکه همه گیری کووید۱۹ می‌تواند بر سلامتی روانی زنان، مردان و کودکان تاثیر بگذارد، خاطرنشان کرد: یک مطالعه علمی نشان داده که شدت این اختلال در بعضی از گروه ها بیشتر است؛ به خصوص در زنان و به خصوص در زنان جوان.

به گفته وی، ابتلا به کووید۱۹ در افراد پیر بیشتر است ولی اثرات روحی و روانی آن در زنان بیشتر دیده می‌شود.

پیروان درباره دلایل این تاثیرگذاری توضیح داد: باید در  نظر داشت که زنان به صورت سنتی افرادی حمایتگر هستند به این معنا که نگرانی زنان نسبت به مردان در صورت ابتلا یکی از افراد خانواده به این ویروس بیشتر است. ضمن اینکه نگران از دست دادن شغل به دلیل کم شدن ساعات کاری خود نیز هستند و همچنین مسئولیت خانه داری را نیز به عهده دارند و در نتیجه زمان کمتری برای استراحت و آسایش خود خواهند داشت.

این متخصص زنان و زایمان با تاکید بر اینکه زنان نسبت به مردان به دلیل درآمد کمتر،  بیشتر نگران این مساله هستند که در صورت ابتلا به بیماری نتوانند از خدمات درمانی به نحو مناسبی استفاده کنند، یادآور شد: زنان موجوداتی احساسی هستند و بیشتر تحت تأثیر استرس و اضطراب قرار می‌گیرند.

پیروان خاطرنشان کرد: به دلیل اضطراب از ابتلا به کرونا، تعداد بیشتری از زنان سفرهای خود را به دلیل همه گیری به تعویق انداخته یا شغل خود را رها کرده و خانه‌نشین شده‌اند.

وی با یادآوری اینکه شدت این اضطراب در زنانی که از قبل دچار مشکلات روحی و روانی بوده اند بیشتر است، تاکید کرد: مشکلات روحی و روانی شخص را دچار عوارض و ناتوانی می کند. این مشکلات می توانند اثرات طولانی مدتی بر سلامتی افراد داشته باشند.

زنان چگونه در زمان همه گیری کووید ۱۹ مراقب سلامتی روانی خود باشند؟

پیروان در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا به همه زنان کشور گفت: مراقبت از اطرافیان و اعضای خانواده لازم و ضروری است اما شما باید مراقب سلامتی روحی و روانی خود نیز باشید.

وی افزود: اگر در قرنطینه هستید، ارتباطات اجتماعی خود را از طریق تلفن یا تماس های ویدیویی با خانواده و دوستان خود برقرار نگه دارید.

عضو انجمن زنان و مامایی ایران با تاکید بر اینکه برای مدتی از دیدن و شنیدن مطالب مربوط به همه گیری دوری کنید، توصیه کرد:  از بدن خود مراقبت کنید؛ ورزش منظم، تمرین های ذهن آگاهی، خواب مناسب و تغذیه سالم بسیار مفید هستند.

وی تاکید کرد: فعالیت یا کاری که مورد علاقه شماست را در این زمان شروع کنید؛ در چنین شرایطی می توانید به حفظ آرامش خود کمک کنید.

در تقویم رسمی کشور، از ۲۴ تا ۳۰ مهرماه هفته ملی سلامت بانوان برگزار می شود که روزهای آن به ترتیب پنجشنبه ۲۴ مهرماه به «زنان پیشگامان خود مراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده در پیشگیری از کووید۱۹»، جمعه۲۵ مهر روز «پاسداشت و تکریم بانوان فداکار کادر بهداشت و درمان به عنوان پیشتازان پیشگیری و درمان  کووید ۱۹»، شنبه۲۶ مهر به نام «شیوه زندگی سالم زنان و کووید ۱۹ با تاکید بر چاقی به عنوان  عامل وخامت کووید۱۹» نامگذاری شده است.

همچنین یکشنبه ۲۷مهر نیز روز «سلامت باروری زنان (روابط زناشویی، بارداری و زایمان ایمن و سالم) در همه گیری کووید۱۹»، دوشنبه ۲۸مهر روز «زنان و سلامت روانی در همه گیری کووید۱۹»، سه شنبه ۲۹مهر روز «نقش زنان در ترویج منابع معتبر آموزشی و اطلاعات معتبر و پیشگیری از انتشار باورهای غلط در باره پیشگیری و درمان کووید۱۹» و چهارشنبه ۳۰مهر روز «پیشگیری از آسیبهای شغلی و اجتماعی زنان در اپیدمی کووید۱۹» نامگذاری شده است.

گفت و گو از: فاطمه دهقان نیری

برچسب‌ها ویروس کرونا سلامت روان بانوان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سلامت روان بانوان ویروس کرونا سلامت روان بانوان اخبار کنکور همه گیری کووید۱۹ روحی و روانی بر سلامتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۳۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • دانلود آهنگ مست عشق علیرضا قربانی + متن
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • امام جمعه اهواز: هر روز در غرب ظلم به زنان بیشتر می‌شود/ درصد خودکشی در زنان آمریکایی 50 درصد افزایش داشته/ همه قوانینی که در غرب اجرا کردند، به ضرر زنان بوده/ پدران و مادران باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی را داریم
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • محبت یک کشش روانی است یا امر اختیاری؟
  • استخدام زنان زندانی ایرانی در یک کارخانه بستنی