Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴همزمان با این موضوع نیز اعلام شد که سازمان غذا و دارو در دیدار اخیر با اعضای کمیسیون بهداشت اعلام کرده که «کمبودی در دارو وجود ندارد و خوشبختانه امروز قریب به ۹۷ درصد دارو‌های مورد نیاز در داخل کشور تولید می‌شود». یکی از محور‌های این جلسه مبنی بر این موضوع بود که «امروز تولیدات داخلی دارو هم در حجم و هم در قیمت خوبی عرضه می‌شود و بیماران دسترسی خوب و راحتی به دارو‌ها دارند و بحث کمبود به دارو‌های انسولین مربوط به انسولین نوع قلمی می‌شود که به دلیل تقاضای روز افزون بیماران دیابتی به این نوع دارو، مشکلاتی را به همراه داشته است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


انتقاد‌ها از نحوه‌ی مدیریت تولید و توزیع انسولین درحالی است که اخیرا اعلام شد که یک شرکت دانمارکی به نام «نوو نوردیسک novo nordisk» برای تولید انسولین در ایران، آغاز به کار کرده است.بیشتر بخوانید: پشت پرده نایاب شدن انسولین در کشورپیگیری‌ها در گفتگو با شرکت «نوو نوردیسک novo nordisk»، اما مشخص کرد که دارو‌های دیابتی این شرکت تولیدی نبوده و صرفا وارداتی بوده و این شرکت فقط محصولات را بسته بندی می‌کند.

یکی از اپراتور‌های این شرکت در توضیح بیشتر نسبت به نحوه توزیع دارو‌های انسولین در داخل کشور به «انتخاب» توضیح داد که «ما صرفا دارو‌های وارداتی انسولین از کشور دانمارک را در داخل پک‌های جدید بسته بندی کرده و به سازمان غذا و دارو تحویل می‌دهیم و این سازمان مسئولیت توزیع و پخش دارو‌های انسولین و مشخصا نوع قلمی انسولین در تهران و سایر شهر‌های کشور را برعهده دارد».

این مسئول ادامه داد: سازمان غذا و دارو هرهفته یک لیستی را به شرکت ما ارائه می‌دهد که طبق آن لیست ما به مشتریان می‌توانیم بگوییم که الان در کدام شهر یا مناطق یا داروخانه‌ها می‌توانند داروی مورد نظر خود را خریداری کنند.

به گفته وی، نوع قلمی انسولین وارداتی توسط این شرکت در تهران وجود دارد و بیماران دیابتی از برخی داروخانه‌ها مانند داروخانه ۱۳ آبان می‌توانند این دارو را تهیه کنند.

او همچنین در پاسخ به این پرسش که ضرورت ارائه کارت ملی در زمان تحویل دارو‌های دیابتی با تشخیص کدام ارگان صورت گرفته، تاکید کرد: این تصمیم با شرکت ما نبوده و ما هیچ مسئولیتی در نحوه توزیع و فروش این دارو‌ها نداریم. اولین محموله انسولین قلمی وارد ایران شد سیدجلیل میرمحمدی میبدی یکی از اعضای کمیسیون بهداشت در مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به چرایی کمبود انسولین نوع قلمی در کشور، تصریح کرد: پزشکان ایرانی تا حدود ۱۰ سال پیش نیز برای دیابت نوع ۱ و نوع ۲ معمولا دارو‌هایی را تجویز می‌کردند که اتفاقا تولید داخلی بود و ما چه از نظر تعداد و چه از نظر قیمت مشکلی نداشته و بیماران دسترسی راحتی به این دارو‌ها داشتند.

این عضو کمیسیون بهداشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:، اما از حدود تقریبا ۱۰ سال پیش کشور‌های پیشرو در بحث تولید دارو، انسولین را داخل یک محفظه قلمی شکل قرار دادند که عملا استفاده از انسولین را برای بیماران راحت‌تر و دقیق‌تر می‌کرد. همین اتفاق باعث شد که رفته رفته پزشکان و بیماران به استفاده و تجویز این نوع دارو ترغیب شوند.

وی با انتقاد از دولت و دستگاه‌های مربوطه در حوزه بهداشت و درمان، گفت: بهترین تدبیر این بود که همان دورانی که هنوز شرایط تحریم ایران شدیدتر نشده بود، مسئولان وقت به دنبال زمینه‌سازی و حمایت از تولید داخلی داروی انسولین قلمی بروند که اگر این اتفاق همان دوران رخ داده بود ما امروز با این مشکلات مواجه نبودیم. البته از حدود ۵ ماه قبل برخی شرکت‌ها مانند «پایش دارو» شروع به تولید انسولین قلمی کردند، ولی اگر از همان دوران این اتفاق رخ داده بود ما امروز در شرایط بهتری بودیم.

میرمحمدی با اشاره به دیدار و گفت و گوی اخیرش با شرکت‌های داروسازی داخلی، تصریح کرد: خوشبختانه امروز اراده‌ای جدی بر تقویت و حمایت از تولید داخلی دارو وجود دارد و امیدواریم که انشالله در آینده شاهد توسعه خط تولیدات دارو‌های مختلف در داخل کشور باشیم.

این عضو کمیسیون بهداشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحریم‌های ایران در بخش دارویی، تصریح کرد: این تحریم‌ها باعث شده که اولا تخصیص ارز به شرکت‌های واردکننده دارو خیلی سخت انجام شود و ثانیا روند واردات دارو به داخل کشور خیلی مشکل داشته باشد؛ بنابراین کشور در بحث واردات دارو به این ۲ دلیل که گفتم با مشکلات جدی مواجه است. البته تلاش‌های خوبی در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو اخیرا صورت گرفته و به تازگی یک محموله اول انسولین قلمی به تازگی وارد کشور شده است.

میرمحمدی میبدی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا بیماران دیابتی هنگام دریافت دارو می‌بایست کارت ملی و مدارک هویتی و نسخه پزشک به داروخانه ارائه کنند، گفت: این اقدام به جهت آن انجام شده است که نحوه توزیع و فروش دارو‌ها بهتر انجام شود. چراکه متاسفانه ما در چنین مواردی بعضا با مشکلاتی مواجه هستیم. به ویژه آنکه ما در برخی موارد شاهد آن هستیم که برخی به دلیل ارزان‌تر بودن دارو در کشور در مقایسه با سایر کشور‌ها و به خاطر جیب خودشان و به دور از موازین اخلاقی و دینی و انسانی اقدام به قاچاق دارو می‌کنند.

وی افزود: من امیدوار هستم که با واردات محموله‌های دوم و سوم اساسا مشکل انسولین قلمی حل شود. البته کار اساسی و درست این است که ما روی تولید داروی داخلی سرمایه‌گذاری کنیم تا بتوانیم مشکل کمبود دارو را به صورت ریشه‌ای حل شود.

میرمحمدی همچنین در پاسخ به این پرسش که سطح کیفی دارو‌های داخلی و وارداتی چقدر اختلاف دارند، تصریح کرد: ما همین حالا در بحث تولید انواع دارو‌های دیابتی هیچ مشکلی نداریم و اگر از تولید دارو در داخل کشور حمایت کنیم، قطعا در آینده شرایط بهتری خواهیم داشت و حتی می‌توانیم سطح کیفی دارو‌های داخلی خودمان را از نمونه‌های مشابه خارجی بهتر کنیم. لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انسولین دیابت سازمان غذا و دارو کمیسیون بهداشت انسولین قلمی داخل کشور نوع قلمی دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۳۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان؛ عدیل سروی زرگر در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: توزیع تخم نوغان در ۱۱ مرکز توسعه‌ی نوغانداری و ۸ اداره‌ی جهاد کشاورزی گیلان آغاز شده است.
وی اضافه کرد: نوغانداران برای دریافت تخم نوغان مورد نیاز خود، هرچه زودتر به مراکز توزیع در سراسر گیلان مراجعه کنند.
رئیس مرکز توسعه‌ی نوغانداری کشور با بیان اینکه پارسال ۱۳ هزار و ۵۰۰ جعبه‌ی تخم نوغان در گیلان توزیع شده بود، افزود:حجم جعبه‌های تخم نوغان امسال ۱۲ درصد بیشتر از پارسال است.
عدیل سروی زرگر قیمت هر جعبه تخم نوغان را ۲۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این قیمت در سراسر کشور یکسان است.
وی اضافه کرد: سال گذشته هزار و ۷۲۲ تن پیله ی‌تر ابریشم در کشور تولید شد که گیلان با تولید ۵۱۰ تن سهم حدود ۲۹ درصدی این صنعت را به خود اختصاص داد.
رییس مرکز توسعه‌ی نوغانداری کشور همچنین از اتخاذ تدابیر لازم برای افزایش تولید قلمه و نهال درخت توت برای تامین نیاز نوغانداران در سراسر کشور از جمله گیلان خبر داد و افزود: علاوه بر تولید ۱۴۶ هزار اصله نهال توت در شرکت دامپروری سپیدرود، ۸۷۰ هزار قلمه‌ی توت هم درایستگاه‌های منابع طبیعی تولید و در اختیار نوغانداران قرار گرفته است.
رضا صورتی زنجانی، رییس مرکز تحقیقات ابریشم کشور نیز با تشریح روند تولید تخم نوغان در این مرکز گفت: تا سال ۱۴۰۱ حجم تولید تخم نوغان ایرانی تنها ۴ هزار و ۳۰۰ جعبه بود که این رقم پارسال به ۱۰ هزار جعبه افزایش یافت و اکنون برای تولید ۱۵ هزار جعبه ایی هدف گذاری شده است.
به گفته‌ی کارشناسان این حوزه هر ۲ و نیم کیلو پیله ی‌تر یک کیلو پیله‌ی خشک تولید و از هر ۲ و نیم کیلو پیله‌ی خشک هم یک کیلوگرم نخ ابریشم استحصال می‌شود.

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان
  • متعهد به خرید داخلی مرغ از مرغداران
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • خرید روزانه هزار تن مرغ از مرغداران داخلی
  • دیدار وزیر بهداشت با ساکنان منطقه ۱۸ تهران
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران