Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: استان بوشهر در جنوب کشور و در مسیر انتهایی روان‌آب‌ها قرار گرفته است و علاوه بر روان‌آب‌های استان، روان آب استان‌های همسایه نیز راهی استان بوشهر می‌شوند تا به دریا برسند.

سالانه چند میلیون روان‌آب بدون اینکه مورد استفاده قرار بگیرند، راهی دریا می‌شوند و این در حالی است که استان بوشهر سال‌ها است که با مشکلات زیادی در زمینه تأمین آب شرب و آب کشاورزی روبرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از راهکارهای مهم برای مهار این روان‌آب‌ها که هم زمینه‌ساز کاهش خطراتی همچون سیل است و هم تأمین کننده آب مورد نیاز استان، ایجاد سدهای جدید و تکمیل سدهای در دست اجرا است.

نبود سد باعث می‌شود تا هر ساله شاهد عبور حجم عظیم روان‌آب‌ها از شهرها و روستاها و همچنین باغات و محورهای مواصلاتی باشیم که خطرات بسیار زیادی را به دنبال دارد.

در این شرایط که سیلاب‌های فصلی خطرات زیادی را از نظر مالی و جانی وارد می‌کنند، می‌طلبد که راهکارهای اساسی برای عبور بی‌خطر آنها از شهرها و روستاها و مزارع و راه‌ها فراهم شود.

بایستی هر ساله تا قبل از شروع بارش‌ها، دهانه‌های پل‌ها و مسیر رودخانه‌های فصلی لایروبی شوند تا روان‌آب‌ها با کمترین خسارت از این مناطق عبور کنند و بسته بودن مسیر آب باعث طغیان و آب‌گرفتگی نشود.

پیش‌بینی وضعیت بارشی

مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب استان بوشهر در ارتباط با وضعیت بارش‌ها در ماه‌های پیش رو اظهار داشت: با بررسی روند سال‌های قبل مشخص است که سال‌های پربارش و کم‌بارش در توالی هم قرار دارند و این روند تناوبی است.

امید آزادی‌جو اضافه کرد: طی دو سال گذشته سال‌های پربارشی را در استان بوشهر داشته‌این و پیش‌بینی می‌شود که در سه ماهه پیش رو شاهد بارش‌هایی کمتر از حد نرمال خواهیم بود.

مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب استان بوشهر خاطرنشان کرد: پیش بینی فصل جاری که بخش مهمی از دوره بارش و فصل زراعی استان را شامل می‌شود حاکی از کاهش چشمگیر بارندگی است.

لزوم افزایش آمادگی‌ها

استاندار بوشهر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به اینکه طی سال‌های قبل شاهد وقوع حوادثی بر اثر بارندگی در استان بوشهر بوده‌ایم امسال باید تلاش شود که این خطرات کاهش یابد.

عبدالکریم گراوند با اشاره به اینکه با پیش‌بینی و اقدام مناسب می‌توان از بسیاری از خطرات پیشگیری کرد افزود: پاکسازی مسیر عبور روان‌آب‌ها و باز کردن دهانه پل‌ها و بازگشایی مسیل‌ها باید با جدیت دنبال شود.

وی با اشاره به خطراتی که متوجه سازه‌های ایجاد شده در مسیر مسیل‌ها است تصریح کرد: همه دستگاه‌های مرتبط باید زمینه را برای کاهش خطرات ناشی از سیل خصوصاً در مسیل‌ها فراهم سازند.

استاندار بوشهر بیان کرد: تاکید ما این است که همه دستگاه‌ها نسبت به پیش‌بینی و اقدام لازم برای کاهش خطر و ریسک سیل از هم‌اکنون اقدامات لازم را انجام دهند.

پایش جبهه‌های بارشی و اقدامات پیشگیرانه

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در راستای مقابله با سیلاب‌های احتمالی برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته است و مأموریت‌های هر یک از بخش‌ها مشخص است.

علی محمدی از برنامه‌ریزی برای آماده‌سازی ایستگاه‌های هیدرومتری و سنجش جریان‌های سطحی استان خبر داد و اضافه کرد: پایش جبهه‌های بارشی و پیش بینی شرایط آب و هوایی در دستور کار دفتر مطالعات پایه منابع آب است.

وی از بررسی شرایط طرح‌ها و سازه‌های موجود خبر داد و بیان کرد: اقدامات پیشگیرانه در حوزه سدهای انحرافی، بندها و کانال‌های آبیاری و زهکشی در دستور کار قرار گرفته است.

برچیدن دخل و تصرف در بستر مقاطع آبگذری

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر با اشاره به مشخص شدن گلوگاه‌های آبگذری سیلاب و نقاط حادثه خیز افزود: به منظور پیش‌بینی و اقدام لازم، هماهنگی با ایستگاه‌های بالادست استان نیز انجام می‌شود.

وی از برنامه‌ریزی برای اطلاع‌رسانی مناسب در زمان بروز سیلاب خبر داد و گفت: گروه‌های گشت و بازرسی شرکت نیز نسبت به پایش مستمر مجاری آبی، رودخانه‌ها و کانال‌ها اقدام خواهند کرد.

محمدی با اشاره به شناسایی و برچیدن هرگونه دخل و تصرف در حریم و بستر مقاطع آبگذری تصریح کرد: نقاط حادثه خیز، سازه‌های تقاطعی با رودخانه و دارای ریسک و محل‌های آبگذری در استان شناسایی می‌شود.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر اظهار داشت: به منظور انجام اقدامات لازم، این نقاط به شهرداری‌ها، ادارات کل راه و شهرسازی و حمل و نقل و راهداری اعلام شده است.

طی سال‌های گذشته ساخت‌وسازهای بسیار زیادی در مسیر رودخانه‌های فصلی انجام شده است که بسیاری از آنها بدون هیچ مجوزی بوده است و هر ساله در فصل بارندگی با خطرات زیادی روبرو هستند.

می‌طلبد که ضمن مقابله با چنین ساخت و سازهایی‌، مسیل‌ها پاکسازی شوند، دهانه پل‌ها باز شوند و کانال‌های دفع آب‌های سطح بازگشایی شوند تا خطرات ناشی از عبور روان‌آب‌ها کمتر شود.

کد خبر 5051952

منبع: مهر

کلیدواژه: سیلاب وقوع سیلاب بوشهر استانداری بوشهر شرکت آب منطقه ای استان بوشهر عبدالکریم گراوند علی محمدی خسارات سیلاب آبگرفتگی معابر سیل و آبگرفتگی ویروس کرونا آمار کرونا شیراز اربعین 99 شیوع کرونا بوشهر شهرکرد گرگان شهدای مدافع حرم اربعین حسینی شهادت امام رضا ع مجلس شورای اسلامی کرمانشاه مراسم عزاداری استان بوشهر پیش بینی روان آب ها مسیل ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۵۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی؛ تشدید بارندگی در این استان‌ها

صادق ضیاییان افزود: چهارشنبه (۵ اردیبهشت) به‌تدریج ابرناکی و بارش در شرق سواحل دریای خزر، شرق تهران و استان‌های سمنان و خراسان شمالی کاهش می‌یابد و در، مرکز، شرق، جنوب شرق و جنوب کشور ادامه خواهد داشت. در شمال شرق فارس، غرب کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، جنوب خراسان رضوی و خراسان جنوبی رگبارو رعد و برق و وزش باد شدید رخ می‌دهد و در سایر مناطق بارندگی خفیف است.

به گزارش ایسنا، وی اضافه کرد: پنجشنبه (۶ اردیبهشت) در شرق و شمال شرق کشور و استان فارس رگبار ضعیف و پراکنده همراه با افزایش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود و در جنوب شرق کشور شامل استان کرمان، نیمه جنوبی خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید رخ می‌دهد.

وی اضافه کرد: جمعه (۷ اردیبهشت) در ارتفاعات جنوب کرمان و شرق یزد رگبار پراکنده و وزش باد و در نوار غربی کشور روند افزایش نسبی دما انتظار می‌رود.

به گفته ضیاییان شنبه (۸ اردیبهشت) در چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و ارتفاعات غرب فارس افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ می‌دهد همچنین ساعات بعد از ظهر در شمال آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی افزایش ابر و رگبارو رعد و برق انتظار می‌رود.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اضافه کرد: یکشنبه (۸ اردیبهشت) در ارتفاعات خوزستان و ایلام، استان کهگیلویه وبویر احمد، غرب فارس و شمال بوشهر افزایش ابر و رگبار پراکنده پیش‌بینی می. شود.

وی اضافه کرد: تا روز جمعه وزش باد در نوار شرقی کشور تداوم خواهد داشت و در برخی از ساعات روز شدید می‌شود و گاهی با گردوخاک همراه خواهد بود.

وی افزوذ: چهارشنبه و پنجشنبه خلیج فارس و تنگه هرمز مواج می‌باشند.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۶ اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۲ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه (۷ اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا شهرکرد با کمینه ۲ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۷ و ۳۹ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شوند.

دیگر خبرها

  • بارندگی شدید در زارچ با ثبت کمترین خسارت 
  • پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت
  • برگزاری مانور آمادگی و پیشگیری از خطرات احتمالی وقوع حوادث غیرمترقبه طبیعی
  • لزوم آمادگی بسیج فرهنگیان برای حل مسائل آموزش و پرورش
  • آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌ ناشی از سیل را کاهش داد
  • آمادگی استان برای مواجهه با خطرات احتمالی، خسارات‌های ناشی از سیل را کاهش داد
  • فرمانداران استان کرمان آماده هرگونه حادثه احتمالی باشند
  • لزوم تحلیل استراتژیک مسئله حجاب و عفاف برای مقابله با بدحجابی/استاد قانون‌گریز راه به‌جایی نمی‌برد
  • هشدار هواشناسی؛ تشدید بارندگی در این استان‌ها
  • لزوم بسترسازی برای حضور حداکثری نوجوانان در دوره‌های امدادگری