Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیش بینی صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران کمی بهبود یافته بطوریکه نسبت به گزارش قبلی این نهاد، رشد اقتصادی ایران در سال آینده میلادی 0.1 واحد درصد بهبود یافته و رشد 3.2 درصدی برای سال 2021 پیش‌بینی شده است.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، صندوق بین‌المللی پول گزارش چشم‌ انداز اقتصاد جهان بر اساس گزارش اکتبر 2020  را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فصل دو این گزارش با عنوان «در جست‌وجوی تعادل در دوران بحران»، به بررسی اثرات کووید‑۱۹ بر اقتصاد جهان پرداخته شده است.

صندوق بین‌المللی پول تاکید می‌کند که تعطیلی‌ها هزینه‌های کوتاه‌مدت درپی خواهند داشت اما منجر به سرعت بخشیدن احیای اقتصادی خواهند شد. زیرا این تعطیلی‌ها خطر ابتلا را کاهش می‌دهند و سبب کمتر شدن، فاصله‌گذاری‌های اجتماعی داوطلبانه می‌شوند. در واقع منافع میان‌مدت تعطیلات، ممکن است هزینه‌های کوتاه‌مدت آن را خنثی و در نهایت برآیندی مثبت برای اقتصاد داشته باشد.

این گزارش به عملکرد متفاوت مردم در جوامع مختلف نیز پرداخته است. در اقتصادهای پیشرفته که در آنها افراد می‌توانند آسان‌تر دورکاری  کنند یا حتی با استفاده از پس‌اندازشان و یا استفاده از نظام تامین‌ اجتماعی مناسب، می‌توانند برای مدتی از کار کردن صرف نظر کنند، فاصله‌گذاری داوطلبانه نقش بیشتری در پیشگیری از انتشار کرونا ایفا کرده است.  اما در اقتصادهای با درآمد پایین، چون افراد از ابزارهای لازم برای جبران کاهش درآمد برخوردار نیستند، نمی‌توانند فاصله‌گذاری داوطلبانه را انجام دهند.

پیش‌بینی‌های این گزارش نشان می‌دهد که اثرات منفی شیوع کرونا در اقتصاد ایران و جهان در سال 2021 میلادی کاهش می یابد و به نرخ رشد 5.2 درصد (اقتصادهای پیشرفته، 3.9 درصد و اقتصادهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور، 6 درصد) خواهد رسید و به مرور اقتصاد جهان به سمت بهبود خواهد رفت.

پیش بینی صندوق از اقتصاد ایران کمی بهبود یافته، بطوریکه  نسبت به گزارش قبلی این نهاد، انتظار رشد اقتصادی منفی 5 درصد برای ایران در سال 2020 پس از تجربه نرخ رشد منفی 6.5 درصد در سال 2019، نرخ رشد 3.2 درصدی برای سال 2021 پیش‌بینی شده است. همچنین نرخ تورم سال آینده ایران نیز با کاهش 3 واحد درصدی نسبت به گزارش قبلی، 30 درصد برآورد شده است. بر اساس این گزازش نرخ رشد اقتصادی چین در سال 2020 مثبت و برابر با 1.9 درصد و نرخ رشد هند برابر با منفی 10.3 درصد اعلام شده است

همچنین بدترین رکود اقتصادی جهان در سال 2020 با نرخ رشد منفی 4.4 درصد (نرخ رشد اقتصادی در زمان رکود سال 2009، منفی 0.1 درصد) بوده است و تجربه مشترک رکود هم در اقتصادهای پیشرفته و هم اقتصادهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور به ترتیب با رشد منفی 5.8 درصد و منفی 3.3 درصد همراه بوده است.6

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد ایران رشد رشد اقتصادی صندوق بین المللی پول صندوق بین المللی پول اقتصاد ایران رشد اقتصادی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۵۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳

گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام‌کرد که با افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در نخستین ماه امسال، تراز تجاری کشور با و بدون احتساب نفت مثبت شد.

به گزارش شانا به نقل از ایرنا، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

از مجموع صادرات و واردات کشور، هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین، چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

همچنین ارزش صادرات کشور در فروردین ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

در این مدت، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال پیش، ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

چین، مقصد نخست صادرات

عمده‌ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

این گزارش می افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش برخوردار بودند.

گزارش گمرک درباره واردات کالا به کشور در فروردین ماه امسال، می افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

دیگر خبرها

  • خشکسالی در ۲۲ استان کشور؛ کاهش ۸.۹ درصدی بارش‌ها!
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • خطر از بزرگترین اقتصاد اروپا گذشت
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در اولین ماه از سال ۱۴۰۳