Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسپانیا در سال‌های اخیر توجه ویژه ای به بخش کشاورزی کرده است. این کشور در میان محصولات بومی انگور و زیتون، در مسیر توسعه کشاورزی خود به تنوع محصولات تولیدی روی آورده است.

در اسپانیا در حال حاضر ۵۰ هزار هکتار زمین زراعی به کشت پسته اختصاص داده شده است و تا ده سال آینده پیش بینی می شود ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی این کشور زیر کشت پسته برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این روند توسعه و اهتمام جدی مسئولان مادرید در زمینه بهبود کیفیت محصولات تولیدی آیا امکان دارد در آینده‌ای نه چندان دور، مادرید به رقیبی بی چون و چرا برای صادرات پسته ایران و آمریکا تبدیل شود؟

پس از ایران و آمریکا به عنوان تولیدکنندگان اصلی پسته، این محصول همچنین در سوریه، چین، یونان و ایتالیا پرورش می یابد. اسپانیا نیز کشوری است که در زمینه پرورش پسته در حال پیشرفت بوده و حدود ۵۰ درصد سطوح اراضی خود را به این محصول اختصاص داده است.

بهبود دانش تولید پسته در ده سال اخیر در اسپانیا

در حال حاضر که بازار محصولات تاکستان ها از رونق افتاده، پسته در میان بسیاری از باغداران استان های کاستیا لامانچا به دلیل بازار تقاضای بسیاری که برای این طلای سبز وجود دارد محبوبیت پیدا کرده است.

البته تولید پسته در ابتدا با مشکلات بسیاری روبرو بود و تا ۲۰ سال قبل به عنوان انتخاب پرریسکی به حساب می آمد. اما از ده سال گذشته با صبر و مداومت و افزایش سطح دانش کارشناسان امر و البته با حمایت های بخش های دولتی این محصول جای خود را در میان کشاورزان علاقه مند به توسعه کشاورزی باز کرده است.  

فرانسیسکو مارتینز آرّویو مشاور استاندار کاستیا لامانچا در این رابطه می‌گوید: برای ما مهم است که کشاورزی در مسیر تنوع محصولات پیش رفته و آن را به عنوان گامی اساسی برای صادرات کشاورزی در نظر داریم.

کارشناسان کشاورزی اسپانیا معتقدند این کشور در اروپا رقیبی ندارد. آنها حتی می گویند پسته اسپانیا به دلیل شرایط آب و هوایی و جغرافیایی، همچنین کوتاه تر بودن درختان از کیفیت بالاتر و طعم بهتری نسبت به پسته آمریکا برخوردار است. 

افزایش تولید پسته در اسپانیا

این طلای سبز که از حدود ۲۰ سال گذشته دگرگونی بزرگی با خود برای صنایع کشاورزی اسپانیا به ارمغان آورد، به ویژه به دلیل تقاضای فراوان بازار و سودآور بودن آن کشاورزان اسپانیولی را در سال های اخیر به شدت به سوی خود جذب کرده است. به طوری که بسیاری از کشاورزان در شهرستان ها و روستاهای این کشور باغ های انگور و زیتون خود را در شهر کاستیّا- لامانچا به مزرعه پرورش پسته تبدیل کرده اند.

آلوارو دیّث جوانی یکی از جوانان ریسک پذیر و کارآفرینی است که دفتر پرافتخار وکالت خود را در دل پایتخت رها کرده و به کشاورزی پسته در روستاهای کاستیا در ۵۰ کیلومتری پایتخت روی آورده است.  

این در حالی است که براساس اطلاعات منتشرشده از سوی سازمان فائو، میزان سهم ایران به عنوان دومین کشور صادرکننده پسته، در تولید این محصول  به سبب بحران آب و تغییرات اقلیمی در سال گذشته (۱۳۹۷-۱۳۹۸) ۷ درصد کاهش داشته است است. این مسئله در سال جاری به دلیل مشکلات ناشی از همه گیری کرونا، که دیگر کشورها را نیز دستخوش تغییرات نامطلوب در زمینه تولید این محصول کرده، اهمیتی دوچندان به خود گرفته است.

در نتیجه افت صادرات پسته توسط ایران، ‌شماری از کشورها از جمله گرجستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان، ایتالیا، اسپانیا، چین،  استرالیا، قزاقستان، رومانی و اوکراین به سبب سودآور بودن بازار این محصول، ‌ به دنبال افزایش کشت و تولید پسته در زمینهای زراعی خود هستند که این مساله زنگ خطر برای این محصول را در ایران به صدا درآورده است و چنانچه ایران نتواند تدابیری را در این خصوص اتخاذ کند، ‌رقبا می‌توانند گوی سبقت را در تولید طلای سبز از کشورمان بربایند.

برچسب‌ها پسته ایالات متحده آمریکا پرسش از خبر مادرید ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پسته ایالات متحده آمریکا پرسش از خبر مادرید ایران پسته ایالات متحده آمریکا پرسش از خبر مادرید ایران اخبار کنکور تولید پسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۵۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد

میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.

وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود.

برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت