Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@23:05:59 GMT

مناقشه قره‌باغ و تلاش برای نا امن کردن ایران

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۹۶۷۰۶

مناقشه قره‌باغ و تلاش برای نا امن کردن ایران

آذربایجان بزرگترین کشور قفقاز و پایتخت آن باکو است و حدود 10 میلیون نفر جمعیت دارد و دارای میراث فرهنگی باستانی و تاریخی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا، جنگ قره‌باغ  و مناقشات اخیر آذربایجان و ارمنستان با اتفاقات پیچیده جدیدی روبرو خواهد شد و بیم آن می‌رود آبستن حوادث جدیدی شود که یک بخش از فلش آن به سمت ایران اسلامی منتهی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر دو کشور تا زمان فتحعلی شاه قاجار جز خاک ایران بودند و به موجب قراردادهای استعماری (برد-برد) از ایران جدا شدند، آذربایجان به واسطه قرداد گلستان و ارمنستان به واسطه قرادا ترکمنچای از ایران جدا شدند.

استعمار همیشه در تقسمات مرزها نقاط مبهمی را به اصطلاح استخوان لای زخم می‌گذارد، مثلا بهانه صدام برای حمله به ایران یا بهانه حمله صدام به کویت و اکثر کشورهای خلیج فارس را می‌توان نام برد.

آذربایجان بزرگترین کشور قفقاز و پایتخت آن باکو است و حدود 10 میلیون نفر جمعیت دارد و دارای میراث فرهنگی باستانی و تاریخی است.  حیدر علی‌اف پس از به قدرت رسیدن در سال ۱۹۹۱ بحث آذربایجان واحد و تجزیه ایران را با یک نقشه در تلویزیون باکو مطرح کرد.

نوع حکومت جمهوری آذربایجان، جمهوری پارلمانی است این جمهوری سکولار بوده و از سال ۲۰۰۱ به عضویت شورای اروپا درآمده‌است. که 4/93 درصد آنان مسلمان و 85 درصد نیـز شـیعه هسـتند و لـذا آذربایجـان دومین کشور شیعه نشین در بین کشورهای اسـلامی محسـوب مـی‌شـود و مراجع تقلیدشان با شیعیان ایران مشترک است.

با این وجود پخش اذان در مساجد این کشور ممنوع است و شاهد تخریب گسترده مساجد و ضرب و شتم عزاداران حسینی در سال 2009 و همچنین برخورد فیزیکی با عزاداران سالروز رحلت پیامبر در سال2010 بودیم.

ممنوعیت استفاده از هر گونه نشانه‌های اسلامی اعم از قرآن و تسبیح و مهر در ادارات و آزادی کامل سایر اقلیت‌های دینی و مذهبی (مسحیان،یهودیان و حتی سلفی ها و وهابیان) در این کشور برای فعالیت های دینی و تبلیغی  وحمایت بی حد و حصر از یهودیان مقیم این کشور و آزادی آنها از دیگر م        شخصات آذربایجان است.

دولت از سال 2009 حجاب اسلامی در این کشور را به بهانه‌های واهی نظیر پنهان کردن موادمخدر و سلاح ممنوع کرد و بسیاری در تظاهرات علیه ممنوعیت حجاب اسلامی در این کشور بازداشت و زندانی شدند. اسراییل برتاسیسات نفتی و نظامی آذربایجان سلطه دارد. تعداد ۲۵فروند هواپیمای اف ۱۶ و ۴۵۰موشک دوربرد با کلاهک یک تنی ذخیره کرده است تا علیه ایران استفاده شود.

اسراییل  تجهیزات نظامی را در ۱۹ انبار مهمات ذخیره کرده تا در مواقع لزوم علیه ایران استفاده کند. پالایشگاه نفت باکو سالانه ۵میلیارد دلار نصیب اسراییل می کند. پایگاه نظامی باکو و گارد ملی در اختیار اسراییل است. ساختمان تجاری باکو اتاق فکر اسراییل است. حملات مکرر به مرزهای مشترک و شهادت چندین مرزبان ایرانی توسط نیروهای آذربایجان از جمله اقدامات این رژیم علیه کشورمان بوده است.

محرومیت فرھنگی ناشی از حاکمیت کمونیسم، خرافه گرایی و نفوذ فرھنگ غربی، حاکمیت تفکر لائیسم و سکولاریسم، عدم برخورداری از رسانه ھا، نفوذ صھیونیسم، حضور فرقه ھای منحرف و استعماری، از جمله مهم ترین مشـکلات شـیعیان آذربایجـان است.

ممنوعیت صدور اسناد هویتی برای زنان محجبه، ممنوعیت حجاب در مدارس دخترانه، ممنوعیت تأسیس دفاتر مراجع، ممنوعیت فـروش  توضـیح‌المسـائل  مراجـع ، ممنوعیـت عـزاداری خیابانی، ممنوعیت فعالیت طلاب فارغ التحصیل حوزه علمیه قـم  ازجملـه  اقـدامات ضـد دینـی دولـت آذربایجان است.

احزاب و تشکل‌های شیعی با انواع محدودیت ها مواجه هستند،  مهم ترین تشکل شـیعی  که حزب اسلامی جمهوری آذربایجان است در حال حاضر نیز رئیس و ده ها نفر از اعضـای  آن در زنـدان  به سر می برند.

ساختار سیاسی دولت از نهاد ریاست جمهوری گرفته تا کوچک ترین واحد دولتی به گونه ای است که امکان ورود شیعیان معتقد به آموزه های اصیل شیعی، وجود ندارند، حتـی  وجود هرگونه نماد دینی در ادارات دولتی این کشور هم ممنوع است. در اقدامی جدید مجلس ملی آذربایجان «لایحه منع تبلیغ دین اسلام» در این کشور را به تصویب رساند. مشکل دیگرشیعیان جمهوری آذربایجان، عدم برخورداری آنها از رسانه های تصویری است، تأسیس شبکه تلویزیونی با رویکرد شیعی در جمهوری آذربایجان ممنوع است و در مقابل شبکه های دولتـی  و خصوصـی فعال، عموما با خط گیری از صهیونیست ها هستند.

تأسـیس  پـارک  دوسـتی  رژیـم  صهیونیسـتی  در بـاکو  و تخریب مسجد فاطمه زهرا(س) نفوذ صهیونیست ها در ارکان سیاسی، فرهنگی و رسانه ای جمهوری آذربایجان، یکی دیگر از مشکلات مردم مسلمان جمهوری آذربایجان است. اظهارات برخی کارشناسان مستقل آذری که اعتقاد دارند کشورشان پس از رهایی از دست کمونیست ها دچار مصیبت بزرگ تری به نام صهیونیست هـا  شـده ، عمـق  مسـاله  را نشـان  می دهد.  پای بنیاد جورج سوروس و نیز میسیونرهای مسیحی

درگیر جدید در این منطقه که تا چندی قبل زخم خورده ایران در سوریه و عراق بوده، حرکت فوق العاده خطرناک  آغاز شده است که نیروهای تکفیریِ سوری توسط ترکیه به این منطقه آمده‌اند. تحلیل این واقعه باید در دو سطح مجزا صورت پذیرد:

سطح نخست، لایه مردمی ، حقانیت و مشروعیت است. طبق اسناد متقن و قطعنامه های سازمان ملل متّحد, قره باغ جزء خاک اسلام و متعلق به جمهوری آذربایجان است که سالهاست تحت اشغال ارمنستان قرار دارد و آزادی های اجتماعی و دینی مسلمانان این منطقه تهدید می شود. جمهوری اسلامی ایران از ابتدا حامی مردم مسلمان قره باغ است و حتی در این راه شهید داده است.

سطح دوم, لایه حاکمیت و مناسبات سیاسی است. در جبهه بندی سیاسی, جمهوری آذربایجان سالهاست که سر بر زانوی رژیم صهیونیستی و امریکا دارد, متّحد و شریک تجاری ترکیه است. خاک کشورش را پایگاه نظامی  و سیاسی امریکا و رژیم صهیونیستی کرده است

دولت علی اف سال‌ها ست که احزاب اسلامگرا را آزار می‌دهد و دست به زندانی کردن علاقمندان به جمهوری اسلامی همچون مرحوم حاج علی اکرام علی اف نموده است که موسوم به خمینی چی(طرفدار امام خمینی(ره)) هستند. از دیگرسو، جمهوری ارمنستان مناسبات اقتصادی مستحکمی با جمهوری اسلامی ایران دارد.

اکبر غفوری

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: جمهوری آذربایجان قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۶۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه آهن جمهوری اسلامی، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران، آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می‌کند.

در پی اطلاع رسانی‌های گذشته تاکید می‌شود که متأسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان متولی حمل‌ونقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرد و کوشید با فشارهای رسانه‌ای و توسل به برخی ادعاهای بعضاً کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به‌رغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور نموده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذیربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می‎‌کند.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، تأکید می‌کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم بر روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تأکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

کد خبر 6097908

دیگر خبرها

  • کشتیرانی: تحقق توسعه دریامحور فرمانده واحد می‌خواهد
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • حمله گازانبری امارت به تعهدات آبی با ایران ؛ همسایه‌آزاری تمامی ندارد