Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@23:47:17 GMT

شهرهای یادگیرنده در مسیر توسعه پایدار

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۹۶۷۶۲

شهرهای یادگیرنده در مسیر توسعه پایدار

هدف از یادگیری مادام‌العمر، زمینه‌سازی برای توسعه اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی پایدار است. شهروندان باید از قدرت کافی برای پیش‌بینی و حل تغییرات دائمی جامعه، محیط زیست و اقتصاد برخوردار باشند که این قابلیت در شهرهای یادگیرنده به وضوح قابل دسترسی است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، یادگیری مادام‌العمر روشی بسیار مهم برای توانمندسازی شهروندان به شمار می‌رود که فرصت‌های آموزشی بسیاری را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد تا مهارت‌ها، شایستگی‌ها و نگرش‌های خود را برای پیشرفت دائمی توسعه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدیهی است که اغلب شهرهای جهان دارای امکانات و قابلیت‌های کافی هستند تا ساکنان خود را به سمت یادگیری دائمی سوق دهند. شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو یک شبکه بین‌المللی سیاست‌محور است که انگیزه، دانش عملی و بهترین رویکردها را در اختیار شهروندان عضو شهرهای یادگیرنده قرار می‌دهد تا آن‌ها را در مسیر یادگیری دائمی به سمت توسعه پایدار هدایت کند.

اگرچه هر شهر ویژگی منحصر به فرد خود را دارد، اما در بحث یادگیری، شهرها از ویژگی‌های خاصی برخوردار هستند. شهرهای یادگیرنده در تمام مراحل توسعه می‌توانند به طور چشمگیری از اشتراک ایده‌ها با سایر شهرهای عضو شبکه، در زمینه یک مشکل جدید که شاید قبلاً در شهر دیگری اتفاق افتاده باشد، بهره ببرند. شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو از طریق ایجاد راه‌های ارتباطی، ترویج گفتگو، یادگیری فعال، تقویت مشارکت، ایجاد ظرفیت توسعه و ابزارهایی برای ترغیب و تشخیص پیشرفت در میان شهرهای عضو شبکه، از آن‌ها در زمینه یادگیری مادام‌العمر حمایت می‌کند. در ادامه به معرفی مهم‌ترین شهرهای یادگیرنده و زمینه پیشرفت آن‌ها پرداخته می‌شود.

توانمندسازی شهروندان برای رسیدن به پتانسیل کامل خود از طریق یادگیری مادام‌العمر در سرس، یونان

از زمانی که بحران مالی کشور یونان و منطقه سرس را فرا گرفته است، تولید محصولات کشاورزی که منبع اصلی توسعه منطقه به شمار می‌رود، تحت فشار قرار گرفته شده است. از سوی دیگر، نرخ بیکاری در میان مردم این شهر به طور چشمگیری افزایش یافته است و هر روز افراد جدیدی بیکار می‌شوند. در این راستا، مقامات رسمی سرس خود را در شبکه شهرهای یادگیرنده جای داده‌اند تا فرصت‌هایی مناسب و برابر در اختیار همه شهروندان قرار دهند. فرصت‌های یادگیری، مهارت‌های لازم را در اختیار تمام ساکنان اهل سرس قرار می‌دهد تا آنان را در مقابل محیط دائماً در حال تغییر سازگار کند و امکان استفاده از تکنولوژی‌های مدرن را برای آنان فراهم آورد.

البته یک چالش مهم بر سر راه مقامات محلی سرسی در مسیر ایجاد شهر یادگیرنده وجود دارد؛ اینکه افراد جوان خود را آنقدر توانمند نمی‌دانند که بخواهند در مسیر حرکت به سمت توسعه پایدار گام بردارند. بنابراین، سازگارسازی این افراد با واقعیت اجتماعی-اقتصادی جدید امری پیچیده است که البته مقامات محلی سرس با ارائه آموزش‌های مادام‌العمر، در نظر دارند این گروه از مردم را در شناسایی استعدادها و توسعه آن‌ها یاری کنند. برای این کار، شهردار سرس قصد دارد به عنوان یک هماهنگ‌کننده عمل کند که باعث افزایش مشارکت بین شهروندان برای ترویج یادگیری مادام‌العمر و توسعه اجتماعی-اقتصادی در شهر می‌شود.

شهر کارآفرین مارکوویا، هندوراس

آموزش یک ابزار قدرتمند و ضروری برای بهبود کیفیت زندگی مردم یک شهر به شمار می‌رود که می‌تواند استعدادهای پنهان شهروندان آن را آشکار کند. کلانشهر مارکوویا در کشور هندوراس از زمانی که به عنوان یک شهر یادگیرنده انتخاب شده، بر توسعه اقتصاد محلی از طریق کارآفرینی و ایجاد فرصت‌های شغلی جدید متمرکز شده است تا در نهایت، کیفیت زندگی ساکنان شهر را افزایش دهد. از مهم‌ترین اهداف شهردار مارکوویا در ایجاد شهر یادگیرنده می‌توان به افزایش چشمگیر رفاه جامعه، پیشبرد فعالیت‌های اقتصادی در مناطق شهری و روستایی، حفظ دائمی منابع طبیعی، تضمین برابری مشارکت مدنی و سهیم‌سازی تمام اقشار جامعه در فرآیند شهرسازی اشاره کرد.

البته شهردار مارکوویا برای رسیدن به اهداف خود با چالش‌هایی نظیر تقویت سیستم‌های کارآفرینی محلی، توسعه رقابت در منابع انسانی و ایجاد مشاغل جدید، توسعه تجارت تبادل متنوع و نمایش پروژه‌های انجام شده توسط آموزش مواجه است. با این حال، مقامات رسمی شهر تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا با استفاده از مدیریت خودکار و سهیم‌سازی جامعه، کیفیت زندگی را به خصوص در مناطق روستایی بهبود بخشند.

حفظ فرهنگ و هویت باستانی در کاشان، ایران

تپه سیلک که با قدمت بیش از هفت هزار سال، به عنوان یکی از مکان‌های میراث جهانی یونسکو شناخته شده است، تمدن شهر کاشان ایران را به تصویر می‌کشد. کاشان از شهرهای یادگیرنده جهان به شمار می‌رود که در زمینه آموزش به پیشرفت قابل توجهی دست یافته است. مقامات محلی این شهر امیدوارند که به عنوان یک شهر یادگیرنده بتوانند فرهنگ و هویت باستانی آن را زنده و شهروندان را در امور شهری و اجتماعی سهیم کنند تا در نهایت توسعه پایدار را برای آنان به ارمغان آورند.

با وجود اینکه کاشان از سیستم آموزشی پیشرفته‌ای برخوردار است، با این حال، مقامات آن در پیوستن به شبکه شهرهای یادگیرنده یونسکو با چالش‌های زیادی مواجه شده‌اند. این افراد انتظار دارند نوآوری شهر یادگیرنده به توسعه اقتصادی و رونق فرهنگی منجر شود و علاوه بر این، افزایش انسجام اجتماعی و توانمندسازی فردی را برای ساکنان شهر به ارمغان آورد. شهردار کاشان به منظور سهیم‌سازی شهروندان در امور شهری تا کنون اقدامات وسیعی انجام داده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به برگزاری جشنواره‌های فرهنگی با موضوعات مختلف و ترویج آموزش سلامت روانی در میان شهروندان، به خصوص افراد آسیب‌پذیر شهر اشاره کرد.

کد خبر 450762

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده شبکه شهرهای یادگیرنده ایران یونان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق یادگیری مادام العمر شهرهای یادگیرنده شهر یادگیرنده شمار می رود توسعه پایدار عنوان یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۶۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان و کارگران بازوان حرکت جامعه در مسیر توسعه هستند

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت روز کارگر و روز معلم بیانیه‌ای صادر کرد.

 متن بیانیه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

گرامیداشت روزمعلم و روزجهانی کار و کارگرپیشرفت، رشد و تعالی نشأت گرفته از پویایی فکر و گسترش اندیشه‌ورزی ومجاهدت برای تحقق آنهاست. در هر جامعه‌ای که از فرصت فکر، اندیشۀ معلم و استاد و بازوی هنرمند کارگران بهتر استفاده شود؛ توسعه و پیشرفت، رونقی مضاعف خواهد یافت. تاریخ گواه ماندگاری آثار علمی اندیشمندان وآثارعملی تلاشگران عرصه کار و تولید است و این دو قشر زمان‌شناس و آینده‌ساز، مجاهدانی دلسوز برای سعادت و نیک بختی بشر محسوب می‌شود.

معلمین و کارگران ایران اسلامی، بازوان حرکت جامعه در مسیر توسعه بوده و با تبلور اراده در قالب تلاش، کوشش و مجاهدت به نماد عملی 'ما می‌توانیم' مبدل شده‌اند.

حمایت از این دو قشر بسترساز تحقق شعار سال، موجب جهش تولید خواهد شد.

روز جهانی کار و کارگر و روز معلم، ملازمت «علم و عمل» در تحقق آرمان‌های بلند و روز تبلور همبستگی سراسری و همدلی، مشارکت و اعتلای حیات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید آیت الله دکتر مرتضی مطهری، روز ۱۲ اردیبهشت را به تمامی کارگران سخت کوش و معلمان دلسور تبریک و تهنیت می‌گوید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • توسعه پایدار با مولدسازی سرمایه‌های مردمی رقم می‌خورد
  • دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر اضافه کند
  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • زبان برنامه نویسی پایتون چیست و چگونه می‌توان آن را یاد گرفت؟
  • معلمان و کارگران بازوان حرکت جامعه در مسیر توسعه هستند
  • احداث ۲۷ شهر جدید در نقاط ساحلی
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • حضور سفیران و مقامات بین المللی در همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • هندبال ایران در مسیر توسعه قرار دارد
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است