Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@10:05:55 GMT

باغ ایرانی میزبان شماست

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۹۸۳۲۰

باغ ایرانی میزبان شماست

همشهری آنلاین_سارا جعفرزاده:  «باغ سازور» نام‌ آشنایی برای اهالی منطقه ۸ در قلب محله زرکش است. مدیریت شهری منطقه با فعالیت‌های مستمر توانسته برای تملک این باغ اقدام کند و حالا مقدمات ساخت باغ ایرانی در محل این باغ فراهم شده است. باغ سازور با معماری و طراحی سنتی و ایرانی در حال ساخت است و به گفته مسئولان شهرداری منطقه تا ابتدای آبان ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه گزارش با جزئیات بیشتری درباره این باغ آشنا می‌شویم.

دسترسی اهالی محله به باغ قدیمی

کمتر کسی از ساکنان محله زرکش است که باغ سازور در این محله را نشناسد؛ باغی که سال‌هاست در دل محله جا خوش کرده و این اواخر کمتر کسی امید به ماندگاری باغ داشت. ساکنان محله می‌گویند در این مدت عده‌ای از افراد سودجو در پی تملک این باغ برای ایجاد برج‌های بلند مرتبه بودند که خوشبختانه تلاش این افراد بی‌نتیجه مانده است.

از طرفی با توجه به اینکه در محله زرکش با کمبود فضای سبز و بوستان مواجه هستیم، نیاز به فضاهای سبز ملموس بود و مدیریت شهری منطقه ۸ توانست مقدمات تملک این باغ را فراهم کند. حالا برای این باغ چند ورودی در نظر گرفته شده تا افراد از نقاط مختلف محله زرکش به داخل باغ دسترسی داشته باشند. مدیران شهری منطقه می‌گویند مدیریت شهری منطقه همواره برنامه‌های ویژه‌ای برای افزایش سرانه فضای سبز در محله‌های مختلف منطقه در دست اجرا دارد که تا پایان سال اجرایی خواهد شد.

توسعه فضای سبز مهناز استقامتی/شهردار منطقه


مکان فعلی باغ ایرانی را اهالی محله زرکش به‌عنوان باغ سازور می‌شناسند که مالک خصوصی داشت و مدیریت شهری منطقه ۸ برای تملک آن فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داد. «مهناز استقامتی» شهردار منطقه درباره ایجاد باغ ایرانی در این منطقه می‌گوید: «برای ایجاد باغ ایرانی، باغی به نام سازور در یکی از محله‌های کم برخوردار منطقه تملک شد تا با ساخت بوستان بتوانیم سرانه فضای سبز را در محله زرکش ارتقا بدهیم.»

استقامتی ادامه می‌دهد: «با توجه به اینکه این ملک قبلاً کاربری باغ داشته، ۷۰‌درصد از این باغ ایرانی را فضای سبز تشکیل می‌دهد. این باغ در محله زرکش با معماری سنتی و ایرانی و ۳ هزارمترمربع مساحت در حال ساخت است و علاوه بر محوطه‌سازی به امکاناتی از جمله آبنمای ۹۰ متری، زمین بازی برای کودکان، زمین ورزش برای بزرگسالان، ۶ چشمه سرویس بهداشتی و آلاچیق برای پاتوق‌های محلی مجهز می‌شود.» استقامتی با تأکید بر افزایش سرانه فضای سبز در منطقه ۸ می‌افزاید: «در این منطقه در برخی محله‌ها با کمبود فضا، بافت متراکم جمعیت و کمبود زمین مواجه و به همین دلیل برای ایجاد فضای سبز با محدودیت‌هایی روبه‌رو هستیم. به همین دلیل سعی کرده‌ایم از ظرفیت‌های موجود در محله که غالباً رها شده و بدون استفاده هستند استفاده کنیم.»

جلوگیری از ساخت برج و بارو  معصومه حیدری پارسا/مدیر روابط‌عمومی شهرداری منطقه 8

با توجه به اینکه این روزها شاهد ساخت برج و بلند مرتبه‌سازی‌های متعدد در پایتخت هستیم، مدیریت شهری منطقه ۸ با تکیه بر ظرفیت‌های مغفول مانده محله اقدام به ایجاد باغ ایرانی کرده است. «معصومه حیدری پارسا» مدیر روابط‌عمومی شهرداری منطقه ۸ با یادآوری این موضوع، می‌گوید: «باغ سازور ریشه در گذشته دارد و مدیریت شهری منطقه برای احیای آن تلاش کرد تا برج و بارویی در این باغ ساخته نشود و شهروندان بتوانند از این باغ قدیمی لذت ببرند و از امکانات آن بهره‌مند شوند.

زمین باغ ایرانی در اسفند ماه سال گذشته خریداری شده و همزمان ساخت آن کلید خورد و با توجه به اینکه سرانه فضای سبز در این محله پایین است، بدون شک می‌تواند پاتوقی برای اهالی محله باشد و از طرفی با توجه به اینکه ماهیت اصلی این زمین باغ بوده، سعی شده فضای سبز آن دست نخورده باقی بماند و فقط به امکانات مختلفی مجهز شود.» به گفته حیدری پارسا، بدون شک با افتتاح این پروژه کیفیت زندگی در محله زرکش تغییر خواهد کرد.  

 تأمین امنیت باغ اولویت دارد  سید باقر معصومی/دبیر شورایاری محله زرکش

ایجاد باغ ایرانی در محله سازور حرکت مثبت و خوبی تلقی می‌شود اما این نگرانی وجود دارد که امنیت در این باغ به مخاطره بیفتد. «سید باقر معصومی» دبیر شورایاری محله زرکش در این‌باره می‌گوید: «ایجاد باغ ایرانی با هدف افزایش سرانه فضای سبز در محله زرکش بسیار مورد توجه اهالی قرار گرفته است. مدیریت شهری منطقه برای تملک این باغ و تبدیل آن به باغ ایرانی تلاش‌های بسیاری کرده اما در صورتی این طرح موفق خواهد بود که امنیت در این باغ به مخاطره نیفتد. واقعاً حیف است پس از تلاش‌های شبانه‌روزی شهرداری منطقه در این بوستان شاهد تردد افراد معتاد و کارتن‌خواب باشیم.»

معصومی می‌گوید: «اگر امنیت این باغ وسیع تأمین نشود، زمینه‌ تردد افراد معتاد و کارتن‌خواب در نقاط مختلف این باغ فراهم می‌شود.» او به جانمایی کانکس نیروی انتظامی اشاره می‌کند و می‌افزاید: ‌ «جلساتی با کلانتری داشته‌ایم و پیشنهاداتی در خصوص جانمایی کانکس نیروی انتظامی از سوی شورایاری محله زرکش مطرح شده است که امیدواریم به نتیجه برسد.»

 ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی باغ ایرانی 

یکی از درخواست‌های شهروندان برای رونق بیشتر باغ ایرانی در محله زرکش، انتقال ساختمان سرای محله زرکش به این باغ است. «مونا محسنی» یکی از ساکنان محله زرکش در این‌باره می‌گوید: «باغ ایرانی قطعاً با استقبال خوبی از طرف اهالی محله زرکش روبه‌رو خواهد شد و بهتر است مسئولان مقدمات انتقال ساختمان سرای محله زرکش را که در یکی از کوچه‌های فرعی این محله قرار دارد فراهم کنند. در واقع با ساخت یک ساختمان در انتهای این باغ می‌توان رونق این بوستان را بیشتر کرد و از طرفی ایجاد یک فضای فرهنگی و اجتماعی در دل یک باغ ایرانی می‌تواند این امکان را برای شهروندان دلخواه و دلپذیر کند که پاتوق دنجی در محله داشته باشند و از طرفی اوقات فراغت سالمندان، کودکان و جوانان تأمین می‌شود.»

کد خبر 558441 برچسب‌ها همشهری محله باغ و باغبانی منطقه ۸ شهرداری پایتخت بوستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله باغ و باغبانی منطقه ۸ شهرداری پایتخت بوستان مدیریت شهری منطقه سرانه فضای سبز ایجاد باغ ایرانی شهرداری منطقه باغ ایرانی محله زرکش اهالی محله باغ سازور منطقه ۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۸۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای

زینب اصغریان / کارشناس ارشد علوم سیاسی: خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است و بعد از  مکزیکو و خلیج هودسن از نظر وسعت توجهات زیادی را به خود جلب کرده. هرچند این روزها با شنیدن نام خلیج فارس بیشتر به یاد حوادث امنیتی در این منطقه می‌افتیم. تکرار حوادث پر مخاطره در این منطقه و قرار گرفتن آن در امتداد تحولات یمن و خلیج عدن نیز در این برداشت بی‌تأثیر نیست، اما باید گفت که وجوه دیگری مانند نگاه فرهنگی و تاریخی نیز وجود دارد که از آن هم نباید غافل شد.

بدلیل اهمیت استراتژیک این آب‌های نیلگون، و دارا بودن منابع عظیم نفتی در کشورهای عربی همجوار با درج نام مجعول خلیج عربی تلاش می‌کنند آن را در راستای منافع خود مصادره به مطلوب کنند در حالی که تاریخ نشان می‌دهد حتی این واژه در ۳۰۰ سال قبل از میلاد و در دوران هخامنشیان نیز استفاده می‌شده و در کتب تاریخی متعددی نیز موجود است. جمال عبدالناصر نیز اصراری بر استفاده از  واژه جعلی نداشته است و حتی در برخی از نامه های خود از جمله نامه ای به یکی از مقامات بحرینی در سال ۱۹۶۰ از واژه خلیج فارس استفاده کرده است اما آرام آرام در راستای رویکردهای پان عربیستی این واژه تحریف و در بدعتی آشکار توسط عبدالناصر بکار گرفته شد و بعدها توسط سایرین  مورد استفاده قرار گرفت.

عضویت ایران در پیمان سنتو در ۱۹۵۵م و حمایت پهلوی از دکترین آیزنهاور در که در مقابل کنفرانس باندونگ و رویکرد ملی گرایی ناصر ، باعث شد تشدید اختلافات دوکشور به مسائل دیگر از جمله تنگه هرمز و خلیج فارس کشیده شود.

علیرغم اینها نشریات مصری، عربی و انگلیسی هم تا دهه هفتاد عمدتا واژه persian gulf را استفاده می‌کردند اما آرام آرام، واژه جعلی جایگزین آن شد.

با پیروزی انقلاب اسلامی و مخالفت کشورهای غربی و عربی بار دیگر استفاده از واژه خلیج فارس تحت الشعاع قرار گرفت و   تلاش ها برای فشار همه جانبه برای ایران و نادیده گرفتن توانمندی های ژیوپلتیک کشورمان افزایش یافت.

با مراجعه به اسناد تاریخی مانند ابن حوقل، معجم البلدان و کتب عربی دیگر مشاهده می‌کنیم که این خطه همواره به عنوان بحر پارس مطرح بوده است.

در حال حاضر در کنار پیگیری دیپلماتیک و احقاق حق در مجامع بین المللی بصورت جدی می‌بایست  به رویکردهای فرهنگی و تاریخی پرداخت و هویت خلیج همیشه ایرانی را احیا کرد و حتی با ساختن فیلم و کلیپ به زبان های مختلف و با برنامه ریزی گسترده در دیپلماسی فرهنگی، باید نشان داد قبل از بوجود آمدن کیان بسیاری از کشورهای کوچک بندانگشتی منطقه، نام خلیج پارسی همواره بعنوان یک شاهراه مهم و حیاتی در جبین تاریخ می‌درخشیده است.

 نام گذاری این روز  به مناسبت اخراج پرتغالی ها از تنگه هرمز ، روز خلیج فارس در تقویم نیز رویکرد مهم دیگری بود که بر اثبات حقانیت این خلیج همیشه ایرانی اثر جدی دارد.

 اخطار جدی به کشورهایی که خلاف مصالح ملی ما در استفاده از این واژگان حرکت می‌کنند بسیار مهم است. خلیج همیشه فارس خط قرمز ایرانی و هویت ایرانی است و نباید از حدود آن تخطی شود.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شده‌اند
  • نکات کلیدی برای خرید و فروش ملک در ستارخان
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • نگاه تاریخی به خلیج فارس راه حل مناقشات منطقه‌ای
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • ۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود
  • ۶ محله در حاشیه مشهد میزبان رویداد یکصدا ایران شدند
  • رفع مشکلات معابر خاکی و پرتردد محله شهدای صفری
  • تجلیل از ۵۰ شاعر و شاعره محله دستگرد در «گنج‌های پنهان»
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه