Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیرکل بهزیستی استان البرز از غربالگری بینایی برای 123 هزار کودک و نوزاد در استان البرز خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون ،کارورفاه اجتماعی استان البرز ؛اسدالله حیدری درنشستی که به مناسبت روز جهانی عصای سفید باحضور اعضای انجمن نابینایان البرز در این اداره کل انجام شد گفت : همه ساله روز24 مهر ماه مصادف با 15 اکتبر به نام روز ایمنی عصای سفید شناخته می شود و این روزیاست که صدای عدالت خواهی افراد نابینا بیش از پیش شنیده می شود و فعالان امور نابینایانتلاش می کنند تا آن را به عنوان سمبل هویت اجتماعی این افراد معرفی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل بهزیستی استان البرزبا اشاره به اقدامات بهزیستی استان برای معلولیت بینایی ادامه داد: در زمینه غربالگریبینایی نوزادان در سال گذشته برش تعیین شده برای استان 98 هزار نفر بود که حدودا126 درصد برش تعیین شده محقق شد و 123 هزار و 982 کودک مورد غربالگری قرار گرفتندو امسال نیز با توجه به تعطیلی مهدهای کودک به دلیل کرونا برش تعیین شده سال جاری56 هزار نفر است که تاکنون 23 درصد آن انجام شده است.
وی تعداد کودکان ارجاعشده به مراجع تخصصی را 7 هزار و 861 نفر عنوان کرد و افزود : از این تعداد 5 هزار و451 نفر مبتلا به عیوب انکساری، 50 نفر مبتلا به استرابیسم و 885 نفر مبتلا به آمبلیوپیهستند و از جمله خدمات ارائه شده به افراد دارای آسیب بینایی می توان به فعالیت کمیسیونپزشکی توانبخشی تعیین نوع و شدت معلولیت و توانبخشی مبتنی بر جامعه روستایی اشاره کرد.
حیدری با بیان اینکه پیاماصلی روز ایمنی عصای سفید، شنیدن صدای نابینایان و درک مطالبات بر حق آنان برای دستیابیبه یک زندگی سالم پویا و شکوفا است ، اذعان کرد : 3 هزار و 117 نفر نابینا و کم بیناتحت پوشش بهزیستی البرز هستند و اجرای طرح آمبلیوپی (طرح غربالگری بینایی) ویژه کودکان3 تا 6 سال از جمله فعالیت های بهزیستی این استان در راستای پیشگیری از نابینایی است.
وی در خصوص برنامه هایتوانبخشی و اقدامات ویژه برای نابینایان استان گفت : انجام ورزش و بازی های بومی محلیفراگیر، توانمندسازی افراد دارای اختلال بینایی و مناسب سازی و دسترس پذیری محیط زندگیو خودروی افراد دارای معلولیت،نصب حس گر در سطح ادارات بهزیستی شهرستان های استان البرزبه ارزش ریالی 800 میلیون ریال، نصب حس گر در تمام تقاطع های اصلی و پیاده روهای استان،الزام به نصب حس گرها در سطح ادارات استان که تاکنون توسط 5 اداره انجام شده است، نصبحس گرهای ناوگان حمل و نقل شهری در اتوبوس ها از جمله اقدامات اداره کل بهزیستی درخصوص نابینایان در کنار وظایف اصلی در این حوزه می باشد.
حیدری وی با اشاره به خدمتارائه شده به توان خواهان کم بینا و نابینا توسط دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکیبیان کرد: ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به توان خواهان کم بینا و نابینای تا 15 سال،در قالب مراکز روزانه توانبخشی یکی از این اقدامات بهزیستی البرز است و این دفتر برایارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به توان خواهان کم بینا و نابینا نسبت به راه اندازیمراکز روزانه آموزشی توانبخشی با همکاری بخش غیردولتی اقدام می کند.
مدیرکل بهزیستی استان البرزعنوان کرد: در این طیف از مراکز، غالبا تجهیزات کامل توانبخشی موجود است و فضا برایدسترسی گروه هدف به خدمات مناسب سازی شده است و اداره کل به صورت مستمر نسبت به نظارتبر فضا، کارکنان و خدمات مراکز با استفاده از چک لیست های ارزشیابی اقدام و بر اساسدرجه ارزشیابی مراکز بابت هر فرد خدمت گیرنده به مراکز فوق یارانه پرداخت کرده و بخشیاز هزینه ها را نیز خانواده تقبل می کند.
وی در پایان از دیگرخدمات بهزیستی استان در خصوص نابینایان نام برده وخاطر نشان کرد : پرداخت کمک هزینهشهریه دانشگاه دانشجویان دارای معلولیت ،ارائه خدمات از راه دور برای توانبخشینابینایان در ایام کرونا،آموزشهای هنری و اشتغال زایی برای تامین معیشت از دیگراقدامات اداره کل بهزیستی برای روشندلان البرزی است وبه تازگی نیز با همکاری شهرداری کرج، یک مجموعه پارک و فضای سبزدر منطقه حصارک کرج به روشندلان اختصاص پیدا کرده و مناسب‌سازی کافی در آن لحاظ شدهاست.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA MicrosoftInternetExplorer4

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بهزیستی استان استان البرز کل بهزیستی اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۰۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: هفته سلامت، مناسبتی است که هر سال از اول تا هفتم اردیبهشت‌، برای تاکید بر اولویت‌های ملی سلامت در کشور برگزار می‌شود. امسال روز پنجم این هفته (۵ اردیبهشت) به «سلامت خانواده و فرهنگ سلامت» اختصاص دارد. در این میان مهم‌ترین مأموریت وزارت بهداشت برای دستیابی به اهداف سلامت، ارتقای سلامت خانواده است. چراکه اساس و پیش‌نیاز جامعه سالم، داشتن خانواده سالم است.

برنامه سلامت خانواده در دولت سیزدهم با رویکرد دیگری آغاز شد و طی سال گذشته در ۱۹۵ شهر اجرا شد و تلاش وزارت بهداشت این است که تا پایان دولت سیزدهم بتواند تمام شهرستان‌های کشور را تحت پوشش برنامه سلامت خانواده قرار دهد.

برنامه سلامت خانواده در حالی مورد توجه وزارت بهداشت در دولت سیزدهم قرار گرفته که پیش از این - در دهه هشتاد - برنامه پزشک خانواده در کشور اجرایی شد و تعدادی از کارشناسان معقدند که اهداف وزارت بهداشت در دولت سیزدهم برای اجرای برنامه سلامت خانواده، همان پزشک خانواده است اما با یک اسم دیگر و به نوعی موازی‌کاری محسوب می‌شود. عده دیگری از کارشناسان اما معتقدند برنامه جدید وزارت بهداشت درباره سلامت خانواده که قرار است از تیرماه اجرایی شود، با رویکردها و اولویت‌های کاربردی‌تری در دستور کار است.

تلاش برای ازتقای سواد سلامت خانواده

دکتر ریحانه فیاض، دکترای روانشناسی سلامت و رئیس اداره تحول دفتر سلامت روانی - اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در گفتگویی با همشهری درباره این برنامه توضیح می‌دهد و می‌گوید: افزایش سواد سلامت خانواده، یکی از موضوعاتی است که بخشی از آن بر عهده وزارت بهداشت است و ما تلاش داریم سهم خود را به درستی انجام دهیم. برای این مهم، یک بسته تهیه و تدوین کرده‌ایم که در مراحل پایانی کار است و تیرماه امسال در سراسر مراکز بهداشتی کشور اجرایی خواهد شد.

دکتر ریحانه فیاض، رئیس اداره تحول دفتر سلامت روانی - اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشتان

دکتر فیاض با بیان این که این بسته با نام «سبک زندگی روانی - اجتماعی سالم و برنامه خانواده منسجم و سالم» در دست تدوین است، می‌گوید: ما این برنامه را بر اساس پژوهشی که در سال ۱۴۰۲ در وزارت بهداشت انجام دادیم، تدوین کرده‌ایم. در این پژوهش، مسائل روانشناختی کشور را از ۳ روش احصا کردیم که یکی از مهم‌ترین روش‌ها «گروه متخصص متمرکز» بوده است. در این پژوهش به یکی از مسائل مهم روانی کشور رسیدیم و آن، خانواده سالم و منسجم است. ذیل این محتوا ما افزایش مهارت‌های روابط زناشویی، مسائل خانوادگی مثل خواهر-برادری و فرزند-والدینی، حل تعارض‌های زناشویی، حل تعارضات داخل خانواده، حل تعارض‌های مرتبط با نوجوانان، آگاهی‌سازی‌های پیش از ازدواج، آگاه‌سازی افراد درباره طلاق، پیشگیری از طلاق و آگاه‌سازی خانواده‌هایی که در معرض خطر طلاق‌اند را داریم.

انجام غربالگری روان روی متقاضیان

بسته آموزشی خانواده سالم و منسجم قرار است در مراکز بهداشت سراسر کشور و توسط روانشناسان و کارشناسان سلامت روان به خانواده‌های متقاشی آموزش داده شود.

رئیس اداره تحول دفتر سلامت روانی - اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در این رابطه توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید: در حال حاضر ما در مناطق شهری پرجمعیت کشور حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد و در شهرهای کوچک‌تر و مناطق روستایی حدود ۸۰ درصد مراجعه به مراکز بهداشت را داریم و می‌توان از این فرصت استفاده کرد و بسته‌های آموزشی را در اختیار خانواده‌های متقاضی گذاشت.

به گفته این کارشناس‌مسئول، ابتدا یک غربالگری روانی روی مراجعینِ متقاضی انجام می‌شود و با پرسیدن چند سؤال مشخص می‌شود که آن خانواده نیازمند دریافت این بسته است یا نه. بعد از آن افراد برای دریافت بسته‌های آموزشی مثل موشن‌گرافی‌ها و کارگاه‌های ضبط‌شده و کارگاه های حضوری راهنمایی می‌شوند. تمرکز اصلی ما روی کارگاه‌های حضوری است.

دکتر فیاض با بیان این که مراقبان سلامت یا به‌ورزانِ فعال در مراکز بهداشت موظفند که در همان مرحله اول، غربال سلامت روان را برای متقاضیان انجام دهند، ادامه می‌دهد: ما ۱۸۰۰ مرکز بهداشت در سراسر کشور داریم که هر کدام یک تا ۲ روانشناس دارند که می‌شود ۳ هزار و ۶۰۰ نفر روانشناس ستادی و محیطی. افرادی که به این مراکز مراجعه می‌کنند، بعد از غربالگری، توسط این روانشناسان آموزش داده می‌شوند و بسته‌ها هم در اختیارشان گذاشته می‌شود.

افزایش سواد سلامت، وظیفه ماست

رئیس اداره تحول دفتر سلامت روانی - اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که بسته خانواده سالم توسط چه کارشناسانی تدوین شده است، می‌گوید: وزارت بهداشت معمولا این گونه پژوهش‌ها را برون‌سپاری می‌کند. بسته خانواده سالم توسط متخصصان روانشناسی و مشاوره که عضو هیئت علمی هستند و در زمینه مسائل خانواده تخصص دارند، تدوین شده است.

این مسئول در پاسخ به این سؤال که آیا بسته جدید وزارت بهداشت در مقایسه با بسته‌های قبلیِ دولت‌های قبلی موازی‌کاری محسوب نمی‌شود، توضیح می‌دهد: ما این بسته را با رویکردها و اولویت‌های جدیدتر تدوین کرده‌ایم و قرار است ارائه کنیم. همان‌طور که توضیح دادم، برای تدوین آن، مسائل روز روانشناختی کشور احصا شده است. قبلا تمرکز این برنامه روی مسائلی مثل خشونت خانگی، همسرآزاری، کودک‌آزاری و مهارت‌های زندگی بود، اما ما در تدوین جدید تغییر رویکرد داده و مدل کار را هم تغییر داده‌ایم و به جای تمرکز بر همسرآزاری و ... تمرکز خود را بر خانواده سالم و منسجم، فرزندپروری و مواردی از این دست گذاشته‌ایم. و همان طور که گفتم، قرار است این بسته آموزشی با مدل کارگاهی ارائه شود.

بیشتر بخوانید؛

سیاست‌های کلی نظام سلامت 10 ساله شد اما اجرا نشد | از عقب ماندگی در حوزه پیشگیری تا غلفت از حوزه توانبخشی وسط این همه مشکلات هم می‌توانیم شاد باشیم | بعضی‌ها عادت به غر زدن دارند | عادت کرده‌ایم همیشه شاکی باشیم

دکتر فیاض تاکید می‌کند: در هر حال یکی از اقدامات حوزه وزارت بهداشت، افزایش سواد سلامت است و ما هم موظفیم تلاش خود را برای اثربخشی آن انجام دهیم.

به گفته این کارشناس‌مسئول، تمرکز این بسته آموزشی در مرحله اول فعلا روی مراجعان متقاضی است اما که در مراحل بعدی قصد داریم افرادی که مراجعه نمی‌کنند را هم درگیر آموزش کنیم.

آیا این برنامه موفق می‌شود؟

اما آیا وزارت بهداشت به تنهایی می‌تواند در ارتقای سواد سلامت خانواده قدمی بردارد و به موفقیت برسد؟ موضوعی که عده‌ای از کارشناسان می‌گویند برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع که از سال‌ها پیش آغاز شد، راه به جایی نبرد و موفق نشد. چه برسد به چنین برنامه‌ای که هم در نقطه آغاز است و هم در موازات برنامه قبلی است.

اما دکتر فیاض تاکید دارد که اثربخشی مشارکت در کارگاه‌ها و دریافت بسته‌های آموزشی قبلا در وزارت بهداشت بررسی شده و واقعا اثربخشی دارد. هرچند نقص‌هایی هم دارد. چون ممکن است به دلیل ضعف اطلاع‌رسانی و ... افراد کمتری از آن مطلع شوند. ما برنامه‌ریزی داریم که با سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌های هم رایزنی کنیم و با کمک آنها پوشش این برنامه را بیشتر کنیم و آموزش و توانمندسازی افراد و خانواده‌ها را در قالب‌های دیگر هم ارائه دهیم.

کد خبر 846677 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها پزشک خانواده سلامت وزارت بهداشت و درمان خانواده مهارت‌ها خانواده

دیگر خبرها

  • ارایه خدمات رایگان به دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه شهر سنندج
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی‌چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • توزیع بیش از ۸ میلیارد ریال فطریه میان مددجویان بهزیستی البرز
  • تکریم فرزندان مستقل بهزیستی در البرز
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان