Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از نهبندان، حسین عباس‌زاده صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هزار و ۷۰۰ هنرمند استان خراسان‌جنوبی در زمینه حصیربافی فعالیت می‌کنند.

وی افزود: کلاس‌های آموزشی حصیربافی به منظور باز زنده‌سازی و احیای این رشته هنری در شهرستان‌های طبس و نهبندان برگزار و تسهیلات اشتغال‌زایی در این زمینه به متقاضیان اعطا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشنهاد روستای نایبند برای ثبت روستای ملی حصیربافی

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان‌جنوبی تصریح کرد: مجوزهای لازم برای ایجاد کارگاه‌های تولیدی ارائه شده و روستای نایبند نیز برای ثبت به عنوان روستای ملی حصیربافی پیشنهاد شده است.

عباس‌زاده با بیان اینکه هنرمندان این رشته موفق به اخذ نشان ملی کیفیت در رشته حصیربافی شده‌اند، اضافه کرد: شرکت تعاونی پخل‌بافی نیز برای حمایت از این رشته در شهر عشق‌آباد طبس تاسیس شده است.

روستای «دهسلم» قطب تولید محصولات حصیری استان

وی عنوان داشت: روستای «دهسلم» یکی از مناطق تولیدات محصولات حصیری استان است که به منظور حمایت از هنرمندان در این روستا خانه صنایع دستی ایجاد شده است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان‌جنوبی از توسعه کارگاه‌های سیاه‌چادر بافی با تمرکز بر روستای «سیدال» نهبندان خبر داد.

اهالی «سیدال» هنر «سیاه‌چادر بافی» را احیا کردند

عباس زاده گفت: از مجموع ۱۲۰ خانوار این روستا ۱۰۰ خانوار در زمینه بافت این صنعت فعالیت دارند و ۳۰ کارگاه تولیدی در این روستا وجود دارد.

وی با بیان اینکه برای حمایت از این رشته هنری تسهیلاتی اختصاص یافته است افزود: مجوزهای تولیدی نیز صادر شده است و اقدام به برپایی نمایشگاه و برگزاری چندین مورد جلسه با همکاری بسیج سازندگی نیز شده است.

انتهای پیام/3403/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: سیاه چادر اقتصاد گردشگری هنر صنایع دستی خراسان جنوبی روستای نایبند دهسلم صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۰۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت سطح زیر کشت مزارع گل محمدی در خراسان رضوی/ ۳۸ کارگاه گلاب‌گیری در فرخد فعال هستند

به گزارش قدس خراسان، با اینکه کشاورزی و باغبانی خراسان را کمتر به گل و گلابش می‌شناسند؛ اما چند سالی است با گسترش کاشت گل محمدی در این منطقه و با فرارسیدن اردیبهشت، عطر و بوی این گل در بسیاری از شهرستان‌های خراسان رضوی می‌پیچد. طبق آمار تقریباً همه نقاط استان به کاشت گل محمدی روی آورده و شهرستانی را نمی‌توان یافت که از داشتن این موهبت الهی بی‌بهره باشد هرچند شرایط کاشت و داشت این گیاه با آنچه در اذهان جا افتاده، متفاوت است.

شرایط برای برداشت بهتر، فراهم است

روستای فرخد در چند کیلومتری مشهد یکی از خاستگاه‌های گل محمدی در استان بوده و یک دهه می‌گذرد که سخن از گل و گلابش بر سر زبان‌ها افتاده است.

رئیس شورای اسلامی روستای فرخد درباره شرایط امسال برداشت گل محمدی از مزارع این روستا به قدس می‌گوید: با توجه به شرایط آب و هوایی و بارندگی‌های بهتری که امسال شاهد بودیم، انتظار می‌رود برداشت گل محمدی در مزارع روستای فرخد با افزایش قابل توجهی روبه‌رو شود.

محمد امیرخانی ادامه می‌دهد: البته به واسطه سردتر بودن هوا در حالی که هر سال حدود پنجم تا هفتم اردیبهشت شرایط برای چیدن گل فراهم بود؛ اما به نظر می‌رسد این شرایط امسال زودتر از دهم اردیبهشت مهیا نشود.

فعالیت ۳۸ کارگاه گلاب‌گیری در فرخد

وی با بیان اینکه حدود ۱۵۰ تا ۱۸۰ هکتار مزرعه گل محمدی در روستای فرخد وجود دارد، اظهار می‌کند: در سال‌های اخیر که بارش کمتر شده بود، از هر هکتار ۵/۴ تا ۵ تن برداشت گل داشتیم؛ اما با شرایط بهتری که امسال وجود دارد، انتظار می‌رود دست‌کم ۶ تن در هر هکتار برداشت گل تر را شاهد باشیم.

امیرخانی همچنین درخصوص تعداد کارگاه‌های فعال گلاب‌گیری در روستای فرخد می‌افزاید: با دو مجوزی که دیروز برای شروع به کار دو کارگاه جدید صادر شد، تعداد کارگاه‌های فعال گلاب‌گیری فرخد به ۳۸ مورد رسید که نقش بسزایی در ایجاد اشتغال در روستای ما داشته است. به جرئت می‌توانم ادعا کنم کیفیت گلاب روستای فرخد از بهترین گلاب قمصر کاشان بهتر است.

افت سطح زیر کشت مزارع گل محمدی در استان

با اینکه به تصور بسیاری از افراد سطح زیر کشت مزارع گل محمدی در خراسان رضوی رو به افزایش است؛ اما مدیر باغبانی اداره کل جهاد کشاورزی استان با ارائه آماری خبر از کاهش سطح زیر کشت این محصول دوست‌داشتنی می‌دهد.

محمد رجب‌زاده در این باره می‌گوید: در یکی دو سال اخیر هر سال نزدیک به ۲۰۰ هکتار از میزان سطح زیر کشت گل محمدی در خراسان رضوی کاسته شده است. دلیل آن هم بیشتر روی آوردن غیراصولی به ایجاد مزارع گل محمدی در دشت‌ها به ویژه در شهرستان تایباد است؛ چرا که به لحاظ علمی درختچه‌های گل محمدی باید در مناطق کوهپایه‌ای که هوای سردتری دارند، کاشته شوند تا هم آب بهتری دردسترس آن‌ها باشد و هم درجه هوای سردتری برای گل‌دهی و رشد آن‌ها فراهم شود. از این رو وقتی حدود ۴۰۰ هکتار از زمین‌های دشت تایباد زیر کشت گل محمدی رفت، خیلی زود کشاورزان متوجه شدند این گونه گیاهی، مناسب کاشت در چنین شرایطی نیست و در حال حاضر از آن ۴۰۰هکتار مزرعه تنها ۱۲۰ هکتار باقی مانده است.

دلایل افت سطح زیر کشت

وی ادامه می‌دهد: نکته بعدی که به اشتباه میان مردم جا افتاده، این است که گل محمدی گیاه کم‌آب‌بر بوده و نیاز به آبیاری زیادی ندارد. بله در نگاه نخست این‌گونه است؛ گل محمدی دفعات آبیاری کمی در طول سال نیاز دارد؛ اما هنگام آبیاری باید آب به میزان کافی در اختیار گیاه قرار بگیرد که بتواند گل‌دهی خوبی داشته باشد.

حدود ۳هزار تن برداشت گل در سال گذشته

مدیر باغبانی اداره کل جهاد کشاورزی خراسان رضوی می‌گوید: ما در استان از میزان سطح زیرکشت هزار و ۷۱۰ هکتار سال ۱۴۰۱ به هزار و ۳۶۰ هکتار رسیدیم و سال پیش این رقم هزار و ۳۲۷ هکتار بود که امسال انتظار می‌رود به هزار تا هزار و ۱۰۰ هکتار کاهش یابد. عواملی از جمله آشنا نبودن کشاورزان به شرایط کاشت و داشت و همچنین هزینه‌های بالای برداشت محصول را که به صورت سنتی و با استفاده از کارگر انجام می‌شود، می‌توان دخیل در کاهش سطح زیر کشت دانست.

رجب‌زاده همچنین درباره میزان گلاب‌گیری سال گذشته در خراسان رضوی بیان می‌کند: همان‌طور که عنوان شد، سال گذشته هزار و ۳۲۷ هکتار سطح زیر کشت گل محمدی در استان داشتیم که از این میزان زمین ۲هزار و ۸۲۵ تن گل تر برداشت و حدود ۵۰ تا ۶۰درصد آن برای گلاب‌گیری استفاده شد. بقیه آن نیز به صورت خشک شده وارد بازارهای داخلی و صادرات شد. 

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

هاشم رسایی‌فر

دیگر خبرها

  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • ورزنه شهر فرشتگان چادر سفید ایران
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد
  • برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان
  • ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است
  • بافت قالی برای امور عام المنفعه در همت آباد
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر دژ کرد شهرستان اقلید
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • ارزش صادرات صنایع‌دستی از آذربایجان‌غربی ۲۲ درصد افزایش یافت
  • افت سطح زیر کشت مزارع گل محمدی در خراسان رضوی/ ۳۸ کارگاه گلاب‌گیری در فرخد فعال هستند