Web Analytics Made Easy - Statcounter

«شکراله حاجی‌وند» روز سه‌شنبه در آیین گشایش نوزدهمین نمایشگاه گل‌های داودی در پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در محلات افزود: هفت پژوهشکده در زمینه محصولات مختلف در موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور در زمینه به‌نژادی، حفظ ذخایر ژنتیکی، آموزش و ترویج یافته‌های تحقیقاتی فعالیت می‌کنند که در این راستا گل و گیاهان زینتی از جایگاه خاصی برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهارداشت : تحقیقات این موسسه  شامل پسته در رفسنجان، خرما و میوه های‌گرمسیری در خوزستان، مرکبات و میوه‌های نیمه گرمسیری در رامسر، گل وگیاه زینتی در محلات، چای درلاهیجان، میوه‌های معتدله و سردسیری و سبزی و صیفی در  البرز در سه میلیون هکتار سطح زیر کشت با ۲۵ میلیون تن تولید در حال انجام است.

وی وابستگی وارداتی به کشت گیاهان زینتی را از مهمترین نواقص در حوزه گل بیان کرد و ادامه داد : انتظار می‌رود با اقداماتی که در این حوزه از سوی پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات درحال انجام است تا ۲ سال آینده این مشکل رفع شود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور اظهار داشت: با توجه به اینکه کشور در شرایط کم‌آبی قرار دارد تولید گیاهان کم آب‌بر در دستور کار این موسسه است و در این خصوص گام‌های خوبی برداشته شده است.
حاجی‌وند گفت: اصلاح گل‌های داودی و ارائه رقم جدیدی از این گل و دست‌یابی به ۱۳ پروتکل کشت گل‌های زینتی با مشارکت بخش خصوصی و تجاری سازی آن از دیگر اقدامات موسسه است.

رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: ۶۲ رقم از محصولات باغی، زینتی، سبزی و میوه‌ای معرفی شده است که ۶ رقم آن در حوزه گل‌های زینتی معرفی و ثبت شده است.
وی معرفی ارقام جدید باغی و گونه‌های گل و گیاهان زینتی را از جمله دستاوردهای ارزشمند این موسسه برشمرد و افزود: تولیدات باغی کشور توانسته در سایه تنوع بخشی به ارقام موجود رشد چشمگیری داشته باشد.
وی با بیان اینکه عاری سازی میخک از ۱۰ ویروس از سال گذشته در پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در محلات آغاز شده است، ادامه داد:گل و گیاهان زینتی در ایران سابقه ۹۰ ساله دارد که از دهه ۷۰ با استقبال تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصول رونق چشمگیری پیدا کرد.
حاجی‌وند تنوع اقلیمی کشور را فرصتی برای استفاده از ظرفیت گل دانست و توضیح داد: با وجود این ظرفیت ایران رتبه ۹۶ در صادرات گل و گیاهان زینتی در جهان را دارد و در میان کشورهای اسلامی در جایگاه نوزدهم است که ارتقای این جایگاه ضروری است.

وز اظهار داشت :دولت در سالهای اخیر زیرساخت ها را فراهم کرده و مقدمات حضور بخش خصوصی  فراهم شده که در این خصوص چهار پایانه صادراتی گل و گیاهان زینتی در کشور راه اندازی شده است.
رئیس موسسه‌ تحقیقات علوم باغبانی کشور گفت: ۹۶ تا ۹۷ درصد از بذر سبزیجات و صیفی جات وارداتی است و ۲ درصد از این بذر در داخل کشور تولید می‌شود.

نوزدهمین دوره نمایشگاه گل‌های داودی محلات تا ۱۰ آبان سال جاری در ۲ نوبت از ساعت ۹ تا ۱۲ و ۱۵ تا۲۱ برای بازدید عموم دایر است.

موسسه تحقیقات علوم باغبانی از تجمیع موسسات تک‌محصولی پسته، خرما و میوه‌های گرمسیری، مرکبات، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی، مرکز تحقیقات چای، بخش تحقیقات باغبانی و بخش تحقیقات سبزی و صیفی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر و به منظور ارتقاء تحقیقات باغبانی در کشور ایجاد شده است.

بررسی و شناسایی نیازهای پژوهشی کشور در حوزه علوم باغبانی،    انجام طرحهای پژوهشی بنیادی، کاربردی و توسعه ای به منظور استفاده بهینه از منابع باغبانی کشور با استفاده از روش های مختلف فناوری زیستی،   فراهم آوردن امکانات لازم و متناسب با فعالیت های پژوهشی مربوط به باغبانی، انجام تحقیقات لازم برای رفع نیازهای بخش باغبانی کشور و  توسعه تحقیقات برای استفاده از روش های نوین باغبانی و کاربرد فناوری های نوین بخشی ازوظایف  این موسسه است.

محلات واقع در جنوب استان مرکزی با ۵۵ هزار نفر جمعیت، قطب تولید سنگ تزئینی ساختمان، ماهیان زینتی و گل و گیاه کشور است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی استان مرکزی محلات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی استان مرکزی محلات وزارت جهاد کشاورزی استان مرکزی محلات اخبار کنکور تحقیقات علوم باغبانی کشور گل و گیاهان زینتی موسسه تحقیقات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۱۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم

روح الله احمدزاده در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: با توجه به تنوع آب و هوایی مناسب این شهرستان برای کاشت نهال انجیر دیم، کاشت انجیر در اراضی بخش چاهک اجرا شد.

وی با بیان آنکه انجیرهای کشت شده در شهرستان از ارقام استهبان، سبز، سیاه و گلاب است، افزود: انجیر دیم تنها از طریق نزولات آسمانی آبیاری می‌شود و اگر بارندگی کمتر از حد نرمال باشد به صورت غرقابی سه تا چهار مرحله آبیاری می‌شود.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی شهرستان خاتم تصریح کرد: در شهرستان خاتم ۶۵ هکتار انجیر وجود دارد که ۴۲ هکتار بارور و ۲۳ هکتار غیر بارور است و ۲۸۰ هکتار اراضی شیب دار به کشت انجیر اختصاص یافته است.‌

کد خبر 6092042

دیگر خبرها

  • مزایای فوق‌العادۀ باغبانی «بدون شخم»؛ بیل را کنار بگذارید!
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹