Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-05@08:34:37 GMT

معرفی صنعت مواد نسوز و موارد مصرف دیرگداز

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۳۱۶۵

معرفی صنعت مواد نسوز و موارد مصرف دیرگداز

شناخت و تولید مواد دیرگداز (نسوز) در دنیا از قدمت زیادی برخوردار است. از زمانی که ساخت سفالینه ها و تولید فلزات توسط بشر ابداع شد، ضرورت تولید و مصرف آنها نیز متداول گردید. تهیه محصولات دیرگداز به صورت صنعتی مربوط به اواخر قرن هفدهم و اوایل قرن هجدهم میلادی می باشد. امروزه این مواد به عنوان پوشش محافظ سطوح در معرض حرارت های بالا و یا مواد گداخته نه تنها به طور گسترده در صنایع متالوژیکی و سرامیکی مثل آهن و فولاد، فلزات غیرآهنی، ریخته گری، کک سازی و غیره به کار گرفته می شوند، بلکه در صنایع شیمیایی، نیروگاه ها، صنایع هسته ای و صنایع هوا فضا مورد مصرف قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید جهانی این مواد سالانه دو میلیون تن تخمین زده می شود.

طبق تعریف محصولات دیرگداز مواد سرامیکی غیرفلزی هستند که درجه حرارت گدازش (درجه حرارت گدازش: دمای نهایی که نوک مخروط تهیه شده از مواد مذکور(مخروط زکر) با صفحه نگهداشته شده توسط آن و سایر مخروطهای سرامیکی استاندارد، تماس می یابد) آنها بالاتر از C1500° می­باشد. شرط اصلی دیرگداز محسوب شدن یک محصول دارا بودن ترکیبات با نقطه ذوب بالا همچون اکسیدها، کاربیدها، نیتریدها، برایدها، سیلیسایدها و کربن/گرافیت است، برای تولیدات انبوه مواد دیرگداز­ معمولاٌ اکسیدهای SiO2، Al2O3، MgO، CaO، Cr2O3 و ZrO3 حضور دارند. این مواد دارای نقاط حرارتی تغییر فاز (Eutectics) در درجات پایین نیستند.

پایداری مکانیکی، مقاومت در برابر خوردگی در حرارت­های بالا( مواد برای دیواره­های درونی کوره­ها و ذوب کننده­ها)، مقاومت حرارتی بالا (مواد برای دیواره بیرونی کوره­ها و ذوب کننده­ها) و مقاومت کافی در مقابل شوک­های حرارتی (برای همه این محصولات) از دیگر شرایط مورد توجه در محصولات دیرگداز­ها هستند.

موارد مصرف نسوز 

سهم تقریبی هر یک از صنایع پایه در مصرف محصولات نسوز عبارت است از:

70% در تولید آهن و فولاد، 3% برای تولید فلزات غیرآهنی، 8% در تولید سیمان، 8% در صنایع تولید سرامیک، 8% در صنایع تولید شیشه، 4% در صنایع شیمیایی و 6% سایر مصارف.

طبقه بندی مواد نسوز

طبقه­بندی براساس معیارهای سنتی: اسیدی-بازی-خنثی، مواد نسوز شکل دار(آجرهای نسوز)- بدون شکل(جرم­های نسوز) و متراکم با تخلخل کمتر از45% و سبک با تخلخل بیشتر از 45%

طبقه­بندی فعلی براساس استاندارد EN12475 (بخش 1-4، ویرایش 1998) اتحادیه اروپا

الف) مواد شکل­دار متراکم

الف-1- آجرهای سیلیکا آلومینایی

الف-2- آجرهای قلیایی باکمتر از 7% باقیمانده کربن

الف-3- آجرهای قلیایی با 7% تا تا 30% باقیمانده کربن

الف-4-محصولات ویژه

ب) مواد بدون شکل متراکم

ج) مواد عایق

ترکیبات­، خواص و موارد مصرف نسوزهای سیلیکا- آلومینایی

سیلیکایی(93% ≤ SiO2) ، سیلیسی (93% > SiO2 ≥ 85 %) ، خاک نسوز کم آلومینا (85 %)  > SiO2  و 30% >  Al2O3≥ % ) ، خاک نسوز (45% > Al2O3 ≥ 30%) ، آلومینا بالا(45% ≤  Al2O3)

مواد اولیه، کوارتزیت، رس­ها، کیانیت (سایر کانی های Al2SiO2 ) و مولایت
دیاگرام دو فازی Al2O3 - SiO2 ( با توجه ویژه به مولایت) و SiO2 – CaO
تاثیرپذیری زیاد از حرارت و رفتارفازهای مختلف SiO2 در حرارت­های بالا
دیرگدازهای سیلیکایی- نرم­شوندگی سریع در یک نقطه حرارتی و مقاومت بسیار خوب در برابر شوک حرارتی (به علت انبساط حرارتی کم  بین 600 تا 1500درجه سانتی­گراد، اما تغییرات فازی در درجه حرارت­های بالاتر از این محدوده حرارتی مشاهده می شود)
نسوزهای شاموتی- محدوده حرارتی نرم­شوندگی گسترده

ترکیبات، خواص و موارد مصرف نسوزهای قلیایی

منیزیا(80%  ≤ MgO ) ، منیزیا-دولوما، دولوما، آهک، منیزیا–اسپینل، منیزیا کرومیت، فورستریت، کرومیت، منیزیا-زیرکونیا، منیزیا – زیرکونیا- سیلیکا
مواد خام از منیزیت و سایر کربنات­ها ، آب دریا
دیاگرام­های فازی دوتایی MgO-CaO، SiO2- CaO، SiO2- MgO، Al2O3-MgO، Fe2SiO4 – Mg2SiO4، FeO – CaO، FeO-MgO، Fe2O3-CaO، Fe2O3-MgO، دیاگرام فازی سه تایی SiO2- MgO- CaO (با توجه ویژه به مونتی­سلیت، مروینیت و دی­کلسیم سلیکات)
نسوزهای منیزیایی- پایداری عالی در حرارت­های بالا(بدون تغییرات فازی در MgO) اما مقاومت حرارتی کم ( به علت انبساط حرارتی بالا)
دارای موارد زیست­محیطی و بهداشتی مربوط به دیرگدازهای دارای کرومیت

سایر محصولات دیرگداز و کاربردهای ویژه

محصولات دیرگداز ریخته­گری شده در حالت مذاب (بهبود مقاومت در برابر خوردگی به علت تخلخل­های بسته آنها)
زیرکون (ZrSiO4)، زیرکونیا (بلورهای مکعبی، کاملاٌ پایدار، یا یک مخلوط از بلورهای مکعبی و مونوکلینیک یا کم­ثبات تتراگونال، پایدار شده موضعی با MgO یا CaO) و دیرگدازهای AZS (ریخته­گری مذاب SiO2 – ZrO - Al2O3  ، برای ذوب خورنده فایبرگلاس)
دیرگدازهای SiC (­مقاومت عالی در مقابل شوک­های حرارتی به علت انبساط حرارتی کم و هدایت حرارتی بالا)
دیرگدازهای گران قیمت Si3N4 و ارزان قیمت سیالون (با مقاومت عالی در مقابل شوک­های حرارتی)
دیرگدازهای کربن خالص(تنها در محیط­های احیاء قابل استفاده هستند)
ترکیبات اکسید-کربن­(اکسید: مقاومت در برابر اکسید شدن، گرافیت: هدایت حرارتی، ترشوندگی کم و مقاومت در برابر سرباره­های فلزی)
دیرگدازهای اکسیدی خالص مانند Al2O3   یا ZrO (­موارد استفاده محدود و گران­قیمت)
دیرگدازهای بسیار متخلخل برای مصارف عایق حرارتی
ویسکرها (­تک کریستال) و فیبرها (­آمورف یا پلی­کریستالین) برای مصارف عایق حرارتی

بانک جامع صنعت مواد نسوز – دیرگداز با توجه به احساس نیاز جامعه مخاطبین این صنعت استراتژیک به داشتن یک بانک اطلاعاتی  منسجم و به روز از اطلاعات شرکت­های فعال در صنعت مواد نسوز از تولیدکنندگان تا مصرف کنندگان آن، و در راستای خط مشی و رسالت خود که توسعه ارتباطات سازنده در بخش معدن و صنایع معدنی کشور بالاخص صنعت دیرگداز می­باشد، به منظور ارتقای این صنعت،‌ علاوه بر جمع آوری و به روز رسانی دایم و انتشار اطلاعات بیش از 500 شرکت تخصصی مواد نسوز،‌ در دوره های زمانی مشخص اقدام به انتشار این بانک نموده است که مطالعه آنها قطعا کمکی به صاحبین کسب و کار در برنامه‏ریزی‏های اقتصادی آنها خواهد بود.

بانک جامع صنعت مواد نسوز- دیرگداز، به عنوان اولین بانک تخصصی در این حوزه، آماده دریافت نظرات و پیشنهادهای سازنده فعالین این حوزه می­باشد.

اطلاعات تماس:

آدرس: تهران، میدان توحید، خیابان نصرت غربی، پلاک 15، واحد 1

تلفن:    3-44952661-021 دورنگار: 44952660-021

پست الکترونیکی: info@refico.ir

وب سایت: www.refico.ir

 

منبع: فارس

کلیدواژه: صنعت مصرف تولید مواد مقاومت در برابر صنعت مواد نسوز حرارت های بالا موارد مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۳۱۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم

تقویت چشم و بینایی با تغذیه را که می شنویم یاد هویج می افتیم. درست است که هویج موجب تقویت چشم می شود اما مواد غذایی دیگری هم هستند که اثراتی فوق العاده در تقویت چشم دارند.

به گزارش نمناک، تقویت چشم و بینایی با تغذیه شامل خوردنی ها و نخوردنی هایی می شود که با شناخت آنها می توانید در مراقبت از چشمانتان از راه خوراکی بهتر عمل کنید. چشم عضو مهمی است که به مراقبت های زیادی نیاز دارد و یکی از این راهها رعایت اصول تغذیه برای داشتن چشمانی سالم است.

مواد غذایی مفید برای تقویت چشم و تاثیر تغذیه بر بینایی

به طور کلی شما باید مقادیر زیادی سبزیجات سبز و پر برگ و هفته ای دو بار ماهی مصرف کنید تا چشمی سالم داشته باشید اما در کنار این نکته با برخی از مواد غذایی مفید برای چشم آشنا شوید.

هویج با داشتن ویتامین A تبدیل می شود. این ویتامین سلامت کلی چشم را بهبود می بخشد. مصرف غذاهای بتا - و لیکوپن را افزایش دهید و یا از مکمل های غنی ویتامین A استفاده کنید. اسفناج و کلم بروکلی نه تنها غنی از ویتامین های C،B،A و E و مواد معدنی و روی هستند بلکه غنی از لوتئین و زیزانتین نیز هستند. مصرف روزانه اسفناج، می تواند مانع بروز اختلال هایی مانند آب مروارید و تباهی لکه زرد شود. اسفناج، برای سلامت قرنیه چشم نیز مفید است و بروکلی با داشتن ویتامین B، لوتئین و زیزانتین نه تنها باعث تقویت بینایی می شود بلکه از چشم ها حفاظت می کند و از تاری دید پیشگیری می کند. تقویت چشم با گیاهان دارویی

از لحاظ طب سنتی مواد غذایی مفید و مضر برای چشم و بینایی شامل:

زردچوبه - هویج - آویشن - شلغم - رازیانه - بادام شیرین با نبات - مغزها بطور کلی مانند بادام، گردو، پسته، فندق - مربای هلیله - دارچین، زعفران و کندر

نسخه های طب سنتی برای تقویت چشم و بینایی

هر روز یک گرم آمله کوبیده در عسل حل کرده میل نمایند قوت چشمها زیاد می گردد.

مخلوط بادام و رازیانه:
بادام و دانه رازیانه را پودر کنید. این پودر و یک لیوان شیر را قبل از رفتن به تخت خواب مصرف کنید. از مصرف آب به مدت دو ساعت بعد از مصرف شیر پرهیز کنید. برای چهل روز از این برنامه پیروی کنید. نبایدهایی برای تقویت بینایی و چشم

در بخش تغذیه مناسب تقویت چشم و بینایی سری بایدها و مفیدها را گفتیم و حالا نوبت به نبایدهاست که شما باید در برنامه غذایی خود رعایت کنید.

از مصرف گوشت های خشک و فرآوری شده تا حد امکان پرهیز کنید. برای جلوگیری از ضع بینایی و دید مصرف غذاهای غلیظ مانند حلیم و کله پاچه را به حداقل برسانید. مواد غذایی نفاخ و تحریک کننده معده و روده عدس، پیاز، سیر، تره، شاهی، بادنجان، باقلا، لوبیا، کلم، شوید، زیتون خام خوراکهای ترش مانند سرکه، سیب ترش برای بینایی خوشایند نیستند. مصرف زیاد خوراکهای شور مانند کنسروها، خیارشور، چیپس و پفک دلیلی است بر ضعف بینایی شما در حالت سیری هرگز به غذاخوردن ادامه ندهید. سیر و با شکم پر خوابیدن از علل دیگر ایجاد ضعف چشم است.   نکاتی برای تقویت و حفظ سلامت بینایی خوب بهداشت خوب چشم ها را با شستن صحیح آن ها با آب سرد و یا گلاب در هر روز حفظ کنید.گلاب در کاهش فشار چشم و خارش به ویژه در تابستان موثر است. از لمس کردن چشم ها بدون شستن دست ها پرهیز کنید. وضعیت لنزهای طبی خود را بررسی کنید. از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بسیار دوری کنید و زمانی که در معرض نور خورشید قرار می گیرید، عینک آفتابی محافظ و یا کلاه خود را بپوشید.

چیزهای دیگری هم هست که باید رعایت کنید و در ادامه ی این بخش از نمناک عنوان شده است.

توصیه های دیگر: به صفحه تلویزیون یا صفحه کامپیوتر خود خیره نشوید، چون به چشم فشار وارد میکند. هنگام کار با یک کامپیوتر، مانیتور را در فاصله ای مناسب، حدود 18 تا 24 اینچ دورتر قرار دهید. ارتفاع صفحه مانیتور باید درست در پایین سطح چشم باشد. هر 20 دقیقه یک بار وقفه های بصری مکرر داشته باشید و چشمان خود را آرام کنید. از مطالعه در نور کم خودداری کنید چون باعث فشار روی ماهیچه های چشم می شود. عینک هایی را که مناسب نیستند استفاده نکنید، این برای کودکان اهمیت ویژه ای دارد. معاینه عمومی منظمی داشته باشید. همیشه از لوازم آرایش چشم با کیفیت خوب استفاده بکنید و لوازم آرایش چشم قدیمی را دور بیندازید. خوابیدن ناکافی و نامناسب منجر به ناراحتی چشم و دید تار می شود. چشم های خود را به طور غیر ضروری مالش ندهید. از رژیم غذایی غنی ویتامین C استفاده کنید. از غذاهای غنی از روغن، چرب یا تند پرهیز کنید. سیگار نکشید. از استرس داشتن جلوگیری کنید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • مهدوی: نامه تشکل ها به رهبری موضوع جدیدی نیست
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • مصرف کولر‌ها در ایران معادل مصرف برق یک کشور ۱۲۰ میلیون نفری است
  • مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!
  • ۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان
  • چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
  • ویدیو/ مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!
  • تولید برق در اوج گرمای تابستان