Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه نقش وقف در توسعه‌ ملی نباید فراموش شود، گفت: وقف نیازمند نیازسنجی‌های منطقه‌ای و ملی است، هراندازه وقف را به نیازهای محله‌ای، منطقه‌ای و ‌ملی نزدیک کنیم سنت وقف بیشتر استمرار می یابد، نقش وقف در توسعه منطقه‌ای، ملی و فراتر از آن مهم است و حال که در گام دوم انقلاب اسلامی هستیم با این‌ نگاه می‌توان به صورت فردی، اجتماعی و زیرساختی در حوزه وقف آثار گره‌گشایی را شاهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی بعداظهر امروز در همایش یاوران وقف که در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد با اشاره به اینکه برخی سنت‌ها در عرب قبل از اسلام وجود داشت و اسلام سعی کرد دامنه وقف را توسعه دهد، اظهار داشت: وقف بعد از ظهور اسلام‌ به اندازه‌ای متحول شد که هریک از صحابه پیامبر حتی پس از مرگ یک درخت را به عنوان وقف از خود به جای گذاشتند.

وی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) با وقف یک‌ سنت اجتماعی را در جامعه مسلمانان ایجاد کرد، در واقع در تربیت اخلاقی و اجتماعی پیامبر(ص) وقف نقش بسیار مهمی داشت، در همین راستا امام علی(ع) نیز در حوزه وقف و همچنین تاسیسات موقوفه‌ای اقدامات شایانی داشت. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: آنچه وقف را در تعالیم اسلامی و طول ۲۳ سال بعثت پیامبر اکرم(ص) تا این میزان متحول کرد جوهره وقف بود. از زوایه ویژگی‌های فردی وقف اهمیت دارد زیرا وقف روح انسان را به سمت تعالی صیقل می‌دهد، انسان با وقف از بخل و تنگ نظری دور و در مقابل به سمت نوع‌دوستی و هستی دوستی نزدیک می‌شود.

صالحی یادآور شد: وقف سکوی پرتاب رسیدن به اخلاق فاضله است. تاثیرات اجتماعی وقف هم بسیار زیاد است و محورهای متعددی برای این امر می‌توان در نظر گرفت. اگر توازن اجتماعی و تعدیل ثروت یکی از ویژگی‌های جامعه انسانی است یکی از حوزه‌ها در این مسیر وقف است، زیرا گردش اختیاری ثروت را ایجاد می‌کند، درواقع وقف یک دریچه برای محرومیت‌زدایی به شمار می‌آید.

وی افزود: کارکرد دیگر اجتماعی وقف همبستگی اجتماعی و نزدیک کردن قلب‌ها به هم است، در سفرنامه ابن ‌بطوطه آمده است «در سوریه یک نفر برای آزادی مسیحیانی که به این سرزمین آمده و اسیر شده و امکان بازگشت نداشتند موقوفه‌ای احداث کرده بود». همچنین در میراث جاویدان نیز دکتر شهیدی گفته است «عموزاده‌ای داشتم که به یزد سفر می‌کرد و در یکی از سفرهای خود در استفاده از آب انبار اختلافی بین یک یهودی و مسلمان رخ داده بود و نهایتا فرد مسلمان از آنجایی که صیغه‌نامه وقف برای این مکان قرائت نشده بود آب‌انبار وقف یهودیان و وعده ساخت یک آب‌انبار برای مسلمانان داده بود».

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: اینکه وقف یک قدرت همبستگی اجتماعی دارد و می‌تواند جوامع مختلف را به هم وصل کند برکسی پوشیده نیست، حوزه زیست اجتماعی و زیست بوم انسان یکی از کارکردهای مهم وقف است.

صالحی با بیان اینکه نقش وقف در توسعه‌ ملی نباید فراموش شود، خاطرنشان کرد: پیشرانی تمدن اسلامی با وقف بود، در پاره‌ای از مقاطع تاریخی چون دوره صفویه وقف در توسعه ملی ایران بسیار نقش دارد، نقش وقف در توسعه منطقه‌ای، ملی و فراتر از آن مهم است و حال که در گام دوم انقلاب اسلامی هستیم با این‌ نگاه می‌توان به صورت فردی، اجتماعی و زیرساختی در حوزه وقف آثار گره‌گشایی را شاهد بود.

وی با اشاره به سند ارتقای وقف گفت: در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی سعی کردیم وقف را با زندگی اجتماعی ‌پیوند دهیم و از این رو سندهای زیادی در حوزه سلامت، محیط‌زیست، امدادرسانی، حوزه آب و ... داشته و این سند در شورای فرهنگ عمومی تصویب و امروز رونمایی شد، در تلاش هستیم در این سندها ارتباط میان بخشی بین دستگاه‌های اجرایی و مردم نهاد ایجاد شود که اتفاقاتی که برای حیات اجتماعی چون وقف مهم است  شتاب بیشتری پیدا کند.

صالحی ابراز داشت: وقف نیازمند نیازسنجی‌های منطقه‌ای و ملی است، هراندازه وقف را به نیازهای محله‌ای، منطقه‌ای و ‌ملی نزدیک کنیم سنت کاری وقف بیشتر ادامه پیدا می‌کند چون محصول وقف برای مردم مشهود است، گاهی ما منتظر هستیم واقف به سمت وقف بیاید اما اینکه به این سمت برویم که چه نیازهایی را در بخش‌های مختلف داریم کمک می‌کند تا این فرصت فراهم شود تا خیرین، مردم و دستگاه‌ها در کنار هم قرار بگیرند، در این راستا هراندازه مصادیق عینی‌تر باشد مسائل با زمینه بهتر در بین همگان نهادینه می شود.

وی بیان کرد: گسترش انجمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد در موضوعات خاص نیز از کارکردهای دیگر سند وقف است، در برخی حوزه‌ها چون سلامت، مدرسه و... جریان واقفین هرچه سریع‌تر باشد محصول آن را زودتر می‌بینیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: فضای الگودهی به واقفان نیز مهم است، جریان الگوسازی وقف به توسعه کمی وکیفی وقف کمک می‌کند و این الگوها و نمادها در شکل متکثری در حال نمایان شدن است.

سازمان اوقاف به دنبال همکای با سایر دستگاه‌ها برای ارتقای وقف است

در ادامه این همایش حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه واقفان با خدا معامله می‌کنند، گفت: یاد و خاطره واقفان را گرامی‌ می‌داریم و دست گرم آنها را می‌فشاریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با ارائه گزارشی از اقدامات این سازمان اظهار کرد: در این دوره کوتاه مدیریتی علاوه بر تلاش برای چابک سازی سازمان و اهتمام به نیت واقفان، در حوزه زنجیره‌های مواد غذایی و کشاورزی و تجهیزات پزشکی نیز ورود کرده‌ایم. به همین منظور تفاهم‌ نامه هایی با وزارت خانه‌های بهداشت، مسکن و شهرسازی، جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش و همچنین جهاد دانشگاهی مبادله شده است.

خاموشی با اشاره به فعالیت بقاع متبرکه در ایام محرم گفت: ۵۰۰ هزار هیئت در اماکن روباز  بقاع متبرکه و امامزادگان برای برپایی عزای سیدالشهدا و ایام صفر جانمایی شدند.

امضای تفاهم‌نامه جهاد دانشگاهی و اوقاف برای محصولات دامی و کشاورزی

در بخش پایانی این‌ مراسم حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه بین جهاد دانشگاهی و سازمان اوقاف و امور خیریه در موضوع محصولات دامی و کشاورزی گفت: در این تفاهم‌نامه سعی کردیم به موضوع فناوری تولید جنین‌های مرغوب دامی و همچنین رفع وابستگی به محصولات دامی بپردازیم.

وی ادامه داد: از آنجا که بخش قابل توجهی از محصولات دامی چون کره، گوشت و... به کشور وارد می‌شود ‌به سمت فناوری تکثیر نژادهای مرغوب از دام‌ها رفته‌ایم، البته در زمینه تجاری‌سازی این دام‌ها نیازند منابع بودیم که با تفاهم‌نامه با سازمان اوقاف توانستیم به سمت خودکفایی در تولید محصولات دامی و تکثیر سریع دام برویم.

رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در بخش دیگری از تفاهم‌نامه به سمت تولید بذرهای کشاورزی رفتیم که بسیاری از آنها وارداتی و عمدتا گران‌قیمت هستند، اتفاقات خوبی در این زمینه درحال رخ دادن است، این محصولات که با عنوان «بذرهای هیبریدی» معروف است با کمک‌های رهبر معظم انقلاب و سازمان اوقاف در حال تولید است و در این فناوری به نتایج خوبی رسیدیم.

گفتنی است در پایان این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و رئیس جهاد دانشگاهی از سند ارتقاء فرهنگ وقف، پوستر جشنواره سراسری وقف چشمه همیشه جاری، سایت کتابخانه تخصصی وقف و فراخوان همایش وقف و سلامت رونمایی شد.

همچنین در این‌ مراسم با حضور سید عباس صالحی از واقفین برتر کشور که از جمله می‌توان به واقف برگزیده استان کرمان یعنی سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد تجلیل به عمل آمد.

لازم به ذکر است در این مراسم از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حکم رئیس کارگروه سند ارتقاء وقف به حجت‌الاسلام خاموشی و حکم دبیری آن به حجت‌الاسلام عادل ابلاغ شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وقف سازمان اوقاف وامور خیریه حمیدرضا طیبی جهاد دانشگاهی سازمان اوقاف و امور خیریه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش وقف در توسعه جهاد دانشگاهی محصولات دامی تفاهم نامه منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۴۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل

آفتاب‌‌نیوز :

حسین امیرعبداللهیان امشب (شنبه) ۱۵ اردیبهشت در پانزهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا طی سخنانی ضمن تبریک ریاست گامبیا بر این سازمان، ضمن محکومیت شدید تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مقاوم و مظلوم غزه، بر ضرورت تقویت اتحاد و همبستگی بیش از پیش کشور‌های اسلامی برای توقف فوری نسل کشی، جنایات جنگی ترکیبی رژیم صهیونیستی و لزوم ارسال فوری، کافی و بدون مانع کمک‌های بشر دوستانه به سراسر غزه تأکید کرد. 

وی افزود: بی شک این دوره زمانی نیز با همه مصایب و سختی‌های آن بر ملت فلسطین خواهد گذشت، اما چگونگی و کیفیت نقش آفرینی ما دولت‌های مسلمان در برخورد با این بحران در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: بی تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف است. 

وی از دولت‌ها و کشور‌های مسلمان و آزادیخواهی که در این مسیر اقدام کردند، قدردانی کرد و گفت: تحولات اخیر فلسطین و مقاومت غزه و کرانه بار دیگر ثابت کرد، از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس، به عنوان یک حرکت آزادیبخش در مقابل اشغالگر، توهمی بیش نبود. چرا که رژیم اسرائیل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: تحقق صلح و امنیت پایدار و عادلانه در منطقه تنها از طریق پایان اشغال سرزمین فلسطین، سوریه و لبنان، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود و تضمین تحقق حق تعیین سرنوشت میسر است.

* رژیم سرکش اسرائیل را باید متوقف کرد

وزیر خارجه افزود: کارزار جهانی حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی با گذشت ۷ ماه از آغاز جنگ همچنان با قدرت ادامه دارد و به دانشگاه‌های آمریکا، اروپا و سایر کشور‌های جهان رسیده است. مدعیان دروغین آزادی بیان در غرب، این صدای اعتراضی وجدان‌های بیدار بشری را با سرکوب خشونت آمیز پاسخ می‌دهند و با دیگر رویکرد استاندارد‌های دوگانه خود را به نمایش می‌گذارند.

وی گفت: افکار عمومی جهان و بویژه جهان اسلام قویاً از ما انتظار دارند تا در نتیجه این اجلاس سران، توصیه و اقدامات مهمی داشته باشیم شامل: 

۱- تاکید بر برقراری آتش‌بس فوری، کامل، * و شرط و دائم در تمام مناطق غزه از جمله در رفح و حتی کرانه باختری؛ 

۲- رفع کامل محاصره انسانی غزه؛ 

۳- تبادل اسرا؛ 

۴- موظف ساختن رژیم اسراییل به خروج فوری، کامل و غیرمشروط تمامی نیرو‌های نظامی و تجهیزات آن‌ها از غزه و تضمین بین‌المللی بازگشت امن مردم به مناطق و اماکن خود؛ 

۵- اعمال تحریم فوری تسلیحاتی و تجاری علیه رژیم اسرائیل؛ 

۶- حمایت از قرار موقت الزام آور دیوان بین‌المللی دادگستری و فراهم کردن زمینه محاکمه و مجازات تمامی آمران، عاملان جنایات اسرائیل. 

وی گفت: برای تضمین صلح و امنیت در منطقه و جهان اسلام، باید رژیم سرکش و اشغالگر فلسطین را متوقف، محاکمه و مجازات کرد. 

وزیر خارجه ادامه داد: جهان اسلام اکنون در وضعیت بسیار حساس و پیچیده‌ای قرار دارد به نحوی که کشور‌های اسلامی در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با طیفی از چالش‌ها ازجمله بی‌ثباتی اقتصادی، ناآرامی‌های سیاسی، درگیری‌های منطقه‌ای، اشغال خارجی، حضور بیگانگان و مداخله قدرت‌های فرامنطقه‌ای مواجه هستند.

وی گفت: این چالش‌ها تاکنون به تشدید فقر، تضعیف انسجام اجتماعی و اختلال در روند تلاش‌های توسعه‌ای منجر شده است. با این وجود، این چالش‌ها می‌توانند موجد فرصت‌هایی قابل توجه برای پیشرفت و نوآوری در جهان اسلام و شکوفایی تمدن اسلامی باشند. میراث فرهنگی غنی، منابع طبیعی متنوع و جمعیت جوان و مستعد کشور‌های اسلامی، زمینه‌های مساعدی را برای پیشبرد طرح‌های توسعه پایدار بر اساس شاخص‌ها، معیار‌ها ارزش‌های اسلامی فراهم ساخته است.

وزیر خارجه خاطرنشان کرد: در این راستا جهان شاهد است که مردان و زنان جوان با استعداد و تلاشگر ایران در مسیر توسعه علم و فناوری بومی شگفتی‌های بزرگی آفریده‌اند. این ظرفیت سرشار در بین همه جوانان کشور‌های اسلامی موجود است.

امیرعبداللهیان گفت: ما بر این باوریم که در راستای تحقق شعار تقویت، اتحاد و همبستگی از طریق توسعه پایدار. 

اول- ملت‌های اسلامی با تمرکز و سرمایه‌گذاری در بخش نیروی انسانی، فناوری و زیرساخت‌ها می‌توانند ظرفیت بزرگ خود را در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار ملل مسلمان به کار گیرند. 

دوم- جهت تعمیق سطح همکاری‌ها و تسرّی توسعه پایدار و همه‌جانبه می‌بایست شبکه همکاری‌های اقتصادی، فنی، توسعه‌ای، تجاری و مالی- پولی بین کشور‌های اسلامی در بستر توافقات و سازوکار‌های هدفمند و مشترک، بیش از پیش تقویت شود.

* واکنش پشیمان کننده ایران به هر‌گونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل

سوم- ایجاد یک پلتفرم اختصاصی در چارچوب سازمان همکاری اسلامی جهت اشتراک‌گذاری دانش، تخصص و منابع مرتبط با توسعه پایدار لازمه تحقق طرح‌های توسعه‌ای ملل مسلمان است.

چهارم- ارتقای یکپارچگی اقتصادی و تجاری بین کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار، بر مبنای ارزش‌ها یک ضرورت است. 

پنجم- به‌کارگیری ابتکارات و نوآوری‌های فن آورانه و گسترش تحقیقات علمی به منظور پیشبرد دستور کار تحقق اهداف توسعه پایدار در چارچوب سازمان همکاری اسلامی نیازمند طراحی سازوکاری مناسب است. 

وزیر خارجه گفت: بی تردید اهداف مهم توسعه پایدار در هر نقطه از جهان بدون تضمین صلح و امنیت پایدار محقق نخواهد شد. همیاری و همکاری کشور‌ها با شعار «امنیت و توسعه پایدار برای همه» ضرورت و فوریت می‌یابد. 

امیرعبداللهیان همچنین تأکید کرد: حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، بار دیگر چهره واقعی رژیم تروریست اسرائیل را آشکار ساخت. 

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با توسل به قاعده حقوقی دفاع مشروع، و پس از نا امید شدن از نقش بازدارنده شورای امنیت سازمان ملل- روز شنبه ۱۳ آوریل، باسخ نظامی حداقلی و محدودی به اسرائیل داد. 

وزیر خارجه گفت: البته ما با صدای بلند هشدار دادیم در صورت هر‌گونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل علیه منافع ایران در داخل و یا خارج، واکنش بعدی ما علیه اسرائیل حداکثری، فوری و کاملا پشیمان کننده خواهد بود. این تصمیمی تغییرنابذیر است.

رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: توسل ایران در اعمال حق دفاع مشروع نشان دهنده رویکرد مسئولانه ما نسبت به صلح و امنیت منطقه و جهان است. ما امنیت جهان اسلام و امنیت منطقه را امنیت ایران می‌دانیم و دست دوستی خود را با دولت‌های منطقه و جهان اسلام به گرمی می‌فشریم. 

وی گفت: رژیم اشغالگر اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ماست. 

امیرعبداللهیان بار دیگر، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با دولت گامبیا و همه دولت‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت ارتقای کارآیی این سازمان در جهان در حال گذار کنونی با هدف تقویت و تضمین منافع مشترک و صیانت از کیان و استقلال سیاسی و اقتصادی کشور‌های اسلامی اعلام کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران
  • اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اوقاف چه دستاورد‌هایی دارد؟
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • امیرعبداللهیان: توقف جنگ در دستورکار سازمان همکاری قرار دارد
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • امدادرسانی به خدمه سکوی متحرک در آب‌های عسلویه انجام شد
  • نزدیک به ۳ میلیارد تومان وقف پول انجام شده است + فیلم