Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ممسنی، شهرستان‌های ممسنی و رستم از جمله شهرستان‌هایی هستند که کشاورزی و دامداری شغل اصلی مردم است و در حال حاضر اکثر کشاورزان این دو شهرستان مشغول درو و برداشت برنج هستند؛ محصولی که در سال های اخیر به لحاظ قیمت و موجودیت، یکی از پرنوسان ترین محصولات سبد غذایی کشور به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال و روز کشاورزان را که مورد بررسی قرار می‌دهیم، شاهد هستیم آن هستیم که در تمام مراحل کاشت تا برداشت برنج، از مشکلاتی رنج می‌برند که هر ساله در این مسیر تکرار می‌شود و جهاد کشاورزی و متولیان امر نیز در زمینه فراهم کردن بسترهای نوین برای کاشت و برداشت و نظارت صحیح و دقیق بر قیمت‌گذاری و توزیع این محصول اقدام خاصی انجام نداده‌اند.

در روزهای اخیر و همزمان با برداشت محصول برنج در ممسنی و رستم شاهد حضور خریداران و دلالانی از تهران و شمال بودیم که اتفاقاً محصول کشاورزان را با قیمت خوبی خریداری کردند، اما از جمله نکاتی که  در این میان مطرح است؛ ضربه‌ای است که این ورود، بر اقتصاد ملی در ادامه این اقدام و اقداماتی از این دست،  در دیگر مناطق کشور وارد می‌شود.

ورود دلالان برنج از دو جنبه قابل بررسی است؛ اول آنکه این محصول را خریداری کرده و به نام محصول شمال با قیمتی گزاف وارد بازار صادرات می‌کنند که ظلم مشخص به کشاورزان این خطه است چرا که مرغوبیت محصول این مناطق در سطح کشور نادیده گرفته شده و مسکوت می‌ماند.

دوم: دلالان این محصول را دپو کرده و پس از گذشت چند ماه با قیمتی چند برابر به بازار عرضه می‌کنند و نابسامانی بازار را به دنبال خواهد داشت و رقم خوردن این موارد، به دلیل عدم نظارت دقیق و به موقع نهادهای مسئول است.

یکی از مهمترین دلایلی که کشاورزان از حضور این دلالان استقبال کرد‌ه‌اند؛ نبودن تعاونی های خرید برنج در شهرستان‌های ممسنی و رستم و یا قیمت گذاری پائین توسط خریداران و کارخانه داران محلی است و چه بسا اگر مثل خرید گندم به خرید برنج نیز توجه می‌شد با قیمت گذاری ملی و خرید تضمینی دولت، این محصول نیز مورد توجه قرار می‌گرفت، نوسان قیمت نیز با این شدت و حدت نبود و برنج ایرانی و مرغوب و برنج فجر چمپا و گهر و شمیم منطقه ممسنی و رستم نیز با قیمتی مناسب‌تر در بازار عرضه می‌شد.

با گشت و گذاری کوتاه در محدوده ممسنی و رستم، مناطق وسیعی را زیر کشت برنج می‌بینیم، حال آنکه در بازار همین دو شهرستان، قیمت برنج سرسام آور است و مصرف برنج محلی تولید شده در دو شهرستان، رویای بسیاری از خانواده‌های ساکن در این دو شهرستان است، چرا که به دلیل گرانی و بالا بودن قیمت، بسیاری از افراد هرگز نمی‌توانند برنج چمپا یا فجر و گهر مصرف نمایند و از اینجاست که استقبال از برنج‌های پاکستانی و هندی زیاد می‌شود و ضرر و زیان اصلی را مردم متحمل می‌شوند.

یکی از مهمترین مشکلات کشاورزان و بازار محصولات کشاورزی، ناهماهنگی و یکسان نبودن متولیان قانونگذاری و نظارت بر توزیع بوده است که از سال ۱۳۹۱ با تصویب "قانون تمرکز وظایف و اختیارات مربوط به بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی" (موسوم به قانون تمرکز)، کلیه اختیارات و وظایف مربوط به سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، نظارت و اقدامات در مورد واردات و تنظیم بازار داخلی برای بیش از ۲۰ محصول کشاورزی ازجمله برنج، از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی واگذار و آیین‌نامه آن در سال ۱۳۹۲ توسط دولت وقت ابلاغ شد اما با این وجود، هنوز هم مشکلات کشاورزان در عرصه تولید و توزیع پابرجاست.

خبرگزاری فارس معتقد است، نوسانات و ناهماهنگی‌های بازار برنج به‌عنوان یکی از کالاهای اساسی سبد خوراک خانوارهای ایرانی، به دلیل نداشتن متولی واحد مدیریتی و اجرایی در سال‌های پیش، تجربیات بدی برای دولت و ملت ایران بر جای گذاشته است، که امیدواریم با راه اندازی تعاونی‌های خرید و توزیع برنج به صورت حقیقی و نه صوری و کاغذی، در تمام نقاط کاشت، این محصول اساسی و مهم و فراوان، مانند گندم ساماندهی شود و کشاورزان این محصول نیز در سراسر کشور و به ویژه در استان فارس و شهرستان‌های کامفیروز و ممسنی و رستم در بستری امن به کاشت و برداشت این محصول مهم ادامه دهند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: برنج کشاورزی بازار کشاورزان استان فارس محصول کشاورزی قطب کشاورزی ممسنی خرید برنج توزیع برنج ممسنی و رستم دو شهرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۵۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرخش تحول‌آفرین از مقاله‌گرایی غیرهدفمند به پژوهش‌های کاربردی و تقاضامحور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم گرامیداشت سالروز شهادت آیت‌الله مطهری، روز معلم و مقام استاد با حضور استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی، معلمان و کادر اجرایی واحد سما، آیت‌الله حسین شاکری‌فر امام جمعه ممسنی، مجید انصاری نماینده مردم شهرستان‌های ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی، امید نصیبی منتخب مردم شهرستان‌های ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای تأمین، رؤسای مراکز علمی دانشگاه‌های شهرستان ممسنی و رستم و استادان، شهردار و اعضای شورای شهر ممسنی، فرمانداران شهرستان رستم و کوهچنار و جمعی از نخبگان در واحد ممسنی برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی در این نشست گفت: حرکت در مسیر تفکر و گفتمان علوی شهید مطهری نیاز ضروری استادان در مواجهه با مطالبات دانشجویی است.

علی کریمی عنوان کرد: پارادایم عملکرد دانشگاه آزاد ممسنی با تغییرات اساسی مواجه شده و این تغییرات از اعتماد و نیاز جامعه برای رفع مشکلات به دانشگاه حاصل شده است.

وی با تأکید بر اینکه منبعی ارزشمند‌تر از دانشگاه برای رفع مشکلات نیست، ادامه داد: در این راستا باید فضای دانشگاه را با توجه به نیاز جامعه و شهرستان به سمت تمدن‌سازی سوق دهیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی تشریح کرد: در این مسیر دست معلمان و استادان دلسوز جامعه را می‌فشاریم و باید رویکرد دانشگاه را از نمای آموزش و پژوهش سنتی به نمای خلّاقانه، فناورانه و دانشگاه کارآفرین تغییر دهیم و نگاه و ایده ما باید در این زمینه تغییر یابد.

کریمی خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش باید چرخش تحول‌آفرین از آموزش حافظه‌محور به یادگیری عمیق و کاربردی و بسترساز اشتغال دانش‌بنیان داشته باشیم.

وی یادآور شد: دانشگاه‌ها باید در حوزه پژوهش با رویکرد تحول‌آفرینی از عرصه‌محوری مقاله‌گرایی غیرهدفمند به پژوهش‌های کاربردی و تقاضامحور و متناسب با نیاز‌های جامعه کنند و در عرصه فرهنگی چرخش تحول‌آفرین در حوزه پژوهش از روزمرگی فرهنگی به روزآمدی فرهنگی و تربیتی باشد.

امام جمعه ممسنی هم به تشریح فلسفه روز استاد و جایگاه آن در دانشگاه پرداخت و افزود: معلمان و استادان باید خود را در جایگاهی ببینند که خط مقدم تربیت دانش‌آموزان و دانشجویان برای تمدن نوین اسلامی هستند.

شاکری‌فر اظهار کرد: گاهی سخن یک معلم و استاد در کلاس درس، زندگی یک خانواده را متحول می‌کند؛ چراکه صحبت‌های او یک نسل را نجات می‌دهد و فکر و روش‌شان را دگرگون می‌سازد.

انصاری نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی و امید نصیبی منتخب این دو شهرستان در مجلس شورای اسلامی هم با تشریح فلسفه روز استاد، نخبگان را به اصل وحدت، همدلی و هم‌افزایی در راستای استفاده از ظرفیت نخبگانی برای رفع مشکلات شهرستان ممسنی دعوت کردند.

سیف‌الله خسروانی استاد گروه معارف هم درباره اهمیت روز معلم و مقام شامخ استاد سخنانی ایراد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرخش تحول‌آفرین از مقاله‌گرایی غیرهدفمند به پژوهش‌های کاربردی و تقاضامحور
  • مرثیه‌ای برای رنج شالیکاران گیلانی/ برنجی که فروش نمی‌رود‌
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت +جدول
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • ◄ مرگ در جاده ترانزیتی پل فیلهان ممسنی پل رستم جولان می دهد
  • از خرداد ماه، قیمت حبوبات کاهش می‌یابد
  • ۲۰ هزار تن گندم استان فارس از آسیب باران و سیل در امان ماند