Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-28@16:52:15 GMT

مشتری برای سلاح‌های ایرانی هست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۵۸۱۸

مشتری برای سلاح‌های ایرانی هست؟

رویداد۲۴ یکی از سؤالات جدی که درباره بحث برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی ایران در فضای مجازی مطرح می‌شود، این است که مشتریان احتمالی سلاح‌های ایرانی چه کشور‌هایی هستند و اینکه آیا واقعاً کسی حاضر است برای سلاح‌های ایرانی هزینه کند؟

در پاسخ به این سؤال باید گفت که هم گزارش نهاد‌های امریکایی و هم اظهارات مقام‌های رسمی خودمان نشان می‌دهد صنایع تسلیحاتی ایران یک سیستم پویا و در حال تولید است که اتفاقاً مشتریان جدی در اطراف و اکناف دنیا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های بعد از تمام‌شدن جنگ تحمیلی و به راه افتادن صنایع دفاعی بومی در ایران، صادرات نظامی کشورمان با محصولاتی مثل مهمات و تسلیحات سبک آغاز شده و در دوره‌هایی، بر اساس آنچه اعلام شده بود چیزی نزدیک ۴۰ الی ۵۰ کشور دنیا محصولات مختلف ایرانی را خریداری کرده‌اند که در این میان می‌توان به سیستم‌های اپتیک، تفنگ‌های تک‌تیرانداز، موشک‌های ضدزره و هواپیما‌های بدون سرنشین اشاره کرد.

خوشبختانه دوران اصلی شکوفایی ایران در حوزه تسلیحاتی با تحریم‌های نظامی و در کنار آن اوج گرفتن نبرد دولت‌های عراق و سوریه با گروه‌های تروریستی همراه بود که سبب شد ایران بتواند در حوزه‌های گوناگون تسلیحاتی پیشرفت‌های خود را به رخ بکشد.

یکی از محصولاتی که توانسته است جای خود را در میان رزمندگان جبهه مقابله با تروریسم تکفیری باز کند، سلاح «صیاد» است. این سلاح از همان آغاز درگیری‌ها به عنوان یک سلاح راهبردی علیه گروه‌های تروریستی توسط محور مقاومت به کار رفت.

تجربیات گوناگون در این باره سبب شد تا مدل دیگری از این سلاح با نام «صیاد ۲» نیز توسط صنایع دفاعی کشورمان ساخته شود. هم اکنون علاوه بر عراق و سوریه کشور‌هایی همچون افغانستان و پاکستان نیز خواستار دریافت این سلاح و آزمایش آن هستند چرا که صیاد نسبت به سلاح‌های مشابه خود هم قیمت پایین‌تری دارد و هم می‌توان آن را به راحتی تعمیر کرد.

علاوه بر سلاح صیاد، موشک‌های ضدزره و ضدتانک «دهلاویه» نیز از محصولاتی هستند که به خوبی امتحان خود را در محور مقاومت پس داده‌اند. زمانی که تروریست‌های محور عبری و عربی در سوریه مجهز به موشک ضدتانک تاو بودند، این موشک دهلاویه بود که توانست توازن را به نفع نیرو‌های سوری و حزب‌الله پس دهد. موشک دهلاویه نمونه بهبودیافته موشک ضدتانک روسی «کونکورس» با توان هدایت لیزری است.

هم اکنون نمونه‌های متنوعی از این موشک با کاربرد‌های گوناگون تولید می‌شود. همچنین کلاهک‌های مختلف از جمله خرج عمیق و هواسوز که به خوبی امتحان خود را در جبهه‌های نبرد سوریه و عراق با انهدام خودرو‌های انتحاری و همچنین سنگر‌های بتنی تروریست‌ها پس داده‌اند، تولید می‌شود. این سلاح نیز از جمله تسلیحاتی است که می‌تواند در بازار‌های تسلیحاتی ایران مشتری‌های خوبی داشته باشد.

ایران در حوزه پهپاد‌ها نیز پیشرفت‌های شگرفی داشته است کمااینکه پهپاد‌های بدون سرنشین ایران همچون «ابابیل» نه تنها در جبهه‌های نبرد بلکه در حوزه‌هایی همچون کنترل مرز‌ها توانسته است دستاورد‌های مهمی داشته باشد.

سایت مشرق در گزارشی با اشاره به این مسئله می‌نویسد: امروزه بازار بسیار رو به گسترشی برای پرنده‌های بدون‌سرنشین به خصوص نمونه‌های مسلح آن وجود دارد. پهپادی مثل «مهاجر۶» یا ابابیل به همراه مهمات هدایت‌شونده «قائم» را می‌توان یک ترکیب ایده‌ال برای بسیاری از کشور‌های دنیا در نظر گرفت، لذا به نوعی می‌توان پهپاد‌ها را به عنوان یکی از پرامیدترین محصولات دفاعی ایران برای بازار صادرات در نظر گرفت. ایران پیش از این نمونه‌ای از پهپاد‌های خود را به کشور‌های دیگر صادر کرده و صحبت‌هایی مبنی بر صادرات پهپاد‌ها به برخی دیگر از کشور‌های امریکای لاتین نیز بوده است.

یکی دیگر از بازار‌های مهم تسلیحاتی برای ایران فناوری‌های راکتی و توپخانه‌ای ایران است که به مرحله مهمی از توسعه رسیده است، البته هنوز صنایع موشکی ایران تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد و نمی‌توان به دنبال مشتریان بین‌المللی برای آن بود، اما محصولات فرعی آن همانند توپخانه‌های راکتی می‌تواند مشتری‌های پر و پا قرصی داشته باشد.

راکت‌های سری «فجر» هدایت‌شونده از دیگر گزینه‌های بسیار جذاب برای صادرات تسلیحاتی ایران است. امروزه بسیاری کشور‌ها به دنبال افزایش دقت راکت‌های مورد استفاده در سازمان رزم توپخانه خود و برخی کشور‌های محدود در حال ارائه راکت‌های هدایت‌شونده در این بخش هستند و با دریافت این سفارش‌ها در کنار ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در سطح صنایع دفاعی و شرکت‌های تابعه و نیرو‌های دانشگاهی، حجم قابل توجهی از ارزآوری به صورت قابل اطمینان و ادامه‌دار برای کشور ایجاد می‌شود.

اظهار نظر مقامات ایرانی نیز نشان می‌دهد ایران قصد حضور جدی در این عرصه دارد، به عنوان مثال امیر حاتمی وزیر دفاع کشورمان در گفت‌وگویی تلویزیونی با اشاره به حیرت کشور‌های خارجی از رشد صنایع تسلیحاتی ایران می‌نویسد: یکی از وزرای کشور‌های خارجی که خودشان هم کشور توانمندی هستند، وقتی از ایران رفت، در گزارشی به رئیس‌جمهورشان از پیشرفت‌های ایران گفته بود، رئیس آن کشور در اولین ملاقات با رئیس‌جمهور ما پیشنهاد همکاری برای تولید داده بود.

وزیر دفاع با بیان اینکه در حوزه موشکی یک قدرت قابل اعتنا هستیم، تأکید کرد: در حوزه زمینی، همه اقلام دفاعی از تانک تا توپ و خمپاره و ضدزره و خودرو را برای فروش داریم، همچنین در حوزه هوایی نیز توانمندی منحصربه‌فردی در تعمیر و نگهداری هواگرد‌های غربی و شرقی داریم.

امیرحاتمی در ادامه تصریح کرد: ما در حوزه پهپاد جزو پنج‌شش قدرت اول جهان هستیم و در حوزه دریایی نیز انواع شناور‌ها از زیردریایی تا شناور را می‌سازیم و آن‌ها را در سطح قدرت‌های بزرگ تسلیح می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: چه تحریم‌هایی باقی مانده‌اند؟/ ۶ تحریم جدید در مقابل لغو تحریم تسلیحاتی

وی با تأکید بر اینکه در حوزه پدافند هوایی سامانه «باور ٣٧٣» را با بالاترین برد و ارتفاع ساختیم و سامانه‌های دیگر نظیر «١٥ خرداد» و «سوم خرداد» را هم داریم، گفت: ما طیف گسترده‌ای از تجهیزات را داریم که با رعایت مقرراتی که جمهوری اسلامی به آن پایبند است، به کشور‌هایی که از این تسلیحات علیه دیگران استفاده سوء نکنند و فقط دنبال دفاع مشروع باشند، می‌فروشیم.

وزیر دفاع تصریح کرد: ما مثل امریکا نیستیم که عربستان و امارات را به جان مردم یمن انداخت تا سلاح بفروشد.

امیر حاتمی در پایان افزود: کارآمدی و قیمت ارزان جزو مؤلفه‌های مهم محصولات دفاعی ایران است.

منبع: روزنامه جوان

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تحریم های آمریکا علیه ایران سلاح موشکی آیت الله سیستانی تسلیحاتی ایران پهپاد ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۵۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجواد امانی با اشاره به خیز تجار ایرانی برای ورود به بازار‌های جدید بیان کرد: برگزاری «ایران اکسپو۲۰۲۴» اهرمی برای تسهیل ورود تاجران به بازار‌های جدید است که موجب ارزآوری و توسعه صادرات می‌شود.

وی به مزایای نسبی خوزستان در حوزه تجارت اشاره و بیان کرد: برخی از این ظرفیت‌ها مورداستفاده و برخی دیگر مغفول مانده‌اند، سیاستگذاران باید کشور‌های مورد هدف صادرات را توسعه دهند.

امانی توسعه تجارت را نیازمند همکاری بخش‌های مختلف دولت دانست و گفت: دستگاه سیاست خارجی باید حضور بازرگانان و مسوولان سیاسی سایر کشور‌ها در نمایشگاه‌های ایرانی را تسهیل و ارتباط بین بازرگانان ایرانی و خارجی را فراهم کند که این امر در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران محقق می‌شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی اهواز تداوم برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو) در حوزه تجارت خارجی کشور را موثر دانست و اظهارکرد: این نمایشگاه، می‌تواند در توسعه صادرات غیرنفتی و ارزآوری موثر باشد البته باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر صادرات می‌توان از طریق انتقال تکنولوژی، صدور خدمات فنی و مهندسی و ترانزیت نیز ارزآوری کرد.

امانی به دستاورد‌های پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۳ در اردیبهشت ماه سال گذشته در حوزه صادرات غیرنفتی اشاره و خاطرنشان کرد: باید به دنبال تثبیت مقاصد صادراتی موجود و پیدا کردن مقاصد صادراتی جدید باشیم؛ کشور‌های آفریقا، آمریکای لاتین، آسیای شرق و کشور‌های همسایه از جمله مناطق هدف صادراتی ما هستند.

رییس اتاق بازرگانی اهواز به ظرفیت‌های موجود در زمینه حمل‌ونقل، انرژی و دانش‌بنیان اشاره و بیان کرد: برای دستیابی به بازار‌های جدید و توسعه تجاری نیازمند برگزاری نمایشگاه‌های بزرگ هستیم تا به اهداف موردنظر دست یابیم.

وی گفت: برای توسعه بازار باید مسیر مشخصی طی شود و برای تحقق این امر در مرحله اول وزارت امور خارجه، مقامات وزارتخانه‌های اقتصادی و سایر بخش‌های مربوطه باید شرایط حضور بازرگانان ایرانی در کشور‌های هدف را فراهم کنند و گفتگو‌های ۲ یا چندجانبه و انعقاد تفاهم‌نامه‌ها در حوزه کاهش تعرفه‌ها و تسهیل تجارت مدنظر قرار گیرد.

امانی ایجاد سخت‌افزار‌ها و نهاد‌های مناسب در کشور‌های هدف صادراتی را نیز ضروری دانست و ادامه داد: برپایی نمایشگاه‌ها، حضور رایزنان اقتصادی و بازرگانی در کشور‌های هدف و فعالیت هر چه بیشتر وزارت امورخارجه در جهت توسعه بازار‌های صادراتی ایران، از جمله این زیرساخت هاست.

رییس اتاق بازرگانی اهواز بر ضرورت همکاری دولت و اتاق‌های بازرگانی به عنوان مشاور برای شناخت درست بازرگانان از نیاز‌های بازار هدف تاکید کرد و گفت: باوجود اینکه در مراحل اولیه توسعه بازار نقش دولت اهمیت بیشتری دارد، اما در ادامه به مرور بخش خصوصی باید جایگزین دولت شودکه اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در نقش نهاد واسط با فراهم‌کردن اطلاعات، ایجاد روابط با نهاد‌ها و بنگاه‌های کشور‌های مقصد و ارائه مشاوره به کسب و کار‌ها و بازرگانان ایرانی فرآیند توسعه بازار را تسهیل کنند.

امانی اضافه کرد: با تداوم این روند، بازرگانان با نیاز‌های کشور مقصد آشنا شده و بر اساس مزیت نسبی اقتصاد ایران، کالایی را که قابلیت و استاندارد صادراتی دارد را از تولیدکنندگان داخلی تقاضا می‌کنند تا کالای موردنظر را به دیگر کشور‌ها صادر کنند و عرضه بر مبنای تقاضای بازار باشد.

دیگر خبرها

  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • استقبال ‌روس‌ها از کالاهای ایرانی
  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • موضع تازه وزیر دفاع امریکا به حمله موشکی ایران
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
  • قنادزاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است
  • به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟