Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@10:12:16 GMT

مسجدسلیمان و وسیع‌ترین حمله موشکی جنگ تحمیلی

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۶۶۱۶

مسجدسلیمان و وسیع‌ترین حمله موشکی جنگ تحمیلی

۳۰ مهر است؛ عقربه‌ها ساعت ۱۶ بعدازظهر را نشان می‌داد؛ آقای صالحی معلم همیشه خندان درس جغرافیا مدرسه راهنمایی ۲۲ بهمن با همان لبخند همیشگی اش به درس هفته قبل اشاره کرد و به بچه‌های کلاس اول راهنمایی گفت: خوب کی می‌دونه فلات قاره چیه؟ اما قبل از این که بچه‌ها پاسخ بدهند صدای دو انفجار بسیار شدید وحشتناک پاسخ سوال آقای صالحی را داد که حالا همچون دانش آموزان شوک زده اش خنده بر لبانش خشک شده بود!
و دانش آموزانی که وحشت زده و سراسیمه به حیاط مدرسه به همراه معلمان خود ربختند… ازدو نقطه شهر مسجدسلیمان ستون‌های دود وغبار به ارتفاع ده‌ها متر به هوا برخاسته بود…شهر به هم ریخت مردم متعجب و وحشت زده علت این دو انفجار بسیار شدید را از همدیگر می‌پرسیدند و البته بی پاسخ می‌ماندند…    
آرش همکلاسی اهوازی که جنگ زده بود وبه همراه خانواده ازاهواز جنگ زده به مسجدسلیمان مهاجرت کرده بود؛ گفت: این انفجار‌ها بر اثر اصابت موشک بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همکلاسی هایش که همچون سایرشهروندان مسجدسلیمانی چنین تجربه‌ای نداشتند با تعجب گفتند: موشک که به کره ماه می‌رود فضانورد می‌برد؟! …و آرش لبخند تلخی زد و گفت: این‌ها موشک‌های عراقی بودند که مسجدسلیمان را هدف گرفتند. پدر من هم با این موشک‌های عراقی شهید شده بود…
و این گونه مردم مسجدسلمان وارد سیکل جدیدی از جنگ تحمیلی به نام (جنگ موشک ها) شدند که تا قبل از آن تهاجم جنگنده‌های عراقی به مناطق مسکونی این شهر که ازهفته اول مهرماه ۵۹ شروع شده بود سابقه داشت.
در حالی که مسجدسلیمان بی دفاع ومیزبان هزاران جنگ زده علیرغم بمباران‌های مکرر بود و هیچ گونه آمادگی و شناختی از این مقوله جدید حملات ویرانگر و بی رحمانه دشمن بعثی نداشتند…
موشک‌های اسکاد B نسل جدید موشک‌های اسکاد a آلمانی بود که توسط هیتلر در جنگ جهانی دوم تولید و نسل جدید این موشک‌ها به ارتفاع ۹ متر و محتوی یک تن ماده منفجره با شعاع تخریب فراوان توسط شوروی در اختیار صدام قرار گرفت. در اولین دور اصابت دو فروند موشک اسکاد دشمن عراقی دو محله سبزآباد و خیابان اصلی شهر مسجدسلیمان هدف واقع شد. هراصابا موشک به مناطق مسکونی حداقل ۷۰خانه راویران وتخریب می‌کرد.
با اولین دور اصابت دوفروند موشک در۳۰ مهردر حالی که مردم نیز با کنجکاوی به طرف محل اصابت موشک‌ها در تردد بودند.    
در خیابان پرتردد هفده شهریور تصادفی بین دو خودرو به وقوع پیوست که جاده این خیابان مسدود و ترافیک سنگینی ایجاد کرد؛ و سومین سفیر مرگ با فاصله ۴۰ دقیقه از دو موشک اولی دقیقاً به این خیابان مملو از جمعیت و خودرو اصابت کرد و یک فاجعه وجنایت انسانی را رقم زد. ۱۲۰ شهید و ۲۴۴ مجروح و تخریب وسیع بیش از۲۰۰ واحد مسکونی و تجاری پیامد اصابت این موشک‌ها بوده است. محل اصابت موشک سوم دقیقا درجوار دبیرستان پسرانه ۱۷شهریور بود که بااولین تهاجم موشکی دوراول ۳۰مهر به دونقطه شهر تعطیل اضطراری شد وچه بسا اگر این دبیرستان تعطیل نمی‌شد صد‌ها نوجوان بیگناه به رقم شهدا ومجروحین اضافه می‌شدند.
شاید عمق فاجعه قابل وصف نباشد اجسادتکه وپاره؛ اجزای بدن غیرقابل شناسایی شهروندان بدون دفاع که وحشیانه به شهادت رسیدند و در اطراف محل اصابت موشک‌ها پراکنده شده بود و دو بیمارستان نفت و ۲۲ بهمن مسجدسلیمان مملو از شهدای تکه و پاره‌ای بود که در راهرو‌ها و اطاق‌ها به روی هم چیده شده بوده و مجروحان بسیار زیادی که در محوطه بیمارستان‌ها و کف سالن‌ها به خاطر ازدحام شدید مجروحین قرارداده شده بودند و درخواست‌های مکرر بلندگو‌های مساجد برای یخ و بخور و کیسه‌های نایلونی…
سردخانه اجساد شهر تنها گنجایش شش جسد را داشت و از اهواز کانتینر سردخانه داری به مسجدسلیمان اعزام تا اجساد شهدا در آن قرار داده شود و از روز بعد شناسایی شهدا و بدنبال آن ده‌ها تشییع جنازه متعدد که نه تنها مسجدسلیمان را که ازاین حمله جنایتکارانه کشور ودنیا در بهت و اندوه فرو برد و این گونه بود که مسجدسلیمان ناخواسته و ناجوانمردانه از ۳۰ مهر ماه بعد از یک دوره بمباران‌های متناوب هوایی مناطق مختلف مسکونی اش، چون پشت برج؛ نفتک و نمره هشت وارد فاز جدیدی از جنگی شد که بعد‌ها به نام (جنگ موشک‌ها در تقویم دوران دفاع مقدس) نام گرفت.    
حمله ۳۰ مهر به مسجدسلیمان در دوران دفاع مقدس (وسیع‌ترین حمله موشکی) دشمن بعثی متجاوز نام گرفت که در نهایت قریب به چهارصد شهید و مجروح برجای نهاد.    امام خمینی (ره) با محکومیت شدید این حمله گسترده صدام، ۳ روز عزای عمومی در سراسر کشور اعلام کرد و هیات سه نفره‌ای را به ریاست آیت الله یزدی به نمایندگی از خود به مسجدسلیمان اعزام نمود و وزرات امور خارجه با تسلیم نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متعدد نسبت به این جنایت انسانی عراق علیه شهروندان مسجدسلیمانی اعتراض نمود.
مسجدسلیمان تا پایان دوران دفاع مقدس ۹۰ بار تحت حملات هوایی و موشکی قرار گرفت گاهی اوقات اصابت ۵ تا ۷ موشک در نیمه‌های شب این شهر بی دفاع و مظلوم را مورد تهاجم وسیع قرار می‌داد و مردمانی که با تحمل سوز سرمای سخت زمستان و گرمای طاقت فرسای هوا در تابستان در کوهستان‌های اطراف شهر با کم‌ترین امکانات زندگی مملو از مشقت و مضیقه را تحمل و گاهی اوقات هم در پی حملات هوایی مورد رگبار هوا به زمین جنگنده‌های عراقی در اطراف شهر قرار می‌گرفتند و مدارسی که تا پایان جنگ تحمیلی از۹ماه سال تحصیلی شش ماه راتعطیل بودند.
یقیناً حمله موشکی ۳۰ مهر به عنوان ((وسیع‌ترین حمله موشکی به مسجدسلیمان یک سند برجسته از جنایات جنگی دشمن عراقی)) در دوران دفاع مقدس است و ضرورت دارد که از محاق خاموشی خارج و مورد بازکاوی قرار گیرد و به عنوان برگ زرین از مقاومت مردم شریف و صبور مسجدسلیمان که طی این حملات هوایی و موشکی متعدد ویرانی وسیع صد‌ها واحدمسکونی وشهادت ۷۰۰شهروندبیدفاع راتجربه و افزون بر آن، فرزندان غیرتمند ش که اعزام به جبهه‌های جنگ تحمیلی می‌شدند در مجموع ۱۲۰۰شهید گلگون کفن و۴۰۰۰جانباز و۱۰۰آزاده را تقدیم انقلاب کرد.
در تقویم کشور این روز خونین بعنوان وسیع‌ترین حمله موشکی دشمن جنایتکار بعثی ثبت و همه ساله با برگزاری ویژه برنامه‌هایی در سطح کشور یاد و خاطره ۱۲۰ شهید آسمانی این جنایت جنگی گرامی داشته شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: چالش مومو محمد زارع جوشقانی تحریم های تسلیحاتی انسولین علائم کرونا موشک باران جنگ تحمیلی دفاع مقدس چالش مومو محمد زارع جوشقانی تحریم های تسلیحاتی انسولین علائم کرونا وسیع ترین حمله موشکی دوران دفاع مقدس جنگ تحمیلی اصابت موشک موشک ها ۳۰ مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۶۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس)

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - بر اساس یک گزارش، انتظار می رود آمریکا تا پایان سال 2024 سامانه موشکی پیشرفته تایفون را در منطقه آسیا-اقیانوسیه مستقر کند. به نظر می رسد این اقدام بیشتر با هدف مقابله با تهدیدات در حال افزایش از سوی چین انجام می شود.

استقرار سامانه موشکی جدید در منطقه آسیا و اقیانوسیه

ژنرال چارلز فلین، فرمانده ارتش آمریکا در اقیانوس آرام به تازگی اعلام کرد که واشنگتن سامانه ای را مستقر خواهد کرد که توانایی شلیک موشک استاندارد 6 (اس ام-6) و موشک کروز تاماهاوک را دارد. شایان ذکر است، سامانه موشکی تایفون (Typhon missile system) توانایی پرتاب هر دو دسته موشک را دارد.

این سامانه موشکی به تازگی برای حضور در رزمایش مشترک آمریکا و فیلیپین راهی منطقه آسیا و اقیانوسیه شده است. ارتش آمریکا اعلام نکرده است که سامانه تایفون تا چه مدت در فیلیپین باقی خواهد ماند. اما حضور آن در مجموعه ای از رزمایش های مشترک بین آمریکا و فیلیپین، این سیگنال را ارسال می کند که آمریکا می تواند تسلیحاتی تهاجمی را در فاصله مناسب از تاسیسات چینی در دریای جنوبی چین، سرزمین اصلی چین و در امتداد تنگه تایوان مستقر کند.

ارتش آمریکا نخستین نمونه های اولیه سامانه موشکی تایفون را در نوامبر 2022 از شرکت لاکهید مارتین دریافت کرد. این سامانه طی شلیک های آزمایشی در بیایان های آمریکا عملکرد خوبی داشت. با این وجود، طی آزمایش در چنین شرایطی، سامانه تحت تاثیر آب و هوای دریایی و رطوبت بالای منطقه آسیا و اقیانوسیه قرار نگرفت.

به گفته گارن مولی، استاد روابط بین الملل در دانشگاه دایتو بونکا ژاپن و متخصص مسائل نظامی، آمریکا در حال برنامه ریزی آزمایش سامانه موشکی جدید خود است تا عملکرد آن در شرایط چالش برانگیزتر مشخص شده و آموزش واحدهایی که قرار است با آن کار کنند را آغاز کند. اطلاعات محدودی در مورد سامانه موشکی تایفون در دسترس است و به نظر می رسد این بخشی از روند توسعه جاریست تا عملکرد سامانه در شرایط واقعی تر بررسی شود.

سامانه موشکی تایفون

در نوامبر 2020، ارتش آمریکا شرکت لاکهید مارتین را برای توسعه این سامانه تسلیحاتی انتخاب کرد. بعدا در دسامبر 2022، نخستین نمونه اولیه از این سامانه تسلیحاتی جدید در اختیار ارتش آمریکا قرار گرفت.

سامانه تایفون به نام سامانه موشکی قابلیت میان برد (Mid-Range Capability) یا ام آر سی (MRC) نیز شناخته می شود. این سامانه برای شلیک موشک هایی که شکاف برد بین موشک ضربه دقیق (Precision Strike Missile) و سلاح ابرصوت دوربرد (Long-Range Hypersonic Weapon) را پر می کنند، طراحی شده است.

یک واحد سامانه تایفون از چهار پرتابگر متحرک مستقل تشکیل شده و با تریلر پر کردن دوباره سلاح و یک وسیله نقلیه پشتیبان همراهی می شود. پرتابگرهای این سامانه به گونه ای طراحی شده اند تا توانایی شلیک موشک کروز تاماهاوک یا موشک استاندارد 6 را داشته باشند.

جزئیات موشک ها

موشک استاندارد 6 برای جنگ ضد هوایی با برد گسترده علیه اهداف هوایی مانند هواگردهای با و بدون سرنشین و موشک های کروز و بالستیک و همچنین هدف قرار دادن کشتی ها در دریا توسعه یافته است. این جدیدترین موشک رهگیر نیروی دریایی آمریکا است. ادعا می شود که برد عملیاتی آن بیش از 370 کیلومتر است. اس ام-6 دارای سامانه هدایت رادار فعال است که به پرتابه کمک می کند تا هدف خود را به طور مستقل ردیابی و پیدا کند.

از سوی دیگر، تاماهاوک با برد 2500 کیلومتر، یک موشک کروز فروصوت با برد طولانی و قابلیت استفاده در هر شرایط آب و هوایی است.

مخالفت جدی چین با این اقدام

این اولین بار است که آمریکا سامانه موشکی تایفون را در منطقه آسیا و اقیانوسیه مستقر می کند. وزارت خارجه چین به طور جدی با این قبیل اقدامات آمریکا مخالفت کرده است. این کشور از آمریکا خواسته است تا به نگرانی های امنیتی دیگر کشورها احترام گذاشته و از تضعیف صلح و ثبات در منطقه دست بردارد.

به گفته مقام های چینی، استقرار چنین سامانه ای در منطقه خطر "قضاوت اشتباه" و "اشتباه محاسباتی" را افزایش می دهد.

استقرار موشک های میان برد آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوسیه برای اولین بار پس از پایان جنگ سرد صورت می گیرد. در سال 1987، آمریکا و سپس اتحاد جماهیر شوروی پیمان منع موشک های هسته ای میان برد را امضا کردند. بر اساس این پیمان، هر دو کشور توافق کرده بودند که موشک های زمینی میان برد و کوتاه برد خود با برد بین 500 تا 5500 کیلومتر را حذف کنند. اما در سال 2019، آمریکا با ادعای نقض این پیمان توسط روسیه از آن خارج شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ۵ چیزی که گوشی اندرویدی شما را کند می‌کند (+ راه حل)

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق دفاع مشروع و جنگ اراده‌ها بود
  • حمله پهپادی و موشکی نیرو‌های مسلح یمن به اهداف اسرائیلی
  • تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس)
  • حمله موشکی مقاومت فلسطین به اطراف غزه
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰؛ علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل می‌کند؟!
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰ چیست؟ آیا می‌تواند علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل کند؟
  • شهرک «مرگلیوت» با دهها موشک حزب‌الله هدف قرار گرفت
  • لحظه اصابت موشک حزب‌الله به خلیج حیفا | ویدئو
  • ببینید | لحظه اصابت موشک یا پهپاد شلیک شده از سوی حزب‌الله به خلیج حیفا
  • زلنسکی: روسیه کمپین ارعاب به راه انداخته است