Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@19:29:12 GMT

چه کسی در خانه شماره ۱۶۰۰ سکنی خواهد گزید؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۹۲۴۰

چه کسی در خانه شماره ۱۶۰۰ سکنی خواهد گزید؟

به گزارش روز چهار شنبه ایرنا،  رفتارهای ترامپ از گوشه و کنار آمریکا تا دورترین نقاط دنیا، همه را به مفهوم واقعی کلمه آزرده و نگران کرده است. تصمیم های غیر قابل پیش بینی و بی توجهی به منافع سایر ملت ها، اقتصاد آزاد جهانی، امنیت  و صلح بین المللی باعث شده که موضوع انتخابات در آمریکا فراتر از مرزهای این کشور رفته و رسانه ها در اقصی و نقاط دنیا به این مساله ورود کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰  آمریکا  در ۳  نوامبر (۱۳ آبان) برگزار خواهد شد. در این تاریخ قرار است مردم آمریکا تصمیم شان را در خصوص اینکه آیا ترامپ برای چهار سال دیگر هم مجوز حضور در کاخ سفید را  داشته باشد  و یا اینکه جای خودش را به جو بایدن سیاستمدار کهنه کار آمریکا از طیف دموکرات ها بدهد، به صندوق ها رای بیندازند.

آیا نظرسنجی‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا اعتبار دارد؟ 

تاکنون نظر سنجی های معتبر جهانی از پیشتازی جو بایدن دموکرات حکایت دارد و اینکه بایدن با احتمال کسب بیشترین آرا به دوران حضور چهار ساله ترامپ پایان میدهد. پرسش در اینجاست که روایی و اعتبار این نظر سنجی ها تا چه میزان است. آیا واقعا می توان با اتکا به داده های تحلیلی انجام گرفته توسط نظر سنجی ها،  امید به پایان سیاست ورزی ترامپ در کاخ سفید داشت؟ طرح این دست از سوال ها زمانی معنادار می شود که در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز، کلینتون دموکرات در نظر سنجی ها همواره ۴ الی ۵ درصد از ترامپ جلو بود. جالب اینجاست که در رای مردمی، کلینتون حتی حدود ۳ الی ۴ میلیون  رای بیشتری هم کسب کرد. آما آنچه که از نتایج کلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیرون آمد و جهان را در بهت و حیرت فرو برد؛ پدیده دونالد ترامپ بود که با ورودش به دنیای سیاست؛ صحنه بازی جدیدی را خلق کرد.

انتخابات در آمریکا از مدل کالج الکترال است و طبق مکانیسم انتخاباتی آمریکا و درصورت برگزاری انتخابات، بایدن ۲۸۴ رای الکترال و ترامپ ۱۵۹ رای الکترال را به‌دست خواهند آورد. همچنین سرنوشت نهایی ۹۵ الکترال نیز مشخص نیست. باتوجه به وجود ۵۳۸ رای الکترال در کل کسی که بتواند ۲۷۰ الکترال را به خود اختصاص دهد،برنده نهایی ست و  راهی کاخ‌سفید خواهد شد.

طبیعی است که پیروزی در ۱۴ ایالت  بزرگ مثل فلوریدا، اوهایو، کارولینای شمالی، میشگیان و غیره برای هر نامزد انتخاباتی سرنوشت ساز  است. اهمیت این موضوع از این جهت است که در سال ۲۰۱۶ ترامپ در سه ایالت میشگیان،پنسلوانیا و ویسکانسین با اختلاف یک درصدی بر کلینتون پیروز شد و توانست سهم ارای کالج الکترال اش را بیشتر کند.

طبق نظرسنجی ها اختلاف بایدن و ترامپ در همین ایالت های کلیدی حدود ۱۰ درصد است و با توجه به موضوع کرونا ویروس و پیش بینی برخی از اندیشمندان آمریکایی مبنی بر اینکه احتمالا نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا تا روزهای منتهی به انتخابات آمریکا یعنی سوم نوامبر به مرز ۲۵۰ هزار نفر خواهد رسید؛ احتمال تداوم این شکاف به نفع بایدن وجود دارد.

قطعیتی برای برد و باخت هر یک  از طرفین وجود ندارد

نکته ای که تمایل دارم در اینجا به آن اشاره کنم، این است که  نظرسنجی ها و پیش بینی ها از سوی انسان انجام می گیرد و این انسان دارای علایق و تعصبات خاص خودش است. با توجه به نفرت عمومی که از ترامپ به خصوص در بخش های علمی و نخبگی در آمریکا وجود دارد؛ نمی توان تاثیر این نگرش منفی را بر نتایج نظر سنجی ها و دیدگاه ها کتمان کرد. مهم تر از همه ، بیشتر رسانه ها در دنیا مخالف ترامپ هستند و مدام سعی دارند با فضاسازی های مختلف؛ وضعیت  انتخابات در آمریکا را به ضرر ترامپ نشان دهند.  اساس تحلیل‌های ما از یک سو بر نظر سنجی هایی گاها  جهت دار و از سوی دیگر دریافت‌های رسانه‌ای  همراه است

مقصود از بیان این گفتار این نیست که امروز ترامپ از حمایت مردمی اش کاسته نشده و به نسبت انتخابات ۲۰۱۶ توان بسیج مردمی ندارد؛ سخن در اینجاست که نگرش منفی رسانه ای را هم نباید در تحلیل ها و گزارشها نسبت به فضای واقعی انتخابات در آمریکا نادیده گرفت. شوربختانه این را هم باید اضافه کنیم که ترامپ از همین فضای ضد رسانه ای در بزنگاه های حساس توانسته نقش قهرمانانه ایفا کند و اینکه به خاطر حمایت از مردم آمریکا مظلوم جریان های رسانه ای و روشنفکری واقع شده است.

 این شگرد اصلی شخصیت های پوپولیستی است که از فضای انتقاد و تخریب علیه خودشان، موج سازی می کنند و برای خودشان نقش منجی قائل می شوند. این داستان مثال کُشتی کجی است که وقتی در میدان کُشتی، یکی از طرفین با مشت های کوبنده مواجه می شود؛ ترحم و حس دوستی به کُشتی گیر ضربه دیده به ناگاه بلند می شود و آن فرد از فرصت حمایت از هواداران روحیه می گیرد و به مبارزه برای پیروزی ادامه می دهد. ناخواسته در رقابت های انتخاباتی این حس به افکار عمومی القا می شود فردی که دائم در معرض انتقاد و هجمه است؛ احتمال حمایت  هواداران را پیدا می کند. از  اینرو با اینکه اعداد و ارقام گویای شانس بالای پیروزی بایدن در سوم نوامبر دارد اما قطعیتی در کار نیست و به فاصله دو هفته به انتخابات ورود متغیری از بیرون و درون می تواند همین فضای نظر سنجی را به کلی دگرگون کند.

برچسب‌ها دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا جو بایدن کاخ سفید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا جو بایدن کاخ سفید دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا جو بایدن کاخ سفید اخبار کنکور انتخابات در آمریکا نظر سنجی ها رسانه ای کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۹۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد

 دونالد ترامپ در گفتگو گو با مجله تایم با انتقاد از سیاست‌های بنیامین نتانیاهو، گفت: افراد بسیار خوبی هستند که می‌توانند جای نتانیاهو را بگیرند.

به گزارش تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در گفتگو با مجله تایم با انتقاد از نتانیاهو، گفت: انتقادها از "بنیامین نتانیاهو" بجاست، چرا که نتوانست مانع کشته شدن غیرنظامیان اسرائیلی در هفتم اکتبر شود.

رییس جمهور سابق آمریکا با تاکید بر این موضوع که افراد بسیار خوبی هستند که می‌توانند جای نتانیاهو را بگیرند، افزود: خیلی‌ها از هفتم اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) اطلاع داشتند، اما اسرائیل اطلاع نداشت و نتانیاهو به همین خاطر خیلی ملامت و سرزنش می‌شود.

ترامپ ادامه داد: آنچه در هفتم اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) رخ داد، نباید هرگز اتفاق می‌افتاد، همه چیز برای جلوگیری از آن وجود داشت.

دونالد ترامپ پیش از این با انتقاد از عملکرد جو بایدن، رییس جمهور آمریکا گفته بود که اگر من رئیس‌جمهور بودم هفتم اکتبر هرگز اتفاق نمی‌افتاد، حتی یک فرصت کوچک.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • ترامپ: اگر رئیس جمهور بودم هرگز جنگ غزه راه نمی افتاد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید