Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@08:54:15 GMT

فردا نظاره گر ۲ پدیده نجومی باشید

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۰۳۴۰

فردا نظاره گر ۲ پدیده نجومی باشید

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان گفت: پنج شنبه این هفته موقعیت خوبی برای شهروندان و مردم است تا دو پدیده نجومی را رصد کنند.

مرتضی بارونی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه سالانه بارش‌های شهابی زیادی وجود دارد، اظهار کرد: بارش‌های شهابی حاصل عبور باقیمانده اجرام مختلف آسمانی به خصوص سیارک‌ها و دنباله‌دارها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که دنباله‌دارها به خورشید نزدیک می‌شوند، ذراتی از خود بر جای می‌گذارند که دنباله آن‌ها را ایجاد می‌کند.

وی افزود: این ذرات می‌تواند در مواقع مشخصی از سال که زمین از آن نقطه عبور می‌کند، موجب ایجاد بارش‌های شهابی شود. در این مواقع خط‌های نور حاصل از شهاب‌ها به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند.

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان خاطر نشان کرد: بارش شهابی جباری یا شکارچی یکی از این بارش‌های شهابی است که در ماه مهر و آبان اتفاق می‌افتد. این بارش شهابی معمولاً در اواخر مهرماه به اوج خودش می‌رسد و مردم می‌توانند روزهای آخر هفته جاری شاهد این بارش شهابی در آسمان باشند.

بارونی ادامه داد: همه بارش‌های شهابی بر اساس کانون بارش یعنی صورت فلکی که به ظاهر شهاب‌ها در آسمان از آن سمت می‌آیند، نامگذاری می‌شود.

با غروب ماه شانس دیدن شهاب‌ها بیشتر می‌شود

وی تصریح کرد: نقاط مختلف آسمان با صورت فلکی‌های متفاوتی نامگذاری شده است. کانون

یا شکارچی، صورت فلکی جباری یا همان شکارچی است و به همین علت به این بارش شهابی، جباری یا شکارچی گفته می‌شود. این صورت فلکی یکی از صورت فلکی‌های بزرگ فصل زمستان است و می‌توان آن را به خوبی در شب‌های زمستان مشاهده کرد.

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان تاکید کرد: با غروب ماه، آسمان تاریک‌تر شده و شانس دیدن شهاب‌ها بیشتر می‌شود. زمان مناسب‌تر برای رصد این شهاب‌ها از نیمه شب تا نزدیکی صبح است، زیرا در این بازه زمانی آسمان شهرها تاریک‌تر، کانون بارش نسبت به افق بالاتر و تعداد شهاب‌ها بیشتر است. علاوه بر این در این زمان ماه نیز غروب کرده است؛ البته قدرت بارش شهابی جباری و تعداد شهاب‌های آن کمتر از بارش شهابی برساوشی است.

بارونی بیان کرد: مهم است که آسمان تاریک باشد، زیرا هرچه آسمان تاریک‌تر باشد، شانس دیدن شهاب‌های کم‌نورتر بیشتر می‌شود. با اینکه در شهر نیز می‌توان شهاب‌ها را دید، اما اگر بتوان به مناطق بیرون شهر رفت، شانس رصد شهاب‌ها افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: راحت بودن فرد هنگام رصد آسمان نیز موجب می‌شود که تعداد بیشتری شهاب را مشاهده کند، زیرا مدت زمان طولانی باید به آسمان نگاه کرد. در این صورت معمولاً گردن رصدگر خسته می‌شود و ممکن است نتواند به طور مداوم به آسمان نگاه کند. به همین دلیل توصیه می‌شود صندلی خوابیده‌ای در اختیار فرد باشد تا بتواند به راحتی به آسمان نگاه کند.

مقارنه ماه، مشتری و زحل

کارشناس مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان گفت: پنج شنبه این هفته شهروندان می‌توانند دو تا سه ساعت بعد از غروب خورشید و زمانی که آسمان تاریک شد این پدیده نجومی را مشاهده کنند. در این زمان ماه در موقعیت خوبی قرار دارد؛ وقتی فرد ماه را در آسمان پیدا کرد، می‌تواند در قسمت بالایی ماه، دو جرم پرنور را نظاره کند که جرم سمت راست ماه سیاره مشتری و جرم سمت چپ ماه، سیاره زحل خواهد بود.

بارونی اظهار کرد: مقارنه ماه، مشتری و زحل بدین معنا است که این دو سیاره از نظر ظاهری در آسمان نزدیک به ماه قرار می‌گیرند.این پدیده تا چند ساعت بعد از غروب آفتاب قابل رصد است و بعد از چند ساعت ماه و سیارات غروب می‌کنند.

کد خبر 450971

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بارش شهابی بارش شهابی جباری رصد آسمان آسمان شب رویداد نجومی مرکز نجوم ادیب علم و فناوری ماه سیاره مشتری زحل خورشید شهاب سنگ نجوم مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان رویدادهای نجومی پدیده نجومی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بارش های شهابی آسمان تاریک بارش شهابی صورت فلکی شهاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۰۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه بارش‌های رگباری در فارس تا عصر فردا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، هواشناسی تا عصر فردا، جمعه هفتم اردیبهشت برای برخی مناطق استان فارس، بارش‌های رگباری و پراکنده را پیش بینی کرد.

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی فارس، تا ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه بامداد امروز پنجشنبه ششم اردیبهشت ، شهرستان بوانات با ۲۷ و هشت دهم میلی متر بیشترین میزان بارندگی اخیر  را به خود اختصاص داد و در شیراز هم ۲۲ و ۲ دهم میلی متر باران بارید.
بر اساس این گزارش، پس از بوانات، صفاشهر با ۲۵ و ۹ دهم میلی متر، اقلید با ۲۴ میلی متر، شیراز با ۲۲ و ۲ دهم میلی متر و  شهرستان رستم هم با ۲۲ میلی متر بیشترین بارش‌ها را داشتند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • رخ نمایی رنگین کمان در آسمان شهرکرد پس از بارش باران + فیلم
  • ادامه بارش های رگباری در فارس تا عصر فردا
  • پیش‌بینی هوای استان اردبیل در ۵ روز آینده
  • بیرجند رکورددار بارش های روز گذشته در استان
  • آسمان تهران صاف تا قسمتی ابری طی ۵ روز آتی
  • ثبت بیشترین بارش شبانه روز گذشته در بیرجند
  • بارش پراکنده باران در ارتفاعات قم
  • ادامه بارش‌های رگباری در فارس تا عصر فردا
  • سرپرست جدید اداره تبلیغات اسلامی سیرجان معرفی شد
  • هواشناسی اصفهان فردا پنجشنبه ۶ اردیبهشت؛ بارش باران و رعد و برق