Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@04:06:23 GMT

درمان کبد چرب در طب سنتی بررسی شد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۰۷۱۱

درمان کبد چرب در طب سنتی بررسی شد

متخصص طب سنتی ایرانی با ارائه توصیه هایی در رابطه با اصلاح سبک زندگی گفت: اصلاح سبک زندگی و انجام فعالیت بدنی بسیاری از بیماری ها را حذف و سلامتی را به افراد هدیه می دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان دکتر مهدیه السادات افتخارافضلی سه شنبه شب ( 29 مهر) در برنامه مطب در خانه، به کاربری که پرسید با توجه به اینکه مزاج من گرم است امّا در فصل سرما به شدّت دچار خشکی و ریزش مو می شوم، شنیده ام که روغن زیتون برای موها مفید است آیا صحت دارد؟ پاسخ داد: در رابطه با ریزش مو آیتم های دیگری غیر از مزاج هم باید بررسی شود؛ ممکن است مزاج اعضای بدن به خصوص مزاج مغز متفاوت از مزاج کلیه باشد، باید وضعیت هضم و گوارش و وضعیت کبد و ترشحات پشت حلق بررسی و در صورت وجود مشکل درمان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

متخصص طب سنتی ایرانی ادامه داد: حتماً سعی کنید شب ها زود بخوابید، اگر موها خشک هستند می توانید به موهای خود روغن نارگیل یا روغن مورد و یا روغن زیتون بعد از استحمام بزنید.

 

 

وی به خانم 45 ساله دارای وزن 70 کیلوگرم، که دارای بیماری کبد چرب است و در مورد مصرف قارچ گانودرما سوال کرد؛ پاسخ داد: خواص آنتی اکسیدانِ قارچ گانودرما بر روی تنظیم فعالیت کبد تأثیرگذار است امّا باید اصل قارچ گانودرما را پیدا کرده و مصرف کنید، بر روی قهوه های گانودرما در بازار نمی توان قضاوت کرد ممکن است خالص نباشد بنابراین بهتر است از روش های دیگری که  در طب سنتی آمده، استفاده کنید، ابتدا وزن خود را متعادل کنید و غذا را به خوبی بجوید، منظم غذا بخورید و در طول روز پیاده روی داشته باشید، شب ها زود بخوابید، از مصرف غذاهای غلیظ، چرب و سرخ کردنی پرهیز کنید، مصرف سبزیجات را در رژیم غذایی داشته باشید.

 

 

دکتر افتخار افضلی ادامه داد: در طب سنتی داروها و حتی غذاهایی داریم که چربی ها را تحلیل و سوخت و ساز را بالا می برند که می توانید با مراجعه به متخصصان طب سنتی و پس از ارائه شرح حالتان و بر اساس نوع چاقی راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

 

 

وی در پاسخ به شخصی که اضافه وزن و مزاج گرم دارد و برای کاهش وزن راهکار خواست؛ گفت: باید از نظر مشکلات تیروئید، دیابت و بیماری های زمینه ای بررسی شوید، روزانه باید از 20 تا 30 دقیقه فعالیت بدنی را افزایش دهید، وضعیت غذایی باید از نظر تدابیر غذایی بررسی شود؛ در وعده غذایی از سالاد، ماست و نوشیدنی با غذا پرهیز کنید غذاخوردن با طمأنینه ( هر لقمه 20 بار جویده شود) باشد، سبزیجات به رژیم غذایی اضافه و مصرف کربوهیدات را کم و شیرینی جات مصنوعی و خامه ای را کم کنید، از مصرف غذاهای غلیظ، سرخ کردنی  و خمیری مثل ماکارانی، الویه، آش رشته  و نان های باگت پرهیز کنید، نان سنگک برشته بخورید، حتماً برنج را آبکش کرده و با مخلوط ماش و حبوبات بخورید، می توانید هفته ای دو تا 3 روز نخودآب استفاده کنید ( مثل آبگوشت درست می شود اما لوبیا، سیب زمینی و گوجه ندارد در عوض ادویه، زیره و دارچین و ادویه های گرم دارد).

 

 

متخصص طب سنتی ایرانی در مورد اینکه شنیده شده طبیعت کرونا گرم است و بهتر است گرمی نخوریم توضیح داد: در فصل سرد قرار داریم باید  به صورت متعادل غذاها را مصرف کرد؛ اگر به سمت غذاهای سردی برویم دچار عوارض و مشکل خواهیم شد، فرد مبتلا به کرونا که تب دارد ممکن است گرمی داشته باشد و باید گرمی و سردی بر اساس مزاج فرد سنجیده شود و غذاهای مناسب مصرف کند.

 

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بالا رفتن فشار خون موجب کیپ شدن گوش می شود؟ بیان کرد:  اگر سابقه افزایش فشار خون دارید حتماً فشار خون را چک کنید اگر احساس می کنید  پشت سرتان درد می کند چکاپ فشار خون را فراموش نکنید، کیپ شدن گوش امکان دارد به خاطر حمام رفتن یا عفونت سیستم تنفسی فوقانی باشد.

 

 

دکتر افتخار افضلی برای رفع بوی بد دهان هم توضیح داد: ابتدا باید وضعیت گوارشی، عفونت سینوس ها، ترشحات پشت حلق و دندان ها بررسی و حتماً عامل های زمینه ای برطرف شوند یعنی اگر آبسه دهانی یا لثه خراب و دندان خراب وجود داشته باشد باید درمان شوید سپس اگر بازهم بوی بد دهان داشتید می توانید کشمش یا مویز را به همراه برگ مورد کوبیده شده مخلوط  کرده و به حجم فندق درآورده و بخورید که بوی بد دهان برطرف می شود همچنین جویدن دانه هل یا میخکی که شب تا صبح در گلاب خیسانده و صبح ها میخک را در دهان گذاشته و بجوید بوی بد دهان را برطرف می کند.

 

 

 

متخصص حوزه طب سنتی ایرانی در پاسخ به سوال خانم 58 ساله ای که برای درمان کبد چرب از نوع گرید2 و نیز رفلاکس معده راهکار و پیشنهاد خواست؛ تصریح کرد: در مورد کبد گرید 2 و رفلاکس معده هر دو یک درمان همان اصلاح سبک زندگی را دارد، حتماً تدابیر باید جدی گرفته شود؛ غذا را در محیط آرام مصرف کنید، حین غذاخوردن صحبت نکنید، آب سرد ناشتا نخورید، قبل از سیر شدن دست از غذا خوردن بکشید، از مصرف چند نوع غذا در یک وعده غذایی مانند ماست، سالاد، ترشی، نوشیدنی پرهیز کنید، همراه غذا می توانید زیتون بخورید، ریزه خواری نداشته باشید، بین وعده از تنقلات استفاده نکنید، وعده غذایی منظم باشد، غذا را آرام و خوب بجوید چون مقداری از هضم از دهان آغاز می شود، نیم ساعت قبل و نیم ساعت بعد از مصرف غذا آب نخورید، آب سرد نخورید، سوپ و سالاد را نیمساعت قبل از غذا مصرف کنید، از مصرف غذاهای چرب و غلیظ هم پرهیز داشته باشید،  روغن زیتون را در غذاها استفاده کنید، بیشتر غذاها تفت داده شده باشند تا سرخ شده، گوجه فرنگی و مرکبات و چای زیاد هم استفاده نکنید که باعث تشدید رفلاکس می شود، بعد از غذا هم بلافاصله دراز نکشید و موقع خوابیدن به سمت چپ بخوابید برای رفلاکس بهتر است ورزش روزانه ملایم داشته باشید.

 

 

دکتر افتخار افضلی با تأکید بر اینکه اصلاح سبک زندگی و مصرف غذاهای کم چرب و کم نمک، سبزیجات، انجام فعالیت بدنی و نیز دوری از استرس، سلامتی را به افراد هدیه می دهد، بیان کرد: توضیحات داده شده برای کاهش رفلاکس و درمان کبد چرب گرید 2 مؤثر است در غیر این صورت با مراجعه به متخصص طب سنتی در کنار تدابیر ذکر شده یک سری دارو هم به شما تجویز می شود ضمن اینکه  تدبیر دارویی موضعی می توانید روغن سقز ( صمغ بنه ) را  بر روی قسمت زیر جناغ یا همان قسمت معده روزی 2 بار استفاده کنید که مانع رفلاکس و موجب تقویت سر معده می شود.

پایان پیام/605

منبع: شبستان

کلیدواژه: کبد چرب اصلاح سبک زندگی طب سنتی ایرانی اصلاح سبک زندگی طب سنتی ایرانی متخصص طب سنتی استفاده کنید داشته باشید مصرف غذاهای مصرف غذا بوی بد دهان پرهیز کنید فشار خون کبد چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۰۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید

فرارو- اگر شما یکی از بدشانس‌هایی هستید که از نظر ژنتیکی تمایل به پرخوری دارید این تغییرات را انجام دهید تا خطر چاقی خود را کاهش دهید. زمانی که به نظر می‌رسد هیچ رژیم غذایی یا اقدام ورزشی‌ای وزن اضافی را تغییر نمی‌دهد شما شروع به تعجب می‌کنید که آیا پای عامل تاثیرگذار دیگری در میان است یا خیر. به نظر می‌رسد نتیجه مطالعه‌ای تازه تایید می‌کند که دست کم برای برخی از ما آن عامل تاثیرگذار وجود دارد.

به گزارش فرارو به نقل از دیلی تلگراف، حدود یک نفر از هر ۶۵۰۰۰ نفر در بریتانیا نسخه معیوب ژن BSN که به عنوان "باسون" نیز شناخته می‌شود را دارند و حاملان آن شش برابر بیشتر در معرض چاقی هستند. نتیجه آن پژوهش نشان می‌دهد که با افزایش سن  نسخه‌های معیوب این ژن تواناییِ انتقال احساس سیری به مغز را مختل می‌کند و منجر به کاهش کنترل اشتها می‌شود. آن پژوهش توسط محققان دانشگاه کمبریج انجام شده است.

نتایج پژوهش آنان نشان می‌دهد که داشتن ان جهش به شدت خطر ابتلا به چاقی را افزایش می‌دهد. در حال حاضر هیچ آزمایشی برای بررسی این که آیا شما جهش را دارید وجود ندارد و هنوز خیلی زود است که بدانید تغییرات سبک زندگی چگونه می‌تواند بر آن تاثیر بگذارد. با این وجود، هر ناقلی الزاما چاق نخواهد بود، زیرا ۱۰ تا ۱۵ درصد از افراد دارای این جهش وزن طبیعی خواهند داشت. با این وجود، مانند سایر ژن‌های چربی (مانند MC۴R که در صورت معیوب بودن نمی‌تواند دقیقا به مغز ما بگوید که چه میزان چربی ذخیره شده است، یا ژن FTO که می‌تواند منجر به ترجیح ژنتیکی برای غذا‌های پرچرب شود ترفند‌های سبک زندگی ممکن است به متعادل کردن خطر کمک کنند. برای حاملان FTO که به عنوان اولین ژن مرتبط با چاقی شناخته می‌شود، فعالیت بدنی این بار ژنتیکی را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد. همان طور که تحقیقات در مورد BSN (باسون) ادامه دارد در اینجا نحوه تغییر رژیم غذایی برای جبران تاثیرات افراد دارای آن جهش ژنتیکی آمده است:

۱-آن چه می‌خورید را ترک نکنید، اما به میزان کم تری بخورید

واقعیت اساسی این است که شما نمی‌توانید وزن کم کنید مگر آن که کمبود کالری وجود داشته باشد. برای از دست دادن حدود ۶۸۰ گرم در هفته زنان باید روزانه ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ کالری مصرف کنند. این میزان برای مردان ۲۰۰۰ تا ۲۱۰۰ کالری در روز است. البته این میزان باید مطابق با سن افراد تنظیم شود. یک رژیم غذایی غنی از پروتئین و فیبر سرشار از حبوبات، ماهی و سبزیجات برگدار منجر به کاهش وزن پایدار می‌شود.

۲-کربوهیدرات بخورید، اما آن را با پروتئین جبران کنید

اگر مصرف مواد غذایی‌ای مانند نان سبوس دار یا سیب‌زمینی با پروتئین متعادل نباشد می‌تواند منجر به سطوح بالاتر مقاومت به انسولین شود که معمولا با شرایطی مانند چاقی، دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا همراه است. شما باید کربوهیدرات‌ها را با پروتئین جبران کنید. مقداری پروتئین بیش‌تر در رژیم غذایی می‌تواند به شما کمک کند تا گلوکز خود را کمی متعادل نگه دارید که به نوبه خود به شما کمک می‌کند اشتهای تان را تنظیم کنید. نیازی به حذف هیج ماده غذایی‌ای از رژیم غذایی تان نیست. در عوض، هدف قرار دادن اندازه مواد مصرفی اهمیت دارد. انتخاب‌های معقولی داشته باشید مانند جایگزینی یک کاسه برنج سفید با یک تکه مرغ یا ماهی با یک یا دو قاشق غذاخوری برنج قهوه‌ای و سبزیجات.

۳-بیش‌تر اوقات میان وعده بخورید

افزودن یک میان وعده اواسط صبح و اواسط بعدازظهر به رژیم غذایی‌تان ضرورتی برای کاهش میزان کالری مصرفی شما ایجاد نمی‌کند. همراه کردن کربوهیدرات‌های پیچیده مانند کیک درست شده از جودوسر با پروتئینی مانند مرغ، اشتها را کاهش می‌دهد و ثانیا سلول‌های چربی را تشویق می‌کند یا حداقل به آن‌ها اجازه می‌دهد تا بخشی از چربی خود را رها کنند تا دوباره به انرژی تبدیل شود و این کار را با کُند کردن هضم کربوهیدرات‌ها و تاخیر در جذب آن‌ها در خون انجام می‌دهد که به حفظ سطح گلوکز پایدارتر کمک می‌کند و احتمال ذخیره شدن آن‌ها به عنوان چربی را کاهش می‌دهد.

۴-مشروبات الکلی ننوشید

مشروبات الکلی باعث گرسنه شدن می‌شود. در مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۷ میلادی در نشریه نیچر منتشر شد اشاره شده بود که پرخوری ناشی از نوشیدن مشروبات الکلی یک پدیده بیولوژیکی است که در پستانداران رخ می‌دهد. الکل هم چنین وزن را افزایش می‌دهد. هم چنین نتیجه تحقیقاتی وجود دارد که نشان می‌دهد الکل در واقع باعث کاهش سرعت آزادسازی سلول‌های چربی می‌شود. نتیجه مطالعه‌ای در دانشگاه لوزان نشان می‌دهد  نوشیدن مشروبات الکلی احتمالا به ذخیره چربی و افزایش وزن دامن می‌زند.

۵-برای چربی‌های گیاهی در مقایسه با چربی‌های حیوانی اولویت قائل شوید

به نظر می‌رسد در این باره اتفاق نظر وجود دارد که چربی‌های گیاهی به طور کلی سالم‌تر از چربی‌های حیوانی هستند. مصرف بیشتر چربی‌های غیراشباع گیاهی با کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگ به هر دلیلی مرتبط است در حالی که مصرف بیش‌تر چربی‌های حیوانی با افزایش ۲۱ درصدی مرگ و میر به هر دلیلی همراه است.  مزایای انتخاب چربی‌های گیاهی اشباع نشده (مانند آووکادو، زیتون و آجیل) در تحقیقات مشخص شده است.

۶-استرس را کاهش دهید

افزایش سطح کورتیزول (هورمون استرس) در خون باعث می‌شود احتمال بیش تری وجود داشته باشد که تجمع چربی را تجربه کنید. بدتر از آن افزایش وزن ممکن است استرس شما را افزایش داده و این چرخه را تداوم بخشد. با این وجود، اگر با دلایل اصلی استرس مقابله نکنید تغییر پایدار بعید به نظر می‌رسد.

خواب یا عدم دریافت کافی آن می‌تواند عامل اصلی استرس و افزایش وزن باشد. تحقیقات گسترده نشان داده که کم خوابی سیستم استرس را فعال می‌کند، چربی سوزی بدن را متوقف ساخته، باعث افزایش سطوح گرلین (هورمون گرسنگی) و کاهش سطح لپتین می‌شود که به مغز ما می‌گوید چه اندازه سیر هستیم. طبق نتایج مطالعات متعدد مانند نتیجه مطالعه‌ای که در مقاله‌ای در سال ۲۰۲۰ توسط دانشگاه اوپسالا منتشر شد خواب ضعیف باعث می‌شود ما کم‌تر به الگو‌های غذایی سالم پایبند باشیم که احتمال پرخوری و افزایش وزن را افزایش می‌دهد. پس عادت‌های خواب خود را مرتب کنید.

۷-به مصرف فیبر توجه کنید

یک فرد به طور میانگین حدود یک سوم کم‌تر از ۳۰ گرم توصیه شده در روز فیبر مصرف می‌کند. نتیجه پژوهشی منتشر شده در سال ۲۰۱۹ میلادی نشان داد تاثیرگذارترین عامل تاثیرگذار برای کاهش وزن در بزرگسالان دچار اضافه وزن یا چاقی در نظر گرفتن سطوح بالای فیبر در رژیم غذایی است. بخشی از کمبود مصرف فیبر به دلیل اتکای بیش از حد به مواد غذایی فوق فرآوری شده مانند نان، غلات، سس‌ها و ماست و هم چنین بیسکویت، کیک و پیتزا است. برای تامین فیبر مورد نیاز توصیه می‌شود حبوبات زیادی مصرف کنید برای این منظور به سراغ نخود، عدس و آجیل بروید. البته در مصرف آن زیاده روی نکنید و حواس تان به میزان کالری مصرفی باشد. مصرف سبزیجات برگدار سبز تیره و میوه‌های دلچسب گزینه‌های خوبی برای دریافت فیبر هستند. هر میوه‌ای با پوست ضخیم مانند سیب و گلابی سرشار از فیبر است. حتی یک سیب زمینی پخته شده خوب است به شرطی که پوست آن را بخورید در آن صورت منبع خوبی برای تامین فیبر مورد نیاز بدن تان می‌باشد. 

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • یک گردش خوشمزه در نصف‌جهان
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • چگونه آب لیموی اصل را از تقلبی تشخیص دهیم؟
  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟ | باورهای اشتباه مردم درباره آبلیموهای سنتی
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید