Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@11:47:34 GMT

مرکز آمار: برنج خارجی ۱۰۹ درصد گران شد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۲۹۴۱

مرکز آمار: برنج خارجی ۱۰۹ درصد گران شد

مرکز آمار از افزایش ۱۰۹ درصدی قیمت برنج خارجی طی یک سال اخیر خبر داد، اقدام دولت در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برنج، دلیل رشد ۲ برابری قیمت آن است.

سرویس اقتصاد مشرق- در حالی که در چند سال اخیر با افزایش قیمت برنج داخلی، اکثر اقشار متوسط و کم‌درآمد به اجبار به مصرف برنج خارجی روی آورده‌اند، افزایش شدید قیمت این نوع برنج هم، گریبان این اقشار را گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش مرکز آمار، مردادماه سال گذشته قیمت هر کیلوگرم برنج خارجی به طور متوسط ۸۷۰۰ تومان بود اما در مردادماه امسال قیمت متوسط برنج خارجی به ۱۸۱۳۰ تومان افزایش یافته است.

برنج ایرانی هم در یک سال اخیر ۱۷ درصد گران شده و از هر کیلو ۲۳۱۰۰ تومان به ۲۷۰۰۰ تومان رسیده است. دو سال پیش یعنی مرداد ۹۷ قیمت هر کیلو برنج ایرانی درجه یک ۱۴۱۴۰ تومان و برنج خارجی ۸۰۰۰ تومان بود. با رشد چشمگیر قیمت برنج، به تدریج شاهد کاهش مصرف این ماده غذایی پرمصرف در میان اقشار کم‌درآمد جامعه خواهیم بود.

علت افزایش دو برابری قیمت برنج خارجی در یک سال اخیر، حذف تدریجی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات آن است. دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برنج، ارز نیمایی به آن اختصاص داد که اکنون بالای ۲۰ هزار تومان است. این در حالی است که نمایندگان مجلس در حال کار بر روی طرحی هستند که طبق آن دولت موظف می‌شود در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی، مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز نیمایی را به طور یارانه نقدی یا کالایی به مردم بازپرداخت کند. به نظر می‌رسد ضروری است سریع‌تر طرح مجلس تبدیل به قانون شود پیش از آن که برنج هم از سفره عمده اقشار جامعه به تدریج حذف گردد.

نمودار قیمت برنج خارجی در یک سال اخیر

بر اساس گزارش مرکز آمار، در بین مواد غذایی، بالاترین رشد قیمت به عدس مربوط است که در یک سال اخیر ۱۳۶درصد گران شده است. برنج خارجی با ۱۰۹ درصد، پرتقال با ۶۹درصد، خیار با ۶۷ درصد، لوبیاچیتی با ۶۶درصد، تخم‌مرغ با ۴۸ درصد، شکر با ۴۷درصد، سیب با ۴۴ درصد، موز با ۳۷ درصد و قند با ۳۷ درصد، دیگر مواد خوراکی هستند که رکورددار گرانی در یک سال اخیر بوده‌اند.

قیمت مواد غذایی (کیلوگرم/تومان)

ماده خوراکی

قیمت در مرداد ۹۸

قیمت در مرداد ۹۹

درصد افزایش

عدس

۹۸۴۰

۲۳۲۴۰

۱۳۶

برنج خارجی درجه یک

۸۷۰۰

۱۸۱۳۰

۱۰۹

پرتقال

۱۱۸۲۰

۱۹۹۶۰

۶۹

خیار

۳۴۴۰

۵۷۶۰

۶۷

لوبیاچیتی

۱۶۵۷۰

۲۷۵۵۰

۶۶

تخم مرغ

۹۲۸۰

۱۳۷۳۰

۴۸

شکر

۶۱۵۰

۹۰۷۰

۴۷

سیب درختی زرد

۹۲۸۰

۱۳۴۰۰

۴۴

موز

۱۲۶۷۰

۱۷۳۸۰

۳۷

قند

۷۸۲۰

۱۰۷۲۰

۳۷

چای خارجی بسته ۵۰۰ گرمی

۵۰۰۷۰

۶۶۳۸۰

۳۳

ماست پاستوریزه

۷۲۶۰

۹۵۲۰

۳۱

شیرپاستوریزه (یک لیتر)

۵۵۲۰

۷۲۲۰

۳۱

پنیرایرانی پاستوریزه (۵۰۰ گرمی)

۱۰۳۲۰

۱۳۴۱۰

۳۰

مرغ ماشینی

۱۴۵۱۰

۱۷۹۵۰

۲۴

برنج ایرانی درجه یک

۲۳۱۲۰

۲۷۰۵۰

۱۷

روغن مایع  (۹۰۰ گرمی)

۸۳۵۰

۹۳۱۰

۱۱

پیاز

۳۰۷۰

۳۳۵۰

۹

گوجه فرنگی

۳۵۵۰

۳۷۳۰

۵

کره پاستوریزه (۱۰۰ گرمی)

۴۶۳۰

۴۸۷۰

۵

گوشت گوسفند

۹۹۹۸۰

۱۰۳۳۷۰

۳

گوشت گاو یا گوساله

۸۹۳۶۰

۸۷۲۲۰

۲-

رب گوجه فرنگی

۲۱۹۱۰

۱۷۴۵۰

۲۰-

سیب زمینی

۶۱۴۰

۴۰۰۰

۳۵-

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ گرانی برنج قیمت برنج مرکز آمار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات یک سال اخیر برنج خارجی قیمت برنج مرکز آمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۲۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل و نقل عمومی رکورددار تورم در فروردین ۱۴۰۳/ خوراکی‌ها چقدر گران شدند؟

 با شروع سال جدید بسیاری از کالاها و خدمات مشمول قیمت‌گذاری جدید شدند. آن‌طور که داده‌های جدید مرکز آمار نشان می‌دهد، در فروردین امسال خدمات حمل و نقل عمومی در صدر تورم نقطه به نقطه نشسته تا بیشترین افزایش قیمت را در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته به ثبت برساند. چنان‌که در این ماه شاخص نقطه‌ای قیمت مصرف‌کننده خدمات حمل و نقل عمومی 54.8 درصد رشد کرده است. 

به گزارش تجارت نیوز، به نظر می‌رسد با توجه به مجوزهای اخیر افزایش کرایه تاکسی، اتوبوس و مترو و همچنین پیک تقاضای بلیت اتوبوس، قطار و هواپیما در نوروز، این رکوردشکنی اتفاق افتاده است.

تاثیر افزایش تقاضاهای نوروزی در بخش هتل و رستوران هم مشاهده می‌شود که تورم نقطه‌ای آن در فروردین در محدوده 45.6 ثبت شد تا بین 12 گروه‌ اصلی محاسبه‌شده صدرنشین باشد. 

تورم گروه اصلی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته 23.6 درصد ثبت شده است. اما در بخش‌های زیرمجموعه آن «ماهی‌ها و صدف‌داران» و «گوشت قرمز» به‌ترتیب با ثبت تورم 49 و 47 درصد جزو کالاهایی بوده‌اند که بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند. 

قیمت «روغن و چربی‌ها» که طی چند ماه گذشته روند نزولی به خود گرفته، در فروردین در مقایسه با اولین ماه سال گذشته افت 0.2 درصدی به ثبت رساند تا نقطه منفی ثبت‌شده در شروع سال 1403 باشد. 

در بین کالاها و خدمات مصرفی، تورم عیدانه در دیگر کالاهای پرتقاضای فروردین نیز مشهود بوده و گروه اصلی «پوشاک و کفش» نیز تورم نقطه‌ای 37.5 درصد به ثبت رسانده است. 

در فروردین 1403، تورم نقطه‌ای دخانیات 35 درصد و مبلمان و لوازم خانگی هم 29 درصد بوده است. 

گوشت قرمز رکورددار تورم سالانه

گرچه تورم سالانه خدمات حمل و نقل عمومی با ثبت شاخص 57.8 درصد، چشمگیر است، اما گوشت قرمز با تورم سالانه 80.7 درصد، همچون ماه‌های گذشته در فروردین نیز صدرنشین به حساب می‌آید. «ماهی‌ها و صدف‌داران» نیز با ایستادن روی شاخص 63.2 درصد بعد از گوشت قرمز قرار دارد. 

در بازه سالانه تورم پوشاک و کفش هم در محدوده 46 درصد ایستاده تا مشخص شود تورم این گروه طی 12 ماه سال جریان دارد و محدوده به یک ماه نمی‌شود. 

دخانیات نیز دیگر گروه مصرفی است که تورم آن بالای 40 درصد ثبت شده و در بازه سالانه شاخص تورم 41.5 درصد را نشان می‌دهد. 

حمل و نقل عمومی یک‌ ماه 7 درصد گران شد

نگاهی به گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد طی فروردین حمل و نقل عمومی رشد بیش از هفت درصدی قیمت را به ثبت رسانده است. 

در بازه ماهانه تنها تورم گروه سبزی‌ها با رسیدن به 9.4 درصد بالاتر از حمل و نقل عمومی ایستاد. در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها تورم دیگر زیرگروه‌ها چندان چشمگیر نیست و در بازه صفر تا 3.2 درصد قرار دارد. در جدول پایین تورم خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در سه دوره ماهانه، سالانه و نقطه‌ای مشاهده می‌شود. 

در این ماه دخانیات 2.3 درصد و پوشاک و کفش هم 2.4 درصد افزایش قیمت پیدا کرده‌اند. تورم هتل و رستوران هم در محدوده 2.6 درصد قرار دارد. تورم مبلمان و لوازم خانگی نیز روی 2.1 درصد ایستاده‌ است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • لوازم خانگی گران خواهد شد؟
  • بازار رمزارز‌ها / بیت‌کوین آماده شد
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار
  • حمل و نقل عمومی رکورددار تورم در فروردین ۱۴۰۳/ خوراکی‌ها چقدر گران شدند؟
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۵ ارديبهشت
  • آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان/ بیت کوین آماده شد
  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود