Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز در جلسه‌ای دو ساعته به صورت غیرعلنی مشکلات بازار به ویژه در بخش صنعت، فولاد و واردات مواد اولیه را بررسی کردند که خروجی این جلسه حکایت از اتخاذ تصمیماتی برای کنترل قیمت‌ها و همچنین کاهش نرخ ارز و تثبیت بازار بورس دارد اما آیا این اقدامات قیمت‌ها را کاهش خواهد داد یا نه؟

به گزارش تابناک، امروز مجلس میزبان علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت معدن و تجارت پشت درهای بسته بود تا دلایل گرانی ها و مشکلات حوزه صنعت، فولاد، واردات مواد اولیه صنعتی و بازار سرمایه با حضور وزیر تازه نفس بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با علنی شدن نشست پارلمان محمد باقر قالیباف رییس مجلس توضیح داد:« در این جلسه درباره مسائل اقتصادی با اولویت وزارت صمت در حوزه قیمت ها، تأمین و توزیع کالا و روش های آن و مسائل مربوط به فولاد و شرکت های فولادی با هماهنگی وزارت صنایع بحث و بررسی صورت گرفت و تصمیمات خوبی گرفته شد همچنین برای تأمین کالا و تهاتر و اصلاح روند صادرات و واردات و تأمین ارز نیز تصمیمات جدیدی اتخاذ شد.»

قالیباف این نکته را هم یادآور شد که در سه روز گذشته جلساتی با وزرای اقتصادی دولت برگزار و تصمیماتی گرفته شده که در نتیجه آن مطمئن هستیم شاهد تداوم کاهش نرخ ارز و تثبیت بورس خواهیم بود. توضیحاتی که در تکمیل آن محمد حسین فرهنگی سخنگوی هیات رییسه مجلس گفت:« در این جلسه نمایندگان بر لزوم ساماندهی زنجیره تولید و توزیع کالا تأکید کردند و بیشتر تمرکز بر مأموریت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت بود. البته معایب شبکه تولید و توزیع کالا و رفع آنها از جمله بروز مشکلاتی در زمینه ارز 4200 تومانی و گرانی نهادهای کشاورزی بیان شد تا با اتخاذ تدابیری در شبکه توزیع و تولید کالا و نظارت پذیری بیشتر در کنار برخورد با خاطیان و متخلفان وضعیت سامان پیدا کند.»

فرهنگی هم با اشاره به برگزاری جلسات با وزرای اقتصادی و روسای کمیسیون‌ها در چند روز تاکید داشت که این جلسات آثار مثبتی در بازار ارز داشته است؛ او درباره مشکلات حوزه فولاد نیز از تهیه گزارشی سخن گفت که قرار است هفته آینده در صحن علنی قرائت شود.

علیرضا سلیمی عضو دیگر هیات رییسه نیز اشاره ای به انتقادات نمایندگان از نفوذ دلالان در زنجیره توزیع کالا و تامین مواد اولیه همچون توزیع نهاده‌های دامی و خودرو داشت و گفت:« نفوذ دلالان در بخش خودرو باعث شده تا ورق فولاد و قطعات یک و نیم برابر قیمت به دست خودروسازان برسد که این مسأله تأثیر قابل توجهی در افزایش قیمت خودرو در کشور دارد.در واکنش وزیر صمت برنامه این وزارتخانه برای حذف دلالان و واسطه‌ها از زنجیره توزیع کالا و همچنین تأمین مواد اولیه را تشریح کرد و اینکه به زودی مردم نتیجه این اقدامات را لمس خواهند کرد.»

محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز به موضوع بررسی قیمت ‌گذاری در حوزه فولاد اشاره کرد و گفت:« قیمت‌گذاری فولادموجب بروز اشکالاتی در کشور شده که باید مورد بازنگری قرار گیرد که خوشبختانه توافق‌های خوبی با وزیر صمت حاصل شد.البته باید تلاش شود تا قیمت گذاری دستوری کنار برود چون نتیجه ای جزایجاد رانت و فساد در کشورندارد.»

همچنین امروز مجلس میزبان سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی بود تا گزارشی از فعالیت های ناجا ارائه شود. سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی کشور با این اطمینان به مردم که نیروی انتظامی برای استقرار و حفظ نظم و امنیت و احساس امنیت با تمام توان و ظرفیت در میدان است، گفت:« ماموریت های نیروی انتظامی تعطیل بردار نبوده و به صورت شبانه روزی است، ماموارن ناجا با داشتن نیروهایی جهادی، مردمی، هوشمند و مقتدر در خدمت امنیت جامعه اسلامی هستند. ماموریت‌های نیروی انتظامی تعطیل بردار نیست و ما فارغ از گرایش های جناحی و سیاسی به دنبال حفظ امنیت مردم هستیم.»

علاوه بر این نمایندگان مجلس ایرادات شورای نگهبان در طرح اختصاص قیر رایگان به راه‌های روستایی را اصلاح کرده و ناظران در مراکز آموزشی و پرورشی، کمیته هماهنگی اشتغال، نظارت بر معادن، شورای فرهنگ عمومی و هیات حل اختلاف در برخی استان‌ها را تعیین کردند.

دقایق پایانی صحن علنی نیز به بیان تذکرات نمایندگان اختصاص یافت که از جمله آن تذکر سیدنظام الدین موسوی نماینده تهران بود. او با انتقاد از عملکرد رییس جمهوری گفت:« آنچه بیش از تورم و گرانی روزافزون نرخ ارز، مسکن، سکه و خودرو با روان ملت بازی می‌کند، فرافکنی‌ها و دوقطبی‌سازی‌های بی‌بنیان شخص رئیس جمهور است.

یک روز می‌گوید ما در جنگ هستیم و هیچ‌کس نباید خلاف این شرایط سخن به میان آورد، روز دیگر با تحریف تاریخ، سازش را تئوریزه می‌کند. آقای رئیس جمهور، نه ما اهل تجاوز به دیگران هستیم و نه به واسطه نیروهای مسلح مومن و مقتدر کسی جرأت نگاه چپ به این مرز و بوم را دارد؛ آقای رئیس جمهور شما تئوریسین نیستید، شما مسئول امور اجرایی کشور هستید، جنگ و صلح طبق قانون اساسی مسئول و متولی دارد، شما به کار خود برسید.»

موسوی این را هم گفت که « مسئله اصلا بحث جنگ و صلح نیست، مسئله امروز کشور بحث عرضه، کارآمدی و داشتن برنامه و ایده و انگیزه برای حل مشکلات است که ظاهرا در خوان شما تحفه‌ای نایاب است پس نجابت مردم و صبر استراتژیک نمایندگان آنها را به چیز دیگری تعبیر نکنید؛ آقای رئیس جمهور حالا که نمی‌توانید گامی برای بیرون رفت از مشکلات خودساخته بردارید حداقل چند صباحی دم فرو بندید و بیش از این نمک بر زخم ملت نپاشید.»

منبع: تابناک

کلیدواژه: چالش مومو استیضاح رئیس جمهور تحریم های تسلیحاتی انسولین علائم کرونا پالس مثبت ازار سرمایه کاهش قیمت ها چالش مومو استیضاح رئیس جمهور تحریم های تسلیحاتی انسولین علائم کرونا نیروی انتظامی توزیع کالا مواد اولیه رئیس جمهور قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۵۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا،  دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور،  محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی،  سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن،  حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد، بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را  به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت‌وگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست، گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

شایان ذکر است؛ در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • توزیع کالا درآذربایجان غربی نیازمند مدیریت است
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید
  • در سال ۱۴۰۳ نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم/ رشد اقتصادی هم بالا نخواهد رفت
  • ۱۶۱ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد
  • پالس مثبت برای حل مشکل یحیی گل‌محمدی
  • توزیع رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی با دلار چند نرخی!