Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-26@09:50:53 GMT

خطر بایدن برای ترکیه اردوغان و لیر

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۷۹۰۱

خطر بایدن برای ترکیه اردوغان و لیر

ترکیه در صورت انتخاب جو بایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا بیشتر از سایر کشورها ضرر می‌کند زیرا انتظار می‌رود موضع ایالات متحده در برابر مداخلات نظامی خارجی رجب طیب اردوغان و همکاری نزدیکتر با روسیه را سخت‌تر کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز،‌ سرمایه‌گذاران و تحلیلگران می‌گویند، در صورتی که کاخ سفید جو بایدن ماشه اعمال تحریم‌هایی که از مدت‌ها پیش تهدید آن وجود داشت و به خرید موشک‌های اس-۴۰۰ از روسیه مرتبط می‌شود، بکشد، لیر ترکیه آسیب‌پذیر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واشنگتن این سامانه‌های روس را تضعیف‌کننده دفاع ناتو می‌داند.

آزمایش یک سامانه اس-۴۰۰ در روزهای گذشته با واکنش انتقادی وزارت خارجه آمریکا و پنتاگون همراه شد. سناتورهای جمهوری‌خواه و دموکرات ارشد هم خواستار اعمال تحریم‌هایی شدند که می‌تواند اقتصاد بحران‌زده ترکیه را که طی این سال‌ها دو رکود را تجربه کرده، گرفتارتر کند.

رجب طیب اردوغان،‌ رئیس‌ جمهوری ترکیه احتمال چنین ریزشی را کم‌اهمیت دانسته و به انجام اقداماتی در تقابل با تحریم‌ها وعده داده است. تهدیدهای آمریکا تاکنون راه به جایی نبرده است چرا که ترامپ با مجازات اردوغان مخالف است و هر از گاهی با او در تماس است و ابراز امیدواری می‌کند که مذاکرات این مساله را حل و فصل کنند. تهدید به تحریم ترکیه از اواسط ۲۰۱۹ که مسکو انتقال این تسلیحات را به آنکارا آغاز کرد، شنیده می‌شود.

اردوغان از روابط گرمش با ترامپ، برای نمایش قوای نظامی در سوریه، لیبی، شرق مدیترانه و به تازگی هم در قره‌باغ سود می‌برد و در سال‌های اخیر برخی شکاف‌ها را که حاصل عقب‌نشینی آمریکا از این منطقه است، پر می‌کند.

اما این روابط ممکن است در صورت پیروزی بایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات سوم نوامبر، تغییر کند. بایدن ماه دسامبر در سخنانی که انتقاد آنکارا را برانگیخت، از رویکرد جدیدی در قابل اردوغان "خودکامه" حمایت کرد و نسبت به همکاری نزدیک ترکیه با روسیه ابراز نگرانی کرد.

جو بایدن در روزهای اخیر صحبت‌ ویژه‌ای در رابطه با این مساله نداشته است و کمپین او به درخواست برای اظهارنظر واکنش نشان نداد. او در دستور کاری خود از تمام کشورهای عضو ناتو خواسته است تا بار دیگر به مسوولیت‌های خودشان به عنوان اعضای یک "ائتلاف دموکراتیک" متعهد شوند.

لیر ترکیه امسال با کاهش ۲۴ درصدی ارزش خود به پایین‌ترین حد رسید و به گفته سرمایه‌گذاران، بخشی از آن بابت خطر روی کار آمدن بایدن است. هرگونه بازگشت قاطع دارایی‌های ترکیه ممکن است تا بعد از انتخابات نوامبر و اینکه کاخ سفید تصمیم بگیرد که آیا ترکیه را تحریم کند و اینکه چگونه چنین کاری صورت بگیرد، به تعویق بیفتد.

راجر کلی، اقتصاددان منطقه‌ای سرشناس در بانک اروپا برای بازسازی و توسعه می‌گوید: پیروزی بایدن مطمئناً خطر تحریم‌های ایالات متحده را افزایش می‌دهد ... و مطمئناً شما از بازگشت به یک بازار مالی از قبل ناپایدار که تحت تأثیر این پاندمی قرار گرفته است، اضطراب خواهید داشت.

لینک کوتاه: asriran.com/0039kP

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: بایدن ترکیه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۷۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم تحریم های واشنگتن علیه تهران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ادعاهای ضد ایرانی اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا  دو شرکت و چهار فرد را که در فعالیت های مخرب سایبری به نمایندگی از فرماندهی سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دست داشتند، تحریم کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی مدعی شد: این بازیگران بیش از ده ها شرکت آمریکایی و نهادهای دولتی را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ و بدافزارها، هدف قرار دادند.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، در ارتباط با اقدام امروز، وزارت دادگستری آمریکا و دفتر تحقیقات فدرال یک کیفرخواست علیه این چهار نفر به دلیل نقش آنها در فعالیت های سایبری علیه نهادهای آمریکایی را منتشر می کند.

برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: بازیگران سایبری مخرب ایرانی در یک کارزار هماهنگ و چند جانبه به هدف قرار دادن شرکت ها و نهادهای دولتی آمریکا با هدف بی ثبات کردن زیرساخت های حیاتی ما و آسیب رساندن به شهروندان ما ادامه داده اند.

او گفت: آمریکا به استفاده از تمام اختیارات دولت خود برای افشا و مختل کردن عملیات این شبکه ها ادامه خواهد داد.

شرکت مهرسام اندیشه ساز نیک، شرکت داده افزار آرمان، علیرضا شفیع نسب، رضا کاظمی فر رحمان، حسین محمد هارونی و کمیل برادران سلمانی از جمله شرکت ها و افرادی هستند که امروز تحریم شدند.

وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم ادعاهایش افزود: «بازیگران سایبری ایرانی با استفاده از طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های مخرب سایبری، از حملات باج‌افزار علیه زیرساخت‌های حیاتی گرفته تا  فیشینگ و دیگر  اقدامات علیه افراد، شرکت‌ها و نهادهای دولتی، به هدف قرار دادن آمریکا  ادامه می‌دهند.»

این نهاد آمریکایی و اجرا کننده فشارهای اقتصادی واشنگتن علیه تهران مدعی شد: «شاخه سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، یکی از سازمان‌های دولتی ایران که پشت فعالیت‌های مخرب سایبری است، از طریق یک سری شرکت‌های سوری برای هدف قرار دادن  آمریکا و چندین کشور دیگر فعالیت می کند. اگرچه مدیریت شرکت و کارمندان آنها  می‌دانند که عملیات آنها از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پشتیبانی می‌کند، اما بسیاری از مردم ایران نمی‌دانند که برخی از شرکت‌ها در ایران، مانند مهرسام اندیشه ساز نیک، به‌عنوان شرکت‌های سوری برای حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده می‌شوند. مردم ایران باید بدانند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شرکت های خصوصی و کارکنان آنها برای رسیدن به اهداف غیرقانونی استفاده می کند.»

دولت بایدن از نخستین روز سال ۱۴۰۳ هجری شمسی به بهانه های مختلف جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است.

دولت دموکرات جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه با تحریم‌های پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر، در راستای سیاست‌های شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • اسرائیل در تلاش برای لغو دیدار بایدن و اردوغان است
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • تحریم های جدید ضد ایرانی دولت بایدن
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند