Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@14:08:12 GMT

واکنش علمای قم به حملات غیرمنصفانه اخیر به دولت

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۸۵۹۸

واکنش علمای قم به حملات غیرمنصفانه اخیر به دولت

به گزارش ایرنا، این شخصیت های علمی حوزوی در گفتگوهای جداگانه با خبرنگار ایرنا، همچنین از قوای سه گانه، مسوولان و دستگاه ها و نهادهای کشور خواستند با وحدت و همدلی نسبت به رفع مشکلات کشور و خارج کردن مردم از گرفتاری های معیشتی چاره اندیشی کنند.

* هجمه‌ به دولت در این شرایط سخت، بی‌انصافی است

آیت الله سید محمد سجادی از اساتید برجسته و فقهای حوزه علمیه قم گفت: در شرایطی که دولت به دلیل مواجهه با بیماری کرونا از یک طرف و محاصره و تحریم های اقتصادی دشمنان اسلام و انقلاب از سوی دیگر، در وضعیت بسیار سخت و دشواری قرار گرفته، برخی هجمه ها، تخریب ها، تهمت ها و اظهارنظرها، بی انصافی و به ضرر کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو سابق دیوان عالی کشور روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: بالاخره امروز دولت هم باید مریض داری کند و هم نان و مایحتاج مردم را تامین نماید، خداوند راضی نیست که عده ای با سنگ اندازی و برخی اظهارنظرها، اجازه ندهند با آرامش کار خود را انجام دهد.

آیت الله سجادی در ادامه گفت: خداوند متعال در قران کریم همه مومنان را به وحدت، همدلی، دوری از اختلاف، نزاع و اهانت به همدیگر دعوت می کند و اگر ما از این دستور الهی تخطی کنیم مورد نفرین واقع خواهیم شد.

رئیس موسسه تحقیقاتی و پژوهشی سید مصطفی خمینی (ره) گفت: شرایط امروز به گونه ای است که یک سخن یا موضع گیری به سرعت در سراسر جهان منعکس و بازتاب پیدا می کند، بنابراین مقامات و مسوولان باید در سخن گفتن، موضع گیری و حتی انتقادات خود نسبت به هم، دقت لازم را داشته باشند که دشمنان اسلام و انقلاب از این شرایط سوء استفاده نکنند.

وی ادامه داد: هر اندازه که مقام و مسئولیت افراد بالاتر و مهمتر باشد به همان میزان، مسئولیت او نیز بیشتر و بازتاب سخنان و مواضع او نیز وسیع تر خواهد بود، بنابراین همه باید در موضع گیری و سخنانی که مطرح می کند هوشیار باشند که باعث سوء استفاده دشمنان نشود.

آیت الله سجادی با اشاره به نامه مهم حضرت امام رضا (ع) به حضرت عبدالعظیم حسنی گفت: این نامه سرشار از پند و اندرزهایی است که امروز باید چراغ راه ما باشد و اگر از این دستورات عبور نماییم مورد نفرین حضرت قرار خواهیم گرفت.

وی گفت: امام رضا (ع) به حضرت عبدالعظیم حسنی می فرمایند" به دوستان و شیعیان ما در منطقه سلام برسانید و بگویید که شیطان را درون خود راه ندهند، آنها را به راستگویی و امانتداری و سکوت در برخی جاها امر کن".

آیت الله سجادی اظهار داشت: مطابق اظهار نظر حضرت امام رضا (ع)، برخی موضع گیری ها و سخنان باعث اضطراب درون جامعه و مردم و در عین حال سوء استفاده دشمنان خواهد شد، بنابراین در خیلی جاها امر به سکوت کردند.

وی گفت: حضرت در ادامه به حضرت عبدالعظیم حسنی می فرمایند" شیعیان ما را از جدال ها و حرف هایی که ممکن است باعث تشنج در جامعه شود برحذر  دار و با هم دوست شوند، اگر با هم مهربان باشید و جدال و توهین نکنید به من( امام رضا) نزدیک می شوید، مبادا، زمانی برسد که همدیگر را متلاشی و به تهمت زدن و لعن و نفرین همدیگر مشغول شوید".

آیت الله سجادی تصریح کرد: حضرت در ادامه می فرمایند" من قسم یاد کردم اگر از شیعیان من کسی چنین کاری کند و به همدیگر تهمت بزنند، من آنها را نفرین خواهم کرد"

وی گفت: حضرت تاکید می کند که اگر شیعان من به جان هم بیفتند، همدیگر را تخریب و تضعیف کنند و به هم تهمت و افتراء ببندند، آبروی همدیگر را ببرند، و یا یکی از دوستان ما را به خطر انداخته و به تعبیری حال او را بگیرند، آنها را نفرین می کند که در دنیا و آخرت به شدیدترین عذاب ها گرفتار شوند.

آیت الله سجادی اظهار داشت: ما هم امروز باید مراقب باشیم در سخنرانی کردن و مواضع خود از عدالت خارج نشویم، ما مدعی هستیم که سیاست ما عین دیانت ماست و به گونه ای نباشد که ما در سیاست از دین خدا، قرآن کریم، سیره پیامبر اسلام (ص)، ائمه معصومین (ع) و راه و روش امام راحل و رهبر معظم انقلاب خداحافظی کنیم.

وی ادامه داد: وقتی رهبر معظم انقلاب توصیه می کنند که در جامعه اختلاف نکنید، وحدت داشته باشید، به همدیگر کمک کنید، چرا برخی جلوتر از ایشان حرکت می کنند؟ عده ای اگر کمکی به نظام نمی کنند حداقل در شرایطی که کشور در مقابل تحریم ها و محاصره اقتصادی است، با موضع گیری های خود، دل دشمنان انقلاب را شاد نکنند.

آیت الله سجادی گفت: ما هم اگر یکدیگر را متهم و تخریب کنیم، به صورت قطعی، مشمول نفرین حضرت امام رضا (ع) خواهیم شد.

وی ادامه داد: دولت در شرایط کنونی هم در زمینه تحریم های اقتصادی و بیماری کرونا با مشکلات زیادی مواجه شده و باید هم بیمارستان ها را تجهیز و بیماری را کنترل کند و هم مشکلات اقتصادی مردم را برطرف نماید، در این شرایط  بی انصافی است که برخی حمله و هجمه کنند و اجازه ندهند دولت کار خود را انجام دهد و باید به خداوند پناه ببریم.

آیت الله سجادی تصریح کرد: این دولت، بدترین شرایط  و زمان ممکن قرار گرفته، به گونه ای که هم باید مریض داری کند و هم نان مردم را بدهد، خداوند رضایت ندارد که سنگ اندازی کنیم و اجازه ندهیم کار خود را انجام دهد.

* امروز تضعیف دولت در واقع تضعیف نظام است

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه نقد دولت باید منصفانه و عالمانه باشد، نه تخریبی و دشمن شاد کن، گفت: در این شرایط، تضعیف دولت، در حقیقت تضعیف نظام است.

آیت الله سید محمد غروی روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: در این شرایط سخت، ورود کردن در مسائل سیاسی و مناقشه هایی که به تضعیف دولت می انجامد، در حقیقت تضعیف نظام است و با توجه به اینکه چند ماهی بیشتر از عمر دولت نمانده است، باید همه در این مدت دست به دست هم داده و التیام بخش دردها، و سختی ها و مشکلات مردم باشند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: لازم است هم دولتمردان در ادبیات، سخنان، و لوازم این سخنان خود دقت داشته باشند و هم تحلیل هایی که دیگران روی این سخنان دارند با دقت صورت گیرد که زمینه را برای یکسری مناقشات و گفت وگوهای سیاسی و غیرسیاسی در کشور فراهم نکند.

وی ادامه داد: امروز مردم ما به دلیل تحریم های ظالمانه دشمنان و ویروس کرونا با مشکلات زیادی مواجه شدند، بنابراین همه مسولان باید با وحدت وهمدلی و دوری از مناقشات سیاسی دست به دست هم داده و از فشارهایی وارد شده برمردم بکاهند.

آیت الله غروی اظهار داشت: کسانی که مسولیت دارند اعم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سایر افراد، نباید به  گونه ای اظهار نظر کنند که دشمنان تصور کنند خدای ناکرده  مشکلات و سختی های اقتصادی در ایران چنان فشار آورده که حتی روی مسائل سیاسی هم تاثیر گذاشته است و فکر کنند می توانند شکاف در جامعه و نظام ایجاد کنند.

وی ادامه داد: اگر کسانی نقد و انتقادی به دولت دارند باید آن را به صورت عالمانه مطرح کنند و به گونه ای عمل نکنند که به کسی توهین و یا دولت به شکلی تضعیف شود.

وی با بیان اینکه امروز باید خویشتن داری کنند و تلاش در جهت حل مشکلات مردم باشد، گفت: برای عبور از این گردنه سخت باید همه وحدت داشته باشیم و خداوند از اتحاد و همدلی بیشتر رضایت دارد.

آیت الله غروی ادامه داد: اظهار نظر برخی نمایندگان مجلس جای تاسف دارد که اینگونه تند و تیز و با ادبیات بد برخورد می کنند، این مواضع در دنیا و رسانه های بیگانه بازتاب پیدا کرده و تنها دشمنان اسلام و آمریکا و صهیونیسم شاد می شوند.

وی اظهار داشت: ما در شرایط خاصی قرار داریم که از یک طرف فشار تحریم های دشمنان انعکاس و آثار خاصی در کشور داشته و از سوی دیگر به مردم بویژه قشرهای ضعیف فشار زیادی وارد شده و این امروز ملموس است.

وی گفت: ویروس کرونا هم محدودیت های خاصی برای مردم و کسب کار و اقتصاد ایجاد کرده و در این زمینه  باید همه دست به دست هم دهند تا مشکلات مردم را تا جایی که می توانند حل کنند تا این فشار بر مردم کاهش یابد.

*قاطبه علمای حوزه به حرکت‌های افراطی اخیر علیه دولت انتقاد دارند

عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با بیان اینکه مجلس باید با دولت همکاری و با کمک همدیگر مشکلات را حل کنند، گفت: متاسفانه مجلس یازدهم تاکنون نه تنها با دولت انگونه که باید همکاری نکرده، بلکه در برابر دولت قرار گرفت و  مشکلات مردم بیشتر شد و قاطبه علما و عقلای  حوزه های علمیه از حرکت های افراطی اخیر استقبال نمی کنند، بلکه انتقاد هم دارند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی فاضل میبدی روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد: وضعیت امروز کشور بویژه وضعیت ارز، تورم و گرانی تنها مشکل دولت نیست، چرا که دولت تنها کشور را اداره نمی کند بلکه سایر قوا و نهادهای دیگر نیز هستند و اینکه ما تنها رئیس جمهور را زیر سوال ببریم، به نظرم، جفا است.

*واکنش به تهدید رئیس جمهور

وی همچنین به تهدید رئیس جمهور توسط رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: من بر این باورم که رئیس کمیسیون امنیت ملی در جایگاه خودش قرار نگرفته است، کسی که در راس جایگاه حساسی مانند کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قوه مقننه قرار می گیرد، باید شخصیتی حقوقی، آرام و معتدل باشد.

فاضل میبدی تصریح کرد: طرح مباحثی مانند اعدام، قتل و وارد شدن در دعواهای سیاسی و جناحی از سوی یک روحانی آن هم در راس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، چنین در اذهان وانمود می کند که راه های تعقل، خرد و عقلانیت در کشور بسته شده و باید به سمت جدل، حرکت های احساسی، افراط گرایانه و عصبانیت حرکت کرد.

عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم یادآورشد: حرکت های افراط گرایانه و احساسی به اندازه کافی به کشور ما ضربه های زیادی وارد کرده است و اگر برخی مشکلی با رئیس جمهور دارند باید عاقلانه، عالمانه و منطقی آن را در میان بگذارند نه با تهدید به اعدام و قتل.

*افراطی گری در مجلس یازدهم

فاضل میبدی گفت: متاسفانه در مجلس فعلی خرد و عقلانیت کمتری دیده می شود، هر چند برخی نمایندگان زحمت کش و معقولی در این مجلس حضور دارند که برای رفع مشکلات کشور تلاش می کنند، ولی با وجود این افرادی که بحث اعدام، قتل، مرگ و مباحثی از این قبیل را مطرح می کنند، این مجلس راه به جایی نمی برد.

وی ادامه داد: مجلس باید با دولت همکاری و با کمک همدیگر مشکلات را حل کنند، ولی مجلس تاکنون نه تنها با دولت همکاری نکرده بلکه متاسفانه  در برابر دولت قرار گرفت و مشکلات مردم بیشتر شد.   

                       

*انتقاد از برخی وزیران و معاونان دولت

فاضل میبدی اظهار داشت: بنده هم به آقای روحانی انتقاد دارم و براین باورم که برخی از وزیران و معاونان وی در جایگاه خود قرار نگرفتند، ضعیف عمل کردند، و یا عمکرد خوبی نداشتند و حتی بانک مرکزی باید بهتر اداره می کرد ولی کشور را تنها قوه مجریه اداره نمی کند.

وی ادامه داد: مگر چند درصد اقتصاد دست قوه مجریه است؟ قوه قضائیه و مقننه و برخی نهادهای انتصابی دیگر نیز هستند و به سهم خود در وضعیت امروز کشور مقصر هستند، در سیاست خارجی علاوه بر دولت نهادهای دیگر هم هستند، اینها خود مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم.

*مشکلات ناشی از ملحق نشدن ایران به FATF

فاضل میبدی با اشاره به تصویب نشدن برخی لوایح مرتبط با الحاق ایران به گروه ویژه تامین مالی علیه پولشویی و تروریسم (FATF) در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام دست رئیس جمهور نیست که این لوایح را تصویب کند، وقتی تصویب آن را خلاف شرع می دانند، معلوم است با مشکل برخورد می‌کنیم، برخی کشورهای دنیا امروز در این زمینه با ما مشکل دارند، شاید به ظاهر بتوان دارو را وارد کرد که امروز متاسفانه بیماری‌های دیابتی نیز با مشکل مواجه هستند، ولی ارز مربوطه را نمی توان انتقال داد و بانک های ما نیز برای مراودات مالی و بانکی با مشکل مواجه هستند.

*دولت تنها مقصر نیست

وی ادامه داد: بر این باورم که دولت تنها مقصر وضع امروز کشور نیست، باید سایر قوا هم پاسخگو باشند، برخی تصور می کنند مشکل ما اقتصادی است نه سیاسی، در حالیکه اشتباه می کنند، کشور اگر راه حل سیاسی داشته باشد مشکلات اقتصادی هم برطرف می شود.

فاضل میبدی در ادامه گفت: ممکن است در حوزه علمیه  برخی طلاب و یا اعضای جبهه پایداری  از حرکت های افراطی گری که امروز شاهد هستیم، حمایت کنند ولی قاطبه علما و عقلای  حوزه های علمیه از حرکت های افراطی اخیر استقبال نمی کنند، بلکه انتقاد هم دارند.

وی ادامه داد:در گذشته در حوزه عده ای هم از احمدی نژاد حمایت می کردند و حتی در مدرسه فیضیه شعار هم می دادند، ولی نهایت چه شد و کار آنها به کجا کشید؟ متاسفانه بخشی از حوزه از دست خردمندان و مراجع و بزرگان حوزه خارج است و آنها هر کاری که می خواهند انحام می دهند ولی همه حوزه اینگونه نیست.

*مسوولان در نقد و انتقاد، ادب و حریم همدیگر را رعایت کنند

 استاد سطح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به این که همه مردم ایران سوار یک کشتی هستند، از مسوولان کشور خواست در انتقادات خود ادب را رعایت و حریم همدیگر را حفظ کنند.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد صادق علم الهدی روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: مردم تماشاگر و  نظاره گر صحنه ها هستند، باید انتقادات را به بهترین وجه ممکن و به نحو احسن نسبت به همدیگر مطرح کنند، نباید اجازه دهیم با غلبه برخی احساسات و منافع سیاسی، درد مردم از آنچه هست، بیشتر شود.

وی از مسوولان نظام خواست به تاسی از بزرگان دینی از حرکات احساسی در نقد و انتقادات و اظهارنظرها پرهیز کنند.

علم الهدی اظهار داشت: قاطبه علمای حوزه و مراجع تقلید سعی دارند به دور از احساسات حرف بزنند و از روی منطق و مطابق با  موازین عقلی و شرعی موضع گیری کنند، به همین دلیل زود اظهار نظر نمی کنند، و تند حرف نمی زنند و معمولا  تا به عمق مطلب و واقعیت پی نبرند اظهار موضع نمی کنند، این را به ما هم یاد دادند.

وی از مسوولان خواست با وحدت و همدلی به سمت رفع مشکلات مردم گام بردارند./

برچسب‌ها حوزه علميه مجتبی ذوالنوری قم اختصاصی ایرنا حسن روحانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه مجتبی ذوالنوری قم اختصاصی ایرنا حسن روحانی حوزه علميه مجتبی ذوالنوری قم اختصاصی ایرنا حسن روحانی اخبار کنکور کمیسیون امنیت ملی حرکت های افراطی آیت الله سجادی حوزه علمیه قم مشکلات مردم فاضل میبدی رئیس جمهور گونه ای موضع گیری اظهار نظر امام رضا تحریم ها باید هم دولت هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۸۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باقری در نشست بریکس چه گفت؟

آفتاب‌‌نیوز :

«علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه و در نشست معاونان وزرای امور خارجه و نمایندگان ویژه کشور‌های عضو گروه بریکس با موضوع بررسی تحولات منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا، ایفای نقش این گروه برای توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی را خواستار شد و گفت «چگونگی و کیفیت نقش‌آفرینی تک‌تک کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی در رابطه با بحران‌آفرینی‌های رژیم اسرائیل و موضعی که در این خصوص اتخاذ می‌کنند، مؤثر بوده و در تاریخ نیز ثبت و ضبط خواهد شد».

باقری در ادامه گفت: «از این رو، اعضای سازمان بریکس نیز می‌بایست اراده سیاسی و عملی خود را برای توقف کامل حملات به مردم و زیرساخت‌های غیرنظامی در نوار غزه، توقف فوری، کامل و پایدار حملات علیه غزه، ارسال سریع کمک‌های بشردوستانه به ویژه مواد غذایی، تجهیزات پزشکی، دارو و درمان به سراسر نوار غزه و به میزان کافی، خروج کامل نظامیان اشغالگر از نوار غزه و کمک جامعه جهانی به بازسازی تخریب‌های گسترده صورت گرفته در این منطقه را در اولویت فعالیت‌های و اقدامات خود قرار دهند».

او با قدردانی از مواضع دولت آفریقای جنوبی در طرح دعوا علیه رژیم صهیونیستی نزد دیوان بین‌المللی دادگستری به جهت ارتکاب جنایت نسل‌کشی، از کشور‌های عضو بریکس خواست ضمن حمایت قاطع از این اقدام، راهکار‌های حقوقی لازم برای فعال‌سازی دیوان کیفری بین‌المللی برای رسیدگی به این جنایات را نیز در دستور کار خود قرار دهند.

معاون وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد که «تجربه ۲۰۰ روز گذشته جنایت و تجاوزگری رژیم صهیونیستی نشان داده است که ملت فلسطین از بین رفتنی نیست و مردم غزه ثابت کرده‌اند که در تقابل با بمب اسرائیلی، این کودک فلسطینی است که برنده است».

باقری کلید برقراری ثبات و آرامش در منطقه از لبنان گرفته تا عراق و دریای سرخ را توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‌دفاع و بی‌پناه غزه خواند.

او در ادامه گفت: «در برهه کنونی، تمرکز ما باید بر روی دستیابی به توقف کامل و پایدار حملات رژیم صهیونیستی برای کاهش فاجعه انسانی در نوار غزه و گسترش ارسال کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی به داخل غزه و حمایت قاطع از فعالیت سازمان‌های بشردوستانه به ویژه آنروا باشد. در این راستا، تنها موضع‌گیری و بیانیه کفایت نمی‌کند و باید اقدامات عملیاتی مؤثر و قاطع برای تمکین رژیم صهیونیستی به خواست جامعه جهانی در دستور کار قرار گیرد».

باقری با اشاره به گذشت بیش از ۶ ماه از حملات رژیم صهیونیستی به غزه گفت: «در این مدت بیش از ۳۴ هزار نفر از مردم غزه جان خود را در نتیجه حملات وحشیانه این رژیم از دست داده‌اند که دو سوم آن‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. بیش از ۷۰ درصد زیرساخت‌های حیاتی در نوار غزه از جمله بیمارستان‌ها، مراکز آموزشی، مساجد و کلیساها، ساختمان‌های مسکونی و شبکه‌های خدمات رسانی، تخریب یا آسیب جدی دیده‌اند و حدود دو میلیون نفر از ساکنان غزه آواره شده‌اند. وضعیت انسانی در این منطقه به بحرانی‌ترین شرایط ممکن رسیده است».

وی ادامه داد: «در حال حاضر، ساکنان غزه به ۲ دسته تقسیم می‌شوند: آن‌هایی که جان خود را در نتیجه حملات و تجاوزات مستقیم ارتش صهیونیستی از دست داده و می‌دهند و آن‌هایی که در نتیجه گرسنگی، ممنوعیت ورود نیاز‌های حیاتی، پزشکی و در واقع به جهت تنبیه دسته جمعی با هدف نسل کشی، توسط رژیم اسرائیل در حال مرگ تدریجی هستند».

باقری با تاکید بر این نکته که «صلح و امنیت منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در سایه معضل اساسی و بنیادین اشغالگری، نقض گسترده حقوق بشر، جنایت جنگی و نسل‌کشی اعمالی از سوی رژیم صهیونیستی به مخاطره افتاده است»، گفت: «جمهوری اسلامی ایران معتقد است صلح، ثبات و امنیت کامل و حقیقی در منطقه تا زمان رفع کامل اشغال و اعمال حق بنیادین تعیین سرنوشت مردم فلسطین محقق نخواهد شد».

معاون وزیر امور خارجه ایران افزود: «از همین رو، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کنشگر مسئول و فعال و حامی صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، از چند سال قبل ابتکار دموکراتیک خود را ارائه نموده است که بر اساس این طرح ثبت شده در دبیرخانه سازمان ملل، برگزاری همه پرسی ملی در سرزمین فلسطین با مشارکت ساکنان حقیقی و اصلی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی جهت تعیین سرنوشت خویش و تعیین نظام سیاسی آینده فلسطین است. متأسفانه آنچه که هم اکنون در نوار غزه از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل در حال انجام است، ایجاد شرایط فروپاشی اجتماعی در غزه است».

باقری در ادامه اشاره کرد که «اقدامات رژیم صهیونیستی برای غیرقابل سکونت کردن نوار غزه به اشکال مختلف اعم از کشتار غیرنظامیان، عدم تأمین نیاز‌های اولیه و حیاتی، تخریب خانه‌ها، بیمارستان‌ها و سایر زیرساخت‌ها با بمباران‌های گسترده و کور و تبدیل غزه به یک زمین سوخته با هدف اجبار جامعه فلسطینی به کوچ و خروج از سرزمین مادری‌شان صورت می‌گیرد».

او، این اقدامات رژیم صهیونیستی را نقض آشکار تمامی قواعد و اسناد بین‌المللی و معادل جنایت جنگی و مصداق عملی نسل‌کشی دانست و گفت: این اقدامات باید هر چه سریع‌تر از سوی محاکم قضایی بین‌المللی، منطقه‌ای و ملی مورد تعقیب کیفری قرار گیرند.

معاون وزیر امور خارجه ایران با اشاره به تلاش غرب برای توجیه جنایات ضدبشری رژیم صهیونیستی ذیل اصل حق دفاع مشروع، این توجیه حامیان رژیم صهیونیستی را از لحاظ حقوقی و بین‌المللی کاملا مردود توصیف کرد و گفت: «اصل دفاع مشروع به لحاظ حقوقی مشمول قدرت اشغالگر نمی‌شود و اسرائیل به عنوان یک عنصر اشغالگر، وفق همه موازین وقطعنامه‌های بین‌المللی وظایف مشخصی برای محافظت و حمایت از مردم تحت اشغال خویش دارد».

باقری با اشاره به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان سفارت ایران در دمشق گفت: «پس از جنایت کم‌سابقه و متخلفانه رژیم اسرائیل علیه سفارت کشورمان در سوریه، حق دفاع مشروع برای جمهوری اسلامی ایران نیز محفوظ بوده و بر این اساس، رژیم اشغالگر پاسخ جنایت خود در دمشق را در اراضی اشغالی فلسطین دریافت کرد».

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دولت انتقالی هائیتی در بحبوحه آشوب باندهای خلافکار آغاز به کار کرد
  • باقری در نشست بریکس چه گفت؟
  • ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • حماسه قرآنی روستای چارک گویای ایمان استوار مردم استان بوشهر است
  • واکنش عجیب و رازآلود همسر مهدی قایدی به شایعات اخیر؛ مخاطب ستاره معصومی کیست؟
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • حمایت علمای اهل سنت خاش از عملیات تنبیهی وعده صادق
  • بیشتر قربانیان حملات اخیر اسرائیل زنان و کودکان بودند
  • واکنش سازمان ملل به کشف گور جمعی در خان یونس