Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه حدود پنج سال از اجرای قانون جامع حدنگار (کاداستر) در کشور می‌گذرد، گفت: در این رابطه تمامی مجموعه‌های متولی باید پای کار بیایند و دیگر هیچ توجیهی برای انجام نشدن این طرح پذیرفته نیست. خبرگزاری میزان - سید محمد هاشمی مقدم، معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در مراسم معارفه مدیرکل ثبت اسناد و املاک کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: حدود پنج سال از اجرای قانون جامع حدنگار (کاداستر) در کشور می‌گذرد و در این رابطه تمامی مجموعه‌های متولی باید پای کار بیایند و دیگر هیچ توجیهی برای انجام نشدن این طرح پذیرفته نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه خاطرنشان کرد: به نتیجه رسیدن این طرح نیازمند همکاری همه حوزه‌ها با سازمان ثبت است و انتظار داریم همه دستگاه‌ها از جمله منابع طبیعی و امور اراضی با جدیت پای کار باشند و چنانچه دستگاهی هم در این زمینه همکاری مؤثری نداشته باشد به عنوان ترک فعل قابل پیگیری خواهد بود.

وی با اشاره به محور‌های مورد تأکید رییس قوه قضاییه در طرح تحول قضایی و همچنین برنامه عملیاتی دکتر خداییان معاون رییس قوه قضاییه و رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: اجرای کامل طرح کاداستر یکی از مهمترین برنامه‌های مورد تأکید است و سازمان ثبت از سال ۱۳۹۴ مکلف شده ظرف مدت پنج سال این طرح را به سرانجام برساند که متأسفانه با وجود مشکلات و کمبود‌هایی همچون بودجه، کمبود نقشه بردار و کم کاری برخی دستگاه‌ها در اجرای تکالیف قانونی خود، این طرح تاکنون تنها ۲۰ درصد پیشرفت در تثبیت مالکیت‌ها داشته است.

وی افزود: امیدواریم با برون سپاری‌های صورت گرفته که در برخی از استان‌ها آغاز شده و استفاده از توان نیرو‌های متخصص هرچه زودتر بتوانیم جشن تکمیل این طرح بزرگ ملی را شاهد باشیم.   بیشتر بخوانید: با اجرای طرح کاداستر امور شفاف می‌شود هاشمی مقدم اجرای اسناد رسمی را دیگر برنامه مهم سازمان ثبت عنوان کرد و گفت: ادارات و دوایر اجرای اسناد رسمی سازمان ثبت یکی از بازو‌های توانمند دستگاه قضایی هستند و با ارتقایی که در سال‌های اخیر در سامانه الکترونیکی این بخش صورت گرفت تحولات بزرگی در کاهش مراجعات به دستگاه قضایی به وجود آمد و البته برای تکمیل و ارائه کیفی‌تر خدمات در این حوزه نیز باید همکاری‌های مناسب تری صورت پذیرد و از مدیران انتظار داریم که با جدیت بیشتر و اتخاذ تدابیر مناسب مانع انباشت پرونده در این بخش شوند.

وی اظهار کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک سازمانی عریض و طویل با ۱۱۰ سال قدمت در ارائه خدمت و قوانین و مقررات است و تکالیف سنگینی بر عهده دارد؛ اما توانسته در سال‌های اخیر با الکترونیکی کردن خدمات و تغییر فرآیند‌های سنتی تحولی قابل توجه در ارائه خدمات الکترونیکی به مردم داشته باشد، ولی همچنان به علت کمبود نیروی انسانی، بسیاری از پست‌های تخصصی این سازمان در استان‌ها بلاتصدی است و ادارت ثبت در استان‌ها در ساختمان‌های فرسوده فعالیت می‌کنند و با فقر تجهیزات مواجه هستند.

معاون امور اسناد سازمان ثبت در بخش دیگری از سخنان خود با تبیین مسئولیت پذیری در نظام دینی گفت: مسئولیت‌ها در نظام دینی در جهت رفع و انجام حوائج و خواسته‌های مردم است و مدیران منصوب می‌شوند تا حوائج و نیاز‌های مردم را مرتفع کنند و فردی که مسئولیت پذیرفت در واقع نعمت خدمت گذاری به او روی آورده است و شکرگذاری آن هم انجام صحیح کار است به طوری که رضایت خدا و خلق او را به همراه داشته باشد.

وی اظهار کرد: فردی که برای قبول مسئولیت توانایی دارد نباید از این کار سر باز بزند چرا که در نظام اسلامی هر چه مدیران قوی وعالم باشند به همان میزان به عزت و مقبولیت نظام افزوده می‌شود، البته به همان میزان که فرد توانا عزت آفرین است، فرد ناتوان هم ذلت‌آفرین است و پذیرش مسئولیت از جانب او خیانت و غصب عنوان است.

هاشمی مقدم با تقدیر از تعامل خوب دستگاه‌ها در این استان، مرحوم سعید محوری مدیرکل سابق ثبت کهگیلویه و بویر احمد با سابقه هشت ساله فعالیت در این سمت را فردی کوشا و توانمند معرفی کرد که با زحمات چندین ساله خود توانست بسیاری از فرسودگی‌ها و مشکلات ثبت استان کهگیلویه و بویر احمد را برطرف نماید و خدمات بزرگی را با کمک دستگاه قضایی استان کهگیلویه و بویر احمد به مردم شریف این استان ارائه کند.

در این مراسم که معاون عمرانی استاندار، اعضای شورای قضایی و جمعی دیگر از مسئولان ارشد استانی در آن حضور داشتند، حسن نگین‌تاجی رییس کل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد نیز با تأکید بر اعتبار بالای اسناد رسمی تنظیمی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: فرهنگ سازی و اهمیت استفاده از دفاتر اسناد رسمی و انجام معاملات رسمی برای مردم باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد و اگر معایب اسناد عادی را می‌دانستند این میزان پرونده در دستگاه قضایی شکل نمی‌گرفت و این مهم همواره مورد تأکید رییس قوه قضاییه بوده است.

وی افزود: در بررسی‌های صورت گرفته ریشه بسیاری از نزاع‌هایی که به قتل و سایر جرایم منجر می‌شود بحث اختلاف مالکیت است که باید هرچه بیشتر برای پرهیز مردم از انجام معاملات عادی فرهنگ سازی شود.

در پایان این مراسم زمان خوب، سرپرست اداره کل ثبت اسناد و املاک کهگیلویه و بویر احمد با حکم ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به عنوان مدیرکل جدید ثبت اسناد و املاک استان کهگیلویه و بویر احمد معرفی و یاد و خاطره مرحوم سعید محوری مدیرکل فقید ثبت استان کهگیلویه و بویر احمد گرامی داشته شد.

انتهای پیام/ برچسب ها: کاداستر سازمان ثبت قانون حدنگار

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کاداستر سازمان ثبت قانون حدنگار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معاون امور اسناد سازمان ثبت استان کهگیلویه و بویر احمد دستگاه قضایی اسناد رسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۸۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد پروژه‌های سازمان ثبت مربوط به حدنگاری است

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین جلسه نمایندگان تام‌الاختیار دستگاه‌های اجرایی در امور حدنگاری با حضور مدیران سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در راستای هم اندیشی برای برگزاری همایش ملی حدنگاری (کاداستر) اراضی و املاک برگزار شد.

در این جلسه بهرام حسن زاده مدیرکل آموزش سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به همایش ملی حدنگاری تصریح کرد: این همایش دارای ۲ بُعد "علمی" و "اجرایی و کاربردی" است.

وی در تشریح بُعد علمی گفت: در بعد علمی با بسیاری از دانشگاه مکاتبه شده و تاکنون ۱۵ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است. در بعد اجرایی و کاربردی نیز با دستگاه‌های اجرایی مکاتبه و از آن‌ها خواسته شد شرح وظایف و اقداماتی که تا امروز انجام داده‌اند و مخاطراتی که در این حوزه داشتند را ارسال کنند و به ما بگویند که در این حوزه چه ظرفیت‌هایی دارند.

حسن‌زاده با اشاره به تحول حدنگاری طی سال‌های اخیر گفت: وضعیت حدنگاری (کاداستر) در سال‌های اخیر بسیار متفاوت شده است. خصوصاً در حوزه منابع طبیعی، امور اراضی و کشاورزی و قابل مقایسه با قبل از سال ۹۸ نیست.

وی افزود: طی دو سال اخیر ۷۰ درصد پروژه‌های پژوهشی و اجرایی سازمان ثبت اسناد به حوزه حدنگاری (کاداستر) اختصاص پیدا کرده و بزرگترین و بیشترین قرادادهای پژوهشی ما در حوزه حدنگاری است.

در ادامه این جلسه محمد علی فلاح مدیرکل کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به اینکه نبود ادبیات مشترک در حوزه حدنگاری یک چالش جدی است، خاطرنشان کرد: عدم اجماع بر سر تعریف مشترک از حدنگاری چالش جدی سازمان ثبت به عنوان متولی حدنگاری است. همین امر برگزاری همایش ملی حدنگاری برای دستیابی به یک ادبیات واحد در حوزه حدنگاری را ضروری می‌کند.

وی افزود: ایجاد هماهنگی و دستیابی به ادبیات مشترک در بین دستگاه‌های اجرایی همواره چالش‌زا بوده و بخشی از تأخیری که در اجرایی کردن حدنگاری به وجود آمده، به همین علت است.

مدیرکل کاداستر با بیان اینکه حدنگاری (کاداستر) امری صرفاً فنی و مرتبط به علوم فنی مهندسی نیست، گفت: ما به دنبال تلفیق علوم هستیم تا بتوانیم علوم فنی مهندسی را با علوم حقوقی به عینیت برسانیم تا به توفیقات بیشتری در حوزه حدنگاری دست پیدا کنیم.

در ادامه جلسه عبدالحمید مرادی مدیرکل امور ملاک سازمان ثبت، با اشاره به تکالیف موجود در قانون حدنگار گفت: قانون حدنگار سه تکلیف برای سازمان ثبت، برای دستگاه‌های اجرایی و مردم مشخص کرده است.

وی افزود: این قانون به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تکلیف کرده که سامانه‌های جامع ایجاد شود، نیروی انسانی را آموزش دهد و اطلاع رسانی کند.

مرادی در ادامه گفت: همچنین این قانون برای دستگاه‌های اجرایی متولی تکلیف کرده که ظرف ۲ سال کلیه اطلاعات حقوقی و رقومی اش را تحویل سازمان ثبت بدهند و برای مردم نیز تکلیف کرده ظرف ۵ سال این کار را انجام دهند.

مدیرکل امور املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان این پرسش که آیا تکالیف عنوان شده در این قانون اجرا شده است یا نه، گفت: در حد امکانات و نیرو و بضاعت، موفقیت‌هایی چشمگیری داشتیم. ۹۹ درصد حدنگاری منابع ملی کشور، نزدیک به ۷۰ درصد از بافت مسکونی روستاها، ۸۵ درصد موقوفات کشور، نزدیک به ۹۰ درصد املاک دستگاه‌های اجرایی کشور و ۹۰ درصد سرانه و سطح در تصرف نیروهای مسلح، محیط زیست، رودخانه‌ها، تالاب‌ها و...

وی افزود: نسبت به امکاناتی که داشتیم در مقایسه با کشورهای دیگر با امکاناتی که در اجرای کاداستر داشتند، موفق‌تر بودیم. اما این موفقیت به معنی رسیدن به نتیجه نهایی و مطلوب نیست.

مرادی با اشاره به برگزاری همایش ملی حدنگاری گفت: انتظار ما از برگزاری این همایش این است که با دستگاه‌ها و مراکز آموزشی با شرکت فعال و ارائه نقطه نظرات فنی و حقوقی و مدیریت داده‌ها و اطلاعات به ما کمک کنند تا به نتیجه نهایی و مطلوب برسیم.

طرح الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول، مشارکت دستگاه‌های متولی، جلوگیری از دوباره کاری و موازی کاری، اطاله فرایند صدور سند از دیگر مباحث مطرح شده از سوی نمایندگان دستگاه‌های اجرایی بود که مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

کد خبر 6087788

دیگر خبرها

  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار
  • نگهداری ۴۲هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟
  • نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی سال جاری انجام می شود
  • ۷۰ درصد پروژه‌های سازمان ثبت مربوط به حدنگاری است
  • عملیاتی شدن نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی
  • نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد و ابلاغ دیجیتال سردفتری عملیاتی می‌شود
  • گلایه از اجرا نشدن قانون در سازمان سنجش
  • رعایت نشدن قانون بکارگیری نیرو در بخشی از شعبه‌های دادگستری