Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@08:19:16 GMT

نوآوری در وقف، ضرورت امروز است

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۲۱۸۵۷

نوآوری در وقف، ضرورت امروز است

مشارکت و انجام کارها به صورت جمعی همواره یکی از دلایل پیشرفت بشر در تمام امور بوده و هست، بر همین اساس هر جایی که انسان‌ها توانسته‌اند یک باور جمعی را به بهترین شکل ایجاد کنند موفقیت آن‌ها حتمی بوده است.

محمدزاده/

مشارکت و انجام کارها به صورت جمعی همواره یکی از دلایل پیشرفت بشر در تمام امور بوده و هست، بر همین اساس هر جایی که انسان‌ها توانسته‌اند یک باور جمعی را به بهترین شکل ایجاد کنند موفقیت آن‌ها حتمی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه مسلم است در تمام جوامع بشری از همان آغاز شکل‌گیری، متولیان اداره امور جامعه به دنبال یافتن زمینه‌ها یا الگوهای استفاده از قدرت جمعی یا همان مشارکت عمومی برای پیشبرد کارها بودند و بی‌شک یکی از باسابقه‌ترین الگوهای این حوزه را می‌توان در ایران یافت.

با نگاهی به تاریخچه شکل‌گیری نهادها یا مجموعه‌هایی که بر محور مشارکت عمومی فعالیت دارند به خوبی می‌توان دید سابقه وقف بسیار قدیمی‌تر از سایر نهادهای شناخته شده و دارای تعریف است.

اینکه شکل‌گیری یک رفتار عمومی مبتنی بر باور دینی باشد نیز یکی دیگر از نقاط قوت و تفاوت وقف با سایر اشکال همکاری‌های عمومی است پس به استناد اسناد قدیمی حوزه وقف می‌بینیم از همان آغاز رواج وقف در جامعه مشارکت‌کنندگان در این کار بر این باور بوده‌اند که عمل آن‌ها یک هدف نهایی دارد و آن جلب رضایت خالق و بهره‌مندی از رحمت او بوده بنابراین هر نوع خدمت‌رسانی به مردم، یک گام آن‌ها را به این رضایت درونی نزدیک‌تر می‌کرد.

از سوی دیگر یکی از خصوصیات منحصر به فرد وقف این است که نمی‌توان حد و مرزی برای آن قائل شد و بسته به دیدگاه و ایده واقفان می‌تواند به کار گرفته شود بنابراین در دوره‌های زمانی مختلف و مکان‌های متفاوت قابلیت اجرا دارد و همین مسئله موجب می‌شود تا وقف را کلید حل تمام مشکلات بشری دانست؛ چراکه تردیدی وجود ندارد که با مشارکت عمومی هر مشکلی قابل حل است.

بر همین اساس به نظر می‌رسد اگر تبیین درستی از وقف صورت بگیرد و واقفان نگاهی تک‌بعدی و صرفاً خیریه‌ای به وقف نداشته باشند می‌توان قطعات مختلفی از وقف‌های مختلف را به نحوی کنار هم قرار داد که در نهایت مشکل بزرگی از جامعه را مرتفع کند، به طور مثال اگر واقفی زمینی وقف کند به نیت ساخت یک واحد تولیدی و دیگر دستگاه‌ها را خریداری و وقف کند می‌توان صدها نفر از افراد جامعه را به کار گرفت و بخشی از مشکل بیکاری را درمان کرد.

با این اوصاف اگر نگاهی تحلیلی به معضلات جدی جامعه بشود و شیوه شکل‌گیری یک جریان وقفی در راستای حل این مشکلات طراحی شود می‌توان با همکاری مردم مشکلات جامعه را کمتر کرد و منتظر تصمیم‌گیری مدیران نشد البته در این میان نباید از عملکرد متولیان اجرایی هم غافل شد؛ چراکه یک رفتار غیرمعمول در حوزه وقف می‌تواند اعتماد و باور عمومی را متزلزل کند و آن گاه ساختن دوباره اطمینانی که از بین رفته کار مشکلی خواهد بود پس شاید بهتر باشد دولت‌ها ضمن نظارت دقیق بر عملکرد مدیران و متولیان حوزه وقف برای تقویت وقف و به ثمر نشستن سریع‌تر اقدام‌های این حوزه نیز پشتیبانی لازم را داشته باشند.

کلام آخر اینکه با پیشرفت بشر موضوعات و نیازهای او نیز دستخوش تغییرات شده و شکل برآورده کردن آن‌ها نیز تغییر کرده و نمی‌توان به شیوه سنتی از وقف برای حل این مشکلات استفاده کرد و لازم است تا وقف نیز شکلی امروزی به خود بگیرد؛ چرا که هیچ تردیدی وجود ندارد که می‌توان از این ابزار کاربردی استفاده‌های بسیاری کرد اگر نحوه استفاده آن را بدانیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: وقف اوقاف و امور خیریه شکل گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۱۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان روش‌های مشارکت مردم در تحقق شعار سال را تبیین کنند

حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه، در جلسه شورای فرهنگ عمومی آذربایجان‌غربی گفت: نامگذاری امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب ترسیم شده، در هیچ یک از ایام نباید فراموش شود و مسئولان باید روش‌های مشارکت مردم در راستای تحقق شعار سال و جهش تولید را تبیین کرده و زمینه تشویق و تهییج مردم برای مشارکت در این امر مهم را فراهم کنند.

وی افزود: شورای فرهنگ عمومی محلی برای سیاست گذاری در راستای تحقق شعار سال است و مدیران اقدامات لازم برای تحقق این امر مهم را بررسی کردند تا به صورت مصوبه ابلاغ شود.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی در ادامه با اشاره به عملیات «وعده صادق» هم گفت: این عملیات در نوع خود بی نظیر بود و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نشان داد که هیمنه رژیم صهیونیستی، خیالی باطل است.

وی افزود:باید اقدامات تمهید شده برای بهبود وضعیت سلامت در کشور و ارتقای شاخص‌های سلامتی اقشار مختلف در دستور کار جدی شورای فرهنگ عمومی قرار گیرد.

امام جمعه ارومیه با ابراز نگرانی از کم تحرکی بخش قابل توجهی از جامعه افزود: رقم ۷۹ درصدی ذکر شده در این خصوص در کشور قابل قبول نیست و باید برای تحرک بیشتر اقشار مختلف تلاش زیادتری صورت گیرد.

گفتنی است؛ مباحث فرهنگی مربوط به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم»  بررسی «سند برنامه ارتقای فرهنگ سلامت» مصوبه هشتصدمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور مورخ ۱۳‏/۴‏/۱۴۰۲ جهت اجرایی سازی آن در استان t تشریح سند ترویج فرهنگ ورزش همگانی توسط مدیر کل ورزش و جوانان استان، و بررسی اولویت‌های فرهنگی سال ۱۴۰۳ از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود.

دیگر خبرها

  • سازوکار تحقق مشارکت مردمی در جهش تولید معرفی شود
  • مسئولان روش‌های مشارکت مردم در تحقق شعار سال را تبیین کنند
  • ضرورت توجه به حجاب وعفاف در جامعه
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • ضرورت مشارکت جمعی برای رسیدن به تحول قضایی
  • عبور ایران از توان بازدارندگی استراتژیک رژیم صهیونیستی‌/ضرورت تنبیه رژیم صهیونیستی برای امنیت جهان لازم بود
  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • توجه جدی آموزش و پرورش اصفهان به استعداد دانشجو معلمان