Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی  اوایل مهر ماه سال جاری یک فوریت طرحی را تصویب کردند که در صورت نهایی شدن آن سهم صندوق محیط زیست از عوارض آلایندگی حذف می شود و تمام این درآمد به  شهرداری ها و دهیاری ها اختصاص می یابد.

در حال حاضر بر اساس تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده ، صنایع و واحدهایی که در فهرست آلاینده محیط زیست قرار می‌گیرند، موظف هستند که یک درصد از قیمت فروش خود را به عنوان عوارض آلایندگی پرداخت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بر اساس این قانون ۳۵ درصد از این عوارض که پیش بینی می شد به حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال برسد به صندوق محیط زیست واریز می شد تا برای کاهش آلایندگی هزینه شود. با حذف این ماده از قانون بودجه ۹۹ دست محیط زیست از این بودجه کوتاه خواهد شد.
دبیر تشکل های زیست محیطی مازندران گفت : الحاق تبصره  یک ماده ۳۸ در قانون بودجه سال ۹۹ که در آن اختصاص ۳۵ درصد از یک درصد عوارض آلایندگی را به صندوق توسعه سازمان محیط زیست اختصاص می داد ، باعث تحرک در اجرای طرح های زیست محیطی از جمله پسماند در استان ها به خصوص استان های شمالی کشور شد.
داریوس عبادی در نشست تشکل های زیست محیطی استان مازندران در ساری افزود : حذف یکباره این تبصره با یک فوریت از سوی نمایندگان مجلس یازدهم و اختصاص تمام اعتبار به شهرداری و دهیاری های کشور، بار دیگر طرح های زیست محیطی را متوقف خواهد کرد.

ویبا تاکیدبر ضرورت تجدید نظر نمایندگان مجلس در این زمینه گفت : هم اکنون بسیاری از طرح های زیست محیطی به خصوص پسماند در استان های شمالی کشور از چندین سال تاکنون به دلیل مشکل مالی متوقف هستند و یا با کندی اجرا می شوند ، در حالی که اختصاص ۳۵ درصد از یک درصد عوارض آلایندگی به محیطزیست می تواند اجرای این طرح ها را سرعت بخشد و استان های شمالی را از کمند معضل زباله نجات دهد.
عبادی افزود : تجربه نشان می دهد که واریز این اعتبار به حساب دهیاری ها و شهرداری ها قطعا با مشکلات مالی حاکم بر این نهاد ها، این بودجه نیز صرف هزینه های جاری می شود که هیچ عایدی برای حوزه محیط زیست نخواهد داشت.
دبیر تشکل های زیست محیطی مازندران گفت : رهبر معظم انقلاب اسلامی در سیاست های کلی ابلاغی نظام بر توجه به محیط زیست تاکید کردند و باید نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشگام اجرای این منویات و سیاست های کلی ابلاغی باشند.
محمد ابراهیم نژاد یکی دیگر از اعضای تشکل های زیست محیطی شهرستان قائمشهر نیز در این نشست گفت : طرح های پسماند در استان های شمالی کشور از جمله استان مازندران به دلیل کمبود اعتبار و واگذاری آنها به شهرداری ها از چند دهه گذشته تاکنون به درستی اجرا نشدند.
وی اضافه کرد : تشکیل صندوق توسعه محیطزیست و اختصاص ۳۵ درصد از اعتبار یک درصد عوارض آلایندگی از محل مالیات بر ارزش افزوده در این صندوق طبق قانون بودجه سال ۹۹ می توانست پس از سال ها روزنه امیدی برای سرعت بخشیدن به این طرح ها در استان های کشور به خصوص استان های شمالی کشور که پسماند معضل اصلی اجتماعی این استان محسوب می شود، ایجاد کند.
او ادامه داد : با این قانون سازمان محیط زیست می توانست اعتباری را که در اختیار صندوق توسعه محیط زیست قرار می گرفت در حوزه های زیست محیطی هزینه کند و گام موثری در کاهش آلایندگی بردارد و حذف آن نوعی برگشت به گذشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران هم گفت : تصویب طرح یک فوریتی نمایندگان مجلس به منظور حذف سهم صندوق محیط زیست از درآمد حاصل از عوارض آلایندگی به نوعی حوزه زیست محیطی کشور به خصوص تشکل های را در شوک فرو برد.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود : نمایندگان مردم در تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده  تصویب کردند تا واحدهای صنعتی که در فهرست واحدهای آلاینده محیط زیست قرار می‌گیرند یک درصد از فروش محصولات خود را به حساب امور مالیاتی کشور واریز و این سازمان نیز ۳۵ درصد از  مبالغ دریافتی را به صندوق توسعه محیط زیست واریز می کرد تا برای اجرای طرح های کاهش آلایندگی هزینه شود.
وی اظهار داشت : این در حالی است که در سنوات گذشته این اعتبار تمام و کمال بدون هیچ نظارتی در اختیار شهرداری ها و دهیاری ها قرار می گرفت و در اکثر این مناطق نیز به دلیل مشکل مالی حاکم بر شهرداری ها و دهیاری ها این بودجه صرف هزینه جاری می شد و یا حداقل اندکی از این اعتبار برای حوزه زیست محیطی هزینه می شد.
او افزود : تجربه پروژه های زیست محیطی حداقل در استان مازندران نشان می دهد که تاکنون اقدام عملی از محل این بودجه از سوی شهرداری ها و دهیاری ها برای حوزه زیست محیطی انجام نشد و طرح های پسماند اجرایی در استان مازندران در سال های اخیر نیز ناشی از کمک مالی مستقیم دولت انجام شده است.
دبیر شورای پسماند استان مازندران گفت : در شرایط فعلی استان های شمالی از جمله مازندران در حوزه پسماند با مشکلات زیادی مواجهند که این اعتبار می توانست بخشی از مشکلات این استان ها را رفع کند و انتظار داریم که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای کمک به رفع مشکلات زیست محیطی استان های شمالی کشور که به نوعی پذیرایی چند ده میلیون جمعیت از اقصی نقاط ایران هستند، از تصمیم خود برای حذف تبصره یک ماده ۳۸ صرفنظر کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران عوارض آلایندگی در کشور را سالانه حدود چهار هزار میلیارد تومان اعلام کرد که بر اساس قانون برنامه بودجه سال ۹۹ بخشی از این درآمد به استان مازندران اختصاص می‌یافت ، اما با حذف سهم صندوق محیط زیست از عوارض آلایندگی، این منبع مالی هم از استان حذف خواهد شد.
بر اساس آمارهای رسمی روزانه سه هزار تن زباله در مازندران تولید می شود و این میزان در فصول گردشگری تا دو برابر افزایش می یابد.

در سال های اخیر طرح نیروگاه زباله سوز در شهرهای نوشهر و ساری در دست اجرا قرار گرفت که نیروگاه نوشهر در سال جاری افتتاح شد و نیروگاه ساری نیز پیش بینی می شود تا پایان سال جاری خاتمه یابد که حدود ۴۰درصد مشکل زباله در استان را رفع می کند.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی سازمان حفاظت محیط زیست مازندران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی سازمان حفاظت محیط زیست مازندران مجلس شورای اسلامی سازمان حفاظت محیط زیست مازندران اخبار کنکور شهرداری ها و دهیاری ها استان های شمالی کشور تشکل های زیست محیطی مجلس شورای اسلامی صندوق محیط زیست استان مازندران عوارض آلایندگی نمایندگان مجلس صندوق توسعه استان ها ۳۵ درصد یک ماده یک درصد بر اساس طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۲۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با شرایط برگزاری تورهای طبیعت‌گردی و گزارش‌هایی که از سراسر کشور اعلام می‌شود، در خوشبینانه‌ترین حالت اگر همین روال ادامه پیدا کند، شاید ما تا چند سال آینده شاهد از بین رفتن بستر گردشگری طبیعی در کشور باشیم. 

محمدمهدی توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص آسیب تورهای طبیعت‌گردی به محیط زیست اظهار کرد: این گردشگری جزو گردشگری انبوه و صرفا با هدف تفرج و لذت از طبیعت است که باعث آسیب به طبیعت می‌شود.

وی افزود: مقاصد گردشگری به ویژه مناطق طبیعی و بکر ظرفیتی دارند که اگر بیشتر استفاده و بهره‌برداری شوند، به مرور زمان باعث از بین رفتن بستر گردشگری می‌شود. معمولا در ۶ ماه اول سال به دلیل مساعد بودن شرایط آب‌وهوایی حجم زیادی از گردشگران در یک زمان مشخص وارد مناطق طبیعی می‌شوند، از جمله دره ارغوان طرقبه که در اوایل اردیبهشت‌ماه امسال و روزهای آخر هفته شاهد ورود سیل عظیمی از گرشگردان با خودرو، دوچرخه و برگزاری تورهای دسته‌جمعی بودیم که این بیشتر از حد ظرفیت منطقه گردشگری شهرستان طرقبه بوده است. 

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار بیان کرد: تورهای طبیعت‌گردی معمولا در مناطق روستایی، حاشیه جنگل‌ها یا مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست و دور از دسترس انسان‌ها انجام می‌شود، بنابراین باید تابع قوانین گردشگری پایدار و مسئولانه باشیم و کدهای اخلاقی که برای این موضوع تعریف شده را رعایت کنیم. این مناطق زیستگاه گونه‌های ارزشمند حیات وحش هستند، بنابراین باید به گونه‌ای رفتار کنیم که آسیب و صدمه‌ای وارد نشود.

توکلی ادامه داد: یکی از چالش‌هایی که اخیرا در بحث گردشگری داریم و نگرانی‌های زیادی را نیز به دنبال داشته، افزایش تورهای غیر مجاز و ورود افراد بی‌مسئولیت به حیطه گردشگری طبیعی است که بدون آموزش وارد طبیعت می‌شوند و هدفشان کسب سود و مباحث اقتصادی است. 

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: طی سال‌های گذشته به دلیل نبود فرهنگ درست استفاده از فضای مجازی و معرفی اماکن گردشگری و اماکن بکر، موجب شده دیگر مانند گذشته مناطق بکر نداشته باشیم.

وی اضافه کرد: برگزاری تورهای طبیعت‌گردی شاد یکی از دلایلی است که باعث تخریب طبیعت می‌شود. ورود تورهای آفرودی با عنوان بیراهه‌نوردی، کویرنوردی و غیره در مناطق جنگلی و کویری و ایجاد سروصدا با اسپیکرها در فصل بهار مخصوصا ۶ ماه اول سال که فصل زادوولد و تولید مثل حیوانات است، صدمات زیادی را به محیط زیست وارد می‌کند و باعث پراکنده شدن جمعیت حیات وحش و از بین رفتن امنیت آن‌ها می‌شود.

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه ورود خودروهای آفرودی به مناطق طبیعی باعث آسیب به حیات وحش می‌شود، همچنین می‌تواند موجب از بین رفتن پوشش گیاهی، درختان، درختچه‌ها و همچنین رودخانه‌ها و منابع آبی شود و مسیر را برای خودروهای شخصی و عمومی و موتورسیکلت‌ها باز کند. ضروری است در این خصوص اقدامات قانونی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط انجام و آموزش‌های لازم از طرف هیات اتومبیل‌رانی و موتورسواری به رانندگان داده شود.

توکلی عنوان کرد: از جمله دستگاه‌های اجرایی که می‌توانند به حفاظت از طبیعت در مقابل این نوع گردشگری کمک کنند، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل‌ها و مراتع، قوه قضاییه، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها، دهیاری‌ها، پلیس نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی هستند. 

رئیس اداره آموزش و مشارکت‌های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تصریح کرد: باید آموزش‌های لازم از طریق راهنمایان گردشگری، مسئولان آژانس‌ها و کلیه افرادی که درگیر صنعت گردشگری و میزبان گردشگران هستند، انجام شود. آموزش‌های قبل از ورود به مناطق و فرهنگ‌سازی بسیار مهم است.

وی افزود: خود جوامع محلی به عنوان میزبان گردشگران نیز باید با اهمیت موضوع حفاظت از طبیعت و محیط زیست و ارزش‌های آن آشنا شوند و در خصوص نحوه برخورد با افراد متخلف آموزش ببینند. باید از ورود افراد غیرمجاز جلوگیری شود و افرادی که خودروهای آفرودی دارند آموزش ببینند. آموزش از طریق رسانه، صداوسیما و فضای مجازی نیز می‌تواند از اینگونه تخریب‌ها جلوگیری کند.

این مدرس اکوتوریسم و توریسم پایدار بیان کرد: با این شرایط و گزارش‌هایی که از سراسر کشور در ایام بعد تعطیلات نوروز، عید فطر و تعطیلات دیگر شاهد هستیم، انباشت هزاران تن زباله در شمال و جنوب کشور و قطع درختان، در خوشبینانه‌ترین حالت اگر همین روال ادامه پیدا کند، شاید ما تا چند سال آینده شاهد از بین رفتن بستر گردشگری طبیعی در کشور باشیم. 

توکلی گفت: امسال از طرف سازمان جهانی توریسم، به عنوان سال گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز اعلام شده و استان‌های فارس و خراسان رضوی در کشور به عنوان پایلوت در این زمینه اقداماتی انجام دادند که اولین جلسه آن اخیرا برگزار شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستگیری ۱۴ شکارچی و متخلف صیادی در مازندران
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان
  • اختصاص عوارض آلایندگی به کهگیلویه و بویراحمد
  • ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • سهم شهرستان دیر از عوارض آلایندگی کامل پرداخت شود