Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@13:55:19 GMT

دانش آموزانی که رنگ فضای مجازی را ندیدند

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۲۳۴۲۴

دانش آموزانی که رنگ فضای مجازی را ندیدند

«رضا» هر روز با دوستانش در کوچه بازی می کند، در این ایامی که مدارس تعطیل است هنوز رنگ و بویی از فضای مجازی را ندیده، چند باری به صورت حضوری به مدرسه رفته اما مادرش به علت ترس از شیوع ویروس کرونا گفته که به مدرسه نرود.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ «رضا» هر روز با دوستانش در کوچه بازی می کند، در این ایامی که مدارس تعطیل است هنوز رنگ و بویی از فضای مجازی را ندیده، چند باری به صورت حضوری به مدرسه رفته اما مادرش به علت ترس از شیوع ویروس کرونا گفته که  به مدرسه نرود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«رضا» گوشی موبایل و یا تبلت ندارد که همراه همکلاسی هایش در فضای مجازی «شاد»، درس بخواند و پدر و مادرش هم بی سواد هستند، یک روز که دایی به دیدنش آمده بود در گوشی خود برای رضا ثبت نام کرد اما چند هفته از شروع سال تحصیلی گذشته و «رضا» درس و مشقی ننوشته است.

 

مادر «رضا» در گفت و گو با خبرنگار ما اظهارکرد: متاسفانه گوشی هوشمند ندارم که فرزندم به صورت مجازی و آنلاین درس بخواند، در این ایام حتی یک بار هم یک کتاب درسی را نخوانده و من و پدرش هم توانایی آموزش را نداریم چرا که خودمان نیز سواد کافی نداریم.

 

وی افزود: شنیده ام که تلویزیون نیز برنامه درسی دارد اما پسرم هیچ استقبال نمی کند.

 

یکی از مدیران مدرسه حاشیه شهر بجنورد گفت: برخی از خانواده ها حتی از داشتن تلویزیون نیز محروم هستند و فرزندانشان با هیچ وسیله ای نمی توانند تحصیل کنند.

 

«مریم فدایی» افزود: اولیای بیشتر دانش آموزان در این منطقه از گوشی هوشمند بی بهره هستند و حتی آنانی که دارند نیز نمی توانند اینترنت خریداری کنند و یا به صورت مستمر از گوشی برای درس خواندن استفاده کنند.

 

وی تصریح کرد: برخی از خانواده ها نیز از دادن گوشی به فرزندان خود ترس و دلهره دارند چرا که عنوان می کنند وارد فضای مجازی خواهند شد و برخی از آنان نیز با وجود اینکه گوشی دارند اما برای درس در اختیار دانش آموزان قرار نمی دهند.

 

وی از نیکوکاران خواستار کمک برای دانش آموزان محروم شد و افزود: در این شرایط باید کمک کنیم تا هیچ دانش آموزی از درس عقب نماند و متاسفانه نیازها هم زیاد است.

 

فدایی اظهارکرد: البته باید آموزش و پرورش به نوعی دسترسی همگانی را برای همه دانش آموزان مهیا کند اما سرانه ای برای هزینه در این امر نداریم.

 

وی با بیان اینکه این شیوه آموزشی بسیار ناعادلانه است، افزود: البته تنها شبکه شاد مشکل آموزش را برطرف نخواهند کرد بعضا معلمان با ایجاد کانال های آموزشی در سایر فضاهای مجازی و شبکه ها بخشی از بار آموزش را در آنجا ارایه می دهند چرا که قدرت مانور شبکه شاد بسیار ضعیف است.

 

یکی از معلمانی که سال ها در مناطق روستایی خدمت کرده هم گفت: با پراکندگی روستاها که حتی راه مناسب هم ندارند، چه برسد به گوشی همراه پیشرفته و اینترنت، آموزش محصلان از طریق فضای مجازی، باعث نگرانی فراوان در میان دانش آموزان و والدین آنها در چنین مناطقی شده است.

 

وی افزود: حتی برخی از روستاها متاسفانه از شبکه دیجیتال صدا و سیما و آموزش مختلف شبکه ها نیز محروم هستند لذا مسئولان باید هر چه زودتر تدابیری بیندیشند تا محرومان، از تحصیل هم محروم نشوند.

 

وی گفت: بعضا برخی از معلمان در کلاس های درس حاضر شدند و تدریس را آغاز کردند اما با گرفتار شدن بیماری در این ایام در قرنطینه به سر می برند و یا دانش آموزان نیز خود گرفتار این بیماری شده اند، در هر صورت دانش آموزان مناطق محروم از درس عقب افتاده اند و با برگزاری چند ساعت در هفته و آن هم به صورت نامنظم دانش آموزان آموزش را فرا نخواهند گرفت.

 

«مجید الهی راد» مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان شمالی هم گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم بهره‌گیری دانشجویان و دانش‌آموزان محروم زیر حمایت این نهاد از آموزش‌های مجازی، نیازمند ۶ هزار و ۸۰۰ دستگاه تبلت هستیم.

 

وی با اشاره به برنامه ریزی ها برای تامین ملزومات آموزش غیرحضوری ۶ هزار دانش آموز نیازمند در استان افزود: به دنبال شیوع کرونا و اتخاذ سیاست آموزش مجازی، تامین تبلت برای دانش‌آموزان زیر پوشش این نهاد در اولویت اقدامات کمیته امداد است.

 

الهی راد با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۳ هزار دانش آموز تحت حمایت و نیازمند در استان شناسایی شده اند، افزود: بسته هایی بین این دانش آموزان توزیع شده و به برکت همکاری خیران و نیکوکاران و همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تمامی دانش آموزان نیازمند امسال از بسته های لوزام التحریر بهره مند شدند.

 

وی با بیان اینکه با وجود کرونا، نوع نیازها و تقاضاهای دانش‌آموزان محروم ما تغییر کرده است، اظهار داشت: امروز نیاز دانش‌آموزان محروم ما وسایل الکترونیکی برای آموزش‌های مجازی است که الحمدلله بخشی از آن توسط خیران در کمیته امداد در حال تامین است.

 

وی با یاد آوری اینکه در خراسان شمالی تعداد ۷۳۸ خانوار با سه دانش آموز به بالا و یک هزار و ۱۰۰ دانش آموز کنکوری تحت پوشش کمیته امداد هستند، گفت: تهیه تبلت رایگان دانش آموزی برای این دو گروه در اولویت است که برای خرید هر یک دستگاه تبلت حدود ۲,۵ میلیون تومان نیاز است.

 

رییس اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی هم گفت: اکنون ۷۰ درصد از دانش‌آموزان استان وارد برنامه شاد شده‌اند که این رقم در مقایسه با بهار امسال، ۱۰ درصد ارتقا یافته است.

 

«فرامرز صدقی» اظهارداشت: در بهار پارسال، تنها ۶۰ درصد از دانش آموزان وارد برنامه شاد شده بودند و ۷۲ هزار نفر از این افراد، از حضور در فضای مجازی بازماندند، البته امسال هم همین تعداد دانش آموز از داشتن تجهیزات همچون گوشی هوشمند و یا تبلت بی بهره اند، اما ۱۰ درصد از آنان توانسته اند با استفاده از تجهیزات امانی و با همکاری آشنایان، وارد برنامه شاد شوند.

 

وی درباره مشکلات برای دانش آموزان روستایی و محروم در زمینه دسترسی به برنامه شاد اظهار داشت: ۴۰ درصد از دانش آموزان در مناطق مختلف، از دسترسی به برنامه شاد محروم هستند و به علت نداشتن دسترسی به گوشی هوشمند و یا تبلت، نتوانسته اند به شاد بپیوندند.

 

 

 

پایان پیام/569

منبع: شبستان

کلیدواژه: برنامه شاد کرونا فضای مجازی دانش آموزان محروم دانش آموزان خراسان شمالی کمیته امداد گوشی هوشمند برنامه شاد فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۳۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان

علی محمدبیگی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ثبت نام دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی شروع شده، گفت : متقاضیان تا ۳۱ خرداد مهلت دارند، متقاضی جهش تحصیلی شوند و باید تا این تاریخ تقاضای خود را برای جهش تحصیلی به اطلاع مسئولین مدرسه برسانند.

 محمدبیگی با بیان اینکه درخواست والدین و دانش آموزان برای جهش تحصیلی در وهله اول از سوی شورای معلمان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، گفت: شورای معلمان با توجه به مدارک تحصیلی سنوات گذشته دانش آموز و مستندات مربوط به هوش او در مورد صلاحیت داشتن یا نداشتن دانش‌آموز متقاضی جهش تحصیلی تصمیم گیری و اعلام نظر می‌کنند و در صورت داشتن صلاحیت، دانش‌آموز باید ابتدا در آزمون سنجش هوش شرکت کرده تا در صورت قبولی در این آزمون برای شرکت در آزمون تحصیلی به مناطق مربوطه ارجاع شود.

به گفته رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، جهش تحصیلی از پایه‌های اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم امکانپذیر است.

وی ادامه داد: جهش تحصیلی در مقطع متوسطه اول و دوم هم اتفاق می‌افتد که معاونت آموزش متوسطه عهده دار انجام آن است.

 محمدبیگی با تاکید بر اینکه جهش تحصیلی مورد تایید اساتید و صاحبنظران حوزه روانشناسی تربیتی و تحصیلی نیست، گفت: جهش تحصیلی دانش‌آموزان از نظر علمی توصیه نمی‌شود، چون ممکن است سن هوشی دانش‌آموزی بالاتر از همسن و سال‌های خودش باشد، اما از نظر سن عاطفی و تربیتی قطعا از دانش آموزان بزرگتر از خودش عقب‌تر است، لذا درصورت جهش تحصیلی ممکن است از نظر عاطفی و روحی آسیب ببیند.

محمدبیگی با بیان اینکه تجربه نشان داده که بیشترین درخواست‌ها برای جهشی درس خواندن دانش آموزان ریشه در چشم و هم چشم بین خانواده‌ها دارد، گفت: خانواده‌ها دقت داشته باشند جهشی درس خواندن در اکثر موارد خروجی خوبی نداشته و مورد تایید کارشناسان آموزشی نیست. بهتر است خانواده‌ها فرزندان خود را برای جهشی درس خواندن تحت فشار قرار ندهند و بگذارند دانش‌آموزان فرآیند عادی تحصیلی خود را سپری کنند.

وی با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته ۳۷۰ دانش آموز در استان کرمانشاه متقاضی جهش تحصیلی شده بودند، گفت: در نهایت ۱۴۲ نفر از این دانش آموزان واجد شرایط شرکت در آزمون جهش تحصیلی شناخته شدند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • ۲ دهه خدمت در منطقه محروم / روایت معلم غلامانی از زندگی معلمی
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • قبولی ۱۶ دانش آموز سمپاد مناطق محروم در کنکور سال گذشته
  • دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد برگزار می‌شود
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان در مدرسه‌ای در یزد
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان