Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - پیگیری راهکارها و برنامه‌های میان مدت و بلند مدت می‌تواند تاثیر بسزایی بر کاهش آلودگی هوا داشته باشد اما متاسفانه این برنامه‌ها دستخوش تغییرات مدیریتی می‌شوند و تاکنون به‌صورت کامل اجرایی و دنبال نشده‌اند.
به گزارش شهر، شینا انصاری مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ضمن بیان اینکه راهکارها و برنامه‌های مشخصی به‌ منظور کاهش و مدیریت آلودگی هوا وجود دارد، گفت: پیگیری راهکارها و برنامه‌های میان مدت و بلند مدت می‌تواند تاثیر بسزایی بر کاهش آلودگی هوا داشته باشد اما متاسفانه این برنامه‌ها دستخوش تغییرات مدیریتی می‌شوند و تاکنون به‌صورت کامل اجرایی و دنبال نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او تاکیدکرد: تحقق راهکارهای میان مدت و بلند مدت دوای آلودگی هوا است.
او ادامه داد: یکسری قوانین، آیین‌نامه‌های اجرایی و اسناد بالادستی وجود دارد که راهنمای مقابله با آلودگی هوا هستند. از سال 1379 برنامه جامع کاهش آلودگی هوا برای شهر تهران تدوین شد که در آن هفت محور اصلی برای کنترل و کاهش آلودگی هوا مشخص شد. درصورتی که این برنامه‌ها طی 20 سال گذشته پیگیری می‌شدند و دستخوش تغییرات مدیریتی نمی‌شدند اکنون وضعیت آلودگی هوای تهران در شرایط بهتری قرار داشت.
انصاری اضافه کرد: زمانی‌که مدیران دستگاه‌های متولی تغییر می‌کنند، برنامه‌های مقابله با آلودگی هوا نیز دستخوش افت و یا تغییر می شوند این در حالیست که راهکارهای کاهش آلودگی هوا مشخص هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به توسعه حمل و نقل عمومی، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، بهبود کیفیت سوخت، و ارتقای استاندارد خودروهای تولیدی و معاینه فنی اشاره کرد. متاسفانه طی سال‌های گذشته راهکارهای ارایه شده در برنامه جامع کاهش آلودگی هوا دست و پا شکسته اجرا شده بنابراین هیچ‌گاه به نتیجه مطلوب مورد نظر نرسیده است.
مدیرکل اسبق دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در جهت کاهش و مدیریت آلودگی هوا صورت گرفته است، گفت: حذف سرب از سوخت، ارتقای استاندارد حداقلی برای خودروها در اوایل دهه 80 و کاهش ذرات آزبست درپی مصوبه ممنوعیت استفاده از آزبست در لنت‌های ترمز همگی از اقداماتی است که طی سال‌های اخیر صورت گرفته اما واقعیت این است که اقدامات انجام شده به‌منظور کاهش آلودگی هوا در مقابل اقداماتی که اجرایی نشده‌اند، بسیار کمرنگ‌تر بوده است.
انصاری ضمن تاکید بر لزوم پیشبرد راهکارهای میان مدت و بلند مدت برای کاهش آلودگی هوا اظهار کرد: با این حال همیشه ناچار هستیم در مواجهه با شرایط بحران و اضطرار آلودگی هوا از راهکارهای کوتاه مدت استفاده کنیم در حالی که ضرورت دارد برنامه‌های اصلی میان مدت و بلند مدت را دنبال کنیم. اگر طی سه سال اخیر که قانون‌ هوای پاک تصویب شده است، تمام دستگاه‌ها متناسب با تکالیف خود که در این قانون به آن اشاره شده است، عمل می کردند، به طور قطع وضعیت آلودگی هوا بهبود پیدا می‌کرد.
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه در راستای کاهش و کنترل آلودگی هوا از قانون‌هوای پاک و 10 آیین‌نامه اجرایی آن پیروی می‌شود، گفت: راهکارهای کوتاه مدتی در آیین‌نامه‌های اجرایی قانون هوای پاک وجود دارد که در شرایط اضطرار آلودگی هوا یعنی همزمان با پدیده وارونگی دما و پایداری جوی دنبال می‌شوند. این برنامه‌های کوتاه مدت اقداماتی هستند که در شرایط اضطرار آلودگی‌هوا به‌منظور جلوگیری از افزایش میزان آلودگی و انتشار بیش از پیش آلاینده‌ها در دستور کار قرار می‌گیرند.
او ادامه داد: یک سری اقدامات ضربتی در شرایط اضطرار آلودگی هوا برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا انجام می‌شود که راهکارهای موقت هستند مانند اجرای طرح زوج و فرد از در منازل، تعطیلی مدارس که سال گذشته اجرایی شد، توقف برخی فعالیت‌های واحدهای عمرانی و تعطیلی واحدهای شن و ماسه‌ اطراف شهر تهران.
انصاری یکی از دلایل اصلی افزایش آلودگی هوای تهران را بارگذاری بیش از حد ظرفیت زیست محیطی این شهر دانست و گفت: بارگذاری بیش از حد جمعیتی، صنعت، خدمات و ... از عوامل افزایش حجم تردد خودروهای شخصی طی چند دهه اخیر در تهران بوده است و موجب شده علی‌رغم اقداماتی که در راستای کاهش آلودگی هوا انجام شده هنوز در همان شرایط پیشین باقی بمانیم و با ورود به فصل سرد سال شاهد آلودگی هوای تهران باشیم. اکنون شیوع ویروس کرونا نیز مزید بر علت شده چرا که نمی‌توان در چنین شرایطی شهروندان را به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی ترغیب کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: میان مدت و بلند مدت اضطرار آلودگی هوا کاهش آلودگی هوا برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۴۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه‌های جهادی ۱۸۰ برنامه در شاهرود اجرا می‌کنند

به گزارش خبرنگار مهر، سرگرد مهیار یونس‌آبادی ظهر یکشنبه در نشست خبری با حضور رسانه‌ها در کانون بسیج شاهرود از اجرای ۱۸۰ برنامه طی هفته بسیج سازندگی با مشارکت ۱۷۴ گروه جهادی در شهرستان خبر داد و بیان کرد: آبرسانی روستایی در روستاهای محروم شهرستان در زمره این برنامه‌ها است.

وی از افتتاح پروژه‌های عمرانی، خدمت رسانی و توسعه روستایی در هفته بسیج سازندگی در شهرستان شاهرود خبر داد و افزود: طرح آبرسانی به عشایر ابوالحسنی در منطقه خارتوران بی ارجمند از جمله این طرح‌های عمرانی است.

مسئول بسیج سازندگی سپاه ناحیه شاهرود با بیان اینکه برنامه‌های هفته بسیج سازندگی در ۱۳ عرصه برنامه ریزی شده است، تاکید کرد: موضوعات عمرانی، خدمت رسانی، اردوهای جهادی، پزشکی، خدماتی، عمرانی، طرح‌های عمرانی، آبرسانی و مرمت خانه‌های محرومان و… در زمره این برنامه‌ها است.

یونس آبادی از توزیع ۱۵ سری جهیزیه در هفته بسیج سازندگی بین نوعروسان مناطق محروم شهرستان شاهرود خبر داد و گفت: بیش از یک هزار پرس غذا و ۵۰۰ بسته معیشتی نیز بین محرومان شهرستان طی این هفته توزیع خواهد شد.

وی از بهره برداری ۶۵ پنل خورشیدی در قالب نیروگاه‌های خورشیدی خانگی با مشارکت شرکت توزیع برق و بسیج سازندگی در مناطق محروم شهرستان شاهرود طی هفته بسیج سازندگی خبر داد و گفت: عملیات آغاز اجرای ۶۵ واحد نیروگاهی خانگی دیگر در مناطق محروم شهرستان در طول این هفته آغاز می‌شود.

مسئول بسیج سازندگی سپاه شاهرود از برگزاری کارگاه‌های خوداشتغالی با مشارکت بسیج در شهرستان شاهرود خبر داد و گفت: تاکنون ۱۳ میلیارد تومان در زمینه خود اشتغالی به صورت تسهیلات به این طرح‌ها پرداخت شده است.

یونس آبادی با بیان اینکه زمین چمن مصنوعی و مجموعه ورزشی در روستای یونس آباد با همکاری ورزش و جوانان شهرستان شاهرود به بهره برداری خواهد رسید، افزود: در این هفته همچنین شاهد برپایی میز خدمت در روستاها و شهرهای سراسر شهرستان شاهرود خواهیم بود.

کد خبر 6097355

دیگر خبرها

  • ۴۵۰ ویژه برنامه دهه کرامت در سطح استان بوشهر اجرا می‌شود
  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • گروه‌های جهادی ۱۸۰ برنامه در شاهرود اجرا می‌کنند
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • بند قانون جوانی جمعیت به دلیل کمبود ماما اجرا نمی شود
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • مافیا از هر اتوبوس داخلی چند هزار یورو به جیب می‌زند!  | «یک فرد خاص مانع ورود اتوبوس برقی به ایران شده ...»
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول