Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهگزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه جوان در گزارشی به پایان یک دهه صید غیرقانونی ترال پرداخته است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

صید ترال در سال‌های اخیر اکو سیستم دریایی را در معرض تخریب و نابودی جدی قرارداده و مسائل و مشکلات فراوانی را برای صیادان استان‌های دریایی جنوب کشور ایجاده کرده بود که این موضوع مورد رصد دستگاه‌های متولی و مجلس شورای اسلامی قرارگرفت و بر این اساس نیروی دریایی سپاه پاسداران از تابستان سال گذشته با راه‌اندازی بسیج دریایی و گشت‌های شناور با هرگونه تخلف در حوزه صیادی که معیشت و زندگی مردم منطقه را با چالش و مشکل مواجه کند، با جدیت برخورد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین جهت در یکسال اخیر تعداد زیادی کشتی صیادی ترال توسط سپاه توقیف شد.

رئیس دستگاه قضا هم هشدار داد

صید ترال یا کف روب، تور ماهیگیری بزرگی به شکل قیف است که از دو طرف به کشتی یا شناور صیادی وصل است و به دنبال شناور در بستر دریا کشیده‌می‌شود. آیت‌الله رئیسی، رئیس قوه قضائیه نیز در ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ گفتند که این نوع صید ممنوع است و دستگاه‌های مربوطه باید با آن برخورد کنند.

آسیب‌های زیانبار صید ترال

در صید ترال ماهی‌های نابالغ و کم کیفیت هم صید می‌شود که اغلب اوقات مصرفی ندارند و دور ریخته می‌شوند. این ماهی‌ها اگرچه برای ما مصرفی ندارند، ولی در چرخه غذایی دیگر آبزیان هستند. اختلال در چرخه غذایی دریا، اکوسیستم آن را نابود می‌کند و موجب انقراض گونه‌های زیستی دریا می‌شود. صید ترال، همه موجودات آبزی بستر هدف را صید می‌کند و به تنوع زیستی خلیج فارس و دریای عمان آسیب می‌رساند.

جنوب کشورمان به علت نوع آب و هوا، خاک و پوشش گیاهی برای کشت و زراعت مناسب نیست. اغلب مردم این منطقه از ماهیگیری، شغلی که پدرهایشان نیز داشتند، امرار معاش می‌کنند که در سال‌های اخیر صید ترال چینی به منبع درآمد مردم محلی آسیب زده بود.

پایان یک دهه صید غیرقانونی

در همین زمینه رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس یازدهم روز گذشته با اشاره به مصوبه فراکسیون محیط‌زیست در خصوص توقف صید ترال در آب‌های کشور گفت: «۵۳ هزار صیاد در سواحل جنوبی ایران به صورت مستقیم از صید سنتی ارتزاق می‌کنند، اما متأسفانه حدود ۱۰ سال است که پدیده شومی به نام صید ترال با جارو کردن تمامی ماهیان دریای جنوب کشور، صیادان را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو کرده‌است به نحوی که حدود ۸۰ درصد صیادان چابهار به واسطه ورود کشتی‌های صید ترال به این آب‌ها بیکار شدند.»

سمیه رفیعی با اشاره به تبعات بیکاری صیادان جنوب کشور افزود: «صید ترال شغل و احساس هویت شغلی صیادان را از بین برده و موجب افزایش چشمگیر معضلات اجتماعی، چون اعتیاد، قاچاق و مشکلات خانوادگی شده‌است.»

حل مشکلات صد‌ها هزار نفر از مردم جنوب

وی با بیان اینکه ترال‌دار‌ها افراد ذی‌نفوذ و متصل به بخشی از دستگاه‌ها بودند و به راحتی مجوز دریافت می‌کردند، تصریح کرد: «ترال‌دار‌ها در سایه عدم نظارت دستگاه‌های متولی هر آنچه را که در دریا بود، به نفع خودشان استخراج می‌کردند و با توجه به دستگاه‌های پیشرفته‌ای که در اختیار داشتند، چیزی برای صیاد سنتی باقی نمی‌گذاشتند؛ این معضل سالیان سال صیادان سنتی جنوب کشور را با مشکل و چالش جدی مواجه کرده و زندگی صد‌ها هزار نفر را که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به صید وابسته است، مختل می‌کند.»

همکاری مجلس یازدهم و سپاه

رئیس کمیته محیط‌زیست کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس خاطر نشان کرد: «بعد از پیگیری‌ها و جلسات متعدد در فراکسیون محیط‌زیست در چارچوب کاری علمی و کارشناسی شده با حمایت‌های ویژه دکتر قالیباف و نیروی دریایی سپاه و سردار تنگسیری توافقنامه‌ای در کارگروه ساماندهی صید ترال در فراکسیون محیط‌زیست مجلس با حضور معاونان وزارت جهار کشاورزی و رئیس کارگروه صید و شکار امضا کردیم تا به واسطه آن صید ترال به مدت دو سال به جهت آیش دریا متوقف شود. یقیناً این امر اقدامی بسیار مهم برای کشور بوده که از اول آذر ماه اجرایی می‌شود.»

با هیچ‌کس تعارفی نداریم

سردار روانکار، فرمانده منطقه چهارم نیروی دریایی سپاه سال گذشته در این زمینه با هشدار گفت: «شناور‌هایی که صید ترال انجام می‌دهند چه خارجی و چه داخلی همه توقیف می‌شوند و ما این کار را با جدیت با کمک دستگاه قضایی دنبال می‌کنیم و با هیچ‌کس تعارفی نداریم.»

گفتنی است در سال‌های اخیر یکی از برنامه‌های نیروی دریایی سپاه مقابله با صید غیرمجاز ترال بوده که طی شش ماه دوم سال گذشته ۲ هزار و ۷۰۰ کیلوگرم آبزیان صید شده به روش ترال از سوی این نیرو کشف و با متخلفان برخورد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست سپاه پاسداران مجلس شورای اسلامی ترال فراکسیون محیط زیست نیروی دریایی سپاه صید ترال دستگاه ها جنوب کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۵۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ سردار  تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در گفت‌وگویی تلویزیونی به‌مناسبت روز ملی خلیج فارس با بیان اینکه ۱۰ اردیبهشت‌ماه روز پایان اشغالگری ۱۱۷ ساله پرتغالی‌ها در خلیج فارس است، اظهار داشت: پرتغالی‌ها در سال ۱۵۰۸ میلادی به خاطر اهمیت خلیج فارس به این منطقه آمدند و تا سال ۱۶۲۲ میلادی در اینجا حضور داشتند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه با بیان اینکه خلیج فارس به لحاظ اقتصادی جایگاه مهمی دارد، افزود: ۴۰ درصد گاز و ۶۲ درصد نفت منطقه در خلیج فارس است و این اهمیت بالای منطقه را نشان می‌دهد.

سردار تنگسیری ادامه داد: خلیج فارس به لحاظ امنیتی بسیار مهم است و ما بار‌ها پیام صلح و دوستی به کشور‌های همسایه داده‌ایم.

فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه ما به دنبال برقراری امنیت در خلیج فارس هستیم، افزود: بیگانگان به دنبال دو هدف شوم حضور نامشروع و فروش سلاح در خلیج فارس هستند. آنها از هزاران مایل دورتر به این منطقه می‌آیند و مشخص است که به دنبال امنیت منطقه نیستند؛ در حالی که ما پیام صلح، دوستی و برادری را به کشور‌های مسلمان منطقه دادیم و بر منافع دو جانبه با کشور‌های منطقه تأکید داریم.

سردار تنگسیری با بیان اینکه افتخار داریم که امنیت تنگه هرمز و تردد روزانه ۸۳ فروند کشتی را در خلیج فارس برقرار کنیم، یادآور شد: امروز راهبرد ما در خلیج فارس، صلح، برادری، امنیت و دوستی است و معتقدیم که بیگانگان مخل امنیت خلیج فارس هستند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه در پایان با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر توسعه اقتصادی یا دریامحور کشور عنوان کرد: مسئولان باید فرمان معظم‌له را اجرا و همچنین زمینه آشنایی جوانان را با دریا و جزایر ایجاد کنند؛ در همین زمینه ما سال ۱۳۹۰ راهیان نور دریایی را ایجاد کردیم که امیدواریم ادامه یابد.

دیگر خبرها

  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود
  • ادامه ارسال کمک‌های امدادی سپاه‌ به مناطق سیل زده جنوب سیستان وبلوچستان
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می شود
  • حادثه دریایی جدید در اطراف یمن
  • ۳۳۷ سند مالکیت منطقه دوم دریایی سپاه استان بوشهر صادر شد
  • احداث زیرگذر بزرگراه شهید چمران تا پایان سال ۱۴۰۳
  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس
  • تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند + فیلم