Web Analytics Made Easy - Statcounter

شستن لباس کرونایی از آن دسته دغدغه هایی است که در دوران کرونا در ذهن شما نقش می بندد و به این فکر می کنید که آیا نیاز به شستن لباس دارید یا خیر و اگر نیاز است، باید اینکار چگونه انجام شود؟

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شستن لباس کرونایی از آن دسته دغدغه هایی است که در دوران کرونا در ذهن شما نقش می بندد و به این فکر می کنید که آیا نیاز به شستن لباس دارید یا خیر و اگر نیاز است، باید اینکار چگونه انجام شود؟ شاید شما به دلیل اینکه بیشتر در خانه هستید، چندان اقدام به شستشوی لباس نکنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افرادی مانند پزشکان، پرستاران و کادر درمانی؛ که می توان آن ها را در خط مقدم مبارزه با کرونا دانست، باید احتیاط بیش تری نسبت به لباس های خود داشته باشند. اگر در بیرون از خانه هستید، ممکن است لباس شما به ویروس کرونا آلوده شود.

شستن لباس کرونایی
 

به گفته پروفسور کارین لدر، متخصص بیماری های عفونی و همه گیر، از اصلی ترین خطرهایی که می توان به ویروس کرونا نسبت داد، قطرات دهان می باشد که در محیط شروع به پخش شدن می کند، تا زمانیکه فاصله یک و نیم متری خود را رعایت نکرده اید، این قطرات ممکن است به شما برخورد کند. به همین دلیل است که تاکید بر این شده که شما باید فاصله اجتماعی را رعایت کنید. شواهد چندانی بر اینکه نشان دهد، ویروس کرونا می تواند روی لباس و یا پارچه قرار گیرد و یا چه مدتی می تواند باشد، وجود ندارد؛ ولی شرط احتیاط این است که اگر در مکانی بودید که ممکن است لباس شما به ویروس کرونا آلوده شده باشد، بهتر است آن را شستشو دهید. ویروس کرونا نمی تواند به مدت زمان زیادی روی لباس باقی بماند، اما کرونا می تواند در مدت زمان و دمای خاص از بین برود.

بهترین روش ضد عفونی کردن لباس های آلوده به کرونا
 

ویروس کرونا هنوز به درستی شناخته نشده است و دانشمندان در حال یادگیری اقدامات پیشگیرانه برای این ویروس هستند. آن ها دریافتند که این ویروس می تواند بر اثر راه های بسیار مختلفی وارد بدن شود که یکی از آن ها، لباس آلوده شما می باشد که ممکن است در اثر عطسه یا سرفه و یا حتی برخورد به جای آلوده ویروس کرونا به لباس شما وارد شود. دانشمندان دریافتند که این ویروس می تواند در اثر دمای بالا از بین برود. بخار آب می تواند دمای 100 درجه را ایجاد کند که این خود بسیار بالا بوده و برای نابودی ویروس می تواند کافی باشد. به این نکته هم دقت کنید که مدت هاست برای ضدعفونی کردن از بخار آب استفاده می کنند.

اولین موردی که باید در نظر داشته باشید شستشوی لباس در دمای بالاست.این عمل احتمال از بین رفتن ویروس را بسیار افزایش میدهد.از آنجا که شستشوی چند باره لباس ها ممکن است موجب از بین رفتن آنها شود لذا استفاده از بخار شو و اتو میتواند از جمله راه کارهای مفید باشد.به طور حتم کیفیت و جنس لباس نیز در ماندگاری آن تاثیر مضاعف دارد.پیشنهاد میشود در شرایطی که این ویروس خطرات بسیاری را رغم زده خرید پوشاک را از معتبرترین فروشگاه اینترنتی پوشاک انجام دهید.این عمل موجب میشود که هم از مواجهه با ویروس جلوگیری شود و هم به کسب و کار ها رونق داد.

  کرونا چه مدت روی لباس باقی می ماند؟
 

تولیدکنندگان لباس برای ایجاد زیبایی و جذابیت در پوشاک همواره از وسایل تزیینی که متریال آنها از پلاستیک و فلز است استفاده میکنند.این موارد میزان نگهداری بالایی از ویروس را دارا هستند. این سوال ممکن است برای شما پیش بیاید که اگر لباس در اثر تعریق یا باران خیس شد، چه باید کرد؟ چرا که ویروس می تواند در رطوبت، مدت زمان بیشتری زنده بماند و یک مکان مناسب برای زندگی ویروس می باشد.تاکنون مطالعات چندانی روی اینکه ویروس روی لباس می تواند چه مدت زمانی زنده بماند، انجام نشده؛ اما اگر شما فکر می کنید که در مکانی بوده اید که در معرض ویروس قرار داشته اید، بهتر است اقدامات لازم را انجام دهید.

اگر فردی که مبتلا به ویروس کرونا می باشد، شما را لمس کرد و یا در معرض عطسه و سورفه فرد مبتلا قرار گرفتید حتما باید لباس های خود را ضدعفونی کنید.کیفیت لباس در میزان نگهداری ویروس تاثیری ندارد.ممکن است شما برای خرید یک پیراهن مردانه اسپرت به معتبرترین فروشگاه اینترنتی پوشاک مراجعه کرده باشید..اما این موضوع هم نمیتواند شما را ازآلودگی مصون نگه دارد.تنها جنس مرغوب این لباس میتواند در شستشوهای متعدد تضمین گردد.در این رابطه توجه به نکات زیر میتواند برای شما کاربردی و مهم باشد:

تکاندن لباس آلوده موجب پخش شدن ویروس و افزایش آلودگی میگردد پس از این کار خود داری نمایید سعی کنید لباس ها را در زمان شستشو با درجه حرارات بالا بشویید درهنگام شستشو بنابر احتیاط از ماسک و دستکش استفاده نماییید. حتی المقدور از برخورد لباس با صورت خود جلوگیری نمایید. در صورتی که لباس ها را در حمام شستشو میدهید حتما در انتها همه جا را با محلول های گند زادایی ضدعفونی کنید. نحوه ی ضدعفونی کردن لباس افراد مبتلا به کرونا
 

باتوجه به حساسیت بالای شرایط فعلی، برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن لباس های افراد مبتلا به ویروس کرونا موارد زیر را توصیه می کنند:

قبل از اینکه بخواهید برای شستشو آماده شوید، یک ماسک جراحی و یک جفت دستکش بپوشید و به هیچ عنوان صورت و چشم های خود را در هنگام شستشو لمس نکنید. برای اینکه تهویه هوا صورت بگیرد، بهتر است پنجره ها را باز بگذارید. لباس ها را به هیچ عنوان پرت نکنید و از ماشین لباسشویی و یک شوینده بسیار مناسب استفاده کنید. برای ضدعفونی بهتر است تا از آب داغ استفاده کنید. بهتر است دمای آب تا 70 درجه سانتی گراد بالا باشد و شستشو حداقل 25 دقیقه توصیه می شود. در صورتی که شستشو را با آب با دمای کمتر انجام می دهید، بهتر است از ماده شیمیایی مناسب برای دمای پایین و غلظت مناسب برای شستشو استفاده کنید. در هنگامی که می خواهید لباس ها را در ماشین لباسشویی قرار بدهید، به هیچ عنوان آن را تکان ندهید؛ چرا که ممکن است ویروس پراکنده شود. در صورتیکه امکان شستشوی لباس در همان لحظه وجود ندارد، آن را در کناری آویزان کنید تا بعد از چند ساعت ویروس از بین برود. تا زمانیکه فرد به بیماری مبتلا هست، وسایل شخصی آن و سایر وسایل مورد نیاز آن مانند بالش، تشک و ... در اختیار خود فرد بوده و نباید مورد استفاده افراد دیگر قرار بگیرند. سطح اتاقی که فرد در آن قرار دارد با ماده ضد عفونی کننده یا محلول سفید کننده ضدعفونی شود. پس از اینکه تمیز کاری به پایان رسید، دستکش ها را درآورده و دست های خود را با آب و صابون شستشو دهید. بعد از شستشو ماسک جراحی را برداشته و مجدد شروع به شستشو کنید. ماسک و دستکش ها را در کیسه های زباله یا پلاستیک های دو لایه به دور بیندازید.

پیشنهاد میگردد برای خرید های خود تا جای ممکن از خانه خارج نشوید.فروشگاه اینترنتی تن تو آرزوی سلامتی برای همه شما هموطنان گرامی دارد.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا شستن لباس ضد عفونی کردن لباس شستن لباس کرونایی عفونی کردن لباس ویروس می تواند ویروس کرونا لباس ها مدت زمان روی لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۶۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد

به گزارش خبرگزاری مهر، پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی در آستانه ۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت روز جهانی مالاریا، از مالاریا به عنوان یک بیماری انگلی شایع در جهان نام برد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران، گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.

طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی، روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشورهای مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتاً خوبی قرار دارد اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متأسفانه شاهد افزایش موارد ابتلاء در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان اینکه مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولاً باعث بروز بیماری خفیف‌تری می‌شود اما فالسیفارم معمولاً باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کُشنده می‌شود.

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل، گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند، تکثیر می‌یابد.

وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می‌شود و این پشه با گزش سایر افراد می‌تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد: انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.

وی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشور هم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشورها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می‌شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشورهای مالاریا خیز نظیر کشورهای آفریقایی، هند، پاکستان و…، داشتند و در بازگشت به میهن دچار علائم بیماری شدند.

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علائم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریا خیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علائمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

به گفته طبرسی، تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می‌شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به وجود درمان‌های مؤثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می‌شود اما حتماً دوره درمان باید تکمیل شود.

به گفته وی، در صورت عدم شناسایی به موقع، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متأسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری رعایت کنند.

طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشورهای مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می‌توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلاء به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می‌توانند داروی پیشگیری از ابتلاء به مالاریا مصرف کنند.

طبرسی، استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پمادهای دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می‌توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلاء به بیماری را کاهش دهند.

وی در خاتمه سخنان خود، کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری‌ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق تر خواهد بود.

کد خبر 6088353 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • انواع شیرخشک در تمام داروخانه‌های قم موجود است
  • شستشوی مخزن آب شرب روستای خاکمردان شهرستان خوی