Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت ها چند ماهی است که در مسیر صعودی می باشند و به هیچ وجه هم قصد پایین آمدن را ندارند. در این بین اوضاع در بازار مسکن هم چندان مساعد نیست.

به گزارش تابناک اقتصادی، وضعیت در بازار مسکن تا جایی پیش رفت که محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی دستور داد که آمارهای مربوط به مسکن را نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه منتشر نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسلامی در ۲۸ مرداد امسال در برنامه گفت وگوی ویژه خبری اظهار داشت: «من به معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی هم گفته‌ام؛ گفتم بیخود است این اطلاعاتی که منتشر می‌شود؛ گفتم تا آن را منتشر نکنند و دامن نزنیم؛ نمی گویم این اطلاعات، بیخودی است.»

این در حالی است که بانک مرکزی همچنان به انتشار آمارهای بازار مسکن ادامه می دهد. طبق آخرین اطلاعات بانک مرکزی در شهریورماه سال جاری متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران 242.9 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل 5.1 و 91.7 درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در شهریورماه سال 1399، به 8.5 هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 6.8 درصد کاهش و 203.7 درصد افزایش نشان می‌دهد.

حالا در این شرایط که قیمت مسکن روز به روز در حال افزایش می باشد، بد نیست به یک توصیه وزیر که سه بار آن را تکرار کرد، گذری بزنیم.

وزیر راه و شهرسازی برای کنترل قیمت مسکن: فعلا خانه نخرید!

بررسی ها نشان می دهد که محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی سه بار در مدت وزارت خود از مردم خواست که مسکن نخرند تا اوضاع آرام شود!

وی اولین بار در 15 تیرماه 1398 و در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: تلاطم امروز بازار مسکن مربوط به بخش مسکن نیست بلکه ناشی از سوداگری و دلالی است که مثل یک آفت بزرگ، به جان مملکت افتاده و به زندگی مردم در همه بخش‌ها آسیب می‌رساند. به‌تبع این آسیب کلان، بخش مسکن هم امروز به این آفت مبتلا شده و نکته مهم این است که مردم باید متناسب با وضع موجود احتیاط کرده و خرید نکنند تا شرایط آرام شود و در وضعیت هیجانی تصمیم نگیرند.

دومین باری که وزیر راه و شهرسازی توصیه به نخریدن مسکن کرد به تاریخ 17 خرداد ماه 1399 باز می گردد. وی گفت: تعدادی از متقاضیان تمایل دارند که مستأجر باشند و این در شرایطی است که ما تعیین نمی‌کنیم، چون تعیین قیمت بازار مسکن در دست دولت نیست و تا زمانی که نوسان و تحولات قیمتی در بازار ارز وجود داشته باشد، شرایط این گونه خواهد بود. بازار مسکن هم همانند سایر کالاها از بازار ارز تأثیر می‌گیرد و این خود مردم هستند که باید مانع افزایش و ایجاد حباب قیمتی شوند. زمانی که قیمت یک کالا گران می‌شود مردم ‌نباید خریداری کنند تا ارزان شود و این تنها راه مقابله با گرانی کالاست. بهترین راهکار برای ترکیدن حباب‌های قیمتی در بازار مسکن و کاهش قیمت خریداری نکردن مردم است.

محمد اسلامی در 28 مرداد 1399 برای سومین مرتبه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه همچنان توصیه نخریدن خانه را به مردم دارد یا خیر گفته است: آن زمان بازار مسکن ملتهب بود و هنوز هم ملتهب است و هیچ قیمتی در بازار واقعی نیست. وی همچنین در پاسخ به این سوال که مردم چه زمانی نتیجه طرح‌های دولت و مجلس را در بازار مسکن خواهند دید؟، توضیح داد: نتیجه اقدامات از اکنون آغاز شده است و ان‌شاءالله در همین فصل تابستان نخستین سری خانه‌های "طرح اقدام ملی مسکن" را در استان‌های پیشتاز به مردم تحویل داده می‌شود.

اما امروز یک ماه از پایان تابستان هم گذشته است و هنوز خانه‌ ای از طرح اقدام ملی مسکن به متقاضیان تحویل داده نشده است.

نتیجه گوش کردن به حرف وزیر، چه بود؟

فرض کنیم مردم در همان 17 تیرماه 1398 که برای اولین بار وزیر راه و شهرسازی گفت خانه نخرید تا ارزان شود، از خرید خانه صرف نظر کرده باشند. نتیجه این حرف شنوی از وزیر چه بوده است؟

طبق گزارش های بانک مرکزی متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در تیرماه سال 1398، حدود 133.5 میلیون ریال بود. بعد از گذشت یک سال و دو ماه متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در شهریورماه سال جاری به 242.9 میلیون ریال افزایش یافته است. به عبارت بهتر رشد متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در طی این مدت 82 درصد بوده است.

یعنی قدرت خرید مسکن توسط مردمی که قصد داشتند در تیرماه 1398 مسکن بخرند و با توصیه وزیر به هوای ارزان تر شدن، عقب نشستند به شدت در ماه های بعد کاهش یافت و با این اوضاع باید قید خانه دار شدن را هم اکنون بزنند.

سخن پایانی

حالا پرسش از وزیر راه و شهرسازی این است که در تیرماه سال گذشته و بعد از آن در 17 خردادماه سال جاری و 28 مرداد ماه سال جاری، ایشان چه نقطه روشنی در کارنامه کاری خود در حوزه مسکن دیده بودند که مردم را توصیه به نخریدن مسکن در راستای ارزان تر شدن آن، کردند؟ حالا آقای وزیر پاسخ مردمی که به حرف وی گوش کردند و از خرید مسکن در تیرماه سال گذشته پا پس کشیدند، را بدهند. چه تحولی در حوزه مسکن از سال گذشته تاکنون اتفاق افتاده است، جز اینکه قیمت ها افزایش یابد و انتشار آمارها در حوزه مسکن متوقف گردد؟

چرا وقتی که وزیر راه و شهرسازی برای اولین بار در تیرماه 98 مردم را توصیه به نخریدن مسکن کرد و نتیجه آن را دید، دوباره در خردادماه 99 و مردادماه 99 همین توصیه را دوباره تکرار کرد؟

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: چالش مومو استیضاح رئیس جمهور تحریم های تسلیحاتی انسولین علائم کرونا وزیر راه و شهرسازی خرید مسکن قدرت خرید مردم قیمت مسکن گرانی مسکن چالش مومو استیضاح رئیس جمهور تحریم های تسلیحاتی انسولین علائم کرونا وزیر راه و شهرسازی توصیه به نخریدن بازار مسکن ماه سال جاری متوسط قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۸۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجاره خانه در رباط کریم چند؟

اگر قصد اجاره خانه در شهرستان رباط کریم را دارید در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی هزینه‌ها بپردازیم.

به گزارش اقتصادآنلاین، برای اجاره یک واحد نوساز ۷۵ متری در رباط کریم به ودیعه ۳۰۰ میلیون تومانی نیاز دارید. اجاره این واحد ماهیانه سه میلیون تومان است.

یک خانه ویلایی با زیربنای ۸۵ متر و ۵ سال سن با ۱۲۰ میلیون تومان ودیعه و کرایه ماهیانه ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قابل اجاره است.

برای اجاره یک واحد آپارتمان ۶۵ متری با سن ۱۰ سال در رباط کریم به ۴۰ میلیون ودیعه نیاز دارید. اجاره این واحد ماهیانه ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.

آپارتمان دیگری در محله نصیرشهر رباط کریم با زیربنای ۷۲ متر و یک اتاق خواب و ساخت سال ۱۳۹۵ با ودیعه ۱۹۰ میلیون تومان و کرایه ماهیانه ۱۰۰ هزار تومان قابل اجاره است.

با ودیعه ۱۰۰ میلیون تومان می‌توان یک خانه ۲۲ ساله را با متراژ ۹۰ متر اجاره کرد. کرایه ماهیانه این خانه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. همچنین، با مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان می‌توانید یک خانه ۱۰۰ متری ۱۰ ساله را رهن کامل کنید.

برای اطلاع از قیمت اجاره واحد‌های دیگر و مشخصات آن‌ها جدولی که در ادامه آماده کرده‌ایم بخوانید.

توجه داشته‌باشید این ارقام براساس واحد‌هایی است که در تهران به فروش گذاشته شده و قطعا به طور دقیق قیمت مسکن در محله‌های یاد شده را تبیین نمی‌کند. قیمت مسکن در هرمنطقه مطابق با سن بنا، امکانات واحد، کوچه و خیابان، شرایط مالک و فروشنده و... متفاوت خواهد بود. بنابراین، اقتصادآنلاین دخل‌وتصرفی در قیمت‌ها ندارد.

دیگر خبرها

  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • اجاره خانه در رباط کریم چند؟
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • فقر و فقدان قدرت خرید اخلاق اجتماعی را مخدوش می‌کند