Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@18:46:03 GMT

۵۰ درصد معادن کشور نیمه‌فعال هستند

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۲۸۵۵۷

به گزارش اکوفارس به نقل از ایسنا، محمد توکلی، امروز، ۱ آبان ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر تعداد پروانه‌های بهره‌برداری معتبر در استان ۹۰۵ پروانه بوده، همچنین برخی از پروانه‌های بهره‌برداری در فهرست مزایده قرار دارند که ۱۳۴ پروانه مربوط به این تعداد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از ۹۰۵ پروانه بهره‌برداری، ۵۰ درصد به دلایل مختلف از جمله تحریم‌ها، شیوع بیماری کرونا و کمبود بودجه‌های دولتی به صورت نیمه‌راکد و نیمه‌فعال هستند و ممکن است به طور مثال در سال تنها دو تا سه ماه فعالیت کنند، همچنین ۴۲۶ معدن از این تعداد فعال هستند و در تمام طول سال کار می‌کنند.

توکلی خاطرنشان‌کرد: از ۹۰۵ پروانه بهره‌برداری، ۵۰ درصد مربوط به مصالح ساختمانی است. نباید تصور کرد که به طور مثال نصف معدن‌های ما سنگ‌آهن بوده‌اند که اکنون تعطیل شده‌اند. در حال حاضر معادن فلزی، خاک صنعتی، سنگ تزئینی و... فعال هستند و تعدادی از معادن از جمله معادن سنگ لاشه، گچ‌ خاکی، مخروط کوهی، شن‌ و ماسه به علت کاهش پروژه‌های عمرانی به ‌صورت نیمه‌فعال و راکد درآمده‌اند.

سرپرست معاونت معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به لزوم توجه به منطقه خواف، تصریح ‌کرد: میزان ذخیره استان، ۲.۷۷ میلیارد تن است که ۱.۲ میلیارد تن از این تعداد در منطقه خواف قرار دارد. این منطقه پتانسیل بسیار بالایی داشته و سرمایه‌گذاری در این منطقه توجیه اقتصادی بالایی دارد.

وی ادامه داد: ما در حال حاضر حدود ۴۱ میلیون تن تولید داریم که این میزان استخراج اسمی بوده، استخراج واقعی کمتر از این میزان و حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیون تن است.

توکلی در خصوص آمار اشتغال معادن در استان عنوان ‌کرد: در حال حاضر ۱۰ هزار نفر به ‌طور مستقیم در بخش معادن استان کار می‌کنند و سرمایه‌گذاری در این بخش، حدود ۱۱۰ میلیارد تومان بوده ‌است. در سال ۹۹، ۲۲ پروانه‌ بهره‌برداری جدید با ذخیره ۱۱.۵ میلیون تن صادر و میزان ۶۹۸ هزار تن نیز به تولیدات اضافه شده‌، ۱۷۶ نفر نیز از ابتداء سال ۹۹ به نیروی انسانی این بخش افزوده ‌شده‌اند.

سرپرست معاونت معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: در زمینه تامین زیرساخت‌های بخش معادن در استان قدم‌های خوبی برداشته ‌شده ‌است. ما حدود ۴۰ هزار کیلومتر مربع از پهنه استان را به چند شرکت خصوصی و دولتی داده‌ایم که حدود ۵۰ درصد مساحت استان است. در حال حاضر چهار پهنه تحت اکتشاف قرار گرفته‌اند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۹۹، ۵۰ درصد مساحت که از نظر زمین‌شناسی، پتانسیل مواد معدنی فلزی دارند، مشخص خواهند شد. امیدواریم در زمینه مس شاهد خبرهای خوبی در آینده در استان باشیم، زیرا ما ضخیم‌ترین کمربند مس جهانی را در استان داریم.

وی در خصوص طرح احیاء معادن کوچک گفت: در زمینه فعال‌سازی معادن که متاسفانه ۵۰ درصد معادن کشور به صورت نیمه‌فعال هستند، طرحی از ابتداء سال ۹۹ با نام طرح فعال‌سازی معادن کوچک‌مقیاس ایجاد شده‌ است. در استان خراسان‌ رضوی بر اساس این طرح به تمام شهرستان‌ها از سمت سازمان صمت رسیدگی و مشکلات تمامی معدن‌کاران بررسی می‌شود. تاکنون پنج معدن بر اساس این طرح به چرخه تولید بازگشته‌اند و اکثر این معادن مشکلات بازار، مشکلات اداری و... داشته‌اند که این مشکلات حل شده ‌است.

توکلی با اشاره به تاسیس پنجره واحد معدن در استان خاطرنشان کرد: همچنین طرح پنجره واحد تنها در استان خراسان ‌رضوی در حال اجرا بوده که مجوز برای تشکیل پنجره واحد اخذ شده‌ و قرار است تا با همکاری خانه معدن و مرکز خدمات سرمایه‌گذاری، کانتری در خانه صنعت، معدن و تجارت استان تشکیل شود، تمامی ارباب‌رجوع‌ها برای استعلام صدور پروانه اکتشاف به این کانتر مراجعه کنند، در نتیجه کارهای آنها توسط خانه معدن پیگیری می‌شود و دیگر نیازی به مراجعه حضوری ارباب‌رجوع به ادارات نیست.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: معدن و تجارت بهره برداری حال حاضر فعال هستند نیمه فعال ۵۰ درصد سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۸۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید رئیس جمهور بر فعال شدن پروژه منوریل قم

استاندار قم گفت: ریاست محترم جمهوری اسلامی از روز نخست بر لزوم فعال شدن همه پروژه‌های نیمه تمام قم از جمله منوریل تاکید داشته و این موضوع را پیگیری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، سید محمد آقامیری امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ به همراه شهردار قم و مدیرعامل سازمان قطار شهری از پروژه منوریل قم و همچنین ایستگاه میدان مطهری متروی قم بازدید کرد.

وی در این بازدید در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به سفر ریاست محترم جمهوری به قم در روزهای آینده اظهار کرد: آیت الله رئیسی، ریاست محترم جمهور از روز نخست عقیده داشتند که در استان قم سرمایه گذاری عظیمی در پروژه منوریل صورت گرفته و حالا نیمه تمام رها شده که باید تکمیل شود.

استاندار قم افزود: سیاست کلی‌تر آیت الله رئیسی این است که تمام کارهای نیمه تمام که روزی شروع شده‌اند باید در این دولت به اتمام برسند.

آقامیری با اشاره به اینکه سرمایه کشور در پروژه منوریل صرف شده اظهار کرد: باید مردم از این سرمایه بهره مند شوند.

وی به مختصات پروژه منوریل قم اشاره کرد و گفت: این پروژه در ۴.۷ کیلومتر بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۴۰ درصد دیگر باید کار انجام شود تا مردم بتوانند از این پروژه استفاده کنند.

استاندار قم با اشاره به اینکه عزم دولت در پروژه منوریل جدی است اظهار داشت: از روز نخست که من به عنوان خادم مردم به قم آمدم، مسئله تکمیل منوریل از تأکیدات آقای رئیس جمهور بود و در برنامه کاری بنده نیز قرار گرفت.

آقامیری با اشاره به جلسات کارشناسی راجع منوریل ادامه داد: در فاز نخست باید کاری که نیمه‌تمام رها شده آغاز شود و در فازهای بعدی کاری که منافع مردم در آن باشد، انجام خواهد شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا منوریل قم با حضور رئیس جمهور کلنگ زنی می‌شود، گفت: پروژه‌ای که یک بار کلنگ زنی شده باشد، مجدد کلنگ زنی نمی‌شود اما امکان دارد این پروژه در برنامه بازدیدهای آقای رئیس جمهور قرار بگیرد.

استاندار قم افزود: آقای رئیس جمهور درباره دو پروژه نیمه تمام یعنی منوریل و فرودگاه دستور داده‌اند که حتماً باید پیگیری شود و در این پروژه‌های اراده لازم برای انجام کار به وجود آمده است.

آقامیری خاطرنشان کرد: همدلی میان تمام مسئولان ایجاد شده که منوریل باید تکمیل شود و این گام نخست است. در گام بعدی باید برنامه‌ریزی و زمان بندی ادامه پروژه است که بر اساس توافقات بعدی پیگیری می‌شود.

کد خبر 749805

دیگر خبرها

  • تاکید رئیس جمهور بر فعال شدن پروژه منوریل قم
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • کارفرمایان به کارگران معدن توجه ویژه‌ای داشته باشند
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • مراکز جوار کارگاهی امسال ۵۰ درصد افزایش می یابد
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • تبدیل ۲۱.۶ درصد مجوز کاغذی به پروانه الکترونیکی در اردبیل
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند