Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت بیش از یکماه از شروع سال تحصیلی و تاکید مسئولین بر رفع مشکلات «شاد» اما معلمان و دانش‌آموزان برای استفاده از این سامانه با مشکلات زیادی مواجه هستند که در برخورد با این مشکلات، ترجیح می‌دهند از پلتفرم‌های خارجی نظیر WhatsApp و Skyroom استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، «شاد» از زمان راه‌اندازی تا امروز فراز و فرودهایی را طی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پلتفرم6 ماهه که در راستای گام برداشتن در مسیر تکیه بر توان و ظرفیت داخلی راه‌اندازی شد به دلیل عدم درنظر گرفتن همه جوانب و ابعاد توسط مجریان آن، مشکلاتی را بر سر راه ارتباط معلمان با دانش‌آموزان در شرایط ناشی از قرنطینه کرونایی به وجود آورده است.

محسن حاجی‌میرزایی، وزیر آموزش و پرورش 6 مهرماه، در توجیه مشکلات سامانه شاد به تعداد بالای کاربران اشاره می‌کند و می‌گوید در حال حاضر حدود ۱۱۰ هزار مدرسه در سراسر کشور داریم که بیش از ۵۵۰ هزار کلاس دارند و در برخی از روزها بیش از ۱۰۰ هزار ارتباط زنده بر بستر شاد انجام می‌شود. ممکن است حجم انبوه ارتباطات، ایراداتی را در حوزه عملیات به وجود آورد اما همه تلاش ما این است که این ایرادات در اسرع وقت برطرف شود.

وزیر آموزش و پرورش در شرایطی به تلاش‌های مسئولین برای رفع مشکلات سامانه شاد تاکید می‌کند که وی 17 شهریور ماه سال جاری در طی نشستی با شورای معاونین، مدیران کل استانی و روسای760 منطقه آموزشی کشور از ارتقای پلتفرم شاد خبر داد و گفت استفاده از آن برای همه رایگان است و عملاً برای خانواده و مدرسه هزینه‌بردار نیست.

آیا در شاد روند آموزش جریان دارد؟

اما واقعیت این است که مشکلات سامانه شاد به اندازه‌ای معلم و دانش‌آموز را تحت فشار قرار می‌دهد که عطای آن را به لقایش می‌بخشند و برای برقراری ارتباط به سمت استفاده از پلتفرم‌ها و نرم‌افزارهای خارجی سوق داده می‌شوند.

یک معلم که در مناطق محروم مشغول به تدریس است، ضمن تاکید بر اینکه سامانه شاد مشکلات فراوانی دارد، به خبرنگار خبرگزاری آنا می‌گوید: «در هنگام تدریس ناگهان سامانه شاد قطع می‌شود و در این مواقع مجبور هستم که روند آموزش را در نرم افزارهایی نظیر WhatsApp  و Skyroom ادامه بدهم.»

وی در توضیح روند آموزش در فضای پلتفرم‌های خارجی و انتقال آن به شاد می‌افزاید: «با توجه به اینکه روند برگزاری کلاس‌ها و همچنین محتویات آن از طرف وزارت آموزش و پرورش رصد و بررسی می‌شود، بعد از اتمام آموزش در WhatsApp، مواردی که برای دانش آموزان ارسال کردم به علاوه مواردی که از طرف دانش آموزان دریافت کردم را در سامانه شاد آپلود می‎کنم.»

واکنش مدیران مدرسه نسبت به مشکلات شاد چیست؟

معلم دیگری در رابطه با مشکلات دانش‎آموزان برای استفاده از شاد تصریح می‌کند: «دانش‌آموزان از سرعت پایین شاد ناراضی هستند چراکه به راحتی نمی‌توانند فایل‌های آموزشی را دانلود کنند، در صورتی که همان فایل‌ها را به راحتی در WhatsApp دانلود می‌کنند.»

این معلم هم که در مناطق محروم تدریس می‌کند در خصوص صحبت‌ها و توضیحات مدیر مدرسه و مسئولین آموزش و پرورش در رابطه با قطع بودن شاد و مشکلات ناشی از آن می‌گوید: «از ابتدای شروع سال تحصیلی سامانه شاد قطع بود و هر زمان که این مسئله را با اداره آموزش درمیان می‌گذاشتم در پاسخ می‌گفتند مشکل نرم‌افزاری است و در روزهای آینده حل می‌شود، در نهایت در تعطیلات ایام پایانی ماه صفر و در حالی که بیش از 20 روز از شروع سال تحصیلی می‌گذرد، این مشکل برطرف شد و توانستم وارد شاد شوم.»

یک معلم دیگر نیز از سرعت پایین سامانه شاد ابراز نارضایتی کرد و در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار می‌کند: «معلم‌ها و دانش‌آموزان باید فعالیت‌های خود را در سامانه شاد ثبت کنند اما این سامانه مشکلات بسیاری دارد که یکی از آنها سرعت پایین است. سرعت شاد به حدی پایین است که فیلم در آن آپلود نمی‌شود.»

نرم افزار شاد به گوشی‌ها آسیب وارد می‌کند؟

این معلم به مشکل‌ساز بودن سامانه شاد برای گوشی‌ها اشاره کرد و تصریح می‌کند: «برخی از والدین دانش آموزان می‌گویند نه تنها سامانه شاد بر روی گوشی‌ باز نمی‌شود بلکه باعث آسیب رساندن به گوشی و هنگ کردن آن هم شده است.»

وی همچنین می‌افزاید: «در حال حاضر همزمان در شاد و WhatsApp روند آموزش را ادامه می‌دهم اما درصورتی که تعطیلی‌ها ادامه پیدا کنند، به دلیل سرعت پایین شاد و محدودیت حجم در WhatsApp ، مدرسه نرم افزاری را ساخته است که از این طریق مدرسه آنلاین برگزار شود.»

وی ضمن ابراز نارضایتی نسبت به نواقص سامانه شاد، در رابطه با تشکیل گروه‌های آموزشی در این نرم‌افزار یادآور می‌شود: «برخی از دانش آموزان به گروه اضافه می‌شوند و برخی دیگر ناخودآگاه از گروه حذف شدند.»

هر چند که حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش و آذری جهرمی وزیر ارتباطات مکرراً از تلاش‌های این وزارتخانه‌ها برای رفع مشکلات آموزش مجازی خبر می‌دهند و بر طبل حمایت استراتژیک دولت از شاد و آموزش در کشور می‌کوبند اما شواهد حاکی از آن است که این تلاش‌ها تاکنون بی‌نتیجه باقی مانده‌اند و رفع مشکلات آموزش مجازی به تلاش‌هایی بیش از این نیاز دارد.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پهنای باند و آموزش و پرورش کاربری تسهیل شده در شاد را بر عهده دارند و این همه مشکل در این نرم افزار آیا دلیلی جدی بر ناکارآمدی این دو وزارتخانه در فراهم آوردن ساده‌ترین امکانات برای رهایی مردم از مشکلات آموزشی نیست؟ شاید در این بین، سود اصلی به اپراتورهای تلفن همراه می‌رسد که با به اصطلاح هبه کردن اپلیکشن شاد، حالا جیبشان را از ترافیک فروخته شده به بیش از ده میلیون کاربر پر می‌کنند.

انتهای پیام/4076/

منبع: آنا

کلیدواژه: مدارس دانش آموز شاد آموزش و پرورش دانش آموزان رفع مشکلات سامانه شاد روند آموزش سرعت پایین تلاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۰۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر و راه نسل توانمند از مدارس دخترانه می‌گذرد

به گزارش خبرنگار گروه آموزش ‌و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم افتتاحیه رویداد دختران ایران با هدف تبیین الگوی سوم زن اسلامی و هویت بخشی به دختران ایران زمین در عرصه کنشگری و جریان‌سازی  با حضور حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش پرورش، حجت‌الاسلام محمدجواد علی‌اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور و نماینده رهبری در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان و حسین تاریخی، دبیرکل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش پرورش اظهار کرد: اردیبهشت ۱۴۰۳ در حال زیست هستیم و برخی دانش‌آموزان در مدرسه سال‌ها از ما جلوترند. ارتباط دانش‌آموز با مربی، معلم، امام جماعت محل و کنشگران در فضای تربیتی مهم است.

به گفته پورثانی، وقتی در مدرسه حاضر میشیم فضای دانش اموزان با ما خیلی متفاوت است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش پرورش ادامه داد:  ۱۶۰ سوال از دانش‌آموزان پرسیده شد که نتیجه آن میتواند به ما کمک بزرگی کند.

پورثانی در پاسخ به سوال دانش‌آموزان مبتثنی بر اینکه اگر مشکلی براتون پیش بیاد از چه کسی کمک می‌گیرید، ابراز کرد: آن چیزی که بیشتر از همه دانش‌آموزان پاسخ دادند، مادر بود پس از مادر، گروه همسال و سپس پدر بود.

وی با بیان اینکه مادر در جامعه نسل جدید را خلق می‌کند، اظهار کرد: دختر امروز در دییرستان، مادر فردای ماست.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش پرورش با اشاره به اینکه ساخت نسل توانمند و تمدن‌ساز در دست دانش‌آموزان است، ابراز کرد: مسیر و راه نسل توانمند از مدارس دخترانه می‌گذرد، دختری که بسیار اثرپذیر است، یار و یاوری ندارد. دانش‌آموزان ما در جنگ بزرگ روایت‌ها بر سر سفره روایت‌های جمهوری اسلامی ننشسته است.

وی افزود: دختری که بسیار اثرپذیر است، اثر خود را از جای دیگر می‌گیرد.در ۱۴۰۱ دانش‌آموزان بازی‌های کامپیوتری را بازآفرینی می‌کردند.

پورثانی با بیان اینکه ۵ میلیون و چهارصد گیمر در کل کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان و جوانان هیچ فضایی برای تخلیه احساسات ناشی از هیجان خود را ندارند، در واقع، ۷۰ درصد نوجوانان برای تخلیه هیجانات دانش‌آموزان و نوجوانان بود و دختران سهم بسیار زیادی داشتند، دختری که کسی پای درد و دل آن ننشسته است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش پرورش با بیان اینکه فضای دانش‌آموزان به‌ویژه دختران بسیار شکننده است، ادامه داد: مسئله دانش‌آموزان و دختران ما مسیله بسیار عمیقی است. امروز روز جنگ روایت‌هاست؛ آورده و نقطه قوت انقلاب اسلامی عزت و احترام و عنصر تمدن‌ساز به دختران سرزمین است.

وی اضافه کرد: مسئولیت رویداد دختر ایران روایت صحیح از یک دختر ایرانی است که رسالت بسیار مهمی اسا. اگر یک دختر تغییر کند، تمام بشریت دستخوش تغییرات می‌شود. در ۶۰۰ هزار کلاس درس دختران، همه پای این روایت صحیح بنشینند. ۱۶ طرح در قانون عفاف و حجاب در حال انجام است.

به گزارش آنا، رویداد دختران ایران با حضور روایتگران نوجوانی ۶ تا ۷ ازدیبهشت در اردوگاه بین‌المللی باهنر برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد 
  • مسیر و راه نسل توانمند از مدارس دخترانه می‌گذرد
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • مدارس سمپاد در مناطق عشایری راه‌اندازی می‌شود
  • فعالیت کلاس‌های درس مدارس خوزستان تا روز آخر
  • دانش‌آموزان مدارس استثنایی رفتارهای صحیح ترافیکی را فرا می‌گیرند