Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویدادهای سوریه، عراق، لیبی و اکنون مناقشه قره باغ باعث شده که ترکیه خود را وارد این تحولات کند اما اقدامات آنکارا برای این کشور تبعاتی خواهد داشت.

خبرگزاری میزان - ترکیه کشوری مسلمان و تأثیر گذار در معادلات منطقه‌ای و جهانی است.

رجب طیب اردوغان، توانست اقتصاد کشورش را پویا کند و با رشد بالایی، ترکیه را به وضعیت خوبی برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس جمهور ترکیه اگر با همان دست فرمان به راه خود ادامه می‌داد دیگر نیاز به استفاده از قدرت نظامی برای اعمال نفوذ نداشت اما ظاهرا آن کودتا، شوک بزرگی هم به خود اردوغان وارد کرد.

ترکیه می‌توانست با توجه به پیشرفت‌های اقتصادی نقش مثبتی در میان کشورهای اسلامی بازی کند اما قدرت اقتصادی در کنار قدرت نظامی، اردوغان را بر آن داشت تا دست به اقداماتی بزند که باعث تضعیف این کشور شود.

دخالت‌های مستقیم نظامی ترکیه در کشورهای اسلامی منطقه از جمله سوریه، عراق، لیبی و برخی دیگر از کشورها، ترکیه را در چند جبهه درگیر کرده است.

رییس جمهور ترکیه باید به این ضرب المثل باور داشته باشد که با یک دست نمی‌توان دو هندوانه برداشت، چه رسد به آنکه بخواهد چند هندوانه را با یک دست بردارد!

ترکیه در بحران سوریه نقش مخربی را بازی کرد، حمایت آنکارا از گروه‌های تروریستی علیه دولت و ملت سوریه، وجهه دولت ترکیه را تخریب کرد.

حضور ترکیه در لیبی نیز یک اشتباه بزرگ دیگر بود، لیبی پس از سرنگونی رژیم قذافی، به اندازه کافی در تب و تب اختلافات و درگیری‌های داخلی غرق شد که دیگر نیازی به مداخله کشوری چون ترکیه نداشته باشد.

حضور کشورهای مداخله گر هیچ کمکی به برقراری آرامش در لیبی نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: بررسی پیامد‌های تجاوز نظامی ترکیه به سوریه شاید کرونا اردوغان را متوقف کند!

اکنون نقش ترکیه در بحران قره باغ است که فاز جدیدی از مداخلات در اختلافات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان را شکل داده  است.

ترکیه‌ای که پیش از آنکه به دخالت‌های خود در منطقه اقدام کند از شرایط اقتصادی مناسبی برخوردار بود اکنون با مشکلات اقتصادی روبرو است.

طبیعی است که حضور نظامی و دخالت مستقیم در امور داخلی دیگر کشورهای منطقه برای این کشور هزینه دارد.

آنکارا تاکنون میلیون‌ها دلار در جنگ علیه سوریه هزینه کرده است که البته هیچ دستاوردی نداشته است.

بخشی از ارتش ترکیه در سوریه سرگرم و درگیر است بخشی در لیبی و عراق، که همه این اقدامات باعث تضعیف ترکیه شده است.

مناقشه قره باغ شاید حتی از مداخلاتی که ترکیه در سوریه، لیبی و عراق داشته است، پیچیده‌تر و حساس‌تر باشد.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان از قدیم یک اختلاف کهنه دارند که همچنان این اختلافات هر از گاهی باعث بروز درگیری‌هایی میان ارتش دو کشور می‌شود.

این اختلاف بر سر قره باغ و بخشی از سرزمین‎های مورد مناقشه است.

قادعدتا اختلافات باید با میانجیگری سازمان ملل و یا کشورهای همسایه که بی طرف هستند با مذاکره حل و فصل شود، اما می‌بینیم که ترکیه در مناقشه قره باغ با دخالت خود به بحرانی‌تر شدن اختلافات دامن می‌زند.

منبع درآمد اصلی ترکیه از راه گردشگری است و اکنون به خاطر شیوع ویروس کرونا و بسته بودن راه‌های هوایی و قطع پروازها، این منبع درآمد نیز وجود ندارد در حالی که هزینه‌های مداخلات نظامی ترکیه در منطقه بار سنگینی را بر دولت و ملت این کشور تحمیل کرده است.

اگر شرایط ترکیه با توجه به دخالت‌هایی که انجام می‌دهد و با علم به اینکه از سوی هیچیک از کشورهایی که آنکارا در آنها مداخله کرده خطری ترکیه را تهدید نمی‌کرده و نمی‌کند، از نظر اقتصادی وخیم‌تر شود، باعث شکل گیری اعتراضات در این کشور خواهد شد.

سوریه هیچ تهدیدی برای ترکیه نبوده و نیست، عراق نیز چنین است و لیبی که هیچ مرزی با ترکیه ندارد قطعا تهدیدی برای آنکارا به حساب نمی‌آمد.

اکنون نیز با وجودی که ترکیه با ایروان دشمنی دارد، باز هم ارمنستان کشوری نبود که بخواهد برای آنکارا دردسر ساز باشد یا تهدیدی برای ترکیه ایجاد کند.

اما اکنون که ترکیه در امور داخلی سوریه، لیبی، عراق و اکنون نیز در مناقشه قره باغ دخالت غیر سازنده دارد، شرایط برای آنکارا تغییر خواهد کرد چرا که برای خود دشمن تراشی کرده و حتی کشورهای دوست و همسایه را نیز از دست خواهد داد.

انتهای پیام/

برچسب ها: ترکیه رجب طیب اردوغان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ترکیه ترکیه رجب طیب اردوغان مناقشه قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۱۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات در حزب بعث؛ گام نخست سوریه برای ورود به دوره پساجنگ

انتخابات داخلی حزب بعث سوریه حکایت از تغییر در ساختار سیاسی این کشور دارد. اغلب ۱۲۵ عضو وارد شده به کمیته مرکزی حزب بعث را نیروهای جوان و چهره های نوظهور تشکیل می دهند و تنها ۱۵ درصد از کادرهای سابق این حزب، در مناصب خود باقی مانده اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، سوریه طی یک دهه اخیر به دلیل گرفتار شدن در جنگ داخلی از روند تغییرات دموکراتیک و توسعه سیاسی عقب ماند. دمشق در مقایسه با اغلب کشورهای خلیج فارس که با حمایت از تروریسم جنگ داخلی را به راه انداختند، وضعیت بهتری از نظر توسعه سیاسی داشت؛ بطوری که از زمان به قدرت رسیدن بشار اسد گام های جدی در این زمینه برداشته شده بود و به آرامی نشانه‌هایی از ارتقای توسعه سیاسی در این کشور هویدا می شد، لکن جنگ داخلی و همه چیز را تغییر داد.

 

.

 

با این همه، اکنون با توجه به کاسته شدن از خطر نظامی تروریسم در سوریه و بهبود فضای حیات اجتماعی، طلیعه تغییرات در این کشور در حال نمایان شدن است. حزب بعث در طی 60 سال گذشته ستون سیاسی دولت سوریه بوده که طی سال های بعد از جنگ، انتخابات های مربوط به کادرها و کمیته مرکزی آن برگزار نگردید.

بشار اسد، رئیس حزب حاکم در سوریه در آخرین نشست کمیته مرکزی خواستار فعال شدن روندها جهت نوسازی بدنه و کادر مرکزی این حزب شده و در همین راستا زمینه اولین دور از انتخابات داخلی شاخه های حزب در مناطق مختلف سوریه برگزار شد که مقدمه انتخابات کمیته مرکزی حزب می باشد.

در همین زمینه «موفق الباشا»، کمیته عالی انتخابات حزب بعث به خبرنگار تسنیم در دمشق گفت که تمهیدات لازم برای برگزاری این انتخابات براساس توصیه های دبیرکل حزب انجام شده است که دلیلی بر تقویت مسیر دموکراتیک در داخل حزب می باشد.

براساس برنامه ریزی به عمل آمده قرار است بعد از برگزاری نشست کمیته مرکزی پس از انتخابات کمیته مرکزی و رهبری، کمیته نظارت و بررسی و دبیر کمیته مرکزی برگزار گردد تا از این طریق حزب حاکم ضمن افزایش جنبه مردمی بتواند در عرصه سیاسی هم نقش فعال تری داشته باشد.

«مهند حاج علی»، تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در دمشق با اشاره به اینکه این انتخابات گامی بلند در زمینه تقویت مبانی دموکراتیک در حزب است، تصریح کرد که امروز جوامع تغییر کرده اند و قابل قبول نیست که رهبران توسط افراد محدودی انتخاب شوند. انتخابات جدید در حزب حاکم این فرصت را به افراد می دهد که برای ریاست بر این حزب آماده شوند.

«عارف الرشراش»، دبیر دفتر هماهنگی حزب بعث سوریه هم در همین ارتباط به خبرنگار تسنیم در سوریه گفت که حزب حاکم به اصول دموکراتیک و رقابت متعهد باقی خواهد ماند و به دنبال کنترل بر گلوگاه های قدرت نیست.

اهمیت این روندها در این امر نهفته است که این انتخابات در واقع در راستای تمهید برای ورود سوریه در دوره «پساجنگ» می باشد تا نخبگان سیاسی جوان و جدید وارد روندهای تصمیم سازی و تصمیم گیری شوند و کشور را برای شرایط جدید آماده نمایند. برکسی پوشیده نیست که سوریه بعد از موفقیت در ناکام‌گذاشتن توطئه چند وجهی برای سرنگونی دولت، اکنون وارد دوره ای جدید شده که مقتضیات خود را دارد.

این انتخابات داخلی در شرایطی برگزار شد که طی دو دهه اخیر این اولین انتخابات داخلی حزب در چنین وسعتی می باشد که امری بی سابقه است. نکته قابل توجه در اینجاست که در این انتخابات همه اعضای حزب اعم از کادرهای مرکزی و نیروهای سطح پائین در انتخابات شرکت کردند؛ درحالی که در گذشته کادرهای مرکزی در چنین رقابت هایی شرکت نمی کردند.
همچنین نتایج این انتخابات حاکی از آن است که اغلب 125 عضو وارد شده به کمیته مرکزی حزب نیروهای جوان و جدید هستند و حدود 15 درصد از کادرهای سابق در سمت خودشان باقی ماندند.

همکاری قضایی ایران، عراق و سوریه علیه تروریسممخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است

 

این درحالی است که بشار اسد، به عنوان نفر نخست حزب بعث در آخرین کنگره این حزب خواستار افزایش صلاحیت های کمیته مرکزی با تاکید بر نقش سیاست گذاری و نظارتی این کمیته شده بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادعای ترکیه درباره شرط حماس برای کنارگذاشتن سلاح
  • انتخابات در حزب بعث؛ گام نخست سوریه برای ورود به دوره پساجنگ
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • ترکیه: از تمام ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • عملیات وعده صادق، برهم زننده معادلات سیاسی نظامی جهان
  • عبدالفتاح البرهان برای تشییع جنازه پسرش به آنکارا رفت
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟