Web Analytics Made Easy - Statcounter

پله بازیکن سابق تیم های سانتوس و کاسموس موفق به کسب افتخارات فراوانی در تیم ملی برزیل شد. او سال ها پیش به دلیل بیماری، توان حرکتی خود را از دست داد و مدتی را با ویلچر به محافل مختلف میرفت. پله در سال ۲۰۱۴ توپ طلای افتخاری فیفا را به دست آورد.

به گزارش ایمنا، ادسون آرانتس دوناسیمنتو ملقب به پله در ۲۴ اکتبر ۱۹۴۰ در شهر ترس کوراسائویس برزیل متولد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدر پله فوتبالیست بود و خودش در ۱۱ سالگی توسط یکی از مربیان استعداد یاب برزیل به نام والد ماردی برتو کشف شد. وی در ۱۵ سالگی به عضویت تیم سانتوس درآمد و در سپتامبر ۱۹۵۶ موفق شد اولین گل خود را مقابل کورینتیانس به ثمر برساند. به او لقب‌های بسیاری از جمله او ری (شاه) و پرولا نگرا (مروارید سیاه) دادند. پله جز بازیکنانی است که مهارت زیادی در بازی با هردو پا را داشت. این فوق ستاره سابق فوتبال تمام دوران بازیگری خود را در باشگاه سانتوس توپ زد و تنها در سال‌های آخر به عضویت کاسموس آمریکا درآمد. پله بعد از بازنشستگی در سال ۱۹۷۷ به عنوان وزیر ورزش برزیل فعالیت کرد. او اولین بازیکنی است که از فیفا جایزه افتخاری بهترین بازیکن جهان را در سال ۲۰۱۴ دریافت کرد. از آنجایی که برزیلی‌ها به آهنگ و ترانه علاقه زیادی دارند، پله هم به این کار علاقه داشت و تاکنون ترانه‌های زیادی را نیز خوانده است.

خانواده پله

پله در سال ۱۹۶۶ با روز ماری ازدواج کرد و صاحب سه فرزند شد اما در سال ۱۹۸۲ پس از جدایی از همسرش، برای دومین بار در سال ۱۹۹۴ با اسیریا ازدواج کرد و صاحب دو فرزند از همسر دومش شد. البته پله یک دختر دیگر هم داشت که در اکتبر ۲۰۰۶ براثر بیماری سرطان درگذشت.

پله در تیم ملی برزیل

پله را به عنوان بزرگترین و بهترین بازیکن تاریخ جهان فوتبال می‌شناسند. او تا کنون هرگز موفق به کسب توپ طلا نشده است چراکه توپ طلا در آن زمان فقط به بازیکنان اروپایی داده می‌شد. این مهاجم در طی حضور خود در تیم ملی فوتبال برزیل موفق شد سه جام جهانی را در سال‌های ۱۹۶۲، ۱۹۵۸ و ۱۹۷۰ کسب کند. او در شمار نخستین بازیکنانی بود که ۱۰۰۰ گل به ثمر رساندند. پله در ۱۸ جولای ۱۹۷۱ آخرین بازی خود را برای طلایی پوشان برزیل در برابر تیم یوگسلاوی انجام داد.

پله در جام جهانی

تیم ملی برزیل در جام جهانی ۱۹۷۰ با شکست انگلیس به مصاف ایتالیا در نیمه نهایی رفت. در دیدار پایانی، پله با ضربه سری تماشایی گل اول برزیل را وارد دروازه لاجوردی‌پوشان کرد. او در ادامه نقش بسیار مؤثری در پیروزی ۴-۱ بر ایتالیا داشت. پله با گلزنی در دیدار پایانی جام جهانی ۱۹۵۸ تیم ملی کشورش را به مقام قهرمانی رساند تا با ۱۷ سال سن جوان‌ترین بازیکن برزیل لقب گیرد. او در جام جهانی ۱۹۶۲ در دومین دیدار برابر چکسلواکی مصدوم شد و نتوانست تیم ملی برزیل را در این مسابقات همراهی کند. با مصدومیت این ستاره برزیلی در جام جهانی ۱۹۶۶، برزیل در مرحله گروهی حذف شد.

بیماری پله

پله سال‌ها پیش در خانه خود از هوش رفت و به بیمارستان منتقل شد. متخصصان معتقد بودند که دلیل این بدحالی، خستگی شدید بوده است. پسر پله عنوان کرد که پدرش جراحی مفصل ران را انجام داده و به دلیل کم توانی مدتی را با ویلچر در محافل مختلف حضور پیدا می‌کرد به همین دلیل به تدریج به افسردگی مبتلا شد. او حتی در مراسم قرعه کشی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه با ویلچر حضور پیدا کرد.

کتاب پله، زندگانی من و این بازی زیبا

پله در سال ۱۹۷۷ کتاب زندگی نامه خود را با عنوان زندگانی من و این بازی زیبا با همکاری رابرت آل فیش نوشت. این کتاب در سال ۱۳۶۴ خورشیدی در ایران چاپ شد.

پله و بازیگری

حضور پله تنها در میدان سبز فوتبال خلاصه نمی‌شود بلکه او در فیلم سینمایی فرار به سوی پیروزی در کنار استالونه نیز هنرنمایی کرده است. او در این فیلم نقش زندانی‌هایی را بازی کرد که در کمپی از نازی‌های آلمانی زندانی بودند و با برگزاری یک مسابقه فوتبال موفق به فرار شدند. او در ۱۲ فیلم و مجموعه تلویزیونی ایفای نقش کرده است.

پله و حضور در ایران

او در سال ۱۳۵۱ خورشیدی به تهران سفر کرد و مورد استقبال شدید مردم ایران در فرودگاه مهرآباد تهران قرار گرفت.

افتخارات پله برترین ورزشکار قرن بیستم به انتخاب کمیته بین‌المللی المپیک بهترین بازیکن جام جهانی ۱۹۷۰ مرد سال فوتبال آمریکای جنوبی ۱۹۷۳ قهرمان جام جهانی ۱۹۵۸، ۱۹۶۲ و ۱۹۷۰ قهرمان جام بین قاره‌ای با سانتوس ۱۹۶۲ و ۱۹۶۳ رکورددار گلزنی در بازی‌های رسمی با ۱۲۸۱ گل ۹۲ بازی ملی، ۷۷ گل حضور در جام جهانی: ۴ دوره (۱۹۵۸، ۱۹۶۲، ۱۹۶۶ و ۱۹۷۰) - ۱۴ بازی، ۱۲ گل کد خبر 451324

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پله فوتبالیست افتخارات پله بیماری پله شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تیم ملی برزیل جام جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۳۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم

احمد رئیسی با بیان اینکه ۲۵ آوریل مطابق با ۵ اردیبهشت به عنوان روز جهانی مالاریا معرفی شده، اظهار کرد: این روز، فرصت مغتنمی برای ارائه دستاورد کشورها در مهار مالاریا، مشکلات ناشی از این بیماری در سطح جهان و بیان چالش‌هایی است که ممکن است کشورها به ویژه در قالب استراتژی‌ها و برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت با آن ها مواجه باشند.

موفقیت ایران در کنترل مالاریا و مبارزه با این بیماری

وی درباره وضعیت مالاریا در کشور گفت: خوشبختانه وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده طی چهار سال یعنی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ هیچ مورد بومی مالاریا را در کشور نداشته باشد که نشان‌دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا پس از شش دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه پیشرفت‌ها در زمینه کنترل بیماری مالاریا در شرایط سخت سال‌های اخیر به دست آمده، افزود: پیشرفت‌ها با وجود تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید۱۹ میسر شده و بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان و بویژه اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

رئیسی با اشاره به کمک‌های سازمان بهداشت جهانی علیه بیماری مالاریا اظهار کرد: در کنار کمک‌های سازمان بهداشت جهانی، تلاش همکاران ما به ویژه در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور در استان‌های سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی جیرفت، سبب تحقق دستاورد کنترل بیماری مالاریا شده است. این دستاورد بزرگ در شرایطی محقق شده که ایران در همسایگی کشوری مانند پاکستان با تخمین بیش از ۲ میلیون مورد سالیانه مالاریا قرار دارد. 

وی ادامه داد: با وجود ثبت مواردی از بیماری مالاریا طی سال گذشته که با بررسی‌های کارشناسان وزارت بهداشت همه غیربومی بوده‌اند، اما کشور ایران در بین ۲۲ کشور منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت همچنان یک کشور موفق در کنترل این بیماری شناخته می‌شود.

موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت با بیان اینکه ثبت نشدن موارد بومی مالاریا طی چهار سال از ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور،  پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد، افزود: متاسفانه به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ در کشورهای همسایه شرقی، افزایش بیش از حد تصور موارد وارد شده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در شهرستان‌های مرزی این منطقه را به شکل قابل توجهی افزایش داده است.

وی با اشاره به وسعت جغرافیایی کشور خاطرنشان کرد: باید به این نکته مهم توجه کرد که ایران یک کشور پهناور و بزرگ است و قابل قیاس با کشورهایی مانند امارات و مراکش نیست که طی سال‌های گذشته موفق به دریافت گواهی حذف مالاریا شده‌اند. کشور بیش از ۸۰ میلیون نفر جمعیت دارد و در جوار کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در این کشورها نسبت به کشورهای منطقه بسیار بیشتر است.

پیشتازی ایران در منطقه در تشخیص مالاریا

وی با بیان اینکه تشخیص مالاریا از دستاوردهای خوب کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: باوجود سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی محقق شده؛ به نحوی که بنابر نظر کارشناسان بین‌المللی، ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در زمینه تشخیص مالاریا پیشتاز است.

رئیسی خاطرنشان کرد: طی دو سال گذشته، متاسفانه پس از حدود یک دهه که کاهش بیماری مالاریا را تجربه کردیم، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم. البته تاکید می‌شود که تمام موارد ابتلا به مالاریا، وارداتی بوده که از مرزهای جنوب و جنوب‌شرقی کشور به ویژه از پاکستان وارد شده‌اند. اگرچه موارد ابتلا وارداتی بوده اما برنامه‌های انجام شده را متاثر می‌کند. نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارد شده از افغانستان و پاکستان پیامدهایی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

وضعیت بروز این بیماری در مناطق مختلف کشور

وی با بیان اینکه با وجود گزارش نشدن موارد مالاریا طی سال‌های متمادی، برخی از موارد برای نخستین بار ثبت شده، افزود: برای نخستین بار مواردی از مالاریا در استان‌های همدان، خراسان‌شمالی، چهارمحال و بختیاری، محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و برخی دیگر از مناطق پاک کشور ثبت شده است که همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده‌اند و همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق جنوب شرقی داشته‌اند.

رئیس اداره کنترل بیماری‌های منتقله توسط ناقلین وزارت بهداشت درباره میزان ابتلا به مالاریا در سال ۱۴۰۲ گفت: پرونده موارد مالاریای کشور با ۱۰ هزار و ۲۶۴ مورد در سال گذشته بسته شد. معتقدیم تمام این موارد اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی، جزو موارد وارد شده به کشور هستند.

وی در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیروهای نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هوشیارانه عمل کرده و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • دستاوردهای ایران در کنترل مالاریا باوجود تحریم‌ها
  • پوتین با هوش مصنوعی بازیگر فیلم زندگینامه خودش شد (+عکس)
  • زنگ خطر مالاریای وارداتی/ مالاریای بومی نداریم
  • جوان‌ترین بازیکن تیم ملی: قرقیزستان با برزیل فرقی ندارد
  • طرحی از افتخارات جان سینا در WWE به مناسبت تولد او + عکس
  • برای ما قرقیزستان با برزیل فرقی ندارد/ فقط به قهرمانی فکر می‌کنیم
  • تاریخ ولادت امام رضا (ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • انتشار زندگینامه فرمانده گردان تبوک در «خواب‌های زنگ‌دار»
  • اعتراف اوسمار درباره دوران فوتبال بازی کردنش