Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@21:52:21 GMT

چه کسانی گرفتار کرونا طولانی مدت می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۳۵۴۱۸

چه کسانی گرفتار کرونا طولانی مدت می‌شوند؟

باشگاه خبرنگاران: بیش از ۱۰ ماه از همه گیری کووید ۱۹ در کره زمین می‌گذرد. تاکنون بیش از ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در جهان به این ویروس آلوده شده و از این میان، یک میلیون و ۱۳۱ هزار تن جان خود را از دست داده اند. شیوع ویروس کرونا از ماه سپتامبر تاکنون روند صعودی پیدا کرده است و مقامات بهداشتی پاییز و زمستان سیاهی را برای نیمکره شمالی پیش بینی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نرخ مرگ و میر کرونا بین یک تا نیم درصد است که رقم بسیار قابل توجهی محسوب می‌شود. با این حال، تنها آمار جان باختگان مایه نگرانی دانشمندان نیست. تحقیقات نشان داده است علائم ابتلا به کووید ۱۹ ماه‌ها پس از بهبودی نیز در بدن مبتلایان باقی می‌ماند. محققان به تازگی موفق شدند ابعاد جدیدی از این ماجرا را روشن کنند.
"کرونای بلند مدت" به چه معناست؟

کرونای بلند مدت درباره کسانی به کار می‌رود که دوره بهبودی کرونا را طی کرده اند، اما همچنان شاهد عوارض و علائم بلند مدت بیماری هستند. علائم بیماری در این افراد به طور معمول بسیار طولانی‌تر از دیگر بیماران است و ممکن است ماه‌ها پس از بهبودی نیز مشاهده شود.

تحقیقات کالج سلطنتی لندن نشان می‌دهد ۱۰ درصد مبتلایان به کرونا بیش از دوره معمول علائم کرونا را با خود به یادگار دارند. از این میان، درصد کمی ممکن است علائم بیماری را برای ماه‌ها پس از بهبودی شاهد باشند. تحقیقات گسترده در انگلیس نشان داده است ۲۵۰ هزار مبتلا به کووید ۱۹ برای بیش از ۳۰ روز علائم بیماری را داشته اند.

دانشمندان از وجود علائم پساکرونایی در بیماران خبر می‌دهند. دانشمندان دانشگاه تگزاس آمریکا اعلام کردند که بسیاری از بیماران کرونایی هفته‌ها و ماه‌ها پس از طی دوران ریکاوری همچنان علائم بیماری را با خود دارند و ما این موضوع را علائم پساکرونایی می‌نامیم.

استر ملامد، یکی از دانشمندان دانشگاه ایالتی تگزاس آمریکا در این باره گفت: شواهد نشان می‌دهد بیش از یک سوم کسانی که تست کرونایشان مثبت اعلام شده است، هفته‌ها پس از بهبودی نتوانسته اند سلامت خود را به طور کامل بازیابند و به زندگی پیش از بیماری بازگردند. این موضوع هیچ ارتباطی به میزان شدت بیماری در آن‌ها نداشته است. این موضوع حتی در جوانان که آسیب پذیری کمتری نسبت به کهنسالان دارند نیز دیده می‌شود.

براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا یک نفر از هر ۵ فرد، ۱۸ تا ۳۴ ساله که به کرونای خفیف مبتلا شده، نتوانسته است ۱۴ تا ۲۱ روز پس از ابتلا بهبودی خود را به طور کامل بازیابد و به زندگی پیش از بیماری بازگردد. علائم بلند مدت کرونا همچنان در این افراد باقی مانده است که رایج‌ترین آن‌ها شامل تنگی نفس، سردرد، مشکلات مربوط به حافظه، خستگی دائمی و از دست دادن حس بویایی و چشایی می‌شود.

دانشمندان انگلیسی نیز به موازات پژوهش‌های همکاران آمریکایی خود اقدام به تحقیقات در این زمینه کردند. تحقیقات آن‌ها نیز نشان داد برخی بیماران حتی ۸ ماه پس از ابتلا به کرونا هنوز از علائم کرونا رنج می‌بردند. طبق تحقیقات این دانشمندان، بیش از ۶۰ هزار بیمار کرونایی در این کشور ۳ ماه پس از بهبودی همچنان علائم این بیماری را به همراه داشته اند.

با این حال، در بسیاری از موارد افرادی که از علائم بلند مدت کرونا رنج می‌برند سالم، فعال و تندرست هستند. علائم بلند مدت کرونا شامل هر دو جنبه جسمانی و عصبی می‌شود که در برخی موارد می‌تواند ماه‌ها پس از بهبودی نیز در فرد مشاهده شود.
چه کسانی در خطر ابتلا به کرونای بلند مدت قرار دارند؟

محققان کالج سلطنتی لندن اعلام کردند مطالعات گسترده نشان می‌دهد یک نفر از هر ۲۰ مبتلا به کرونا بیش از ۸ هفته علائم این بیماری را با خود به همراه دارد. با این حال، دانشمندان در این تحقیقات تمرکز خود را بر روی افرادی که در خطر بالاتر ابتلا به کرونای بلند مدت قرار دارند معطوف کردند.

شواهد نشان داد زنان، افرادی که از اضافه وزن رنج می‌برند و نیز افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند آسم هستند در صورت ابتلا به کووید ۱۹ در خطر بسیار بالای داشتن علائم بلند مدت بیماری قرار دارند. این تحقیقات با این هدف صورت گرفت که دانشمندان بتوانند افراد نیازمندی را که در خطر ابتلا به کرونای بلند مدت هستند برای ارائه خدمات درمانی بیشتر شناسایی کنند.

با این وجود، دانشمندان می‌گویند خطر علائم کرونای بلند مدت می‌تواند در همه بهبودیافتگان از این بیماری دیده شود، اما برخی رخداد‌ها می‌تواند احتمال وقوع این علائم را بیشتر کند. دکتر کلاری استیوز، یکی از محققان کالج سلطنتی لندن در این باره می‌گوید: اگر افراد مبتلا به کووید ۱۹ در هفته نخست بیماری بیش از ۵ علامت ابتلا را به صورت همزمان داشتند، این بدان معنا خواهد بود که به احتمال فراوان این افراد پس از بهبودی علائم بلند مدت کرونا را با خود به یادگار خواهند داشت.

عوارض وحشتناک کرونای بلند مدت در این افراد بیشتر است

وی افزود: حقیقت این است که ابتلا به کرونا به یک سرفه سطحی خلاصه نمی‌شود و ویروس می‌تواند به اندام‌های بدن حمله کند. برخی اشخاص در زمان بیماری دارای علائمی مانند سرفه، بی حالی، سردرد، اسهال و از دست دادن حس بویایی و چشایی هستند. این افراد نسبت به کسانی که تنها دارای علامت سرفه بوده اند، پس از بهبودی در خطر بیشتر داشتن علائم بلند مدت کرونا هستند.

همچنین شواهد نشان می‌دهد با افزایش سن به میزان قابل توجهی به خطر ابتلای افراد به کرونای بلند مدت افزوده می‌شود. این افزایش سن به طور مشخص در افراد بالای ۵۰ سال محسوس است. از سوی دیگر، اگر چه شواهد در گذشته ثابت کرده بود مردان بیشتر از زنان در خطر ابتلا به کرونای شدید هستند و متاسفانه آمار قربانیان این گروه جنسیتی بیشتر است، اما تحقیقات دانشمندان نشان داد زنان احتمال بیشتری دارد که به علائم کرونای بلند مدت دچار شوند.

کرونای بلند مدت در زنان باردار

دانشمندان آمریکایی به طور گسترده اقدام به انجام تحقیقات درباره ابتلای زنان باردار به ویروس کرونا کردند. نتایج این تحقیقات نشان داد زنان باردار پس از ابتلا به کووید ۱۹ و بهبودی برای چندین ماه علائم بیماری را با خود به همراه خواهند داشت. این تحقیقات نشان داد نیمی از زنان بارداری که به کرونا مبتلا شده اند، پس از ۳ هفته از بهبودی از سرفه‌های مداوم، گلو درد و درد بدن رنج می‌بردند همچنین یک چهارم این زنان علائم بیماری را حتی پس از ۸ هفته از بهبودی همچنان داشتند.

دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا واحد سان فرانسیسکو و واحد لس آنجلس در این تحقیقات مشترک اعلام کردند کمتر از ۱۰ درصد زنان باردار در طول ابتلا به کرونا حس بویایی و چشایی خود را از دست داده اند. این یافته‌ها به پزشکان و زنان باردار درک درستی درباره اتفاقات پس از ابتلا به کووید ۱۹ می‌دهد.

وانسا ژاکوبی، مدیر این تحقیقات تاکید کرد: یافته‌های ما نشان داد زنان باردار در صورت ابتلا به کرونا باید منتظر عواقب بلند مدت بیماری در بدن خود باشند. این امر می‌تواند تاثیرات زیادی بر سلامت جسمانی و تندرستی مادر داشته باشد.

یلدا افشار، یکی از دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا گفت: نزدیک به ۶۰ درصد زنان باردار در ۴ هفته نخست ابتلا هیچ علائمی از بیماری را نداشته اند. با این حال، ۲۵ درصد از آن‌ها علائم بیماری را برای بیش از ۸ هفته به همراه داشته اند. درصد قابل توجهی از بیماران علائم خفیفی از بیماری را نشان دادند و در بیمارستان بستری نشدند. ما شاهد آن بودیم که به طور میانگین ۳۷ روز طول کشید تا علائم کرونا در این زنان از میان برود. با این حال، ابتلا به کرونا برای زنان باردار و جنین می‌تواند خطرناک باشد.

منبع: فردا

کلیدواژه: کووید ۱۹ کرونا علائم بلند مدت کرونا ماه ها پس از بهبودی دانشمندان دانشگاه ابتلا به کووید ۱۹ علائم بیماری ابتلا به کرونای ابتلا به کرونا زنان باردار پس از ابتلا نشان داد زنان علائم کرونا نشان می دهد خطر ابتلا داشته اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۵۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی
  • پایان یک دهه قتل و تجاوز توسط 11 مرد خشن | این افراد خشن چه کسانی هستند؟
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن