Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، با گذشت بیش از ۱۰ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان، دولت‌ها هنوز موفق به مهار این همه گیری نشده اند.

از آنجایی که هنوز روش درمانی موثر برای مقابله با این ویروس کشف نشده است، مقامات بهداشتی تنها اقدام به صدور توصیه‌هایی به مردم در این زمینه کرده اند.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است یکی از ساده‌ترین و موثرترین راهکار‌ها برای قطع زنجیره شیوع کووید ۱۹، رعایت مقررات بهداشت فردی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقررات شامل شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون، استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی می‌شود.

از این میان، استفاده از ماسک یکی از مواردی است که دانشمندان همواره بر آن تاکید دارند. دانشمندان ژاپنی به تازگی توانستند در تحقیقات خود ابعاد جدیدی از این موضوع را آشکار کنند.

بر این اساس، دانشمندان ژاپنی اعلام کردند استفاده از ماسک می‌تواند به میزان قابل توجهی مانع از انتقال کووید ۱۹ از طریق هوا شود.

محققان دانشگاه توکیو در این آزمایشات در یک محفظه شیشه‌ای دو سازه شبیه سر انسان قرار دادند.

یکی از این دو سر اقدام به افشانه مایعات همانند زمانی که انسان عطسه یا سرفه می‌کند، می‌کرد. سر شبیه سازی شده دیگر نیز که دارای ماسک بود با کمک دستگاه اقدام به تنفس می‌کرد.

شواهد نشان داد: ماسک‌هایی که از جنس کتان بودند تا ۴۰ درصد از انتقال ذرات معلق جلوگیری کردند. در مقابل، ماسک N۹۵ که معروف به ماسک پزشکی است توانست تا ۹۰ درصد از انتقال ذرات معلق جلوگیری به عمل آورند.

دانشمندان اعلام کردند تحقیقات نشان داد اگر به طور همزمان هم منتشر کننده و هم دریافت کننده ویروس از ماسک استفاده کنند به میزان قابل توجه و چشمگیری از انتقال کووید ۱۹ از طریق هوا جلوگیری می‌شود.

ماسک‌ هایی که استفاده از آن‌ها هیچ سودی ندارد

متخصصان تاکید دارند هر نوع ماسک نمی‌تواند گزینه مناسب در مقابل شیوع ویروس کرونا باشد. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا اعلام کرد: استفاده از ماسک‌هایی که دارای منافذ و دریچه‌هایی بر روی خود هستند در زمان شیوع ویروس کرونا پیشنهاد نمی‌شود. این ماسک‌ها برای محیط‌های گرم و پر گرد و غبار طراحی شده اند و برخی به اشتباه تصور می‌کنند، چون این ماسک‌ها طراحی پیچیده تری دارند برای جلوگیری از شیوع کرونا مفید هستند.

این مرکز تاکید دارد: هدف استفاده از ماسک این است که جلوی انتشار قطرات آلوده به ویروس کرونا را در محیط بگیرد. این در حالی است که ماسک‌هایی که دارای منافذ و دریچه هستند به هوای بیرون اجازه می‌دهند درون ماسک نفوذ کرده و گردش کند. همین امر می‌تواند منجر به انتقال قطرات آلوده به ویروس کرونا به دیگران شود. این نوع ماسک به هیچ عنوان نمی‌تواند مانع از انتقال کووید ۱۹ شود.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا بیان کرد: به همین دلیل ماسک‌هایی که دارای منافذ و دریچه هستند را برای استفاده مردم پیشنهاد نمی‌کنیم. بهتر است مردم از ماسک‌های چند لایه پارچه‌ای که می‌تواند به میزان قابل توجهی مانع از انتقال هوای آلوده به محیط شود را مورد استفاده قرار دهند.

متخصصان بهداشت عمومی تاکید دارند ماسک صورت باید بتواند مانع از انتقال قطرات آلوده به محیط در زمان تنفس کردن، سخن گفتن، سرفه یا عطسه کردن باشد و ماسک‌های دارای دریچه این امکان را ندارند. اگر دقت کرده باشید ماسک‌های پزشکی هیچ منافذ یا دریچه‌ای ندارند؛ زیرا دقیقاً براساس استاندارد‌های علمی تولید شده اند.

بهترین ماسک در مقابل ویروس کرونا کدام است؟

محققان می‌گویند ماسک‌های مختلف به میزان متفاوتی در مقابل ویروس کرونا ایجاد محافظت می‌کنند. متخصصان تاکید دارند ماسک N۹۵ که معروف به ماسک پزشکی است، بالاترین ایمنی را در مقابل ویروس کرونا دارد. با این حال، این ماسک‌ها گران قیمت و دارای محدودیت در تولید هستند.

همچنین این ماسک برای استفاده در بلند مدت نامناسب است. حتی در کشور‌هایی که دولت‌ها مردم را به استفاده از ماسک تشویق می‌کنند، استفاده از ماسک N۹۵ را تنها به کادر درمانی و کسانی که در خطر بالای ابتلا قرار دارند پیشنهاد می‌کنند.

درباره ماسک‌های دیگر موجود در بازار نظرات متفاوتی وجود دارد، اما مرکز کنترل بیماری‌های واگیردار آمریکا می‌گوید حتی استفاده از تکه‌ای پارچه برای پوشاندن دهان و بینی بهتر از استفاده نکردن از ماسک است.

محققان پیشنهاد کرده اند مردم می‌توانند از ماسک‌های خانگی که در منزل تهیه می‌شود در جامعه استفاده کنند و پس از هر بار مصرف، آن را بشویند.

یک تیم تحقیقاتی استرالیایی با مقایسه ماسک‌های یک لایه، دو لایه و سه لایه جراحی به این نتیجه رسیدند ماسک‌های سه لایه بیشترین مقاومت را در برابر ویروس کرونا ایجاد می‌کند.

در این آزمایش آن‌ها از یک سیستم ال‌ای‌دی و یک دوربین با دقت بالا برای سنجش پراکندگی قطرات ریز حامل ویروس استفاده کردند.

ماسک‌های سه لایه جراحی قابلیت بالایی برای حفظ این ذرات حاوی ویروس و جلوگیری از انتشار آن‌ها در محیط نسبت به دو ماسک دیگر داشتند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ماسک کرونا کووید ۱۹ عطسه سرفه استفاده از ماسک مانع از انتقال ماسک هایی تاکید دارند ویروس کرونا کووید ۱۹ ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۸۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی

به گزارش خبرگزاری مهر، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

کد خبر 6091919 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • ایلان ماسک راه جولان خودروهایش در چین را باز کرد
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد