Web Analytics Made Easy - Statcounter

مذاکرات صلح افغانستان میان هیات دولت جمهوری اسلامی افغانستان و گروه طالبان از تاریخ ۲۲ سنبله/ شهریور در دوحه، پایتخت قطر آغاز شد و علیرغم نشست های مکرر گروه های تماس دو طرف، تاکنون حتی بر طرزالعمل مذاکرات نیز توافق نشده است.

در این راستا «دکتر علی واحدی»، کارشناس و آگاه مسائل سیاسی افغانستان در گفتگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان ابعاد مختلف مذاکرات صلح افغانستان را تشریح کرده است که متن کامل آن را در زیر مشاهده می کنید:

آمریکا به دنبال بزرگ کردن مسائل مذهبی در مذاکرات است

حدود ۴۰ روز است که گفتگو میان دولت افغانستان و طالبان در دوحه، پایتخت قطر جریان دارد، اما متاسفانه در طول این ۴۰ روز هیچ گونه توافقی صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو طرف باید سعی کنند از این فرصت مناسب بهره برداری درست کنند؛ هیچ گروه و قدرت خاصی به تنهایی نمی تواند ساختاری به وجود بیاورد که موفق باشد، چون ساختاری موفق است که از دید اجتماعی، اعتقادی، فرهنگی و سیاسی و ... منطبق بر خواست ملت باشد.

ملت افغانستان مسلمان هستند، پس چرا طالبان باید مسائل مذهب را پیش بکشد؟ اینها برنامه دشمن بود که می خواستند این مسائل را بزرگ کنند تا بین ملت افغانستان وحدت و هماهنگی نباشد و یک دولت مقتدر و مستقل که کارایی خوبی برای ملت داشته باشد، مشکلات را برطرف کنند و امنیت و آزادی افغانستان را تضمین کنند به وجود نیاید؛ لذا سناریوی بزرگ کردن برخی مسائل مانند مذهب و نژاد را پیش کشیدند و در پشت صحنه گرداننده آن غربی ها و آمریکا است.

طالبان و دولت دور از فشارهای خارجی گفتگو کنند

طرفین باید کوشش کنند که با اعتماد و تکیه بر مردم امور را به پیش ببرند. وقتی حرف از اسلام است همه اقوام و مذاهب زیر آن قرار می گیرند و حقوق همه حفظ می شود. لذا روی محورهای اصلی کنار بیایند و اعتماد مردم را جلب کنند و به فشارهای پشت پرده کاملا پشت نمایند. چه دولت و چه طالبان باید به وابستگی هایی که قبلا به غیر از مردم داشتند پشت کرده و به ملت رو کنند.

افغانستان یک کشور بسیار غنی است و قبل از این ۴۰ سال اخیر، اگر تاریخ افغانستان را مطالعه کنید افغانستان در بسیاری از جهات مانند کشاورزی و دامداری خودکفا بوده است؛ از روزی که کشورهای خارجی پایشان به افغانستان باز شد، از زمان تجاوز شوروی تا کنون، ما می بینیم افغانستان دچار چالش شد. مثلا افغانستان اصلا به گندم نیاز نداشت اما مجبور شدند که از خارج وارد کنند برای اینکه آن کشاورزی که باید گندم و مواد اولیه را بکارد مشغول کشت مواد مخدر شد. خارجی ها به بهانه کنترل مواد مخدر آمدند ولی بعدا ثابت شد که آمریکا و ناتو در قاچاق مواد مخدر دست اول را دارند.

ملت ما همیشه فداکار، در صحنه و صبور بوده است اما مشکل ما از خواص است چه از سوی دولت و چه از سوی طالبان و دیگر گروه ها. اگر اینها واقعا استقلال افغانستان را می خواهند باید دور از فشارها گفتگو کنند.

طالبان که می گوید آمریکا اشغالگر است چطور توافق با آمریکا را مبنا قرار می دهد؟ یا دولت چرا شروطی را وضع می کند و تاکید دارد که نیروهای خارجی در افغانستان باشد. آنها باید عبرت بگیرند و به ملت تکیه کنند. لذا هر زمانی که اینها به این نکته برسند که دور از فشارهای خارجی گفتگو کنند به نتیجه خواهند رسید.

نظام جمهوری اسلامی ایران الگوی خوبی برای افغانستان است

اسم نظام مهم نیست بلکه ساختار آن مهم است. بعد از ۱۴۰۰ سال از ظهور اسلام یک نظام خوب مانند جمهوری اسلامی ایران به وجود آمد و این الگوی خوبی است که می تواند جامعه را اداره کند و پاسخگو باشد. الان یک طرف می گوید امارت و یک طرف دیگر می گوید جمهوریت؛ اینها یک جنگ روانی و زمینه دادن برای دشمن است. اگر عقلانیت را به کار ببریم ما می توانیم به اسلام و به خواسته های ملت تکیه کنیم و به وابستگی ها پشت نماییم.

الان که نیروهای خارجی دارد می رود چه معنی دارد که دولت و طالبان علیه یکدیگر تقویت شوند تا همدیگر را از بین ببرند. این خواست آمریکا است؛ خواست آنها این است که ادعا کنند اگر ما برویم افغانستان روز خوش نمی بیند در حالی که حضور آنها این بلا را سر ما آورده است.

انتهای پیام/

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مذاکرات صلح افغانستان افغانستان گفتگو کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۸۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و اجتماعی یادآور شد: اگر بخواهیم بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و اجتماعی شوند، باید سنت و سیره اهل بیت (ع) در آنها اجرا و ترویج شود. - اخبار فرهنگی -

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: هشت هزار و 767 بقعه داریم که 33 بقعه متعلق به پیامبران است و 39 پیامبر در آنها دفن است.

نوروزپور با بیان اینکه در حال حاضر شش هزار امامزاده در کشور هستند و بقیه بقاع متبرکه افراد شاخص و علما هستند‌‌، گفت: امامزادگان در دین باوری مردم نقش برجسته‌ای داشتند؛ با تبلیغ دین اسلام مردم آموزه‌های دینی را از آنها یاد گرفتند.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف تصریح کرد: امامان معصوم علیهم السلام و فرزندان آنها در زمان حیات مبلغان شریعت، مروجان دین و مفسران قرآن بودند؛ اکنون نیز که در قید حیات نیستند، همین سنت به شکل دیگری در بقاع متبرکه آنها انجام می‌شود.

افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور

او ادامه داد: در زمان کرونا بیش از دو میلیون و 500 هزار بسته معیشتی توسط اوقاف در میان خانواده های کم برخوردار توزیع شد.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و اجتماعی یادآور شد: اگر بخواهیم بقاع متبرکه به قطب فرهنگی و اجتماعی شوند، باید سنت و سیره اهل بیت (ع) در آنها اجرا و ترویج شود.

نوروزپور افزود: یکی از وظایف سازمان اوقاف و امور خیریه احیا و آبادانی بقاع متبرکه و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موقوفات است.

او با بیان اینکه اکنون هدف وقف کاهش مشکلات و مسائل جامعه است، گفت: تا سال‌های گذشته سنت اوقاف بر اجاره‌داری بود اما اکنون باید نیازهای جامعه را از طریق وقف برطرف و به جامعه خدمت کنیم.

مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف با بیان اینکه «مقام معظم رهبری فرمودند تنها به اهدای بسته معیشتی اکتفا نکنید» گفت: حضور اوقاف در حوزه اقتصاد موجب ایجاد اشتغال، رونق تولید و خدمت به مردم و کشور شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • وظیفه جدید وقف کمک به حل مسائل جامعه است
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • عبدالکبیر: اتصال منطقه‌ای بدون افغانستان ممکن نیست
  • افغانستان نقطه اتصال منطقه است
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»
  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی